harisg7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω έναν εξωτερικό δίσκο WD, ο οποίος είτε είναι ασύμβατος με windows 7, είτε τα έχει φτύσει. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με τη θήκη του, να έχει αποσυνδεθεί δηλαδή κάποιο καλωδιάκι ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω... Αυτό που θέλω να ρωτήσω, επειδή έχω άλλον ένα εξωτερικό WD στο ντουλάπι με παρόμοιο πρόβλημα, είναι αν μπορώ να βγάλω τους δίσκους από τις θήκες τους και να τους συνδέσω με κάποιον άλλο τρόπο. Έχω δει κάπου κάτι εξαρτήματα που συνδέονται με usb και δέχονται σκληρούς πάνω αλλά δεν θυμάμαι πως λέγονται, ενώ και πάνω στο κουτί μου βλέπω μια θύρα που γράφει E-SATA. Ενδεχομένως μπορώ να συνδέσω σκληρούς και εκεί; Ψάχνω την οικονομικότερη και ευκολότερη λύση.. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
skoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Θα βοηθουσε αν ελεγες ποιους δισκους (μοντελα) εχεις... πχ οι passport (δυστυχως) εχουν ενσωματωμενο τον controller πραγμα που σημαινει οτι δεν μπορεις να τους βαλεις σε 2.5αρα θηκη...
harisg7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ο ένας είναι WESTERN DIGITAL WDH1U5000 MYBOOK ESSENTIAL EDITION 2.0 500GB http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=110 Ο δεύτερος είναι παλιότερος, 250 GB, αλλά δεν τον έχω πρόχειρο αυτή τη στιγμή. Εξωτερικά είναι αυτό το κουτάκι του:
skoulas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 1η κινηση πριν τις "εγχειρησεις" κανε εναν ελεγχο,απο τον serial number,στο site της western digital για το αν ειναι ακομα εντος εγγυησης οι δισκοι (ποτε δεν ξερεις... ) -Εαν εχουν ακομα το ξανασυζηταμε...- Αν εχει ληξει η εγγυηση: 1. Ψαξε στο youtube κανενα video για το πως "ανοιγουν" οι συγκεκριμενοι δισκοι... (Εαν αυτος στο video το κανει μια φορα προσεκτικα εσυ καντο 10φορες πιο προσεχτικα γιατι απ'οτι καταλαβαινω αυτη θα ειναι η πρωτη σου φορα...επισης αν εχει ο σκληρος το προβλημα και οχι η "θηκη" θα μπορεσεις να την ξαναχρησιμοποιησεις... ) 2. Αφου καταφερεις και τον ανοιξεις θα δεις οτι μεσα υπαρχει ενας απλος 3.5αρης δισκος σαν και αυτος που υπαρχει μεσα στο desktop σου...Μπορεις αρχικα να συνδεσεις τον σκληρο (ως δευτερο) στο desktop σου και να δεις αν τον αναγνωριζει...Αν τον αναγνωριζει εχει η "θηκη" προβλημα οποτε παιρνεις μια αλλη τον τοποθετεις και καθαρισες...Αν δεν τον αναγνωριζει εχει σιγουρα προβλημα ο δισκος ενω για τη "θηκη" δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος... ΑΝ εχεις προχειρη ή απο κανενα φιλο καποια "3.5αρα θηκη" καλο θα ηταν να μην μπλεξεις με το εσωτερικο του υπολογιστη σου αν δεν το κατεχεις το "αθλημα"...εκτος αν θες να "πειραματιστεις"... :devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα