poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Τι σχεση εχουν τα ρουτερ που δινει η Cisco με τα ρουτερ που δινουν οι Isp για οικιακη χρηση και μικρες εταιριες; Ολα τα VDSL ρουτερ του ΟΤΕ λειτουργουν και σε AnnexA (PSTN) και AnnexB (ISDN). απλα το ειπα για να γινει διαχωρισμος οτι αλλο το ρουτερ να μπορει να παιξει και στα 2 annex και αλλο οτι το vdsl η ιδια καρτα παιζει και annex a και annex b.γιατιι ο φιλος μπορει αργοτερα να εχει καποιο αλλο ρουτερ. οποτε ταυτοχρονα προσπαθουμε να δουμε και για αλλα ρουτερ εκτος του οτε για αυτο γινεται η συζητηση.αν του οτε παιζει και στα 2 οκ.και σε adsl ξερεις αμα παιζει και στα 2? off topic :το αντιστοιχο του annex m για adsl over isdn μαλλον ειναι το annex j off topic 2.μου γεννησατε πολλες αποριες τωρα.
aposporis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 το μηχανημα δεν θα εχει θεμα το πιο πιθανο με το voip.καμια φορα απλα ριχνεις λιγο την ταχυτητα.να μην ειναι 33600 δηλαδη γιατι μερικα παιζουν 33600 απο default.καλο ειναι 14400 η 9600.στα καινουρια epson απλα κλεινεις το v34 .δεν το εχει με ταχυτητες. Αυτό δε το έπιασα. Έτσι γινόταν στα κλασσικά fax που τα συνδέαμε στο τοίχο. Με τη voip γραμμή πώς γίνεται η ρύθμιση - συνδεσμολογία με το fax; Πού θα περαστούν οι ρυθμίσεις της viva για το voip;
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό δε το έπιασα. Έτσι γινόταν στα κλασσικά fax που τα συνδέαμε στο τοίχο. Με τη voip γραμμή πώς γίνεται η ρύθμιση - συνδεσμολογία με το fax; Πού θα περαστούν οι ρυθμίσεις της viva για το voip; θα πρεπει να αγορασεις ειτε ρουτερ που να εχει και voip πανω ειτε να βαλεις καποιον adapter για voip. http://image.made-in-china.com/2f0j00OBtaSlodQscm/Linksys-Unlock-VoIP-Gateway-SPA2102-.jpg κατι σαν αυτο δηλαδη.δεν ξερω αν η viva σου δινει κατι τετοιο.το πληρωνεις μια το κρατας για παντα.μετα το fax παει εκειπανω.τις ρυθμισεις στις δινει η viva.αν σου φαινεται δυσκολο τοτε isdn να τελειωνεις.γιατι με voip αμα κοπει το ρευμα η πεσει το ιντερνετ χανεις και το fax ενω με isdn Οχι.
peeperman Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 το ANNEX M δεν έχει σχέση με PSTN/ISDN, είναι για αυξημένο upload σε ADSL... http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5_Annex_M δεν είπα οτι έχει σχέση, απλά το είπα για τον φίλο παραπάνω που είπε οτι υπάρχουν μόνο 2 τύποι modem annex a annex b.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 δεν είναι 3ος τύπος όμως, αναγκαστικά θα είναι είτε Annex A είτε B, απλά υποστηρίζει M για το upload...
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 δεν είπα οτι έχει σχέση, απλά το είπα για τον φίλο παραπάνω που είπε οτι υπάρχουν μόνο 2 τύποι modem annex a annex b. κα και εγω απλα ειπα οτι επειδη ειναι annex m δεν σημαινει οτι παιζει και σε annex a και σε annex b.αλλο το να παιζει annex m και αλλο να παιζει annex a και annex b.αν τωρα ενα ρουτερ ειναι annex a αλλα υποστηριζει κai annex m αυτο ειναι αλλο. to microcom 2635 επαιζε και annex a και annex b αλλα δεν ηταν annex m.στο vdsl δεν παει με annex m ετσι και αλλιως.οτι τωρα το zte παιζει και στα 2 και vdsl over isdn kai vdsl over pstn δεν σημαινει οτι το κανουν ολα.αλλωστε στο adsl αυτα που υποστηριζαν και τα 2 annex ηταν πολυ λιγα και συνηθως χαλια μαρκες.στην πραξη οι 2 βασικοι τυποι ειναι annex a που μπορει να υποστηριζει και annex m και annex b. αν τωρα το annex a παιζει και annex m δεν το κανει διαφορετικη κατηγορια.πλεον σχεδον ολα παιζουν και annex m.
aposporis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 θα πρεπει να αγορασεις ειτε ρουτερ που να εχει και voip πανω ειτε να βαλεις καποιον adapter για voip. http://image.made-in-china.com/2f0j00OBtaSlodQscm/Linksys-Unlock-VoIP-Gateway-SPA2102-.jpg κατι σαν αυτο δηλαδη.δεν ξερω αν η viva σου δινει κατι τετοιο.το πληρωνεις μια το κρατας για παντα.μετα το fax παει εκειπανω.τις ρυθμισεις στις δινει η viva.αν σου φαινεται δυσκολο τοτε isdn να τελειωνεις.γιατι με voip αμα κοπει το ρευμα η πεσει το ιντερνετ χανεις και το fax ενω με isdn Οχι. Κατάλαβα!! Κάτι σαν το Linksys εννοούσα και εγώ, τώρα αν έχει voip το router ακόμα καλύτερα. Όσο για το ρεύμα αν κοπεί ούτως ή άλλως δε θα λειτουργεί το fax
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Κατάλαβα!! Κάτι σαν το Linksys εννοούσα και εγώ, τώρα αν έχει voip το router ακόμα καλύτερα. Όσο για το ρεύμα αν κοπεί ούτως ή άλλως δε θα λειτουργεί το fax σωστο και αυτο το παρελεψα το τελευταιο.χεχε.εκει μονο Ups αμα βαλεις.
aposporis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι με τη μετατροπή από pstn σε isdn μπορεί να μείνω 12 μέρες χωρίς ιnternet, θα πάρω ένα νούμερο από τη viva για δοκιμή και αν μείνω ευχαριστημένος το κρατάω. Η απορία μου είναι, θα λαμβάνω 100% όλα τα φαξ; Σε server με asterisk έχω δει κάποια να "χάνονται" και είναι το μόνο που με ανησυχεί σχετικά με το voip νούμερο.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι με τη μετατροπή από pstn σε isdn μπορεί να μείνω 12 μέρες χωρίς ιnternet, θα πάρω ένα νούμερο από τη viva για δοκιμή και αν μείνω ευχαριστημένος το κρατάω. Η απορία μου είναι, θα λαμβάνω 100% όλα τα φαξ; Σε server με asterisk έχω δει κάποια να "χάνονται" και είναι το μόνο που με ανησυχεί σχετικά με το voip νούμερο. εχω δει πολλες εταιρειες να παιζουν με voip παντως.συνηθως αν δεν μπορεις να λαβεις fax φαινεται απο την αρχη το προβλημα.εχω συναντησει καποιες φορες προβλημα με fax σε voip και καμια φορα θελει ρυθμισεις στο fax. 12 μερες .μπραβο. κατα τα αλλα ετσι για το θεμα εμαθα και μερικα info παραπανω. α.annex m υπαρχει μονο se annex a σε annex b δεν λεγεται annex m αλλα annex j και γενικοτερα δεν πολυχρησιμοποιειται. β.οι vdsl καρτες για καποιον παροχο που ρωτησα ονοματα δεν λεμε παιζουν και σε annex a Και σε annex b η ιδια η καρτα.οποτε αν ο παροχος εχει τετοια καρτα δεν χρειαζεται αλλαγη οριου.αν τωρα το υποστηριζει και το cpe δεν αλλαζει και cpe.
orck Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ακομη και σε παροχους που το μοντεμ-ρουτερ ειναι κοινο για το pstn και το isdn (οπως στον ΟΤΕ) θα πρεπει να αλλαχθει η συνδεσμολογια και ο διαχωριστης (spliter) και να μπουν φιλτρα στο pstn οπου χρειαζεται.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ακομη και σε παροχους που το μοντεμ-ρουτερ ειναι κοινο για το pstn και το isdn (οπως στον ΟΤΕ) θα πρεπει να αλλαχθει η συνδεσμολογια και ο διαχωριστης (spliter) και να μπουν φιλτρα στο pstn οπου χρειαζεται. σωστα.το splitter ναι πρεπει να αλλαχτει γιατι κοβει διαφορετικες συχνοτητες.εκτος αν καποιος εχει splitter που παιζει και Pstn και isdn που γενικα δεν τα πολυπροτεινω.
aposporis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα. Πήρα το νούμερο από τη viva, το σέταρα στο ΖΤΕ ZXDSL 931 VII, έκανα κλήση και άκουσα το fax να απαντάει αλλά όταν μου έστειλαν fax δεν ήρθε!!!!! Κοίταξα κάποιες ρυθμίσεις που μου έδωσαν από τη viva (t38, 9600) και ότι άλλο μπορούσα να βρω στη σελίδα τους αλλά τζίφος!! Καμία ιδέα;
poulinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα. Πήρα το νούμερο από τη viva, το σέταρα στο ΖΤΕ ZXDSL 931 VII, έκανα κλήση και άκουσα το fax να απαντάει αλλά όταν μου έστειλαν fax δεν ήρθε!!!!! Κοίταξα κάποιες ρυθμίσεις που μου έδωσαν από τη viva (t38, 9600) και ότι άλλο μπορούσα να βρω στη σελίδα τους αλλά τζίφος!! Καμία ιδέα; στο fax καλο ειναι να το εχεις 9600 η και λιγοτερο και δοκιμασε αν εχεις ecm mode να παιξεις με on η off.μαρκα fax?
aposporis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Είναι το OKI MC562dn. Δε νομίζω ότι έχω εκεί θέμα. Τις μικρορυθμίσεις του ZTE προσπαθώ να βρω-καταλάβω. 9600 το είχα πάντως, t38 και απενεργοποιημένο τον έλεγχο σφαλμάτων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα