Προς το περιεχόμενο

Θορυβος HDD: Seagate vs Western Digital

orck

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω τις γνωμες σας

εχω δυο δισκους 40gb 2mb cache (δηλαδη ειναι δισκοι ιδιας γενιας)

ο seagate ειναι αισθητα πιο ησυχος και με πιο "στρωτη" λειτουργια, δηλαδη δεν χτυπανε σαν τρελες οι κεφαλες οταν ζηταω ενα αρχειο και δεν ακουγεται καμια κινηση απο μεσα ακομη και να μεταφερω πολλα αρχεια ταυτοχρονα

ο wd απο την αλλη ειναι μια ιδεα πιο γρηγορος αλλα ακουγεται απο το spin up του μοτες των πλατο μεχρι τις κεφαλες που σαν να γρατσουνανε (βεβαια δεν ειναι τραγικος θορυβος)

αυτα οσον αφορα τους δισκους μου

τι ισχυει για καινουγιους δισκους; παραμενει αυτος ο διαχωρισμος δηλαδη wd πιο γρηγοροι seagate αθορυβοι

πχ σκεφτομαι για εναν 120gb 8mb Sata αλλα τι;

Δημοσ.

Έχω τρεις wd έναν παλιό (8 gb 5400 σαλ) και 2 καινουριους (30+80gb 7200 σαλ). ΟΙ καινούριοι είναι αθόρυβοι όσον αφορά την ανάγνωση/εγραφή αλλά όντως ακούγονται μερικές φορές οι κεφαλές ακόμα και όταν το πι-σι (sic) είναι σε λειτουργία.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανυσηχίας ειδικά για τους wd. Από όσα έχω ακόυσει οι seagate χτυπάνε ευκολότερα (έχω 4 γνωστές περιπτώσεις).

Δημοσ.

εγω παλι εχω ακουσει τα ακριβως αντιθετο οτι οι wd χτυπανε πιο ευκολα

πρακτικα αυτο δεν με νοιαζει γιατι το θεωρω δεδομενο πλεον οτι θα σκασει μεσα στην 3ετια (ειδικα με εκεινη την θρυλικη σειρα deathstar της IBM)

Δημοσ.

Το αν και ποτε θα "χτυπησει" ενας δισκος εξαρταται απο πολλους παραγοντες με τον κυριοτερο...τι κομματι θα σου τυχει, ανεξαρτητα απο εταιρια.

Γιαυτο διαλεγετε δισκους απαραιτητα με 3ετη εγγυηση.

Δημοσ.

Στα χερια μου εχουν χτυπησει ολοι οι western digital που εχουν περασει κατα καιρους (5) και τωρα εχω εναν seagate που ειναι αισθητα πιο αθορυβος. Δεν αγοραζω ξανα WD. Συμφωνω παντως οτι η εγγυηση πρεπει να ειναι 3 χρονια, οχι λιγοτερο. Η Maxtor πχ δινει 1 χρονο, κριμα παντως γιατι ειναι οι πιο αθορυβοι σκληροι και νομιζω και γρηγοροι.

Δημοσ.

Ο πιό αθόρυβος σκληρός που έχω βάλει,είναι ο seagate 120Gb SATA αν και δεν είναι και ο ταχύτερος.Εμένα με ενδιαφέρει αρχικά ο θόρυβος,έτσι με τον seagate είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Όταν τον έβαλα δεν πίστευα ότι λειτουργούσε γιατί δεν ακουγόταν τίποτα.Τώρα ποιοί δίσκοι χτυπάνε πιό εύκολα,πιστέυω είναι καθαρά θέμα τύχης σε ποιό κομμάτι θα πέσεις.

Δημοσ.

απο που τον πηρες αυτον; και με ποσο εγγυηση;

γιατι βλεπω τον δισκο αυτον απο το ΠΛαισιο με 1 ετος ΜΟΝΟ Και τρελαινομαι

τι απαραδεκτα πραγματα ειναι αυτα;

Δημοσ.

Πρόσφατα (Ιούνιο) αγόρασα ένα WD 80 GB με 8ΜΒ RAM. Είναι εντελώς αθόρυβος σε όλες του τις λειτουργίες. Γενικά οι τελευταίας γενεάς δίσκοι αρχίζουν να κάνουν θόρυβο μετά απο 1-2 χρόνια λειτουργίας και αυτό εξαρτάτε απ’ τη χρήση.

Σε μερικά συστήματα που διαχειρίζομαι τρέχω το Active Smart της Ariolic για την προειδοποίηση τυχών προβλημάτων.

http://www.ariolic.com/

Αυτό που έχω σίγουρο είναι ότι οι 15.000 rpm δίσκοι είναι, με τα σημερινά δεδομένα, θορυβώδεις.

Αναφορικά με την (αν)αξιοπιστία μοντέλων είναι περισσότερο θέμα τύχης. Εκτός αν αγοράσεις εντελώς τελευταία μοντέλα που δεν έχουν δοκιμαστεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...