g.shock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα παίδες. Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας σε κάτι το οποίο δεν θέλω να πετάξω τζάμπα τα λεφτά μου. Μπήκα στο τριπακι για να κάνω αλλαγή στο σύστημά μου και να πάω σε Intel. Μου άρεσε απίστευτα η asus maximus vi formula http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VI_FORMULA/ και επειδή θέλω να κάνω "Το μετέωρο βήμα του πελαργού" με custom watercooling η συγκεκριμένη μητρική μου πήρε το μυαλά ! Βέβαια να πώ σε αυτή την φάση οτι με την μητρική μου και τον επεξεργαστή που έχω αυτήν την στιγμή στο σύστημά μου δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά η asus δεν έχει βγάλει κάτι ανάλογο και μιας και είμαι λάτρης της Asus θέλω να παραμείνω σε αυτή την εταιρία. Διάβασα προχθές αυτό το θέμα http://www.insomnia.gr/topic/498002-intel-haswell-refresh-%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-lga1150-%CE%BC%CE%B7/ και μπορώ να πώ οτι μου έκοψε την όρεξη. Εαν είναι να επενδύσω κάποια χρήματα, (με την πλατιά έννοια της λέξης "επένδυση") αυτή την στιγμή νομίζω οτι θα είναι πεταμένα απο το παράθυρο. Και παρακαλώ πολύ μην αρχίζουμε την αντιπαράθεση του στυλ "πεταμένα λεφτά είναι ούτως η άλλως" γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω απο κάποια παιδιά τα οποία είναι πολύ πιο πληροφορημένα απο εμένα είναι το εξής... α) πάμε για αλλαγή συστήματος τώρα με 4770Κ + asus maximus vi formula η να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Intel ? β) Η αλλαγή του socket θα γίνει τώρα άμεσα, στους επόμενους 5-6 μήνες, η θα πάει μακριά η βαλίτσα ? Και απο την άλλη, γνωρίζει κανείς εαν στην Z87 θα μπορεί να κουμπώσουν οι επόμενοι επεξεργαστές ? Μια άλλη σκέψη ήταν να πάω σε 2011 socket με 4930Κ η εαν βρώ σε καλή κατάσταση κανένα μεταχείρο 3930Κ (μιας και διάβασα οτι οι 4930Κ δεν κλοκάρουν σωστά αλλά θα έχουν την δυνατότητα και ddr4) Τι κάνουμε παίδεεεεες ???
Vtester Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 A) Όχι , δεν θα δεις τρελή διαφορά. Β) λογικά όχι και πάλι γιατί από 1156 , 1155 ,1150 , άλλαζε socket άλλαζε και επεξεργαστές , άλλα δεν μπορείς να πάρεις σίγουρη απάντηση. ίσως να βγάλει ακόμα μια γενιά το πολύ για το 1150. Το θέμα είναι που δεν σε ικανοποιεί το υπάρχον και θέλεις να αλλάξεις. Τί χρήση κάνεις ; Καλό θα ήταν να περιμένεις γενικότερα να δεις και τις εξελίξεις σε amd πρώτα.
Fulgore1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μην περιμενεις να βγαλεις ακρη με την intel σε αυτα.Το μονο καλο που κανουν ως τωρα με τα socket,αν μπορεις να το πεις καλο,ειναι να κουμπωνουν οι ψυκτρες βλεπε 1155 και 1150,στα αλλα ολα ειναι οτι να ναι.Και εγω θα σου πω να περιμενεις ειδικα μιας και εχεις τον 8350 .
g.shock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μην περιμενεις να βγαλεις ακρη με την intel σε αυτα.Το μονο καλο που κανουν ως τωρα με τα socket,αν μπορεις να το πεις καλο,ειναι να κουμπωνουν οι ψυκτρες βλεπε 1155 και 1150,στα αλλα ολα ειναι οτι να ναι.Και εγω θα σου πω να περιμενεις ειδικα μιας και εχεις τον 8350 . Τον 8350 θα τον πουλήσω μαζί με την asus A) Όχι , δεν θα δεις τρελή διαφορά. Β) λογικά όχι και πάλι γιατί από 1156 , 1155 ,1150 , άλλαζε socket άλλαζε και επεξεργαστές , άλλα δεν μπορείς να πάρεις σίγουρη απάντηση. ίσως να βγάλει ακόμα μια γενιά το πολύ για το 1150. Το θέμα είναι που δεν σε ικανοποιεί το υπάρχον και θέλεις να αλλάξεις. Τί χρήση κάνεις ; Καλό θα ήταν να περιμένεις γενικότερα να δεις και τις εξελίξεις σε amd πρώτα. Απο την στιγμή που μου έχει μπεί στο μυαλό μου να κάνω την αλλαγή θα την κάνω...το θέμα είναι αν θα την κάνω τώρα η σε 3 μήνες. Σήμερα που μιλούσα με ένα φίλο, απο εδώ μέσα, μου είπε οτι είναι ανούσιο να πάω σε 2011 socket απο την στιγμή που το pc θα το έχω μόνο για games και τίποτα άλλο.. οπότε συζητάμε για 4πύρηνο ? Απο την άλλη παρακολουθώ οτι οι κατασκευαστές των games θα αρχίζουν να χρησιμοποιούν παραπάνω πυρήνες απο 4 (όχι άμεσα αλλα στο προσεχές μέλλον) και πρέπει να σας πώ οτι έχω μπλέξει τα μπουτάκια μου. Για την Amd, ειλικρινά το λέω, θα ήθελα να περιμένω διότι έχω ήδη μια πάρα πολύ καλή motherboard αλλά απο την στιγμή που δεν βλέπω να έχουν ανακοινώσει κάτι για τους επόμενους 3-4 μήνες δεν μπορώ να τους περιμένω.
STORM1978 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Τον 8350 θα τον πουλήσω μαζί με την asus Απο την στιγμή που μου έχει μπεί στο μυαλό μου να κάνω την αλλαγή θα την κάνω...το θέμα είναι αν θα την κάνω τώρα η σε 3 μήνες. Σήμερα που μιλούσα με ένα φίλο, απο εδώ μέσα, μου είπε οτι είναι ανούσιο να πάω σε 2011 socket απο την στιγμή που το pc θα το έχω μόνο για games και τίποτα άλλο.. οπότε συζητάμε για 4πύρηνο ? Απο την άλλη παρακολουθώ οτι οι κατασκευαστές των games θα αρχίζουν να χρησιμοποιούν παραπάνω πυρήνες απο 4 (όχι άμεσα αλλα στο προσεχές μέλλον) και πρέπει να σας πώ οτι έχω μπλέξει τα μπουτάκια μου. Για την Amd, ειλικρινά το λέω, θα ήθελα να περιμένω διότι έχω ήδη μια πάρα πολύ καλή motherboard αλλά απο την στιγμή που δεν βλέπω να έχουν ανακοινώσει κάτι για τους επόμενους 3-4 μήνες δεν μπορώ να τους περιμένω. Το ανουσιο ειναι οντως να αλλαξεις συστημα γενικα! Που δεν σε εξυπηρετει το παρον? Κανεις κατι συγκεκριμενο που δεν τα βγαζει περα ο 8350? Ποσο καιρο τον εχεις και δεν εισαι ευχαριστημενος απο την αποδοση του? 1
Fulgore1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Παιχνιδια εκτως του Battlefield 4 και μετα προς Νοεμβριο και Δεκεμβριο δεν θα βγουν πολλα και δυνατα σε απαιτησεις λογω του οτι περιμενουμε να βγουν και οι νεες κονσολες.Το συστημα της υπογραφης που εχεις λοιπον θα ειναι παραπανω απο ικανο να τα τρεξει τα παιχνιδια αυτα,αν σκεφτεις οτι θα βγουν και για ps3.Τωρα οσο αφορα τους πυρηνες που αναφερθηκε και εχοντας ως παραδειγμα τον http://www.skroutz.gr/s/402822/Intel-Core-i7-3930K.html?keyphrase=3930 σε σχεση με τον i7 4770κ,προσωπικα πιστευω οτι η διαφορα των 220-235ευρο θα ειναι πιο εμφανης να την βαλεις στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. 2
Vtester Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 για games ούτε καν , 3μηνο και βλέπουμε. Περίμενε amd κάρτες γραφικών να δούμε τι θα γίνει και άμα δεν σε ικανοποιεί άλλαξε την 7970
Millennium Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Παιχνιδια εκτως του Battlefield 4 και μετα προς Νοεμβριο και Δεκεμβριο δεν θα βγουν πολλα και δυνατα σε απαιτησεις λογω του οτι περιμενουμε να βγουν και οι νεες κονσολες.Το συστημα της υπογραφης που εχεις λοιπον θα ειναι παραπανω απο ικανο να τα τρεξει τα παιχνιδια αυτα,αν σκεφτεις οτι θα βγουν και για ps3.Τωρα οσο αφορα τους πυρηνες που αναφερθηκε και εχοντας ως παραδειγμα τον http://www.skroutz.gr/s/402822/Intel-Core-i7-3930K.html?keyphrase=3930 σε σχεση με τον i7 4770κ,προσωπικα πιστευω οτι η διαφορα των 220-235ευρο θα ειναι πιο εμφανης να την βαλεις στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. Και το Arma 3 βγαίνει πχ όπως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να βγούνε βαριά κάποια παιχνίδια που δεν τα περιμένεις αλλά εγώ προσωπικά δε βρίσκω λόγο αλλαγής.
giokou Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 ...δεν θέλω να πετάξω τζάμπα τα λεφτά μου. Μπήκα στο τριπακι για να κάνω αλλαγή στο σύστημά μου και να πάω σε Intel. Μου άρεσε απίστευτα η asus maximus vi formula http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VI_FORMULA/ και επειδή θέλω να κάνω "Το μετέωρο βήμα του πελαργού" με custom watercooling η συγκεκριμένη μητρική μου πήρε το μυαλά ! Βέβαια να πώ σε αυτή την φάση οτι με την μητρική μου και τον επεξεργαστή που έχω αυτήν την στιγμή στο σύστημά μου δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Εαν είναι να επενδύσω κάποια χρήματα, (με την πλατιά έννοια της λέξης "επένδυση") αυτή την στιγμή νομίζω οτι θα είναι πεταμένα απο το παράθυρο. Και παρακαλώ πολύ μην αρχίζουμε την αντιπαράθεση του στυλ "πεταμένα λεφτά είναι ούτως η άλλως" γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ. Τι κάνουμε παίδεεεεες ??? Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι οι εξής (με τη σειρά που τέθηκαν οι ερωτήσεις) : Ναι αλλά φιρί φιρί το πας... Να βγεις από αυτό... Πάρε τα μυαλά σου πίσω αμέσως! ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. Κι όμως άκρη βγαίνει, απλά εσένα σε τρώει... ... η τσέπη σου... Τίποτα απολύτως. Έχεις σύστημα που φυσάει μανιασμένα και σηκώνει ένα τόνο κονιορτό και ρωτάς για αλλαγές?????????? *** Έτσι νιώθω και έτσι τα έγραψα. Συγνώμη εκ των προτέρων αν τυχόν ενοχλήθηκες.
g.shock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Το ανουσιο ειναι οντως να αλλαξεις συστημα γενικα! Που δεν σε εξυπηρετει το παρον? Κανεις κατι συγκεκριμενο που δεν τα βγαζει περα ο 8350? Ποσο καιρο τον εχεις και δεν εισαι ευχαριστημενος απο την αποδοση του? Δεν είναι οτι δεν με εξυπηρετει ... απλά είναι η μ@λ@κι@ που με βαράει ! Τον 8350 και την asus τα έχω απο τον Μαιο. Παιχνιδια εκτως του Battlefield 4 και μετα προς Νοεμβριο και Δεκεμβριο δεν θα βγουν πολλα και δυνατα σε απαιτησεις λογω του οτι περιμενουμε να βγουν και οι νεες κονσολες.Το συστημα της υπογραφης που εχεις λοιπον θα ειναι παραπανω απο ικανο να τα τρεξει τα παιχνιδια αυτα,αν σκεφτεις οτι θα βγουν και για ps3.Τωρα οσο αφορα τους πυρηνες που αναφερθηκε και εχοντας ως παραδειγμα τον http://www.skroutz.gr/s/402822/Intel-Core-i7-3930K.html?keyphrase=3930 σε σχεση με τον i7 4770κ,προσωπικα πιστευω οτι η διαφορα των 220-235ευρο θα ειναι πιο εμφανης να την βαλεις στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. Και εγώ αυτό λέω...την διαφορά να την βάλω σε πάρα πολύ καλή κάρτα και σε watercooling για games ούτε καν , 3μηνο και βλέπουμε. Περίμενε amd κάρτες γραφικών να δούμε τι θα γίνει και άμα δεν σε ικανοποιεί άλλαξε την 7970 Αυτή έφυγε ...αναμονή για την amd και να αποφασίσω αν θα πάω προς τα εκεί η προς nvidia. Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι οι εξής (με τη σειρά που τέθηκαν οι ερωτήσεις) : Ναι αλλά φιρί φιρί το πας... Να βγεις από αυτό... Πάρε τα μυαλά σου πίσω αμέσως! ΜΕΙΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. Κι όμως άκρη βγαίνει, απλά εσένα σε τρώει... ... η τσέπη σου... Τίποτα απολύτως. Έχεις σύστημα που φυσάει μανιασμένα και σηκώνει ένα τόνο κονιορτό και ρωτάς για αλλαγές?????????? *** Έτσι νιώθω και έτσι τα έγραψα. Συγνώμη εκ των προτέρων αν τυχόν ενοχλήθηκες. :-D :-D Μην μασάς...δεν είμαι άνθρωπος που γενικά θα παρεξηγηθω. Καταλαβαίνω όταν κάποιος άνθρωπος η φίλος μου τα χώνει γιατί πάω να κάνω παπαριά ! Απλά δεν σου έχει τύχει να θέλεις να κάνεις μια αγορά που (ουσιαστικά) δεν την έχεις ανάγκη αλλά πάς και την κάνεις....ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ...ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ !!!! :devil: Γενικά είμαι άνθρωπος που θέλω να ασχολούμαι με κάτι και να το αλλάζω-βελτιώνω προς την δική μου αισθητική. Γενικά μου αρέσει η βελτίωση (tuning)! Μέχρι τώρα κάναμε μικρο-βελτιώσεις στο αμάξι μας. Τώρα μας ήρθε η φίλη μας η Μερκ@λ και μας τα έκανε κ@λ@ ... οπότε η βελτίωση του pc άρχισε να μου μπαίνει σαν μικρόβιο το τελευταίο 6μηνο. Αγόρασα πρώτα το rig της υπογραφής μου και τώρα ήρθε η ώρα να τα αλλάξω (σχεδόν) όλα. Επίσης μου αρέσει απίστευτα το οπτικό κομμάτι του watercooling και θέλω να κάνω ενα rig έτσι όπως το θέλω. Φυσικά και δεν είμαι κανένα κακομαθημένο κωλόπαιδο που του κάνει τα χατίρια ο πατέρας του...και ούτε είμαι κανένας πιτσιρικάς. Μετά απ'ολα αυτά, επειδή το χρήμα δεν ρέει έτσι όπως έρεε κάποτε και επειδή δεν θα ήθελα να ρίξω κάποια χρήματα για κάτι που θα αλλάξει μετά απο 3 μήνες, αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω την γνώμη των ειδικών...δλδ εσάς που σαφώς και γνωρίζετε πολλά περισότερα απο εμένα. Σας ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και αν σας έχω κουράσει...δεν το κάνω επίτηδες...θα μάθω που θα πάει !
giokou Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία λοιπόν, αφού συνεννοηθήκαμε , πάμε παρακάτω. Κρατάω ΜΟΝΟ αυτό, διότι στα άλλα έχω ήδη απαντήσει! Επίσης μου αρέσει απίστευτα το οπτικό κομμάτι του watercooling και θέλω να κάνω ενα rig έτσι όπως το θέλω. Αυτό μάλιστα. Αυτό κάντο, αν το θες τόσο πολύ! Όμως τα υπόλοιπα είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και κατ' εμέ και πάλι, δεν θα πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος αυτή την εποχή. Άσε το άσκοπο του εγχειρήματος, το οποίο έθιξα ήδη παραπάνω. Είναι σαν να έχεις αγορασμένη πριν 1 μήνα την Aventador και τώρα να θες κολασμένα να την αντικαταστήσεις με την Aventador Roadster απλά για το ανοικτό ταβάνι...
g.shock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία λοιπόν, αφού συνεννοηθήκαμε , πάμε παρακάτω. Κρατάω ΜΟΝΟ αυτό, διότι στα άλλα έχω ήδη απαντήσει! Αυτό μάλιστα. Αυτό κάντο, αν το θες τόσο πολύ! Όμως τα υπόλοιπα είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και κατ' εμέ και πάλι, δεν θα πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος αυτή την εποχή. Άσε το άσκοπο του εγχειρήματος, το οποίο έθιξα ήδη παραπάνω. Είναι σαν να έχεις αγορασμένη πριν 1 μήνα την Aventador και τώρα να θες κολασμένα να την αντικαταστήσεις με την Aventador Roadster απλά για το ανοικτό ταβάνι... Πώς με καταλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος δεν λέγεται !!!! :P Βασικά αυτό θέλω να κάνω! :mrgreen:
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ωραία λοιπόν, αφού συνεννοηθήκαμε , πάμε παρακάτω. Κρατάω ΜΟΝΟ αυτό, διότι στα άλλα έχω ήδη απαντήσει! Αυτό μάλιστα. Αυτό κάντο, αν το θες τόσο πολύ! Όμως τα υπόλοιπα είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ και κατ' εμέ και πάλι, δεν θα πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος αυτή την εποχή. Άσε το άσκοπο του εγχειρήματος, το οποίο έθιξα ήδη παραπάνω. Είναι σαν να έχεις αγορασμένη πριν 1 μήνα την Aventador και τώρα να θες κολασμένα να την αντικαταστήσεις με την Aventador Roadster απλά για το ανοικτό ταβάνι... lol what? ποια είναι η Aventador χωρίς ανοιχτό ταβάνι? Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2013 από Αντώνης Παρ.
STORM1978 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Οποτε πας για custom watercooling. Ειναι σαν να εχεις το NISSAN GTR και θες να το δωσεις για την Ferrari 480. Οχι, το πας στην NISSAN σου προσθετει το track pack και 250 αλλογα ακομα και μετα σκοτωνεις οτι κινειται σε πιστα η δρομο κιας κοστιζει τα πενταπλασια! Στο θεμα μας τωρα, ζητα απο ενα mod να μεταφερει το θεμα στην καταλληλη ενοτητα Overclocking & Case Modding και εκει τα τζημανια θα σε βοηθησουν σε οτι θες να βγαλεις το αχτι σου!
ultraex2003 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 αδελφε κατσε οπως εισαι για καθε μερα !! και δε υπαρχει και λογος να σφαξεις αυτα που εχεις για να πας σε ιντελ !!!(πολυ δυσκολες οι πωλησεις πια) υγ τωρα αμα μπεντσαρεις ολη μερα και θελεις νουμερα η ιντελ ειναι μονοδρομος!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα