Προς το περιεχόμενο

Ψηφοφορία και γενική συζήτηση: Ποιο antivirus προτιμάτε; 10/06/13 – 31/12/2013  

1.077 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials/ Windows Defender
    • PC Tools AntiVirus
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
      0
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
      0
    • Webroot Secure Anywhere
    • Emsisoft Internet Security
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ flik

Χτες εμφανίστηκε ένα "κρίσιμο update" του NIS και έπρεπε να μπω στην επίσημη ιστοσελίδα της Norton για να το κατεβάσω. Αφορούσε προβλήματα συμβατότητας που παρατηρήθηκαν στα Windows Vista & Windows 7, σε όλα τα προϊόντα Norton 2012 μέχρι και 2014.

Το έκανα εγκατάσταση. Ενεργοποίησα επίτηδες το Norton Toolbar και έχει εδώ και 24 ώρες που έκανε μόνο 1 crash, ενώ συνήθως έκανε 2-3 μαζεμένα ανά ώρα (φαντάσου)!!

Ποιο είναι το θέμα... Στο καπάκι έκανε update και o chrome και δε ξέρω τελικά τι ακριβώς διόρθωσε το πρόβλημα!! looool

• Απαντ. 613
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δες στο changelog μήπως υπάρχει τίποτα.

Το άλλο που σκέφτηκα είναι οτι μπορείς να βάλεις norton dns που προσφέρουν anti phising, Και αν υποθέσουμε οτι είναι ίδιο με το anti-phising του προγράμματος τότε το toolbar είναι άχρηστο.

Είναι όμως μια υπόθεση αυτή, δεν το έχω τεστάρει ποτέ.

Δημοσ.

Ναι, αν ήρθε το daemon tools μαζί με διαφημίσεις, που νομίζω μπορείς να το αποεπιλέξεις κατα την εγκατάσταση, το βρίσκει ως adware.

Αλλά εκεί δεν μπορείς να βάλεις exclusion;

Το daemon tools προβαλλει διαφημισεις, (πιθανως), γιατι ειναι η free edition, δεν εχει κατι να αποεπιλεξεις κατα την εγκ-ση, απλως κλεινεις καποιο παραθυρο με διαφημισεις, κατα την λειτουργια του προγραμματος.

Παντως απενεργοποιησα την ανιχνευση ενδεχομενως μη ασφαλων εφαρμογων και τωρα μου το βγαζει καθαρο, οπως και καποιες αλλες εφαρμογες, που τα εβλεπε ως adware, με αυτη την ρυθμιση μου τα βρισκει καθαρα.

Ελπιζω να μην περασει κατι που δεν πρεπει.

πληροφοριακα, επειδη το ανεβασα  στο virustotal (5/47), το trendmicro το βλεπει ως trojan.

Δημοσ.

Changelog? (Oέο)??

Που το βρίσκω?

Θα ανέβει λογικά αυτές τις ημέρες, προς το παρόν το filehippo έχει το changelog απο ενημέρωση Οκτωβρίου.

http://www.filehippo.com/download_norton_360/changelog/

Το daemon tools προβαλλει διαφημισεις, (πιθανως), γιατι ειναι η free edition, δεν εχει κατι να αποεπιλεξεις κατα την εγκ-ση, απλως κλεινεις καποιο παραθυρο με διαφημισεις, κατα την λειτουργια του προγραμματος.

Παντως απενεργοποιησα την ανιχνευση ενδεχομενως μη ασφαλων εφαρμογων και τωρα μου το βγαζει καθαρο, οπως και καποιες αλλες εφαρμογες, που τα εβλεπε ως adware, με αυτη την ρυθμιση μου τα βρισκει καθαρα.

Ελπιζω να μην περασει κατι που δεν πρεπει.

πληροφοριακα, επειδη το ανεβασα  στο virustotal (5/47), το trendmicro το βλεπει ως trojan.

Ναι, απο αυτή τη ρύθμιση δεν χάνεις σε ασφάλεια κανονικά. Δηλαδή αφορά toolbars και κυρίως downloaders. Απλά τώρα όταν κατεβάζεις ένα πρόγραμμα και έρχεται με downloader καλύτερα να το ανεβάζεις σε virustotal, ή ακόμα καλύτερα να μην το κατεβάζεις καν.

Για κάθε downloader που κατεβάζεις νόμιμο πρόγραμμα, υπάρχει ήδη το πακέτο κάπου αλλού διαθέσιμο. Για το cnet, νομίζω αμα κάνεις register και log in μπορείς να κατεβάζεις απο direct link.

Δημοσ.
Για κάθε downloader που κατεβάζεις νόμιμο πρόγραμμα, υπάρχει ήδη το πακέτο κάπου αλλού διαθέσιμο. Για το cnet, νομίζω αμα κάνεις register και log in μπορείς να κατεβάζεις απο direct link.

Σωστα, γιατι μονο η cnet, ειναι αξιοπιστη, κατι toggle και κατι softonic, ειναι γεματες adware και χειροτερα.

Δημοσ.

Προσωπικά όταν χρειαστώ να κατεβάσω κάτι πέρα του επίσημου site, προτιμώ το softpedia ή το filehippo. Πάντα έχουν τη τελευταία έκδοση και χωρίς downloaders.

• Like 1
Δημοσ.

Κανένα.

Χρησιμοποιούσα για χρόνια nod32 (μόνο το av, όχι όλo το suite), γιατί είχε τα λιγότερα false alarms.

Με απογοήτευσε και αυτό σε αυτόν τον τομέα, και όταν δημιουργήθηκε ένα conflict με το startup του και τους nforce drivers (σκάλωνε στην αναγνώριση του lan σε κάποια boot τυχαία) που με ταλαιπώρησε αρκετό καιρό μέχρι να το εντοπίσω, αναγκάστηκα να το βγάλω και αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω κανένα.

Θεωρώ πως με στοιχειώδη γνώση του πού μπαίνεις, τι κατεβάζεις και τι τρέχεις, είναι αρκετά δύσκολο να κολλήσεις κάτι.

Σε pc που φτιάχνω και μου ζητούν να περάσω antivirus, προτιμώ το bit defender επειδή είναι free, δεν καταναλώνει πολλούς πόρους και έχει minimal interface.

Δημοσ.

Ορισμενες φορες η συμπεριφορα διαφορων, κυριως αντιικων προγραμματων, ειναι ανεξηγητη.

Παντως, οσο και να προσπαθουν οι εταιρειες να βελτιωσουν τα προιοντα τους, καποιοι ασταθμητοι παραγοντες, κατα καιρους, τους φερνουν πολλα βηματα πισω.

Δημοσ.

Avira Antivir εδώ και 2η χρονιά το έχω, πλήρωσα συνδρομή 25 ευρώ για όλο το χρόνο!!! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, κάθε μέρα Updates, πιστεύω οτι είναι και το μόνο που δεν κυκλοφορεί "σπασμένο" σε αντίθεση με τα άλλα γνωστά.

Το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ!!! Ελαφρύ και αποτελεσματικό! αξίζει! ( προτείνω όμως να το αγοράσετε / σαφώς καλύτερο απο την Free εκδοση )

• Like 1
Δημοσ.

Avira Antivir εδώ και 2η χρονιά το έχω, πλήρωσα συνδρομή 25 ευρώ για όλο το χρόνο!!! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, κάθε μέρα Updates, πιστεύω οτι είναι και το μόνο που δεν κυκλοφορεί "σπασμένο" σε αντίθεση με τα άλλα γνωστά.

Το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ!!! Ελαφρύ και αποτελεσματικό! αξίζει! ( προτείνω όμως να το αγοράσετε / σαφώς καλύτερο απο την Free εκδοση )

Πρεπει καποιος να ειναι χαζος να βαλει antivirus σπασμενο, γιατι δεν μπορεις να γνωριζεις αν είναι καθαρο ή πειραγμένο, απο την στιγμη που μπορεις να το εχεις  γνησιο, μονιμα και νομιμα (δωρεαν), με αλλο τροπο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Μετά από 2-3 μηνών χρήσης του Avira Free Antivirus, αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του Avira Antivirus Suite (23,95 Ευρώ) και είμαι υπερευχαριστημένος. Έχει πολλά υπερ σε σχέση με την δωρεάν έκδοση, με το κορυφαίο υπερ του να είναι το Avira Protection Cloud.

Ύστερα από 2 χρόνια με Avast free και μετά την τελευταία απογοητευτική έκδοση του... Avast! 2014, (που κάθε μέρα έκανα scan με MBA) πήγα σε Avira Free (άψογο) και εν τέλη πλήρωσα και πήρα το πλήρες Antivirus - Avira Antivirus Suite.

Συνιστώ Avira, έχει άριστο detection rate.

Edit: typos

Επεξ/σία από Beerloah
  • Like 1
Δημοσ.

Πρεπει καποιος να ειναι χαζος να βαλει antivirus σπασμενο, γιατι δεν μπορεις να γνωριζεις αν είναι καθαρο ή πειραγμένο, απο την στιγμη που μπορεις να το εχεις  γνησιο, μονιμα και νομιμα (δωρεαν), με αλλο τροπο.

Προφανώς και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά λέω οτι το Avira δεν το έχουν σπάσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...