Προς το περιεχόμενο

Ψηφοφορία και γενική συζήτηση: Ποιο antivirus προτιμάτε; 10/06/13 – 31/12/2013  

1.077 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Antivirus
    • Microsoft Security Essentials/ Windows Defender
    • PC Tools AntiVirus
    • F-Secure Anti-Virus
    • G Data AntiVirus
      0
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee AntiVirus Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Trend Micro Titanium AntiVirus Plus
      0
    • Webroot Secure Anywhere
    • Emsisoft Internet Security
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 613
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χρειάζεται να εγκαταστήσω antimalware;;

ναι. γιατι μπορει εναν ιο το antivirus να μην τον βρει και να τον βρει το antimalware. απλα με το antimalware κανεις ενα τυπικο σκαναρισμα μια φορα την βδομαδα πχ για να εισαι σιγουρος.

Δημοσ.

Αν ρυθμιστεί σωστά, και αν το "εκπαιδεύσεις" να αφήνει τα καθαρά apps που έχεις, ενώ να μπλοκάρει τα ύποπτα και άγνωστα, τότε αποτελεί εξαιρετική λύση, δηλαδή σε επίπεδο να μην μολύνεται με τίποτα το σύστημα.

Απλά δεν προτείνεται σε αρχάριους που θέλουν όμως να είναι και "διαχειριστές" του συστήματος τους γιατί μπορεί να μπλοκαριστεί νόμιμη ενέργεια είιτε πατώντας σε λάθος επιλογή ειτε να μην βγάλει καν popup για να επιλέξεις.

Δημοσ.

Λοιπόν, όλα antimalware είναι εφόσον malware λέγονται όλα τα κακόβουλα προγράμματα. Άρα και το virus είανι malware, και το trojan και όλα μα όλα αυτά ακόμα και τα spyware (παλιά μόδα πλέον).

Συνήθως βέβαια όταν λέμε antimalware και antivirus ξεχωρίζουμε τα δύο καθώς με το πρώτο είθισται να λέμε τα ondemand scanners που τα τρέχεις μια στο τόσο και antivirus οτιδήποτε realtime.

Το cleaning essentials είανι καλό, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, για σκανάρισμα δεύτερης γνώμης έχει κυριαρχήσει, δίκαια, το malwarebytes.

Κατέβασε το, μην ενεργοποιήσεις την pro/trial έκδοση, και μπορείς να το τρέχεις 1-2 φορές τον μήνα να δεις τι βγάζει. Update και scan εννοείται.

Εdit: Θα δεις οτι αν προσέχεις δεν θα πάθεις τίποτα. Όταν λέω προσοχή εννοώ κοινή λογική. Κατεβάζεις απο συγκεκριμένες πηγές μόνο, και προσοχή στα συνημμένα απο email. Βασικά δες εδώ:

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/407147/answers-to-common-security-questions-best-practices/

• Like 1
Δημοσ.

Να αναφέρω ότι το malwarebytes έχει επιλογή στις ρυθμίσεις του για την ενημέρωση της βάσης του είναι στις 7 ημέρες η προεπιλογή του να το πάτε στη 1 μέρα για να κάνει ανανέωση κάθε φορά που αρχίζει σάρωση.

Δημοσ.

Το Malwarebytes 3.0 πλέον έχει αλλάξει και έχει πολλά προγράμματά του μαζί, δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ελαφρύ πλέον. Επίσης για real time protection είναι για 15 μέρες

Δημοσ.

Παιδιά μπαίνω στο site https://www.malwarebytes.com/ να κατεβάσω το malwarebytes και γράφει ότι έγινε antivirus. Εγω έχω ήδη εγκατεστημένο antivirus στο laptop. Θα δουλέψει το malwarebytes σωστά μαζί με το antivirus που ήδη έχω;;

Εγω το εχω με το Avast μαζι και ολα καλα.Δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα.
Δημοσ.

Περί Malwarebytes ο λόγος...

Παιδιά με την νέα έκδοση του το malwarebytes έκδοση v.3.xx λειτουργεί σαν AV άρα δεν μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα με άλλο λογισμικό προστασίας παράδειγμα ένα free AV προστασίας ή και το Windows Defender και το κυριότερο δεν είναι ελαφρύ για τους παλιούς υπολογιστές δεν το πίστευα αλλά μου το ανέφερε φιλαράκι όπου κολλούσε το σύμπαν και τότε ψάχνοντας το θέμα κατάλαβα ότι έβγαλε νέα έκδοση γιατί δεν έδινε αναβάθμιση με τη παλαιά προφανώς γιατί αλλάζει και ο ρόλος του σε κανονικό AV πλέον.

Από όσο έχω καταλάβει δεν υπάρχει υποχρεωτική αναβάθμιση από τη προηγούμενη έκδοση v.2.2 στη νεότερη αυτό από δύο δικά μου μηχανήματα αλλιώς θα το έπαιρνα χαμπάρι νωρίτερα.

Ξέρει κανείς κάνει αναβάθμιση από τη 2.2 στη 3.0  δεν νομίζω!

Όσοι είστε με προβλήματα λόγω hardware και θέλετε να το λειτουργήσετε χειροκίνητα κάθε πχ. μήνα/βδομάδα κτλ.  το antimalware να κατεβάσετε τη παλιότερη έκδοση https://www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/ version 2.2 και όχι τη νεότερη 3.0 

Πάντως στον υπολογιστή που το εγκατέστησε μετά από καθολική εγκατάσταση - format είχε και το malwarebytes στη παλιά του έκδοση αρχικά στη δοκιμαστική real time και λειτουργούσε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αυτά γνωρίζω.

Καλή χρονιά με λιγότερα προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το έχω με το Avast μαζί και δεν υπάρχει πρόβλημα.Οριστε και από το επίσημο site η απάντηση.

Can Malwarebytes 3.0 run alongside Symantec or McAfee?

Certainly! We built Malwarebytes 3.0 to be compatible with all major anti-virus software, even Windows Defender and Microsoft Security Essentials. In fact by default Malwarebytes 3.0 installs in compatible mode alongside Defender, MSE or third-party antivirus product.

• Like 1
Δημοσ.

το φανταστηκα οτι θα γινοταν πιο βαρυ, κατι τετοια κανουν μετα απο (τοσο) βαρβατες αναβαθμισεις..

οποτε μαλλον εχουμε δυο επιλογες: ή ξηλωνουμε το antivirus

(μου την εσπασε πριν απο κανα δυο μερες το avg που ζητησε και τις 2 πρωι πρωι reboot :devil: ) και

αφηνουμε το mb να μας καλυψει για ολα..

ή παραμενουμε ως εχουμε το παλιο..

λογικα την database τουλαχιστον θα μας την αναβαθμιζουν για καμποσο καιρο,

μετα βλεπουμε..

Δημοσ.

Ίσως το λογισμικό της 3.0 να είναι πρωτόλειο ακόμα σε εκμετάλλευση πόρων αλλά πιθανό είναι να απαιτεί κάποιες προεκτάσεις που δεν υπάρχουν σε παλιούς επεξεργαστές και πάνω από έναν πυρήνα γιαυτό και δεν εργάζεται όπως θα έπρεπε και καταναλίσκει υπερβολική ισχύς ακόμα διάβασα και μνήμη κάπου 250 με 300mb βαραίνει στα συστήματα ούτε σουίτα να ήταν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...