Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια παιδια,

θελω συμβουλες για καποια πραγματα.

Εχω αυτο το PC:

AMD Athlon 3.0 GH 64x2

DDR 2 6GB Ram Corsair

500 GB HDD

Asus M2N Motherboard

Nec DVD RW

Εχω ενα αλλο PC (βασικα ειναι εξαρτηματα πιο πολυ, 2 Ram 1gb2x, 1x Sata HDD 120 GB, 1x Midi Case, 1 μητρικη (δεν το εχω εδω οποτε δεν μπορω να σας πω μοντελο σημερα) και τελος εναν Intel επεξεργαστη που επισης δεν εχω εδω οποτε θα μπορεσω να σας πω μοντελο αυριο-μεθαυριο μονο. Παντως ειναι χειροτερα απο αυτα που εχω στο πρωτο PC που ανεφερα.

Απο τροφοδοτικα εχω ενα 500αρι και ενα 400αρι

Και απο καρτες γραφικων μια Twintech GT 440 DDR 5 1GB GPU και μια GT 9600 512

Θελω να μαζεψω 2 PC με τα εξαρτηματα που εχω. Το πρωτο PC που ανεφερα θα ειναι ετσι οπως το ειπα, αλλα μονο δεν ξερω πια καρτα γραφικων και πιο τροφοδοτικο να βαλω. Με την Twintech GT 440 DDR 5 1GB GPU μπορω να εχω 400αρι γιατι ξερω οτι το σηκωνει μια χαρα.. Αλλα αν βαλω την αλλη καρτα ισως χρειαστει να βαλω το 500αρι το τροφοδοτικο, τι λετε? Επισης Ποια καρτα να βαλω στο πρωτο το PC και πια να βαλω στο δευτερο με τα εξαρτηματα? Απο αυτες τις καρτες γραφικων ποια πιστευετε ειναι καλυτερη γενικα και ποια πιστευετε οτι θα παιξει καλυτερα με το πρωτο PC?

Εχω κατι διασπαρτες ιδεες στο μυαλο μου αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας. Ευχαριστω πολυ.

Edit

Παιδια για να μην σας μπερδευω τελικα τα τσεκαρα και η 9600 ειναι περιπου 30% καλυτερη (για το game που παιζω) οποτε το κανονικο μου συστημα το εχω ετσι τωρα

Case: Apollo NZXT

PSU: Xigmatek NRP-PC502 500W

AMD Athlon 3.0 GH 64x2

DDR 2 6GB Ram Corsair

500 GB HDD

Asus M2N Motherboard

Nec DVD RW

GT 9600 512MB GPU

Για το δευτερο PC τωρα, το εχω ετσι

Case: TurboX Midi

PSU: 400 Watt Lamtec

Intel Celeron Dual Core 1.6 GH

DDR 2 2GB Transcend

120 GB HDD

Asus P5KPL-VM motherboard

LG DVD RW

GT 440 DDR5 1GB Twintech

Σε γενικες γραμμες το δευτερο PC ειναι ετσι οπως το ηθελα, δηλαδη να παιζει Aion χωρις προβληματα. Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι ο επεξεργαστης ειναι πολυ αργος και θελει αλαγμα (δεν μπορω να κανω multitasking), οποτε θελω τη γνωμη σας για το τι επεξεργαστη να παρω για αυτο το συστημα και ποσο περιπου θα κανει (μεταχειρισμενο).

Thanks! :D

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Δημοσ.

Λες ε? Γιατι στα benchmark που ειδα μετα απο ενα γρηγορο search λεει οτι η 9600 εχει καλυτερη αποδοση (αρκετα καλυτερη μαλιστα) αλλα και εγω δεν ξερω γιατι η 440 ειναι αρκετα καινουρια και με 1gb μνημη και ειναι και ddr5 :/

Κατι αλλο 6pin καλωδιο για την 9600 που μπορω να αγορασω? Εψαξα σε ολα τα καταστηματα στην περιοχη που μενω και δεν εχουνε, λετε να εχει στο πλαισιο?

Δημοσ.

Παιδια αυτη ειναι η μητρικη στο αλλο PC http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5KPL-VM.html ο επεξεργαστης ειναι στο παταρι θα παω να τον βρω, αλλα νομιζω οτι δεν ειναι καλος. Κανενα μεταχειρισμενο επεξεργαστη για αυτην την μητρικη, τι θα λεγατε?

Δημοσ.

Παιδια εκανα φορματ με win 7 σε αυτην την μητρικη και δεν μπορει να βρει το network controller δηλαδη κατεβασα ντραιβερς απο πολλα σαιτ αλλα αυτο το καταραμενο atheros driver οταν το κανω ινσταλ λεει δεν εχω μεσα atheros hardware. Εχω δοκιμασει τα παντα δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ, σε καποια φαση ειχε ενα κιτρινο αγνωστο device αλλα τωρα δεν υπαρχει καν αυτο. Δεν ξερω τι να κανω..

Τελικα εκανα install αλλο Bios και εγινε.

Δημοσ.

Εχεις τη πολυτελεια της μοναξιας φιλε μου............. σε ζηλευω......... λεμε!!!

Ναι οντως ^^

Παιδια ενα upgrade επεξεργαστη για αυτην την μητρικη http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5KPL-VM.html (κατι φτηνο και μεταχειρισμενο ας πουμε) τι θα λεγατε να παρω? Γιατι τωρα εχω βαλει ενα dual core intel celeron στα 1.6 και παρολο που ανοιγει ολα τα game κολλαει λογω του επεξεργαστη. Αν εβρισκα ας πουμε εναν q6600 και μαζι με την gt440 ισως να μην τα σηκωνε το τροφοδοτικο? 400αρι ειναι.

Δημοσ.

Και εγω quad θα εβαζα, αλλα αν δε θες να αλλαξεις και τροφοδοτικο που μαλλον τα αντεχει, εκτος και αν εισαι παντα οριακα που δε το βλεπω, θα εβαζα 2 duo core που θα παιζεισ παλι μια χαρα.

Βασικα εγω θα εβαζα το καλυτερο cpu και θα αλλαζα και τροφοδοτικο με κανα 60αρι για να ειναι σα καινουργιο.

Δημοσ.

Και εγω quad θα εβαζα, αλλα αν δε θες να αλλαξεις και τροφοδοτικο που μαλλον τα αντεχει, εκτος και αν εισαι παντα οριακα που δε το βλεπω, θα εβαζα 2 duo core που θα παιζεισ παλι μια χαρα.

Βασικα εγω θα εβαζα το καλυτερο cpu και θα αλλαζα και τροφοδοτικο με κανα 60αρι για να ειναι σα καινουργιο.

Ευχαριστω φιλε! Ποσο λες να βρω μια quad η εστω μια καλουτσικη core 2 duo εδω απο αγγελιες? Δεν εχω αγορασει ποτε οποτε πραγματικα δεν ξερω.. Παντως με αυτο το παλιοceleron δεν θα αντεξω ειναι τρομερα αργο οποτε θελω να παρω νεο επεξεργαστη οσο το δυνατον πιο συντομα..

Εκανα edit το main post με τις αλλαγες.

Δημοσ.

Φιλε τι να σου πω, ψαξου, ο καθενας οτι θελει ζηταει, δες την καλυτερη προσφορα και κρινε.

Δημοσ.

Με κανα 50αρι, 60αρι βρίσκεις q6660.

Τα τροφοδοτικά μην τα εμπιστεύεσαι όμως...μπορείς να πάρεις στα χέρια σου τίποτα :P

Δημοσ.

Οταν πουλανε μεταχειρισμενους επεξεργαστες γενικα δεινουνε και το cooler μαζι? Γιατι αλλιως θα μου ειναι καπως αχρηστο χωρις cooler (μιλαω για μαμα cooler).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...