REDODIN7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Και απο τα τραγικοτερα ειναι το καινουργιο "συστημα" εισαγωγης σε πανεπιστημια οπου οι πολυτεκνοι εχουν δικια τους κατηγορια και μπορεις να μπεις μεχρι και πολυτεχνειο με 14.000 μορια . Υποψην ειμαι απο πολυτεκνη οικογενεια, και το θεωρω τραγικο αυτο το πραμα Ασε φιλε ειναι και μπραβο που εισαι αντικειμενικος, θυμαμε κωστη που λες οταν ημουν πρωτοετης να ξεσχιζομαι να παρω μεταγραφη 50 θεσεις για 1000 και αιτησεις και οι πολυτεκνοι να παιρνουν στο ετσι χωρις κριτηριο και χωρις οριο στις θεσης. Υ.Γ Για το πολυτεκνικο επιδομα ξερω απο πρωτο χερι γιατι δουλευε η μανα μου σαν καθαριστρια πολλα χρονια το επαιρνε ακομα και πολυ γνωστος ιδιοκτητης μαγαζιων με ηλεκτρικα σε ολοι την Ελλαδα που τωρα εχει κλεισει.
kostask91 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι αυτο ισχυει. Φιλος με γονεις γιατρους και 2 απο τα 4 παιδια δουλευαν (και δεν εννοω σε καφετερια ) επαιρναν οταν δινοταν επιδομα , τα ιδια με μας που απο τα 6 ατομα δουλευουν ο ενας αντε δυο οταν βρισκει κατα καιρους καμια δουλεια και η μανα μου. Και ο ιδιος φιλος πηρε μεταγραφη μαζι με μενα (μιλαω για το 2009). Απορω γιατι μας ζητησαν Ε3 και ετησια εισοδηματα κτλ κτλ Ενταξει εγω Θεσσαλονικη ειχα που να μεινω , οποτε εκτος του οτι ηθελα εδω , ειχα και που να μεινω, ενω εκει που περασα θα επρεπε να ψαξω σπιτι , και αν εβρισκα κατι οικονομικο , και παλι τσιμα τσιμα θα ημουν..
chill Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι στα επιδόματα των πολυτέκνων Ναι σε κάθε λογής προτεραιότητα τους ΑΡΚΕΙ να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια Problem solved, όμορφα και απλά!!! 10
Liverpool89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι τοση μεγαλη επιθετικοτητα δεν μπορω να το καταλαβω. Κλασικη συμπεριφορα Ελληνα... Βαλτε τα και με τους ανεργους αν ειναι που τους δινει και αυτους κατι το κρατος. Προτεινεται κιολας αν ενα σπιτι εχει ενα ανεργο που παιρνει επιδομα ανεργας αλλος να μην το δικαιουτε... Πατε καλα ρε? Επειδη το κρατος δεν μεριμνει για το πολιτη, μας φταει μια κοινωνικη ομαδα που εχει καποια επιπλεον +.. Αν μια τετραμελης οικογενεια θελει για να φαει μια κοτα, ε η εξαμελης θα θελει 1,5. Για ναα δειτε τα εξοδα.Φανταστειτε ρουχα, εξοδα σχολειων,φροντηστηριων. Μην μου πειτε για την Μενεγακη στις 100 οικογενεις οι 4 να ειναι ετσι. Το επιδιμα παλια το επερνα αναλογα με τον αριθμο των παιδιων, τωρα εχει μπει και εισοδηματικο κριτηριο.. Και οσοι κατηγορειτε τους πολυτεκνους φανταζομαι οτι θα κανενετε 2 παιδια μονο.... Ασε που μετα τα 23 παυεις να εχεις τα δικαιωματα που ειχες..
panos2171 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Στις μετεγγραφές ίσχυε και εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 30.000 εισόδημα και οριζόταν και αριθμός χιλιομέτρων. Για εισαγωγή σε πανεπιστήμια δείτε τις θέσεις και τις βάσεις των ειδ.κατηγοριών. Επίσης θέλω να μου βρείτε τη βάση της πολυτεχνικής σχολής με τα 14000 μόρια για να ξέρουμε και για τι ακριβώς μιλάμε. 1
REDODIN7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι τοση μεγαλη επιθετικοτητα δεν μπορω να το καταλαβω. Κλασικη συμπεριφορα Ελληνα... Βαλτε τα και με τους ανεργους αν ειναι που τους δινει και αυτους κατι το κρατος. Προτεινεται κιολας αν ενα σπιτι εχει ενα ανεργο που παιρνει επιδομα ανεργας αλλος να μην το δικαιουτε... Πατε καλα ρε? Επειδη το κρατος δεν μεριμνει για το πολιτη, μας φταει μια κοινωνικη ομαδα που εχει καποια επιπλεον +.. Αν μια τετραμελης οικογενεια θελει για να φαει μια κοτα, ε η εξαμελης θα θελει 1,5. Για ναα δειτε τα εξοδα.Φανταστειτε ρουχα, εξοδα σχολειων,φροντηστηριων. Μην μου πειτε για την Μενεγακη στις 100 οικογενεις οι 4 να ειναι ετσι. Το επιδιμα παλια το επερνα αναλογα με τον αριθμο των παιδιων, τωρα εχει μπει και εισοδηματικο κριτηριο.. Και οσοι κατηγορειτε τους πολυτεκνους φανταζομαι οτι θα κανενετε 2 παιδια μονο.... Ασε που μετα τα 23 παυεις να εχεις τα δικαιωματα που ειχες.. Φιλε μου δεν ειναι θεμα μισους ειναι θεμα αδικιας, οκ το ξερω οτι 4 παιδια τρωνε πιο πολυ απο 2 αλλα ο πολυτεκνος μπορει να παιρνει 2000 ευρω και ο αλλος 700. Για εξηγησε μου γιατι ενας πολυτεκνος παιρνει μορια και γιατι εχει πολλα παιδια και γιατι ειναι απο πολυτεκνη οικογενεια το βρισκεις λογικο και δικαιο ? Τωρα για τα 23 μην το δενεις κομπο ηξερα μια φιλη της γιαγιας μου που επαιρνε επιδομα με παιδια 40 χρονων!!!!
Liverpool89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε μου δεν ειναι θεμα μισους ειναι θεμα αδικιας, οκ το ξερω οτι 4 παιδια τρωνε πιο πολυ απο 2 αλλα ο πολυτεκνος μπορει να παιρνει 2000 ευρω και ο αλλος 700. Για εξηγησε μου γιατι ενας πολυτεκνος παιρνει μορια και γιατι εχει πολλα παιδια και γιατι ειναι απο πολυτεκνη οικογενεια το βρισκεις λογικο και δικαιο ? Τωρα για τα 23 μην το δενεις κομπο ηξερα μια φιλη της γιαγιας μου που επαιρνε επιδομα με παιδια 40 χρονων!!!! Το επιδομα για καθε παιδι κοβεται με την συμπληρωση του 23 χρονου της ηλικιας του. Καταρχην μπορει να το εχει θεσπισει ετσι το κρατος γιατι παλι παιζει ρολο το οικονομικο. Να μπορει να περασει στην σχολη που βρισκεται κοντα στο τοπο κατοικια του. Αλλωστε γι αυτο παιρνουν πιο ευκολα μεταγραφη. Σκεψου να επαιρνες μεταγραφη εσυ απο ενα Χ μερος στη Θεσσαλονικη, ετσι γιατι εκει εχει νυχτερινη ζωη, δεν ειχες αλλο λογο και αφηνες εξω ακομα και απο την σχολη ενα παιδι πολυτεκνης οικογενειας που ο πατερας του δεν ειχε την δυνοτητα να σπουδασει ταυτοχρονα ακομα ενα παιδι. Αυτο το θεωρεις δικαιο?
kostask91 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Στις μετεγγραφές ίσχυε και εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 30.000 εισόδημα και οριζόταν και αριθμός χιλιομέτρων. Για εισαγωγή σε πανεπιστήμια δείτε τις θέσεις και τις βάσεις των ειδ.κατηγοριών. Επίσης θέλω να μου βρείτε τη βάση της πολυτεχνικής σχολής με τα 14000 μόρια για να ξέρουμε και για τι ακριβώς μιλάμε. Σου εδωσα παραδειγμα παραπανω για το εισοδημα του φιλου μου. Το εισοδημα ηταν ενα επιπλεον κριτηριο σε περιπτωση που ειχε παρα πολλοες αιτησεις πολυτεκνων. Ναι εχεις δικιο οχι και 14.000 μορια. Μερικα παραδειγματα μονο Αρχιτεκτονικη Ξανθης Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 11.534 Αρχιτεκτονικη Χανιων Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 12.649 Πολιτικοι μηχανικοι Ξανθης Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 12.490 κτλ κτλ κτλ κτλ Για να ξερουμε για τι ακριβως μιλαμε . https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao6XhRYiv2uMdHdBbUU0NVZmRTR0R2w1VUYyWEJDMFE#gid=0
takis_koll Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι υπενθυμίσω οτι δεν μιλάω κατά των πολυτέκνων, ουτε επιθυμώ να κοπούν τα οποια προνόμια που έχουν. ..Αλλά να μπει ενα λογικό όριο! Και σου υπενθυμίζω οτι εγω με 20 και 2000 μορια δεν πέρασα στο δημόσιο και πολύτεκνος με 14 βαθμο κ 1400 μορια+ πολυτεκνεια πέρασε. Είναι δίκαιο; Δηλαδή εχει πιο πολλες γνώσεις ξαφνικα απο εμένα; ή θα κανει καλύτερα την δουλειά; Γιατι τους βάζουν και γράφουν εξετάσεις και δεν τους δίνουν απλα τις θέσεις; Υ.Γ Δεν θα ειχα πρόβλημα να μου έπαιρνε την θεση πολύτεκνος με ίδιο βαθμό πτυχίου! 2
REDODIN7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Το επιδομα για καθε παιδι κοβεται με την συμπληρωση του 23 χρονου της ηλικιας του. Καταρχην μπορει να το εχει θεσπισει ετσι το κρατος γιατι παλι παιζει ρολο το οικονομικο. Να μπορει να περασει στην σχολη που βρισκεται κοντα στο τοπο κατοικια του. Αλλωστε γι αυτο παιρνουν πιο ευκολα μεταγραφη. Σκεψου να επαιρνες μεταγραφη εσυ απο ενα Χ μερος στη Θεσσαλονικη, ετσι γιατι εκει εχει νυχτερινη ζωη, δεν ειχες αλλο λογο και αφηνες εξω ακομα και απο την σχολη ενα παιδι πολυτεκνης οικογενειας που ο πατερας του δεν ειχε την δυνοτητα να σπουδασει ταυτοχρονα ακομα ενα παιδι. Αυτο το θεωρεις δικαιο? Μα δεν υπηρχαν ορια για τους πολυτεκνους μονο για τους αλλους, δηλαδη ενας πολυτεκνος περναει ΤΕΙ Αθηνας γιατι ειναι πολυτεκνος και ο αλλος πρεπει να γραψει 15-16 και αν ζητησει μεταγραφη εχει μονο περιορισμενο αριθμο θεσεων και μπορει επισης να μην εχει λεφτα ο πατερας του να σπουδασει ουτε ενα παιδι οχι δευτερο. Τωρα γενικα για τα δικαιωματα οι πολυτεκνοι επαιρναν παραπανω μορια, επαιρναν επιδομα, ειχαν μισα εισιτηρια και παιρναν και εξτρα φρουτα και κρεας.
Razor7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 ασε ασε ασε.ακομα το θυμαμαι και τσαντιζομαι!!!οταν εδωσα πανελλήνιες μια γνωστη μου με λεφτα με ουρα σπιτια στο αμερικα και τετοια μπορουσε να κανει μεταγραφη οπου γουσταρε γιατι με αυτην ηταν 4 παιδια στην οικογενεια.και ξερω και πολλα πολλα αλλα τετοια..αμα δεν υπαρχει ελεγχος τι περιμενεις? που πήρε τελικά μεταγραφή στην ομάδα του LA? Ναι αυτο ισχυει. Φιλος με γονεις γιατρους και 2 απο τα 4 παιδια δουλευαν (και δεν εννοω σε καφετερια ) επαιρναν οταν δινοταν επιδομα , τα ιδια με μας που απο τα 6 ατομα δουλευουν ο ενας αντε δυο οταν βρισκει κατα καιρους καμια δουλεια και η μανα μου. Το επίδομα όπως γνωρίζεις είναι της πλάκας και δεν είναι ούτε καν να το αναφέρεις, μάλιστα πληρώνεις και για να ανανεώσεις την κάρτα πολυτέκνων κάθε 1-2 χρόνια, για τόσο ξεφτίλα μιλάμε. Σου εδωσα παραδειγμα παραπανω για το εισοδημα του φιλου μου. Το εισοδημα ηταν ενα επιπλεον κριτηριο σε περιπτωση που ειχε παρα πολλοες αιτησεις πολυτεκνων.Ναι εχεις δικιο οχι και 14.000 μορια. Μερικα παραδειγματα μονο Αρχιτεκτονικη Ξανθης Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 11.534 Αρχιτεκτονικη Χανιων Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 12.649 Πολιτικοι μηχανικοι Ξανθης Ειδικη Κατηγορια Πολυτεκνων 12.490 κτλ κτλ κτλ κτλ Για να ξερουμε για τι ακριβως μιλαμε . https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao6XhRYiv2uMdHdBbUU0NVZmRTR0R2w1VUYyWEJDMFE#gid=0 Εντάξει βρήκες την περίπτωση. Προφανώς και θα υπάρχει κάποια σχολή στην οποία λόγω της πολύ χαμηλής ζήτησης κι επειδή το σύστημα δουλεύει ως έχει με συγκεκριμένη ποσόστοση θα 'ναι και κάποιοι που θα περνάνε στο ντούκου. Δες ΕΜΠ όμως π.χ., διαφορές ελάχιστες! Καμία σχέση με τις μετεγγραφές που γίνονταν παλαιότερα από πόλη σε πόλη, οπότε κάπως εξορθολογίστηκε το όλο θέμα. Βέβαια γνώμη μου: έπρεπε να καταργηθούν πλήρως ΟΛΑ τα κοινωνικά κριτήρια αναφορικά με τις πανελλήνιες και απλά οι έχοντες πρόβλημα οικονομικό να παίρνουν ένα επίδομα ή να 'χουν προτεραιότητα στις εστίες. Αλλά γιατί μας πειράζει τόσο πολύ αυτό με τους πολύτεκνους? Το ότι πέρασε Μαθηματικό Ιωαννίνων παιδί με 1.500 από νυκτερινό λύκειο δε μας πειράζει (ναι έγινε κι αυτό, φετινό ρεκόρ)? Το ότι κάποιος απλά λόγω διαφορετικών "πιστεύω"(Μουσουλμάνος) περνάει με τα μισά μόρια ούτε αυτό μας πειράζει? Το ότι κάποιος από το εξωτερικό παιρνάει κι αυτός με τα μισά μόρια ούτε αυτό μας πειράζει (ΗΜΜΥ ΕΜΠ από Γερμανία με 9.000μόρια) ? Αυτός που 'ναι πολύτεκνος(για μένα λάθος να πριμοδοτείται το ξαναλέω) αλλά τουλάχιστον μπορώ να πω ότι σε σχέση με τα άλλα έχει μια λογική γιατί υπάρχει και υπαρκτό πρόβλημα με την υπογεννητικότητα και κάπως πρέπει να δοθούν κίνητρα,με λάθος τρόπο όμως γιατί σου λέει αντί να τους πληρώνω ένα επίδομα της για να μένουν και να σπουδάζουν σε άλλη πόλη ρίξ' τους στην Αθήνα/Θεσαλλονίκη και τα λεφτά τα βάζουμε στις τζέπες Και μιας που πιάσαμε το θέμα με τις σχολές δεν είναι άδικο π.χ. να πριμοδοτούνται εκτός όλων των άλλων περισσότερο οι απόφοιτοι των ΤΕΙ στις κατατακτήριες? Π.χ. το Πολυτεχνείο να δέχεται διπλάσιους απόφοιτους από ΤΕΙ εν σχέση με ΑΕΙ ? Συμπέρασμα? Μπουρδέλο είναι το κράτος και δε βλέπω να αλλάζει ακόμα και εν μέσω κρίσης. Όλοι με γενική σειρά/ίδια διαδικασία έπρεπε να μπαίνουν ανεξαρτήτως πόσα αδέρφια έχουν, τι εθνικότητας είναι και σε τι θεό πιστεύουν! 4
gatokoritso Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 που πήρε τελικά μεταγραφή στην ομάδα του LA? lol οχι Αθήνα. Είχε περασει κάπου επαρχία. Βόρεια. Δεν θυμάμαι σχολή.
kostask91 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν βρηκα την περιπτωση , αν κοιταξεις (μιας και πιασαμε κουηβεντα για το πολυτεχνειο θα το συνεχισω) οι πολυτεκνοι εχουν τουλαχιστον 2000 μορια κατω στις περισσοτερες σχολες , αποτι οι υπολοιποι. Εγω συμφωνω με το προηγουμενο συστημα με τις μετεγγραφες που τουλαχιστον για να μπεις μαχανολογων μηχανικων πχ επρεπε να γραψεις 18.200 περιπου , η χαμηλοτερη σχολη μηχανολογων ηταν 17.500 , οποτε μπορουσε ο πολυτεκνος να περασει στη δευτερη και να παει στη πρωτη . Διαφορα 700 μορια . Τα νουμερο ειναι περιπου οσο τα θυμαμαι τη χρονια που περασα εγω στη συγκεκριμενη σχολη. Οποτε καλυτερα το παλιο συστημα , με απαραιτητο κριτηριο το εισοδημα και μετα το αν ειναι καποιος πολυτεκνος κτλ Τωρα για το επιδομα ξερω , οπως ανεφερα και παραπανω απο πολυτεκνη οικογενεια ειμαι, ειναι ψιχουλα. Δε θα συμφωνησω ομως με το τελευταιο που ειπες ".Για μένα όλοι με γενική σειρά έπρεπε να μπαίνουν ανεξαρτήτως πόσα αδέρφια έχουν, τι εθνικότητας είναι και σε τι θεό πιστεύουν! " γιατι εγω πχ δε μπορουσα να σπουδασω σε αλλη πολη εκτος της Θεσσαλονικης γιατι οι γονεις μου εχουν αλλα 3 παιδια , και ειχα που να μεινω εκει.
tsifotis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Κάντε με πρωθυπουργό και θα βάλω νόμο ν αναγνωρίσει ως πολύτεκνους τους έχοντες over 0.5 τέκνα ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΗΤΩΩΩ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα