Προς το περιεχόμενο

Νευρωνικά δίκτυα

jogi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τίποτε σχετικά με νευρωνικά δίκτυα? Έχω αρχίσει ένα project αναγνώρισης γραφής απο νευρωνικό δίκτυο και δέν ξέρω πόσα επίπεδα να βάλω καθώς και πόσους νευρώνες σε κάθε επίπεδο του multilayer perceptron. Το νευρωνικό είναι έτοιμο και παραμετροποιήσημο σε αυτόυς τους τομείς.Αν έχετε υπόψην σας κάποιο καλό tutorial θα βοήθούσε...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί λίγο με νευρωνικά παλιότερα. Ουσιαστικά χρησιμοποιούσα μισοέτοιμο δίκτυο βέβαια. Δούλευα με το Neural Network Toolbox της Matlab.

Τέλοσπάντων είχα λοιπόν διαβάσει σε ένα βιβλίο ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίσεις πόσα επίπεδα και πόσα νευρώνια ανά επίπεδο είναι καλύτερα παρά μόνο αν δοκιμάσεις. Αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιούσε τη γνωστή φράση "trial and error". (Μιλάμε πάντα για τα ενδιάμεσα επίπεδα ή αλλιώς κρυμμένα αφού για το επίπεδο εισόδου και το επίπεδο εξόδου ο αριθμός των νευρώνων εξαρτάται από τα δεδομένα κάθε προβλήματος).

Αντιγράφω από μια εργασία που είχα κάνει :

"Θεωρητικά ένα δίκτυο με τρία επίπεδα (1 επίπεδο εισόδου, 1 «κρυμμένο» επίπεδο και το επίπεδο εξόδου) είναι ικανό να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Τώρα όσων αφορά των αριθμό των νευρωνίων των δυο εξωτερικών επιπέδων, εξαρτάται από τα δεδομένα εισόδου για το επίπεδο εισόδου .... Για το «κρυμμένο» επίπεδο όμως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε δοκιμές."

Δημοσ.

3 layers 8a xreiasteis - opws eipe kai o giannis - .To posa neurals 8a xreiasteis eksartatai apo to poso inputs 8a exeis.Pragma to opoio mono esy ksereis giati diko sou einai to application pou ftiaxneis.Alla gia na to rwtas auto 8eleis diavasma akoma peri neural network =/ Pigaine google kai vres to Neural Network FAQ kai diavase to, 8a se voithisei poly.

PS: apsoga ta neural networks ;)

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας! θα ήθελα να ασχοληθώ με νευρωνικά δίκτυα . αλλα δεν ξέρω απο που να αρχίσω. θα ήθελα να μου προτείνετε καποια tutorial ή βιβλία για να μπορέσω να καταλάβω. τα χρειάζομαι στην προπτυχιακή μου εργασία . ευχαριστώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...