Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω μια γραμμή pstn με vdsl στα 30 με πακέτο ομιλίας απεριόριστα σταθερά και το ZTE ZXDSL 931VII.

Χρειάζομαι όμως και μια δεύτερη γραμμή για dedicated fax.

Είπα να μην βάλω 2η pstn λόγω παγίου και να μετατρέψω την υπάρχουσα σε isdn με 1 msn αριθμό.

Οι απορίες μου είναι:

1) η vdsl θα είναι οκ ή θα έχει πρόβλημα με την isdn;

2) κάνει το modem ή θέλει αλλαγή και αν ναι θα μου δώσει ο ΟΤΕ καινούργιο;

3) το πακέτο με τα απεριόριστα θα παραμείνει στο κεφαλικό αριθμό ή θα με χρεώσουν παραπάνω;

Με ΟΤΕ δε μίλησα ακόμα γιατί δεν τους εμπιστεύομαι.

Αυτά τα ολίγα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Πρόβλημα δεν νομίζω να υπάρχει αλλα ισως χρειαστεί λίγος χρόνος μεχρι να γίνει η αλλαγή σε isdn

2. Router θα σου δώσουν καινούργιο αφου θα έχεις isdn και αυτο σημαίνει annex b απο annex a που εχεις τώρα και αντιστοιχεί σε pstn

3. Δεν νομίζω οτι αλλάζει κατι εδώ αλλα ρώτα τον οτε καλύτερα

Δημοσ.

υπαρχει και η λυση να παρεις κανα νουμερο voip απο καμια viva.αν παιρνεις vdsl απο αστικο κεντρο υπαρχει περιπτωση να δεις μειωση της ταχυτητας ειτε σε Up ειτε σε down λογω isdn αναλογως ποσο οριακα  παιζεις στην γραμμη.αυτο διοτι τα tones της Isdn ειναι περισσοτερα απο την Pstn οποτε και του adsl ειναι λιγοτερα αντιστοιχα.Νομιζω και στο vdsl ισχυει το ιδιο.επισης οσο ξερω θες αλλο εξοπλισμο.στο adsl ειναι αλλο ρουτερ για adsl over isdn και αλλο ρουτερ για adsl over pstn εκτος απο καποια που τα υποστηριζουν και τα 2.λογικα θα στον δωσουν αφου τα ρουτερ ο οτε τα εχει σαν χρησιδανειο πλεον

Δημοσ.

Οι απορίες μου είναι:

1) η vdsl θα είναι οκ ή θα έχει πρόβλημα με την isdn;

2) κάνει το modem ή θέλει αλλαγή και αν ναι θα μου δώσει ο ΟΤΕ καινούργιο;

3) το πακέτο με τα απεριόριστα θα παραμείνει στο κεφαλικό αριθμό ή θα με χρεώσουν παραπάνω;

1) Ναι μια χαρα θα ειναι, δεν εχει κανενα προβλημα με το ISDN

2) Οχι το ρουτερ ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο, ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο (το τονιζω εντονα γιατι πιο πανω σου λενε οτι ειναι αλλο ρουτερ), αυτο που θα αλλαξεις ειναι η συνδεσμολογια και τον διαχωριστη, βγαζεις τον διαχωριστη pstn και βαζεις αντιστοιχο σε isdn.

3) Αυτο θα πρεπει να το συζητησεις με την υποστηριξη, εχει μια ευκολη διαδικασια για να περνανε ολες οι κλησεις χωρις χρεωση.

Απο την συνδεσμολογια που εχεις τωρα

pstn_small.jpg

Θα κανεις αυτο, ξαναλεω οτι αλλαζει ο διαχωριστης.

isdn_small.jpg

Δημοσ.

1) Ναι μια χαρα θα ειναι, δεν εχει κανενα προβλημα με το ISDN

2) Οχι το ρουτερ ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο, ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο (το τονιζω εντονα γιατι πιο πανω σου λενε οτι ειναι αλλο ρουτερ), αυτο που θα αλλαξεις ειναι η συνδεσμολογια και τον διαχωριστη, βγαζεις τον διαχωριστη pstn και βαζεις αντιστοιχο σε isdn.

3) Αυτο θα πρεπει να το συζητησεις με την υποστηριξη, εχει μια ευκολη διαδικασια για να περνανε ολες οι κλησεις χωρις χρεωση.

Απο την συνδεσμολογια που εχεις τωρα

Θα κανεις αυτο, ξαναλεω οτι αλλαζει ο διαχωριστης.

αν υποστηριζει και τα 2 ταυτοχρονα οπως καποια αλλα ρουτερ δεν το ξερω.παντως στην cisco οπως βλεπω εχουν αλλο καρτακι για isdn και αλλο για Pstn

EHWIC-VA-DSL-A

1-port VDSL2/ADSL2+ EHWIC over POTS

EHWIC-VA-DSL-B

1-port VDSL2/ADSL2+ EHWIC over ISDN

Δημοσ.

Θέλω dedicated γραμμή για μηχάνημα fax να έρχονται και να τα τυπώνει απευθείας. Εξερχόμενα fax ή κλήσεις θα είναι ελάχιστες από τη γραμμή αυτή. Για αυτό και σκέφτομαι για isdn αντί για pstn με επιπλέον πάγιο.

Δημοσ.

Θέλω dedicated γραμμή για μηχάνημα fax να έρχονται και να τα τυπώνει απευθείας. Εξερχόμενα fax ή κλήσεις θα είναι ελάχιστες από τη γραμμή αυτή. Για αυτό και σκέφτομαι για isdn αντί για pstn με επιπλέον πάγιο.

και το voip dedicated ειναι.ξεχωριστη γραμμη θα ειναι.

Δημοσ.

και το voip dedicated ειναι.ξεχωριστη γραμμη θα ειναι.

Ναι αλλά το πολυμηχάνημα 4-1 που έχω πώς πώς θα διαχειριστεί τα fax; Δε πρέπει να μπει κάποιος fxo (ή fxs) adapter ώστε να σερβίρει τα fax στην line-in του μηχανήματος;

Πρακτικά ακούγεται καλό. 24 ευρώ για 2 χρόνια νούμερο στη viva συν ~50-70 για τον adapter.

Αλλά λειτουργεί; Έτσι και χάσω ένα fax την έκατσα :o

Δημοσ.

Ναι αλλά το πολυμηχάνημα 4-1 που έχω πώς πώς θα διαχειριστεί τα fax; Δε πρέπει να μπει κάποιος fxo (ή fxs) adapter ώστε να σερβίρει τα fax στην line-in του μηχανήματος;

Πρακτικά ακούγεται καλό. 24 ευρώ για 2 χρόνια νούμερο στη viva συν ~50-70 για τον adapter.

Αλλά λειτουργεί; Έτσι και χάσω ένα fax την έκατσα :o

συνηθως τα περισσοτερα φαξ παιζουν καισε voip.τωρα αν απο εκει και περα το φοβασε οκ πας σε isdn.

Δημοσ.

Δεν την είχα σκεφτεί αυτή τη λύση. Θα το μελετήσω, να δω τι σηκώνει και το μηχάνημα, και από Δευτέρα βλέπω.

Δημοσ.

Δεν την είχα σκεφτεί αυτή τη λύση. Θα το μελετήσω, να δω τι σηκώνει και το μηχάνημα, και από Δευτέρα βλέπω.

το μηχανημα δεν θα εχει θεμα το πιο πιθανο με το voip.καμια φορα απλα ριχνεις λιγο την ταχυτητα.να μην ειναι 33600 δηλαδη γιατι μερικα παιζουν 33600 απο default.καλο ειναι 14400 η 9600.στα καινουρια epson απλα κλεινεις το v34 .δεν το εχει με ταχυτητες.

Δημοσ.

Το ΖΤΕ είναι Annex M. Υποστηρίζει και PSTN και ISDN, άρα δεν θα σου το αλλάξουν. Τo μόνο που πρέπει να αλλάξεις είναι το splitter.

Δημοσ.

Το ΖΤΕ είναι Annex M. Υποστηρίζει και PSTN και ISDN, άρα δεν θα σου το αλλάξουν. Τo μόνο που πρέπει να αλλάξεις είναι το splitter.

ολα τα ρουτερ ειναι πλεον annex m,για να παιξει annex m πρεπει να το υποστηριζει και ο Isp.αλλιως και να το εχεις ενεργοποιησει δεν θα γινει κατι.αλλο να υποστηριζει και adsl over pstn και adsl over isdn και αλλο να ειναι annex m.τωρα στο vdsl καποιος που εχει vdsl ρουτερ ας  μας πει αν λεει κατι για isdn>εγω στην cisco τα βρηκα σαν ξεχωριστα.αλλο καρτακι τωρα δεν ξερω κατι παραπανω.βεβαια με τον οτε υπαρχει ενα θεμα γιατι σε adsl πολλοι χρηστες συγχρονιζαν σε annex m profile ενω ο οτε ομως δεν τους αφηνε να πανε παραπανω απο 1mbit upload.το αποτελεσμα ηταν να χανουν σε down speed και να μην κερδιζουν σε up.αυτα για το adsl .η cisco δινει 3 καρτακια παντως.ενα για vdsl/adsl over pots(annex a)

ενα για vdsl/adsl over isdn(annex B)

και ενα για vdsl /adsl over pots (annex m).τωρα αν το annex m παιζει μονο σε pots δεν το ξερω αλλα καιρος να το ρωτησω απο περιεργεια.

Δημοσ.

Τι σχεση εχουν τα ρουτερ που δινει η Cisco με τα ρουτερ που δινουν οι Isp για οικιακη χρηση και μικρες εταιριες;

Ολα τα VDSL ρουτερ του ΟΤΕ λειτουργουν και σε AnnexA (PSTN) και AnnexB (ISDN).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...