Aten-Ra Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 την άλλη φορά δε με βγάλατε τρελό με τον γνώστη stormp(δεν θυμάμαι το όνομά του)όταν είπα να βάλει 650 τροφοδοτικό για να έχει και λίγο αέρα;8320+7950 αν θυμάμαι σωστά........ edit: τώρα είδα ποιος ανέβασε το βίντεο..........ο αξιόπιστος rewier ATEN-RA Άρα και αυτό το video αναξιόπιστο είναι. Δεν ξέρω σε τι εφαρμογή μετράτε αλλά σε Gaming με FX8350 (default) + HD7950 @ 1GHz δεν έχω δει ποτέ πάνω από 350W όλο το σύστημα.
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Tιτλος τοπικ, Κάρτα γραφικών μέχρι 260 Και καθε φορα,μιλαμε για ρευματα και αντε να μην πω τι αλλο...τοτε να μην αγοραζετε 780,και titan sli,ή ακομη και titan single! Aυτα ειναι επιχειρηματα βρε παιδια,για να αποτρεψετε καποιον να αγοραζει 7950.Μια χαρα καρτουλα ειναι.Αφου υπαρχει και τοπικ για 7950 vs 760,γιατι δεν ριχνετε μια ματια πρωτα; Δηλαδη η 760 και η 770,καινε αερα; Και για να προλαβω αρκετους,ξεκινησα απο 386 πσ,καρτες γραφικων TNT Riva,σχεδον ολες τις σειρες amd και nvidia,σε desktop και αλλες ποσες σε λαπτοπς! ΠΟΤΕ ,μα ΠΟΤΕ δεν κοιταξα τι καινε οι καρτουλες.Eνα τυχαιο παραδειγμα,οπως η 470 που εκαιγε τε εντερα της,και εψηνες στα τσιπακια της μπριζολες,με συνοδευσε στο πσ μου πανω απο 3 χρονια. Εαν το μετρο αγορας ηταν η καταναλωση,τοτε ουτε στην ντουλαπα δεν θα την ειχα! Δηλαδη ρε παιδια,με αυτη την λογικη,να μην παρω π.χ Titan σε λιγο καιρο,ΑΝ δεν βγει κατι αξιολογο και ανωτερο απο amd και nvidia; Μαλιστα...θελετε να κανετε και σοβαρη συζητηση. Τελος,οταν βαζετε καταναλωση φωτογραφιες για καταναλωση,να εχετε ενα ψηφιακο τροφοδοτικο οπως εγω(860i),και να δειχνετε σωστα νουμερακια. Μπορει να κανω oc σε cpu και gpu,και να σας δειξω 550w. Συμφωνω με τον φιλο απο πανω.(aten-Ra).
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά άσε τις GTX4xx γιατί έκαιγαν απίστευτα όταν οι αντίστοιχες HD58xx έκαιγαν πολύ λιγότερο με πολύ μικρή διαφορά στις επιδόσεις. Τώρα γενικά όσον αφορά την κατανάλωση που λες, αν κάποιος έχει φράγκα για Titan/SLI/CF προφανώς δεν τον ενδιαφέρει πόσο θα καίει το σύστημα την στιγμή που έχει 1000Ε για πέταμα σε GPU. Τώρα στο θέμα, είναι καθαρά υποκειμενικό το ποια από τις 2 θα διαλέξει κάποιος. GTX760: 2GB Vram PhysX(Για όσους το θεωρούν πλεονέκτημα)Λίγα παιχνίδια το χρησιμοποιούν σωστά και έχουν όντως διαφορά, τα περισσότερα είναι un-optimized και γονατίζει τα πάντα. Καλύτερη υποστήριξη για Linux HD7950 3GB Vram OpenCL Performance(Για όσους το χρησιμοποιούν) Great OC potential(Όχι ότι η 760 δεν σηκώνει αλλά λέμε) Χειρότερο OpenGL performance από την nVidia. Πιστεύω πολλοί για ψυχολογικούς λόγους θα επέλεγαν την 7950 κυρίως για το έξτρα 1GB Vram, βέβαια η ιστορία έχει δείξει ότι οι κάρτες ίδιας γενιάς έχουν ακριβώς την ίδια διάρκεια ζωής. Παράδειγμα η GTX570 με την HD6970, η πρώτη έχει 1.28GB Vram και η δεύτερη 2GB Vram, αν δείτε benchmarks εξακολουθούν να είναι στα ίδια πάνω κάτω και η έξτρα Vram στην δεύτερη δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Οπότε όσο θα κρατήσει η 760, θα κρατήσει και η 7950.Αυτά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι επειδή η 7950 έχει 3GB Vram θα σηκώνει ultra textures ενώ η 760 θα περιορίζεται. 6
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Η extra vram,οπου υπαρχει καλο ειναι,κακο δεν ειναι.Ας την εχεις,και ας μην την χρησιμοποιησεις.Στα mods θα χρειαστει,ΟΣΟΙ τα χρησιμοποιουνε.Απλα το 1giga παραπανω,σε εξασφαλιζει ενα βημα προς τα εμπρος στα επομενα 2 χρονια,αναλογα με το τι απαιτησεις θα'ρθουν απο πλευρας εταιρειων. Σημαντικο προβλημα δεν θα υπαρξει και στην καρτα με τα 2 γιγα.Υποκειμενικα ολα,στο βαθμο που μπορει καποιος να ξερει,τι θα'ρθει "αυριο". Σαφως η διαρκεια ζωης θα ειναι ιδια και για τις 2 καρτες,αναλογα παλι,να μην πεσεις σε ελλατωματικο κομματι. Σε γενικες γραμμες συμφωνω.Αλλωστε ολα αυτα ειναι χιλιοειπωμενα. Αλλα το να κανεις μια συζητηση,προσπαθωντας να ακυρωσεις μια καρτα,σιγα σιγα χαρακτηριζοντας την με εμμεσο τροπο"πυρηνικος αντιδραστηρας",ειναι αστεια αυτα τα πραγματα. Τώρα γενικά όσον αφορά την κατανάλωση που λες, αν κάποιος έχει φράγκα για Titan/SLI/CF προφανώς δεν τον ενδιαφέρει πόσο θα καίει το σύστημα την στιγμή που έχει 1000Ε για πέταμα σε GPU. Αυτο δεν εχει σχεση αν εχεις φραγκα για titan,εχεις και για ρευμα.Oταν ζητας επιδοσεις σε αυτη την κλιμακα,ΠΟΤΕ δεν βλεπεις ρευμα,αλλα προσωπικα ουτε και σε κατηγοριες των 300 ευρω καρτες. Αν σε νοιαζει τοσο η καταναλωση,παρε ενα netbook(δεν εννοω προσωπικα εσενα,αλλα οσοι μιλανε για ρευματα),και θα εισαι Green! Πολλα ατομα,κανουν οικονομιες 1-2 χρονια,για να παρουν κατι τις αρεσκειας τους.Δεν σημαινει οτι ολοι ειναι φραγκατοι,με την εννοια οτι μενουν ολοι στο κολωνακι κλπ. Ξερω οτι πολλα ατομα,ακομη και απο φιλους,που δεν εχουν χρηματα με την εννοια,οτι τα εχω τα πετω,που αν δουνε κατι που τους αρεσει,θα βρουνε τροπο και θα το παρουν.Αλλωστε πολλοι δινουν για κινητα 600-800 ευρω.Ποσο μαλλον,αν εισαι φανατικος gamer. Απλα διαφωνω καθετος,ΟΤΑΝ παιζεις mame32,λεμε τωρα,και αγοραζεις titan!Εκει,κατι δεν παει καλα. Το ιδιο και για τα κινητα.Αν ειναι να στελνεις μηνυματα,και να κανεις κλησεις μονο,παιρνεις ενα των 50 ευρω κινητο. Τελος στο ΟΤ,σε μερικα που ανεφερα. Kαι οι 2 καρτες ειναι αξιολογες.Στα ιδια χρηματα περιπου.Ανετα θα επαιρνα μια απο τις 2.
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Αν θέλει κάρτα για mods(π.χ Skyrim) ούτε τα 3GB είναι αρκετά. Όσον αφορά την κατανάλωση λες ακριβώς ότι είπα εγώ, μόνο που το αναλύεις περισσότερο από ότι πρέπει.
gatoulismc21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 πες οτι θες . εμενα απο το μυαλο μου δεν μου το βγαζεις αυτο που πιστευω..οτι εισαι αμπαλος κοινως και οτι εσυ τα κανεις πιπιλα... οτι σου δινουν και μασας... αποσυρομαι και παω στο καβουκι μου γιατι ακομα ενας επιστημονας και huge developer / overclocker και οτι αλλο τραβαει η ψυχη σου ξεφυγε απο την asus και καθεται και παλευει να ακουστει η αποψη του κανοντας την παπια οπως παντα οταν καποιος τον προκαλει για φωτο.... αντε και για να σου κανω πιο ευκολο το εργο σου.. ποσταρε ενα cpu z να σε δουμε α και που σαι ακομα... εχω ιδρωσει με το edit με hex editor... ανεβαζω δεκατα... Ρε συ sobi1984 καλο ειναι να απανταμε με επιχειρηματα συνεχεια το ιδιο κανεις..
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Αν θέλει κάρτα για mods(π.χ Skyrim) ούτε τα 3GB είναι αρκετά. Δηλαδη εχεις δει να πεταει η μνημη π.χ στα 3,4γιγα;προσωπικα δεν τον ειδα,και αν ειλικρινα το ειδες εσυ,θα ηθελα να το γνωριζω,ως γεγονος και μελλοντικα.Ρωτω με καθε ειλικρινεια,απλα για να ξερω τι απαιτησεις εχουν παρουσιαστει σε Mods. Αυτος ειναι ο λογος που ρωτω.Θυμαμαι ο Prospector8 ειχε δωσει ενα screenshot με 2.8 giga memory usage. Υπαρχει κατι αντιστοιχο σε αυτο που λες;
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω δει το Skyrim με όλα τα μοντς να ζητάει πάνω από 4GB Vram. Μην τρελαίνεστε ιδιαίτερα όμως γιατί μερικά παιχνίδια χρησιμοποιούν όσοι βλέπουν..
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω δει το Skyrim με όλα τα μοντς να ζητάει πάνω από 4GB Vram. Μην τρελαίνεστε ιδιαίτερα όμως γιατί μερικά παιχνίδια χρησιμοποιούν όσοι βλέπουν.. Θα ηθελα μια ελαχιστη των ελαχιστων βαση πανω στην οποια αναφερεσαι,οχι οτι σε αμφισβητων εγω,αλλα θα μπορουσε να το κανει καποιος αλλος αν το πω εγω,και αν πραγματι ισχυει αυτο,τοτε δηλαδη η Titan ειναι μονοδρομος ε; Φαντασου δηλαδη,ουτε η 690 θα το σηκωνει.
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Όποιος έχει αμφιβολίες, υπάρχει το γκούγκλ με άπειρα φόρους όπου θα δει αρκετούς να αναφέρουν αυτό που λέω και πολύ πιθανόν κάποιοι να έχουν ανεβάσει και φώτο. Η 690 έχει 2GB Vram, τα άλλα 2 είναι mirror, πόσες φορές θα το πούμε..
Hawk7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Όποιος έχει αμφιβολίες, υπάρχει το γκούγκλ με άπειρα φόρους όπου θα δει αρκετούς να αναφέρουν αυτό που λέω και πολύ πιθανόν κάποιοι να έχουν ανεβάσει και φώτο. Η 690 έχει 2GB Vram, τα άλλα 2 είναι mirror, πόσες φορές θα το πούμε.. Πρωι ειναι ακομη... μην θυμωνεις.Προς στιγμην ξεχαστηκα οτι η 690 εχει 2*2 γιγα vram,και συνεπως δουλευουν τα 2. Αρα,μιλαμε για titan μονοδρομος,αφου ουτε και η 7990 με τα 3 δεν την βγαζει καθαρη,κ.α.
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Αν γουστάρεις eyefinity/surround/1440/1600P και Skyrim με μοντς, η Τατιάνα είναι μονόδρομος ναι.
Prospector8 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 "Θα παρω μια καρτα γραφικων, με γνώμονα ΚΑΙ την κατανάλωση." Κανενας Gamer δεν το ειπε ποτε... Τελος το θεμα με την καταναλωση, αν τον ενδιαφερει το Oc παιρνει 7950,αν οχι τοτε 760.Για μενα να περιμενε να βγουνε οι νεες καρτες και μετα να αποφασισει.
Fulgore1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 για ανάλυση 1920x1080 δεν είναι αρκετά τα 2GB? + πως δεν κανω overclock.. Θα περιμενω μεχρι να βγει το BF4 http://www.battlefield.com/battlefield-4/faq/release-date 29/10/2013 που θα εχουν βγει οι νεες καρτες γραφικων. Αρα με τα παραπανω που εχει πει ο ts για ποιο λογο ολη η κουβεντα για 7950??? oc λεει δεν θα κανει και μεχρι να βγει το BF4 θα εχουν βγει οι νεες καρτες γραφικων απο amd αρα γιατι αυτος ο πανικος??? Ειπαμε ή 760 διαλεγει,δηλαδη μια απο τις παρακατω Gigabytehttp://www.skroutz.g...OC-rev-2-0.html Evga http://www.digital-m...rchFor=evga 760 Asus http://www.skroutz.g...ctCU-II-OC.html ή αν προλαβει την msi 670 http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-130823.html .Τωρα ολα τα αλλα περι 7950 απλα οτι να ναι. 2
Havik Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω, ε όχι και CF με 500w τροφοδοτικό…. Μην το ξεφτιλίσουμε….500w είναι το minimum για μια καλή κάρτα, δεν θα πρότεινα σε κανένα να πάρει τόσα watt και να είναι στα όρια καλύτερα λίγο παραπάνω και να είναι ήσυχος και ίσως καλυμμένος για μια μελλοντική αναβάθμιση, αν θέλει και CF ή CF τότε κάνα 850w σίγουρα!edit *** Πέρα από τα watt μην ξεχνάμε και τα ampere που χρειάζονται οι κάρτες.***Όσο για την φότο από τον trexx (προσωπικά πιστεύω είναι αληθινή) πρέπει να υπολογίσετε και τις απώλειες από το τροφοδοτικό, δλδ αν λέει ότι τραβάει 413w τότε τα 41w (gold είπε? Έστω 90% Efficiency) είναι απώλειες, επομένως το Pc καταναλώνει τα υπόλοιπα 371w.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα