Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους

Σε ενα γραφειο υπαρχει ενας εξωτερικος σκληρος, μεγεθους 1TB, συνδεδεμενος με esata σε καποιο pc το οποιο εχει και τις 5 του sata (+1 του esata) πιασμενες απο 3 σκληρους και 2 αντιγραφικα. Αυτος ο σκληρος ειναι εκτος λειτουργιας εδω και λιγες μερες λογω καποιου προβληματος που εχει η θηκη του και δεν φαινεται καν στον υπολογιστη.

Το προβλημα ειναι σιγουρα στην θηκη, μιας και αν συνδεθει ο σκληρος σαν εσωτερικος, δουλευει κανονικοτατα.

Και εδω ειναι που λεμε να τον αντικαταστησουμε με κατι καλυτερο απο μια απλη θηκη με esata. Σκεφτομαστε κατι που να παιρνει 2+ σκληρους, μιας και συντομα θα χρειαστει ακομα ενας και ισως και αλλοι στο μελλον... Το μονο σιγουρο ειναι πως στο αμεσο μελλον θα μπει ακομα ενας, μεγεθους 1 ή 2ΤΒ.

Γιαυτο το λογο σκεφτομαστε κατι σε qnap (σαν αυτο στο παρακατω λινκ). Η συνδεση μεσω esata ειναι απαραιτητη ενω η συνδεση μεσω ethernet επιθυμητη, το δε κοστος δεν εχει ιδιαιτερη σημασια. Επιθυμητη ειναι επισης η λειτουργια raid1 ή καποια μεθοδος για backup, για την κακια στιγμη που ο ενας απο τους 2+ σκληρους πεθανει.

Τι εχετε να προτεινετε?

http://www.qnap.com/en/index.php?lang=en&sn=822&c=351&sc=514&t=523&n=18374

Δημοσ.

Τον n40l τον σκεφτηκα και εγω. Δεν ειναι κακος σαν ιδεα ενας σερβερ, απλα απορριπτεται στην παρουσα φαση που θελουμε κατι απλο και να δουλεψει αμεσα (ο σερβερ θελει λειτουργικο, ρυθμιση κλπ).

Δημοσ.

Ένα stable με raid,rsync και samba ή nfs θα χρειαστεί να στήσεις. Εγω το έβαλα επειδή υπάρχει λες περίπτωση να μπουν πάνω απο 2 δίσκοι στο μέλλον. Νομίζω οτι κ αυτό που παραθέτεις εσύ θέλει λειτουργικό, όπως κ να έχει εσυ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες.

Έχει λειτουργικό με gui μετα το είδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...