Προς το περιεχόμενο

Καλύτεροι players για τα Ubuntu

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, μεχρι στιγμης χρησιμοποιω Windows 7. Περα απο σερφαρισμα, το pc το χρησιμοποιω τωρα πια κυριως για να ακουω μουσικη και να βλεπω ταινιες. Τα προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι το winamp για μουσικη και το media player classic HC για ταινιες.

Θελω να κανω dual boot τα Ubuntu 12.04. Υπαρχουν αντιστοιχοι players στα Ubuntu οι οποιοι θα μου προσφερουν την ιδια ποιοτητα ηχου-εικονας με τα Windows; Ή θα εχω χασουρα σε σχεση με τα windows στην ποιοτητα ηχου οταν ακουω μουσικη(σε σχεση με το winamp) και στην ποιοτητα εικονας οταν βλεπω ταινιες (σε σχεση με το MPC-HC). 

Επισης, στο MPC-HC, επειδη βλεπω αρκετες ταινιες σε bluray, το εχω φτιαξει ωστε να κανει GPU Acceleration (ή οπως λεγεται) απο την καρτα γραφικων. Μπορω να κανω κατι αντιστοιχω και στα Ubuntu;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

GPU acceleration υποστηρίζεται με nvidia. Για άλλες κάρτες δεν ξέρω γιατί δεν είχα ποτέ. Βέβαια αν έχεις καλό επεξεργαστή δεν είναι αναγκαίο. Ωραίος player με πολλές επιλογές είναι ο mplayer με τον smplayer σαν frontend.

Για μουσική ο audacious μοιάζει με winamp, αλλά και ο default του ubuntu είναι αρκετά καλός. Αν θες δοκιμάζεις και clementine. Είναι πιο πολύ θέμα αναγκών.

Η καρτα γραφικων μου ειναι η ATI 5770. Υποστηριζεται GPU Acceleration για αυτην;

Επισης, αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα ηχου προτιστως για μουσικη, οποτε με ενδιαφερει ποιος ειναι ο καλυτερος player ως προς αυτον τον τομεα.

Με την 6770 είχα καταφέρει να έχω GPU Acceleration. Μου είχε πάρει μια ωρίτσα να το στήσω (είχα τον open driver πριν) ακολουθόντας το archwiki.

Οπότε, ενδέχεται να έχεις, με το vdpau και εγώ ή με κάποιο τέτοιο.

Έκτοτε γύρισα στον open driver πάλι, έχει πιο πρακτικό dual-head.

O SMPlayer είναι καλη επιλογή, και για υπότιτλους ο subdownloader ;)

Για μουσική προτιμώ τον mpd. Δεν είναι "τον κατεβάζω και παίζει", αλλά μόλις τον στήσεις είναι μια χαρά (front: qpmd ή sonata, και xfce-mpd-plugin).

Η καρτα γραφικων μου ειναι η ATI 5770. Υποστηριζεται GPU Acceleration για αυτην;

Επισης, αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ποιοτητα ηχου προτιστως για μουσικη, οποτε με ενδιαφερει ποιος ειναι ο καλυτερος player ως προς αυτον τον τομεα.

Οσον αφορα την ποιοτητα του ήχου δεν έχει σημασία η εφαρμογή. Όλες οι εφαρμογές επικοινωνούν με το σύστημα ήχου του linux, που είναι το alsa. Αυτό είτε απευθείας είτε μέσω του pulse (υπάρχει στις περισσότερες εφαρμογές). Οπότε ότι εφαρμογή και να χρησιμοποιείς η ποιότητα δεν εξαρτάται από την ίδια.

Ναι εχεις δικιο. Για να το εκφρασω σωστα το θεμα μου ειναι αν το συστημα ηχου των ubuntu ειναι καλυτερο (ή ισαξιο) των windows.

Όταν πας σε linux δεν έχει επιστροφή . Ετσι απλά .

Δοκίμασε 

VLC με VLSUB πρόσθετο για κατέβασμα υποτίτλων

Δοκίμασε SMPLAYER.

Δοκίμασε το Kaffeine.

Παίζουν πάρα πολλά , οπότε δοκιμάζεις και βλέπεις.

Εγώ αυτά χρησιμοποιώ !!

Με την κάρτα του δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 

Των windows είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Σε linux γίνεται ένα μικρό μπάχαλο με alsa, pulse, oss διάφορα backends και εφαρμογές που δουλεύουν με το ένα και όχι με το άλλο κλπ. Θα το καταλάβεις από τις άπειρες συζητήσεις, wikis και ερωτήματα σχετικά με τα παραπάνω και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κλασσικά παραδείγματα το skype και το flash.

Δυστυχώς κάτι βασικό σε desktop που απλά θα έπρεπε να δουλεύει, στο linux το έχουν κάνει πολύπλοκο.

Εγω παντως με ουμπουντου και μιντ πριν κανα 6μηνο με καρτα ATI  Radeon HD 5165 στο φορητο δεν καταφερα να εχω αξιοπρεπη εικονα.

Με την 6770 είχα καταφέρει να έχω GPU Acceleration. Μου είχε πάρει μια ωρίτσα να το στήσω (είχα τον open driver πριν) ακολουθόντας το archwiki.

Οπότε, ενδέχεται να έχεις, με το vdpau και εγώ ή με κάποιο τέτοιο.

Έκτοτε γύρισα στον open driver πάλι, έχει πιο πρακτικό dual-head.

O SMPlayer είναι καλη επιλογή, και για υπότιτλους ο subdownloader ;)

Για μουσική προτιμώ τον mpd. Δεν είναι "τον κατεβάζω και παίζει", αλλά μόλις τον στήσεις είναι μια χαρά (front: qpmd ή sonata, και xfce-mpd-plugin).

Μπορεις να με βοηθησεις λιγο με τον mpd; Προσπαθησα να τον στησω αλλα δεν τα καταφερα. Αν μπορεις να μου δωσεις κανα guide.

Ati και gpu acceleration (με τον xvba) και linux...μακριά. Αν και στις κάρτες για desktop τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά σε laptop πολύ απλά vsync δεν υφίσταται. Μιλάω για τους κλειστούς οδηγούς. Οι ανοικτοί μια χαρά. Απλά έχουν ένα θεματάκι με θερμοκρασίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...