Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, στο συστημα της υπογραφης μου υπαρχουν οι RAM που βλεπετε. Το προβλημα ειναι οτι οταν μπαινω στο BIOS τρεχουν με 1333.. και θα ηθελα να τις κανω να τρεχουν τουλαχιστον στα 1600. Απ' το BIOS προσπαθωντας απλα να ενεργοποιησω το XMP προφιλ των μνημων.. δεν γινεται τιποτα δυστυχως.. Μπορει να μου πει καποιος τι χρειαζεται να κανω?

Δημοσ.

Το XMP ουτε σε εμενα λειτουργεί σε διάφορες motherboard που εχω χρησιμοποιήσει οποτε πρέπει εσυ να βάλεις manual τα timings το 1600 και την τάση στην ram (δεν ξέρω ποσο ειναι για τις συγκεκριμένες)

Δημοσ.

ναι ισχυει αυτο που λετε. Παραξενο μεν,το εχω συναντησει και στην δικη μου 990Χ δε.

βεβαια εγω ειμαι τυχερος γιατι ανοιξα το XMP και μου τις πηγε αυτοματα στα 1,65v και 1600ΜΗz.

Δημοσ.

Πρέπει να το υποστηρίζει και η μητρική / bios για να τα βάλεις manual αλλα νομιζω οτι οι περισότερες αν οχι ολες το υποστηρίζουν πλεον.

Ψάξε λιγο τις επιλογές καπου εκει πρέπει να ειναι

Δημοσ.

Πρέπει να το υποστηρίζει και η μητρική / bios για να τα βάλεις manual αλλα νομιζω οτι οι περισότερες αν οχι ολες το υποστηρίζουν πλεον.

Ψάξε λιγο τις επιλογές καπου εκει πρέπει να ειναι

θα ριξω το βραδακι μια ματια παλι και ενημερωνω :)

Δημοσ.

Όπως σου πε και ο Spank όρισε manually τις τιμές που δίνει ο κατασκευαστής για τις συγκεκριμένες μνήμες.Μπορείς να δοκιμάσεις και έτοιμα προφιλ από το bios.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι αν χρειαστει να ανεβασει τασεις δεν μπορει εκτος κ αν ειναι ενεργοποιημενο το XMP και τις παει μεχρι εκει που πρεπειpost-184642-0-24631000-1378361418_thumb.jpg

κ αν ενεργοποιησεις το DRAM timing ενεργοποιουνται οι 2 τελευταιες επιλογες

• Like 1
Δημοσ.

Xristara μπαινω τωρα να δω! 

Edit: Kανω αυτο που λες και μου δινει επιλογη μονο να το παω στα 2100+ ΜΗz οποτε στο reboot δεν... και αναγακαστικα βαζω set optimized defaults και επιστρεφω back to square one...  :cry:

edit: 
Default:

IMG_20130906_113000_zps409d8870.jpg

Profile 1: 

IMG_20130906_113012_zps68671d29.jpg

Profile 2: 

IMG_20130906_113023_zps69b70064.jpg

Δημοσ.

σε τι ταση παιζουν οι μνημες;

ενδεχεται παντως στη συγκεκριμενη μητρικη να μην μπορεις να πιασεις τα 2400 τι να πω...

εμενα ευτυχως ακομα και στο 1,5 βολτ χωρις xmp τρεχουν κανονικα με 11CL

Δημοσ.

Αν θες κοίταξε μια με κλοκαρισμένο το bse clock (αν θες να κλοκάρεις παράλληλα και το cpu)

Μάλλον η μητρική δεν πιάνει τέτοιες συχνότητες . Εξάλλου μιλάμε για value μοντέλο.

Δημοσ.

Άκρη έβγαλές τελικά ?

oχι ακομα γαμωτο...

σε τι ταση παιζουν οι μνημες;

ενδεχεται παντως στη συγκεκριμενη μητρικη να μην μπορεις να πιασεις τα 2400 τι να πω...

εμενα ευτυχως ακομα και στο 1,5 βολτ χωρις xmp τρεχουν κανονικα με 11CL

στα 1.65V λεει ο κατασκευαστης :-/ 

δεν με νοιαζουν τα 2400, απο 1600 και πανω ειμαι οκ. απλα κριμα να ειναι στα 1334

Αν θες κοίταξε μια με κλοκαρισμένο το bse clock (αν θες να κλοκάρεις παράλληλα και το cpu)

Μάλλον η μητρική δεν πιάνει τέτοιες συχνότητες . Εξάλλου μιλάμε για value μοντέλο.

οταν κανω αλλαγη του XMP προφιλ κλοκαρεται αυτοματα και η cpu στα 4,0GHz  :X

και δεν μπουταρει, κανει load οπτιμιζεd defaults.

Δημοσ.

αρα για να τις πας στα 2400 πρεπει να κλοκαρεις κιολας;

μας εχει ρημαξει H rev 3 ειναι η αληθεια

υγ: για screenshot απ το bios βαλε ενα στικακι σε μια usb σε fat32 και πατα το f12 :-D

Δημοσ.

oχι ακομα γαμωτο...

στα 1.65V λεει ο κατασκευαστης :-/ 

δεν με νοιαζουν τα 2400, απο 1600 και πανω ειμαι οκ. απλα κριμα να ειναι στα 1334

οταν κανω αλλαγη του XMP προφιλ κλοκαρεται αυτοματα και η cpu στα 4,0GHz  :X

και δεν μπουταρει, κανει load οπτιμιζεd defaults.

Βαλε χειροκινητα τα timings και χειροκινητη την συχνοτητα στα 1866Mhz και δώσε 1,55V στις μνήμες.

Λογικά θα παίξουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...