fordakias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας. Στο PC μου πήγα να αλλάξω την ρύθμιση απο IDE σε AHCI. Έκανα τις κατάλληλες αλλαγές μέσα από το λειτουργικό ( Site: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-8-after-installation/">Windows 8 x64 ) και επέλεξα και AHCI mode απο το BIOS. Το πρόβλημα μου είναι πως μετά την αλλαγή αυτή το Bios δεν αναγνωρίζει τον σκληρό Seagate Barracuda 7200.11 500gb (έχω κάνει λάθος στον τίτλο). Ανοίγει το PC και σταματάει το bios εκεί που προσπαθεί το αναγνωρίσει τον σκληρό δίσκο. Εάν τον αφαιρέσω και αφήσω μόνο τον δεύτερο σκληρό δίσκο πάνω, τότε προχωράει κανονικά και φορτώνει κανονικά το Bios. Για να αναγνωρίσει τον Seagete θα πρέπει να το επαναφέρω σε IDE mode. Υπάρχει λύση ώστε να λειτουργίσει σε AHCI mode? Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2013 από fordakias
Gigamestin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα, Θα ήθελα τα φώτα σας. Στο PC μου πήγα να αλλάξω την ρύθμιση απο IDE σε AHCI. Έκανα τις κατάλληλες αλλαγές μέσα από το λειτουργικό ( Site: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-8-after-installation/">Windows 8 x64 ) και επέλεξα και AHCI mode απο το BIOS. Το πρόβλημα μου είναι πως μετά την αλλαγή αυτή το Bios δεν αναγνωρίζει τον σκληρό Seagate Barracuda 7200.11 500gb (έχω κάνει λάθος στον τίτλο). Ανοίγει το PC και σταματάει το bios εκεί που προσπαθεί το αναγνωρίσει τον σκληρό δίσκο. Εάν τον αφαιρέσω και αφήσω μόνο τον δεύτερο σκληρό δίσκο πάνω, τότε προχωράει κανονικά και φορτώνει κανονικά το Bios. Για να αναγνωρίσει τον Seagete θα πρέπει να το επαναφέρω σε IDE mode. Υπάρχει λύση ώστε να λειτουργίσει σε AHCI mode? πρεπει να το ρυθμισεις και ως slave
fordakias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Θα μπορούσες να μου πεις πως θα το κάνω αυτό?
Gigamestin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Θα μπορούσες να μου πεις πως θα το κάνω αυτό? μεσα απο bios αλλα δεν θυμαμε την διαδικασια.καποιος που μπορει να βοηθησει?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 master/slave σε sata disks? not really... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 ποια μητρική έχεις? έχει το τελευταίο bios πάνω της?
fordakias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω την P5E Asus και έχω βάλει το τελευταίο Bios. Το πρόβλημα είναι μόνο σε αυτόν τον σκληρό. Εάν χρησιμοποιήσω κάποιον άλλον περνάει κανονικά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 υποθέτω ότι έχεις δοκιμάσει άλλα sata ports 1
fordakias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι. Εχω δοκιμάσει και άλλα sata ports αλλα τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα