Cossutius. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Οπότε εισαι σύμφωνος πως η χαρά της γέννησης ειναι ένα δώρο το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνουν μόνο οι πλούσιοι, ωστε τα παιδιά τους να έχουν ποιότητα ζωής, ανάλογη με αυτή που κρίνεις εσύ η ο καθένας. Ευτυχώς που δεν είχαν την ίδια άποψη το 1920, το 1950, το 1970 κτλ γιατι αυτή τη στιγμή πιθανόν να μην υπήρχες εδω να γράφεις τη γνώμη σου (και εγω φυσικά). Η ποιότητα ζωής ειναι υποκειμενική. Το παιδί του Αμπράμοβιτς θεωρεί πως το να μένει σε ένα σπιτι 100 τετραγωνικών, να μοιράζεται το δωμάτιό του με τον αδελφό του και ο πατέρας του να έχει ένα μικρό αμάξι, ειναι φτωχολογιά. Αν δε τρωει αστακό και χαβιάρι κάθε πρωί δεν ειναι ποιότητα. Απ την άλλη μια οικογένεια στην Αιθιοπία θεωρεί ποιότητα το να έχει ένα μαλακό στρώμα να ξαπλώσει και να έχει νερό και τροφή καθημερινά. Σαφώς και δε θα ήθελα να βρίσκομαι στη 2η κατηγορία, αλλά ο τρόπος που μεγαλώνει ο καθένας , μας κάνει και περισσότερο άξιους. Π.χ. οι διπλανοί στο πατρικό μου μεγάλωσαν 5 παιδιά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν αυτη τη παροχή του κράτους (έδωσαν εξετάσεις με χαμηλότερες βάσεις) μπήκαν και τα 5 σε εξαιρετικές σχολές (ιατρικές, πολυτεχνεία κτλ) και τις τελείωσαν με άριστα, όντας τωρα, σοβαροι επαγγελματίες και άξιοι άνθρωποι. Ο παραδίπλα που μεγάλωσε έχοντας τα πάντα, ξοδεύει ακόμα και τωρα τα λεφτά του πατέρα του. Άραγε τι έλειψε σε αυτά τα παιδιά? Τα παιχνίδια του διπλανού? Ισως. Την ηρεμία στο διάβασμα? Ισως. Τις μάρκες στα ρουχα που φορούσαν όλοι οι συμμαθητές τους από το 1990 και μετά ενω αυτοι φορουσαν strike και ντεφονσέκα? To ότι έτρωγαν λιγότερο κρέας και περισσότερα όσπρια και λαχανικά? Πιθανότατα. Πλέον εκτιμάνε τα πάντα. Φαντάσου ο πατέρας τους να έλεγε..."δεν έχουμε χρηματα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τη ποιότητα των άλλων, άρα δε θα κάνουμε"....φαντάσου να το έλεγε ο δικος σου πατέρας αυτο. Πάντως αν ακολουθήσουμε την άποψη..."οι φτωχοι δε πρέπει να κάνουν παιδιά, στα επόμενα 50 χρόνια, θα έχουν απομείνει ελάχιστοι Ελληνες". Βέβαια αυτό δεν ειναι κάτι που χαλάει τους ακραίους. Όσο για το "μεγαλωνουν παιδιά χωρις να έχουν να τους δωσουν να φάνε", ειναι γνωστό πως δεν αποτελεί νοοτροπία του Ελληνα. Η Ελλάδα βρισκόταν σε ανάπτυξη 20 χρόνια τωρα, αλλά οι γεννήσεις μειώνοντας συνεχώς. Ειδικά τώρα που έχουμε κρίση, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο. Οι περισσότεροι που κάνουν παιδιά, εργάζονται. (εκτος και αν αναφερόμαστε σε αθίγγανους). Βέβαια σε εποχή κρισης δε ξέρεις αν θα εργάζεσαι αυριο το πρωί, οποτε βάση της λογικής σας, κανεις δε πρέπει να κάνει παιδιά...σωστά??? 2
phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ αν σε είχα για πατέρα και με μεγάλωνες μέσα στην πείνα και μου έλεγες αυτά που γράφεις εδώ, όταν θα πήγαινα 18 θα σε άρχιζα στις κλωτσιές. 3
Cossutius. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά δε νομίζω οτι έγραψα κάπου παραπάνω για πεινασμένα παιδιά (για τη ποιότητα ζωής αναφέρθηκα), αλλά ευτυχως που δεν ειμαι πατέρας σου, γιατι θα ηταν συγκλονιστικό για τη παιδική σου ψυχή να μη σου πάρω το τελευταίο iphone...Θα σε επηρέαζε ψυχολογικά μια ζωή :P (έλεος ομως...)
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν το 'χεσα καθόλου. Δεν ξέρω αν οι γονείς σου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, πάντως στην επαρχία του 1950 έχω πολλά παραδείγματα από παιδιά, και μικρά κορίτσια ακόμα, που κουβαλούσαν ξύλα στην πλάτη μέσα στο βουνό από πολύ μικρές ηλικίες, και πολλά άλλα τέτοια και χειρότερα παραδείγματα. Στην επαρχία τουλάχιστον, γι' αυτό το λόγο έκαναν πολλά παιδιά, για να έχουν εργατικά χέρια στα χωράφια κ.λπ.. Όχι επειδή τα αγαπούσαν και τους άρεσαν οι μεγάλες οικογένειες. Εξάλλου δεν υπήρχε χρόνος για τίποτ' άλλο παρά μόνο για δουλειά, και στην καλύτερη πήγαιναν και σχολείο. Πού τη βλέπεις την κίνηση χρήματος με τόση ανεργία, δε μπορώ να καταλάβω. Μήπως η οικονομία της χώρας ακμάζει κιόλας; Δηλαδή να κάνω κι εγώ 2-3 παιδιά, να προστεθούν κι αυτά στη λίστα με τους μακροχρόνια ανέργους σε μια χώρα που όταν θα έχουν μεγαλώσει, θα είναι πολύ χειρότερη κι απ' τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Που ήδη είναι. Μπράβο. 1. δεν νομιζω οτι μπορεις να ξερεις για ποιον λογο κανανε ΟΛΟΙ στην επαρχια παιδια.Αν εχεις μελετη με ικανο στατιτιστικο δειγμα να το υποστηριξει αυτο ευχαριστως να το δεχτω.Απο μαρτυριες της μανας μου και του πατερα μου παντως που ειναι και καποιας ηλικιας δεν προκυπτει κατι τετοιο. Σαφως ηταν αλλες εποχες , και οι ανθρωποι πιο αυστηροι και σκληροι ακομα και με τα παιδια τους..αλλα δεν τα εκαναν εξαρχης για να χουν εργατες. 2.Μην κρινεις αυτα που λεω με τις τρεχουσες καταστασεις (ανεργια ,κριση).Εγω σου λεω ΓΕΝΙΚΑ τι γινεται οταν εχεις πολλους κατοικους.Για αυτο ολα τα κρατη κυνηγουν τις γεννησεις και τις παρεχουν ευκολιες.Εκτος απο την Κινα προφανως Απο κει και περα αν ειμαστε σε κριση και ανεργια στον θεο αυτο ειναι αλλο καπελο. 3.Σου πα εγω να πας να κανεις πολλα παιδια?εγω ειπα πολλακις οτι το κρατος επιδοτει/επιχορηγει/παρεχει ευκολιες στους πολυτεκνους γιατι αναζητα αυξηση πληθυσμου για τους λογους που ανελυσα.Δεν σου βαζει το μαχαιρι στο λαιμο να κανεις παιδια.Ο καθενας κανει τα οικονομικα κουμαντα του και αποφασιζει ποσα παιδια θα φερει στον κοσμο... Επισης συμφωνω σε οτι λεει o cossutius. Και μεις(=30+) μεγαλωσαμε σε μια αλλην εποχη .Με πολυ λιγοτερα πραγματα/παιχνιδια/κλπ.Δεν νοιωσαμε ομως ποτε την στερηση γιατι πολυ απλα ειχαμε πιο ανθρωπινες σχεσεις.Αλλους τροπους διασκεδασης μιας και οι εποχες ηταν πιο απλες... Τωρα αν δεν εχεις φβ να δεις τι θα ποσταρει ο συμμαθητης εισαι ο αντικοινωνικος και δεν σε κανουν παρεα (λεμε τωρα)...Πρεπει να παρει κινητο το παιδι..πισι...ταμπλετ...και δεν ξερωγω τι αλλο...και θεωρουνται αυτονοητα..αρα πρεπει να βρεις τροπο να τα παρεχεις..Οπως ειπα οι αναγκες των παιδιων εχουν αυξηθει και λογικο ειναι μιας και οι εποχες εχουν αλλαξει.
παπι Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Κλασικη ελληνικη προνομιακη πολιτικη με ακυρα κριτηρια. 2
phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά δε νομίζω οτι έγραψα κάπου παραπάνω για πεινασμένα παιδιά (για τη ποιότητα ζωής αναφέρθηκα), αλλά ευτυχως που δεν ειμαι πατέρας σου, γιατι θα ηταν συγκλονιστικό για τη παιδική σου ψυχή να μη σου πάρω το τελευταίο iphone...Θα σε επηρέαζε ψυχολογικά μια ζωή :P (έλεος ομως...) Μιλάμε σοβαρά τώρα, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Ποιος μίλησε για iPhone και Galaxy S*, tablets κ.λπ.; Το πιο βασικό είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Γιατί να μεγαλώσω άλλο ένα παιδί μέσα στην αβεβαιότητα; Τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρχαν δουλειές. Καλές ή κακές, υπήρχαν. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Γιατί να μεγαλώσω ένα παιδί μέσα στο άγχος για το τι θα κάνει στη ζωή του, μέσα σ' ένα περιβάλλον άκρατης απαισιοδοξίας και μηδενισμού; Άμα θες οπωσδήποτε παιδί και είσαι μάγκας, υιοθέτησε ένα. Έτσι, μ' ένα σμπάρο, δύο τρυγώνια. Και δε θα φέρεις άλλον έναν άνεργο στη ζωή, και θα προσφέρεις κάτι καλύτερο από ένα ίδρυμα σε ένα άλλο που σε χρειάζεται.
Cossutius. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Μιλάμε σοβαρά τώρα, έτσι νομίζω τουλάχιστον. Ποιος μίλησε για iPhone και Galaxy S*, tablets κ.λπ.; Το πιο βασικό είναι ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Γιατί να μεγαλώσω άλλο ένα παιδί μέσα στην αβεβαιότητα; Τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρχαν δουλειές. Καλές ή κακές, υπήρχαν. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα. Γιατί να μεγαλώσω ένα παιδί μέσα στο άγχος για το τι θα κάνει στη ζωή του, μέσα σ' ένα περιβάλλον άκρατης απαισιοδοξίας και μηδενισμού; Άμα θες οπωσδήποτε παιδί και είσαι μάγκας, υιοθέτησε ένα. Έτσι, μ' ένα σμπάρο, δύο τρυγώνια. Και δε θα φέρεις άλλον έναν άνεργο στη ζωή, και θα προσφέρεις κάτι καλύτερο από ένα ίδρυμα σε ένα άλλο που σε χρειάζεται. Φανη πότε υπήρχε στην Ελλάδα ελπίδα για κάτι καλύτερο αν εξαιρέσουμε το 80;; Αν στηριζόμασταν καθαρα σε αυτή και στο τι κάνουν οι κυβερνώντες βλέποντας τα παντα δυσοίωνα, θα είχαμε σταματήσει να υπάρχουμε χρόνια τώρα... Σαφώς ένας που δεν εχει να φάει δε θα πρέπε να κάνει 5 παιδιά όμως εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας και το κράτος ωφελεί να στηρίζει τέτοιες κατηγορίες! Γενικά όσοι δεν έχουν να φάνε δεν έχουν έννοια στο να κάνουν σεξ στην Ελλάδα αλλά στο να επιζήσουν! Παιδιά κάνουν όσοι εργάζονται! Ε δε μπορούνε να σκέφτονται όλοι ότι μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα δε θα κάνουμε οικογένεια! Δεν ειναι ακραία λογική; Ασχετο αλλά δ θέλεις να μπλεξεις με υιοθεσίες στην Ελλάδα! Παιδι θα πάρεις αν βγάζεις ενα τεράστια σίγουρο εισόδημα και οταν το παιδί θα παει 7 χρόνων ξέρω γω! Sent from my iPhone using Insomnia
Cossutius. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ποια τρολια; Κουβέντα κάνουμε με τον άνθρωπο. Sent from my iPhone using Insomnia Τωρα που το ξανασκέφτομαι... Περισσότερο χρημα πρέπει να έχεις για να υιοθετήσεις παιδί, παρά για να το μεγαλωσεις αξιοπρεπώς. Η υιοθεσία προϋποθέτει ένα τεράστιο σίγουρο εισόδημα!
The_Judas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει περίπτωση στην σημερινή εποχή οποιοσδήποτε Ελληνας να κάνει 3-4 παιδιά; Μιλάμε πλέον για ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Για τα εισοδηματικά κριτήρια συμφωνώ, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν. Υπάρχουν όμως σοβαρότερα προβλήματα στην παιδεία από τους πολύτεκνους. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Μήπως στην Αγγλία δεν δέχονται απόφοιτους λυκείου από την Ελλάδα ακόμη και με απολυτήριο κοντά στο 10;
παπι Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει περίπτωση στην σημερινή εποχή οποιοσδήποτε Ελληνας να κάνει 3-4 παιδιά; Μιλάμε πλέον για ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Συμφωνα με αυτο, το πολυτεκνος ειναι forever. Αν ειχες καποια στιγμη στη ζωη σου 4 τεκνα 0-23 τοτε για παντα μενεις πολυτεκνος. ΥΓ: Ελπιζω να καταλαβα λαθος, αλλιως μιλαμε για τραγικα ηλιθια νομοθεσια.
Razor7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Συμφωνα με αυτο, το πολυτεκνος ειναι forever. Αν ειχες καποια στιγμη στη ζωη σου 4 τεκνα 0-23 τοτε για παντα μενεις πολυτεκνος. ΥΓ: Ελπιζω να καταλαβα λαθος, αλλιως μιλαμε για τραγικα ηλιθια νομοθεσια. Ο γονιός είναι φορέβερ και τα παιδιά μέχρι τα 23 τους.
Liverpool89 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Οπως τα λεει... Χανονται ολα... Πασο μειωσεις ολα... Και το επιδομα μειωνεται για καθε παιδι που ξεπερνα τα 23 1
Cossutius. Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Και το επιδομα μειωνεται για καθε παιδι που ξεπερνα τα 23 E ναι διοτι μετά τα 23 έτη, τα 5 παιδιά του πολυτεκνου θα έχουν βρει τη δουλειά τους και θα ειναι ανεξάρτητα...δε θα χρειάζεται να τα ταίζει ο μπαμπάς και η μαμά...oh wait... 1
RobinBlack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Η Ελλάδα έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας και χρειάζονται ενθαρρυντικά μέτρα για περισσότερα παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα