mathsrule Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ποιος είπε οτι το σύστημα ειναι σωστό? Στη προκείμένη φάση και εσυ αδικείσαι σε σχέση με άλλους. Αυτός ειναι ο λόγος που τα κρητίρια θα έπρεπε να ειναι εισοδηματικά η αλλιως να αλλάξει όλο το συστημα εισαγωγής και κοινωνικων παροχών οπως συμβαίνει στην αγαπημένη σε πολλούς Γερμανια... Ακριβώς αυτό λέω! Μόνο που δεν αδικούμαι μόνο εγώ αλλά αδικούνται όλα τα παιδιά που δεν έχουν τρία και πάνω αδέλφια. btw με οικονομίες μπορώ να πάω φροντιστήριο έτσι όπως μπορούν και οι πλείστες τρίτεκνες οικογένειες (εκτός κι εάν είναι τρίδυμα). 1
Cossutius. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Agreed. Και καταλήγουμε (όπως σε όλα τα θέματα) στο ίδιο πράγμα: χρειάζεται αναδιοργάνωση του κράτους απ'τα θεμέλια σε όλους τους τομείς. Όρεξη έχουμε...λεφτά δεν έχουμε :P 2
takis_koll Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι υπενθυμίσω οτι δεν μιλάω κατά των πολυτέκνων, ουτε επιθυμώ να κοπούν τα οποια προνόμια που έχουν. ..Αλλά να μπει ενα λογικό όριο! Και σου υπενθυμίζω οτι εγω με 20 και 2000 μορια δεν πέρασα στο δημόσιο και πολύτεκνος με 14 βαθμο κ 1400 μορια+ πολυτεκνεια πέρασε. Είναι δίκαιο; <br> Δηλαδή εχει πιο πολλες γνώσεις ξαφνικα απο εμένα; ή θα κανει καλύτερα την δουλειά; <br> Γιατι τους βάζουν και γράφουν εξετάσεις και δεν τους δίνουν απλα τις θέσεις; <br><br> Υ.Γ<br> Δεν θα ειχα πρόβλημα να μου έπαιρνε την θεση πολύτεκνος με ίδιο βαθμό πτυχίου! Σε αυτό ποιος πολύτεκνος αδικημένος θα μου απαντήσει;
mathsrule Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Σε αυτό ποιος πολύτεκνος αδικημένος θα μου απαντήσει; Τίποτα, είναι απλά ένα από τα άδικα για τους υπόλοιπους προνόμια που έχουν οι πολύτεκνοι. Όπως έχω ξαναπεί, μόνο χρηματικό βοήθημα θα πρέπει να λαμβάνουν.
Cossutius. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Xωρις να ειμαι αδικημένος ούτε πολυτεκνος, να σου πω οτι βρήκαμε άκρη στη συζήτηση και οτι αν διαβάσεις τη συζητηση στη πισω σελιδα θα δεις οτι έχει απαντηθεί ήδη η ερώτησή σου
takis_koll Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Xωρις να ειμαι αδικημένος ούτε πολυτεκνος, να σου πω οτι βρήκαμε άκρη στη συζήτηση και οτι αν διαβάσεις τη συζητηση στη πισω σελιδα θα δεις οτι έχει απαντηθεί ήδη η ερώτησή σου </p> Πολλές απαντήσεις είδα. Εννοείται πως δεν ψάχνω λύση. ..απλα και εγω με την σειρά μου με πλάγιο τρόπο, δείχνω την αδικία και το πώς το κράτος μας μετατρέπει σε ψήφους και μας διαχωρίζει.
N3k21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Αλλωστε ποιός ειπε οτι το συστημα των Πανελληνίων εξετάσεων ειναι αυτό που θα κρίνει ποιος αξίζει να τελειώσει μια σχολή και ποιός όχι? Δηλαδή κάποιος που μπαίνει με τη βάση και τελειώνει τη σχολή με άριστα είναι η εξαίρεση στον κανόνα? Αυτό. Η υψηλή βαθμολογία στις πανελλήνιες είναι συνήθως αποτέλεσμα συγκεκριμένης μεθόδου διαβάσματος, ενώ συχνά ουδεμία σχέση έχει με τις ικανότητες και την αντιλληπτική ικανότητα του εξεταζόμενου. Κάποιος π.χ. σκράπας στην Έκθεση ή την Άλγεβρα μπορεί να είναι αστέρι στην Ηλεκτρονική ή τη Μηχανολογία, ένας λογοτέχνης μπορεί να είναι ανίκανος να μάθει Τριγωνομετρία ή Βιολογία. Το σύστημα των πανελληνίων είναι εξαρχής άδικο και μη αντικειμενικό. 2
REDODIN7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 bilako εσυ μπορεις να μπεις στη θέση κάποιου με όχι 8, αλλά 3 αδέλφια. Πως διαβάζει, πως τα βγάζει πέρα? Τα περισσότερα παιδιά πολυτέκνων που ξέρω, είναι παιδιά που εργάζονται από μικρά και συνηθως τελειώνουν τις σχολές τους γρηγορότερα απο κάθε άλλον, για να βγουνε συντομότερα στην αγορά εργασίας. Και το λέω χωρις να ειμαι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αλλά γνωρίζοντας αρκετους. Δεν παιζει ρολο αν ειναι πολυτεκνος αλλα αμα ειναι φτωχος, ξερω παιδια που δεν ειναι πολυτεκνη και δουλευε για να βοηθαει τους γονεις και αλλους που ηταν πολυτεκνοι και καθε μηνα χαλαγαν τρελα λεφτα. Γενικα οι πολυτεκνοι εχουν πολλες παροχες σε σχεση με αλλες κοινωνικες ομαδες αυτο ειναι η αληθεια.
Razor7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 ασε ασε ασε.ακομα το θυμαμαι και τσαντιζομαι!!!οταν εδωσα πανελλήνιες μια γνωστη μου με λεφτα με ουρα σπιτια στο αμερικα και τετοια μπορουσε να κανει μεταγραφη οπου γουσταρε γιατι με αυτην ηταν 4 παιδια στην οικογενεια.και ξερω και πολλα πολλα αλλα τετοια.. που πήρε τελικά μεταγραφή στην ομάδα του LA? lol οχι Αθήνα. Είχε περασει κάπου επαρχία. Βόρεια. Δεν θυμάμαι σχολή. Για άλλο λόγο το είπα...the bold word
phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον Fotis13. Δεν καταλαβαίνω γιατί να επιβραβεύουμε όσους κάνουν πολλά παιδιά σε μια τέτοια Ελλάδα. Εξαιρούνται όσοι τα έκαναν πριν 20-30 χρόνια, που και πάλι θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικοί. Αλλά θα μου πεις, εκτός από αρκετά παιδιά, ψήφιζαν και αυτά που ψήφιζαν και τα βλέπουμε τα χαΐρια τους. Εξαιρούνται και εκείνοι που έκαναν πολλά παιδιά πριν 60+ χρόνια, γιατί τα έκαναν με σκοπό να τα βάζουν να δουλεύουν σαν τα σκυλιά από τα 5 τους. Εργάτες έκαναν, όχι παιδιά. Σήμερα όποιος κάνει παιδιά με την κατάσταση σε αυτή τη χώρα μόνο να χειροτερεύει, είναι εγκληματίας για μένα, και πρώτα απ' όλα εγκληματεί κατά του ίδιου του τού παιδιού. 2
Muchacho Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Στην Ελλαδα εισαι τι περιμενεις?Και στο λεω εγω που ειμαι απο οικογενεια πολυτεκνων...
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον Fotis13. Δεν καταλαβαίνω γιατί να επιβραβεύουμε όσους κάνουν πολλά παιδιά σε μια τέτοια Ελλάδα. Εξαιρούνται όσοι τα έκαναν πριν 20-30 χρόνια, που και πάλι θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικοί. Αλλά θα μου πεις, εκτός από αρκετά παιδιά, ψήφιζαν και αυτά που ψήφιζαν και τα βλέπουμε τα χαΐρια τους. Εξαιρούνται και εκείνοι που έκαναν πολλά παιδιά πριν 60+ χρόνια, γιατί τα έκαναν με σκοπό να τα βάζουν να δουλεύουν σαν τα σκυλιά από τα 5 τους. Εργάτες έκαναν, όχι παιδιά. Σήμερα όποιος κάνει παιδιά με την κατάσταση σε αυτή τη χώρα μόνο να χειροτερεύει, είναι εγκληματίας για μένα, και πρώτα απ' όλα εγκληματεί κατά του ίδιου του τού παιδιού. Γιατι εχουμε υπογεννητικοτητα ισως?Γιατι φθεινουμε σαν εθνος?Οκ ξερω στα @@ σου αλλα αλλοι δεν το βλεπουν ετσι. Επισης οπως ειπα ολα ειναι αλυσιδα... πολλοι κατοικοι...περισσοτεροι εργαζομενοι...εισφορες....συνταξεις...κινηση χρηματος...ανθιζει η οικονομια (σε θεωρητικο επιπεδο ) --> ανθιζει εν γενει το κρατος....θεωρητικα και αυτο Στο 2o bold προφανως και εισαι φαουλ.Κανεις δεν γενναει παιδια -ακομα και πριν τοσα χρονια- απλα για να φτιαξει εργατες.Απλα τοτε ο κοσμος εκανε παδια...γιατι ειχε απλοικη σκεψη..και παλευε να τα φερει βολτα με τα λιγα...αλλοι καιροι , πολλες κακουχιες..ο κοσμος ηξερε και επιζουσεμε με τα λιγα. Πολλα παιδια δουλευανε απο μικρα (οχι και απο τα 5..το χεσες) για να βοηθησουν την γενικοτερη κατασταση στην οικογενεια.... Εξαιρεσεις σε ολα αυτα προφανως και υπηρχαν. Τωρα εχουν αλλαξει οι καιροι...οι συνθηκες διαβιωσης και οπως εχω ξαναπει το να κανεις πολλα παιδια πλεον θελει πολυ σκεψη για το ως προς τα θα τα φερεις βολτα..περισσοτερες οι αναγκες πλεον των παιδιων. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ξανακανει ο ελληνας παιδια...αλλα σιγουρα πιο κοντρολαρισμενα..για αυτο και το κρατος προσπαθει με παροχες να ωθησει τις γεννησεις.... Τωρα αν αυτες οι παροχες "αδικουν" καποιους αλλους...νταξ αυτο ειναι θεμα που θελει αναλυση μεγαλη ...το νιωθω αδικημενος δεν κανει για επιχειρημα. 1
andreapaog328 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι εχουμε υπογεννητικοτητα ισως?Γιατι φθεινουμε σαν εθνος?Οκ ξερω στα @@ σου αλλα αλλοι δεν το βλεπουν ετσι. ...και μετά δεν εχουνε να τους δώσουν να φάνε. fuck logic. 1
mphxths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 αυτο δεν ειναι προβλημα του κρατους το κρατος σου λεει εγω σου δινω τις Χ παροχες...αν οι γονιοι δεν υπολογισουν την πορεια τους...τα οικονομικα τους στην ουσια.δεν τους φταιει κανεις αλλος εκτος απο τους ιδιους. για αυτο ειπα οτι καθενας πρεπει να κανει τα κουμαντα του και να κανει οσα παιδια θεωρει οτι μπορει να φερει βολτα ...οχι να κανει 10 παιδια και μετα να κλαιγεται οτι οι παροχες ειναι λιγες..οτι η κριση τον εχει τσακισει ή οτι τα επιδοματα ειναι λιγα.
phanispal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν το 'χεσα καθόλου. Δεν ξέρω αν οι γονείς σου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, πάντως στην επαρχία του 1950 έχω πολλά παραδείγματα από παιδιά, και μικρά κορίτσια ακόμα, που κουβαλούσαν ξύλα στην πλάτη μέσα στο βουνό από πολύ μικρές ηλικίες, και πολλά άλλα τέτοια και χειρότερα παραδείγματα. Στην επαρχία τουλάχιστον, γι' αυτό το λόγο έκαναν πολλά παιδιά, για να έχουν εργατικά χέρια στα χωράφια κ.λπ.. Όχι επειδή τα αγαπούσαν και τους άρεσαν οι μεγάλες οικογένειες. Εξάλλου δεν υπήρχε χρόνος για τίποτ' άλλο παρά μόνο για δουλειά, και στην καλύτερη πήγαιναν και σχολείο. Πού τη βλέπεις την κίνηση χρήματος με τόση ανεργία, δε μπορώ να καταλάβω. Μήπως η οικονομία της χώρας ακμάζει κιόλας; Δηλαδή να κάνω κι εγώ 2-3 παιδιά, να προστεθούν κι αυτά στη λίστα με τους μακροχρόνια ανέργους σε μια χώρα που όταν θα έχουν μεγαλώσει, θα είναι πολύ χειρότερη κι απ' τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Που ήδη είναι. Μπράβο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα