Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάποιοι έχετε την εικόνα των πολυτέκνων σαν λεφτάδες που παίρνουν 2000 euro το μήνα και το πιθανότερο ειναι πως δεν έχετε σχέση με επαρχία , πόσο μάλλον με χωριά. Επειδή γνωρίζω πολλές οικογένειες πολυτέκνων μου κάνει εντύπωση γιατι όλοι τους ειναι μεροκαματιάρηδες μια ζωή . Και όσο για τα μόρια , ναι ρε φιλαράκι , οταν το άλλο αντί να το στείλουν φροντιστήριο τρέχει με τα πρόβατα αναγκαστικά για να βοηθήσει την οικογένεια του να μπει με λιγότερα μόρια .

Το αντίθετο που θα οδηγήσει ? οσοι ειναι απο οικογένειες που τρέχει το χρήμα απο την τσέπη του μπαμπά θα μορφώνονται και οι άλλοι να καταδικάζονται στη μιζέρια ? γιατι μιζέρια ειναι σε μια χώρα να μην έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες , ιδικά όταν έχουμε υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία .

σε αυτό που συμφωνούμε πάντως οι περισσότεροι και ειναι βασικό ειναι στην ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων .

• Like 2
Δημοσ.

να μπαίνουνε όλοι με την ίδια βάση λεω γω. άλλοστε το εκπληκτικό σύστημα που έχουμε εξετάζει τις γνώσεις μας (λολ). όταν μπουν δώστους παροχές. επιδομα για ενοίκιο, εστία και παει λέγοντας.

βλέπω φέτος κάνανε κιάλλη ταρζανιά...άλλη βάση οι πολύτεκνοι, άλλη οι τρίτεκνοι.

πχ. πολιτικών μηχανικών πάτρας καλη ώρα.

15374 γενική σειρά

14881 τρίτεκνοι

12991 πολυτεκνοι

εξηγήστε μου ένα πουστη λόγο, γιατί εγώ να μπω με 15 μισο, και ο άλλος με σκαρτο 13...να γράψει όσο έγραψα και γω, και μετα ας του πληρώνουνε και το νοικι. μόνο οι πολυτεκνοι έχουνε οικονομικά προβληματα? δλδ μια οικογένεια μενα παιδί που δουλευει μονο ο ένας, και πρεπει να γράψει παραπάνω, και αν παει σαλλη πόλη να τα πληρώνει ολα μονος του...και να μη μπορει να γυρισει και σπιτι του με μεταγραφη...

• Like 2
Δημοσ.

To όλο θέμα με τις ειδικές κατηγορίες ειναι ο έλεγχος.

Κάνουν ολόκληρο θέμα για την εκάστοτε Μενεγάκη που λόγο τρύπας του όλου συστήματος, παίρνει επίδομα, αλλά κανεις δεν αναφέρει για τους απολυμένους γονείς τις 7μελή οικογένειας που θα πρέπει να θρέψουν και να σπουδάσουν 5 παιδιά.

Εδώ ειναι που το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει και να δίνει κοινωνικές παροχές.

Σαφώς οι ειδικές κατηγορίες δεν ειναι μόνο οι πολύτεκνοι. Είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, είναι τα άτομα με αναπηρία και άλλοι.

Δημοσ.

Θα πω την άποψή μου επί του θέματος και ως συνήθως θα παραξενέψει πολλούς.

- Οι πολύτεκνοι ΝΑΙ, σαφώς πρέπει να βοηθιούνται από το κράτος εφόσον αυτό θεωρεί ότι αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα. Αν αυτό δε συμβαίνει δεν υπάρχει λόγος να έχουν προνόμια.

Θεωρώ ότι η Ελλάδα ανήκει περισσότερο στη 1η κατηγορία οπότε φυσικά και πρέπει να υπάρχουν ελαφρύνσεις/βοηθήματα.

Όμως το ποιά μορφή πρέπει να έχουν αυτές οι διευκολύνσεις είναι μεγάλο θέμα.

Οι πολύτεκνες οικογένειες έτσι όπως το βλέπω εγώ αντιμετωπίζουν 2 ειδών θέματα

1. Οικονομικό πχ είναι δύσκολο καθαρά από πλευρά εξόδων να μεγαλώσεις 4-5 παιδιά

με την έννοια των αναμενόμενων εξόδων που έχει ένα παιδί (ξερωγω, γιατρούς, εκπαίδευση, τρόφιμα κλπ)

Εδώ ο τρόπος που υπάρχει να βοηθήσεις είναι καθαρά επιδοματική πολιτική.

Έτσι ας πούμε ότι μια οικογένεια έχει 4 παιδιά και αυτό τις δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα ... πρέπει (κατά το δυνατό) να λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας αυτής ΧΩΡΙΣ να δημιουργείται πρόβλημα σε κάποια άλλη οικογένεια που "ανταγωνίζεται" για τους κρατικούς πόρους.

Δεν υπάρχει λογική για μένα παιδιά πολύτεκνων οικογνειών να έχουν απόλυτη προτεραιότητα πχ σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι Χ θέσεις πχ είναι αυτοδίκαια διαθέσιμες με τους ίδιους όρους σε όλους και αν αυτές δεν επαρκούν τότε

1. είτε το κράτος πρέπει να βρει χρήματα να δώσει στις πολύτεκνες οικογένειες για να τους στηρίξει

2. είτε πρέπει να αυξήσει τις θέσεις ώστε να καλύψει το ποσοστό των παιδιών από πολύτεκνες οικογένειες που έχει ως στόχο να εξυπερετήσει

ΤΩΡΑ ... αν το κράτος αποφασίσει να δώσει μια διευκολύνση στο 3ο ή στο 4ο παιδί ... ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να παίζει κανένα ρόλο το πόσο πλούσιος είναι ο μπαμπάς και η μαμά του.

Αν το κράτος αποφασισει ας πούμε ότι το κάθε παιδί  "επιβαρύνει" ας πούμε κατα Χ (ή ας πούμε το κάθε παίδί ξεχωριστό νούμερο) και αποφασίσει να πάρει ένα % αυτού πάνω του τότε πρέπει να δίνεται και στον άνεργο και στη Μενεγάκη για δύο λόγους όπως το βλέπω

α. για καθαρά ηθικούς λόγους - το κράτος αναλαμβάνει μια "υποχρέωση" προς το παιδί (τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ) και αυτή πρέπει να είναι η ίδια για όλα τα παιδιά.

β. για πρακτικούς λόγους όπου δημιουργόνται προβλήματα σε "οριακές" περιοχές εισοδήματος 

2. Θέματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη τους σαν οικογένεια

Μπορώ να καταλάβω γιατί πχ είναι πιο δύσκολο να "κρατήσεις" ένα σπίτι με 4 πιτσιρίκια και το κράτος όπου είναι δυνατό να δώσει μη χρηματικές διευκολύνσεις (πχ ενας από τους ύο γονείς να εργάζεται 1 ώρα λιγότερη ανα μέρα ή κάτι παρόμοιο).

Καταστάσεις του τύπου μοριοδότησης σε θέσεις ΔΥ δεν τις κατάλαβα ποτέ.

Ο κάθε ενήλικας είναι υπευθυνος για τον εαυτό του και πρέπει να αντιμετοπίζεται με τους ίδιους όρους από το κράτος.

Το κράτος ΕΦΟΣΟΝ έχει αναιρέσει κατά το δυνατό το οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί το ΠΑΙΔΙ (και όχι ο μαντράχαλος υποψήφιος ΔΥ) πλέον επιλέγει τον καλύτερο για τη δουλειά και όχι αυτόν με τον πιο "καρπερό" μπαπά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να εχουν προνομια; Επιλογη τους δεν ειναι να κανουν 3,4 η 125 παιδια; Γιατι θα πρεπεινα επιβαρυνουν το κοινωνικο συνολο; Δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στα εξοδα της μεγαλης οικογενειεας που δημιουργησες; Προβλημα σου να μηντην εκανες. Αυτο που μπερδευουν τα παιδια με τα κουνελια κυριως οταν δεν υπαρχουν οι οικονομικες προυποθεσεις πρεπει καποια στιγμη να σταματησει.
Το δημογραφικο ειναι δικαιολογια η ινδια το εχει λυσει ειναι ολοι πολυτεκνοι,και το επιπεδο διαβιωσης απλα τραγωδια.

Sent from my ipad4 using Insomnia

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Το δημογραφικο ειναι δικαιολογια η ινδια το εχει λυσει ειναι ολοι πολυτεκνοι,και το επιπεδο διαβιωσης απλα τραγωδια.

Δημογραφικό πρόβλημα <> όχι αρκετά παιδιά

• Like 1
Δημοσ.

Φωτη θέλεις να ζήσεις σαν μέσος Ινδός? Είμαι σίγουρος 100000/100 οτι δε θα το ήθελες.

Το περίμενα οτι κάποιος θα έγραφε αυτό το ακραίο "να μην έκαναν τα παιδιά".

Θα το δεχτώ για οικογενειες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και κάνουν 5 παιδιά.

Τα παιδιά όμως τι φταίνε? Εκτός και αν θέλει κάποιος να απαγορέψουμε και τις γεννήσεις..

Δε το δέχομαι σε καμία περίπτωση για το μορφωμένο ζευγάρι που μέχρι πριν μερικά χρόνια εργαζόταν και έβγαζε ένα πολύ καλό μισθό, και αποφάσισε να κάνει πολλά παιδιά και ξαφνικά μια κριση το έβγαλε εκτός. Εκεί ειναι αναγκαία η παρέμβαση του κράτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημογραφικό πρόβλημα όχι αρκετά παιδιά

Ε αυτο λεω ας κανουμε ολοι απο 10 παιδια να λυσουμε το δημογραφικο μας και μετα ας κοψουν τον λαιμο τους τα μαλακισμενα να βρουν να φανε σιγα οι γονεις μην ασχοληθουν να τα ταισουν οπως κανουν στην ινδια; Δεν πρεπει να ειναι το δημογραφικο κινητρο και δικαιολογια για την δημιουργια πολυτεκνων οικογενειων αλλα μονο η φορολογικη δηλωση ειμαι σαφης τωρα;

Η ζωη για αυτους που αρχισαν τα γραφικα εκανα πολλα παιδια και μου εκατσε στραβη και τωρα δεν μπορω να ανταπεξελθω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ παραγοντας που πρεπει να εχει υπολογιστει οταν παρεις την αποφαση να κανεις ΜΕΓΑΛΗ οικογενεια. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες ανευθυνων ατομων που γενοβολανε σαν τα κουνελια period.

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Ε αυτο λεω ας κανουμε ολοι απο 10 παιδια να λυσουμε το δημογραφικο 

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Δημοσ.

Σαφέστατος. Όποιος δεν έχει (οι περισσότεροι δηλαδή αφου έχουμε κρίση), δεν έχει δικαίωμα στο να κάνει παιδί. Οι άλλοι που έχουν να κάνουν.

Σκοπός ειναι να μην επιβαρυνθεί με 0,000κάτι ευρώ η φορολογία του εκάστοτε Ελληνα πολίτη. Είναι προτιμότερο να επιβαρύνεται για χαράτσια, φορολογίες για δάνεια που δεν απόλαυσε κτλ κτλ...

ΔΕΝ υφισταται σοβαρό κράτος χωρίς κοινωνική πολιτική. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε.

Απλά έλεγχο χρειάζεται ωστε να δωθουν τα χρήματα εκεί που ειναι αναγκαία πραγματικά.

Δημοσ.

<p>Σαφέστατος. Όποιος δεν έχει (οι περισσότεροι δηλαδή αφου έχουμε κρίση), δεν έχει δικαίωμα στο να κάνει παιδί. Οι άλλοι που έχουν να κάνουν.</p>

<p>Σκοπός ειναι να μην επιβαρυνθεί με 0,000κάτι ευρώ η φορολογία του εκάστοτε Ελληνα πολίτη. Είναι προτιμότερο να επιβαρύνεται για χαράτσια, φορολογίες για δάνεια που δεν απόλαυσε κτλ κτλ...</p>

Κοιτα επειδη εσενα εχω σταματησει να σου απαντω εδω και πολυ καιρο διοτι διαφωνεις για να διαφωνεις μιλησα εγω για ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ? Ημουν σαφης στο τι ειπα συνεχισε να απαντας σε οτι θες εσυ και οχι σε οτι λεει ο αλλος.

Δημοσ.

Το κρατος το συμφερει να γεννιουνται πολλα παιδια..οποιος δεν το καταλαβαινει ....

περισσοτεροι κατοικοι...δουλειες...εισφορες...φοροι...περισσοτεροι ανθρωποι να κινουν χρημα με ο,τι αυτο συνεπαγεται.

Ολα τα κρατη ευνοουν τις μεγαλες οικογενειες...μονο η ελλαδα μαλακιζεται σε αυτο το θεμα.

Απο την αλλη ναι πρεπει να υπαρξουν διευκολυνσεις στις πολυτεκνες οικογενειες...γιατι οπως ειπα...το κρατος ΠΡΕΠΕΙ να θελει πολυτεκνες οικογενειες....αλλα ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να οριστουν εισοδηματικα κριτηρια...ειναι αυτονοητο.

Τωρα τι ειδους διευκολυνσεις δεν ξερω , δεν ειμαι ειδικος να κρινω..δεν μπορουμε να λεμε οτι αυτη η διευκολυνση δεν εινια σωστη..μιας και καθε αποφαση εχει προεκτασεις που ισως να μην γνωριζουμε...αλλα σιγουρα οι διευκολυνσεις δεν πρεπει να ειναι εις βαρος των υπολοιπων πολιτων.

Δημοσ.

Εντομεταξύ βρε παιδιά, μαρέσει που ανοίγετε τέτοιο λεπτό θέμα, τη στιγμή που η ζωή όλων μας χειροτερεύει. Το 1950, περισσότερες παροχές είχαμε απ ότι τώρα.

Διαβάζω σε διάφορα φόρουμ. Ο ένας τα βάζει με τους πολύτεκνους, ο άλλος με τα άτομα με αναπηρία, ο άλλος με τους "τεμπέληδες" άνεργους που πρέπει να τους πληρωνει να παίρνουν επίδομα ανεργίας. Λογικές του μηδέν.

Αντί η απαίτηση να ειναι "οκ πληρωνουμε σπασμένα άλλων, τουλάχιστον ας πάνε κάποια χρήματα εκεί που όντως υπάρχει ανάγκη", προσπαθείτε καποιοι να αφαιρεθεί και απο εκεί η κοινωνική πολιτική, επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις τύπου Μενεγάκη που πήρε το επιδομα. Λες και αν δε τα δωσετε για τους πολυτεκνους δε θα τα πάρει ούτως η αλλιώς η Τρόικα. Θα μας τα χαρίσει :P

Δημοσ.

Γιατί στον πέολα αυτός που έχει 2 αδέρφια ακόμα να πρέπει να γράψει ~2000+ μόρια λιγότερα από εμένα για να περάσει στην ίδια σχολή;

Το ότι έχει κι άλλα αδέρφια σημαίνει ότι μειώνεται η διανοητική του ικανότητα; Ή μήπως δεν έχει την δυνατότητα να κάτσει να διαβάσει;

Πού σκατά είναι η ισότητα; Επειδή οι γονείς του έκαναν οικονομία στα προφυλακτικά θα πρέπει να επιβαρύνεται όλη η κοινωνία;

• Like 3
Δημοσ.

εμεις ειμαστε 8 παιδια,και οταν στο 1ο ετος ακουσα καποιον στη σχολη μου να λεει μπροστα μου(δεν ηξερε) κατι παρομοια για πολυτεκνους,επελεξα να μην μπω καν στη διαδικασια να εξηγησω 2 βασικα πραγματα. (ασχετα του οτι ημουν ουτως η αλλως πολυ καλος μαθητης)

οταν λεμε πολυτεκνους καλο ειναι να προσδιοριζουμε κ την ποσοτητα.

τελος,συμφωνω απολυτα στο οτι πρεπει να λαμβανετε υποψιν τα οικονομικα κριτηρια και στους πολυτεκνους γιατι μπορει ο αλλος να ειναι 10 παιδια,αλλα να εχουν ολοι απο μια Lamborgini,Ποτε δε ξερεις

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...