Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Για να μην παίρνω τηλέφωνα θα ήθελα αρχικά να ακούσω τις δικές σας γνώμες πάνω στο πρόβλημα μου και ύστερα θα επικοινωνήσω και με τους ειδικούς. Γενικά με το modem δεν είχα προβλήματα από θέμα lag ήταν άψογα και άντε να έπεφτε 1-2 φορές τον μήνα και να ξανά έμπαινε μετά από 5-6 δευτερόλεπτα. Ξαφνικά όμως σήμερα κάτι συμβαίνει... Έχει πέσει 10 φορές!!!!! Μετρημένα! Για κάποιο λόγο κάποιες από τις 10 φορές σβήνει απλά το λαμπάκι του internet και ανάβει πάλι μετά από 10 δευτερόλεπτα στο περίπου και το άλλο είναι ότι μπορεί να κάνει restart ολόκληρο το router ε και θα συνδεθεί πιο αργά! Έχει καταντήσει σπαστικό δεν ξέρω.. Το router είναι στο σαλόνι 10 μέτρα περίπου από το δωμάτιο, είναι με καλώδιο αλλά έχω ένα μηχανηματάκι κάτω από το γραφείο που ''συνδέεται'' με ένα άλλο μηχανηματάκι που είναι συνδεδεμένο στο router και έτσι δεν έχω ασύρματο αλλά ενσύρματη σύνδεση που είναι σαφώς καλύτερα! Το router μου είναι το Thomson TG585 v7 παρακάτω :

JrB66.jpg

creativetech_15.jpg

Δημοσ.

α.κλεισε το upnp απο το ρουτερ.ειναι στο toolbox /game and application settings kai configure.

β.κανε ενα hard reset το ρουτερ αμα δεν αλλαξει κατι με το α.

γ.δοκιμασε firmware update στον ρουτερ.

για το v7 το τελευταιο firmware ειναιτο 8.2.6.5 generic η το 8.2.7.8 απο forthnet.

θα βρεις το wizard και τα firmwares εδω

http://leoforeia.gr/thomson/

d.αλλαξε καναλι στο ασυρματο.

αυτα που σου γραφω δεν στα γραφω τοσο πολυ για τα disconnects αλλα για το θεμα που λες οτι κανει reboot ολο το ρουτερ.επισης το thomson βαλτο καθετα αν μπορεις ωστε η κατω πλευρα του που ειναι ο εξαερισμος να ειναι ελευθερη για να παιρνει αερα.οχι οτι θα παθει κατι οπως το εχεις αλλα καλυτερα καθετα ειδικα τωρα το καλοκαιρι.το thomson οταν μπουκωνει κανει restarts συνηθως η οταν εχει παλιο firmware η οταν παιζε τεζα στο wireless καμια φορα.με τα πιο νεα firmware παιζει καλυτερα .ειδικα αμα εχεις firmware 7.x.x.x τοτε αλλαξε το κατευθειαν με τα 8.χ.χ.χ που σου γραψα πιο πανω.γενικα το upnp και firmware να αλλαξεις κλειστο.ειναι αχρηστο.

Δημοσ.

α.κλεισε το upnp απο το ρουτερ.ειναι στο toolbox /game and application settings kai configure.

β.κανε ενα hard reset το ρουτερ αμα δεν αλλαξει κατι με το α.

γ.δοκιμασε firmware update στον ρουτερ.

για το v7 το τελευταιο firmware ειναιτο 8.2.6.5 generic η το 8.2.7.8 απο forthnet.

θα βρεις το wizard και τα firmwares εδω

http://leoforeia.gr/thomson/

d.αλλαξε καναλι στο ασυρματο.

αυτα που σου γραφω δεν στα γραφω τοσο πολυ για τα disconnects αλλα για το θεμα που λες οτι κανει reboot ολο το ρουτερ.επισης το thomson βαλτο καθετα αν μπορεις ωστε η κατω πλευρα του που ειναι ο εξαερισμος να ειναι ελευθερη για να παιρνει αερα.οχι οτι θα παθει κατι οπως το εχεις αλλα καλυτερα καθετα ειδικα τωρα το καλοκαιρι.το thomson οταν μπουκωνει κανει restarts συνηθως η οταν εχει παλιο firmware η οταν παιζε τεζα στο wireless καμια φορα.με τα πιο νεα firmware παιζει καλυτερα .ειδικα αμα εχεις firmware 7.x.x.x τοτε αλλαξε το κατευθειαν με τα 8.χ.χ.χ που σου γραψα πιο πανω.γενικα το upnp και firmware να αλλαξεις κλειστο.ειναι αχρηστο.

Aυτά να τα κάνω όλα με τη σειρά που λες; Το βρήκα το upnp τι είναι αυτό;

Όταν λες hard reset τι εννοείς;

Δε καταλαβαίνω τι να πατήσω στο link που έστειλες... 

Και κανάλι στο ασύρματο δε ξέρω να αλλάζω! :P

Με συγχωρείς είμαι λίγο άχρηστος αλλά θα μάθω νομίζω!! :P

Δημοσ.

Aυτά να τα κάνω όλα με τη σειρά που λες; Το βρήκα το upnp τι είναι αυτό;

Όταν λες hard reset τι εννοείς;

Δε καταλαβαίνω τι να πατήσω στο link που έστειλες... 

Και κανάλι στο ασύρματο δε ξέρω να αλλάζω! :P

Με συγχωρείς είμαι λίγο άχρηστος αλλά θα μάθω νομίζω!! :P

upnp το κλεινεις.ψιλο αχρηστο.ειναι για να ανοιγει Ports μονο του αντι για port forward.

β.hard reset απο το μικρο κουμπακι στο πισω μερος.το μηδενιζει ολο και πρεπει να το ξανασεταρεις.

καναλι αλλαζεις απο το 192.168.1.254 μετα home network  μετα στην μεση γραφει wlan:thomson... η οτι αλλο εχεις βαλει.το κανεις κλικ μετα πανω δεξια configure Και μετα channel selection απο automatic σε manual και μετα απο κατω βαλε καναλι απο 1 εως 11 οποιος θες.και κατω κατω εχει save Τι εχει.

για το Link Πρεπει να κατεβασεις το firmware και να κατεβασεις και το wizard και να τρεξεις το wizard και να περασεις το νεο firmware.η διαδικασια πρεπει να γινει με καλωδιο και οχι ασυρματα και μετα την διαδικασια το ρουτερ θα εχει χασει τις ρυθμισεις και θα πρεπει να το ξανασεταρεις εσυ.Username/password,να φτιαξεις το wifi.στην πρωτη σελιδα 192.168.1.254 σου λεει ποιο firmware εχει κιολας τωρα το ρουτερ.(γραφει software release.)ελπιζω να μην εχει εκδοση 7.4.χ.χ δεν θυμαμαι το υπολοιπο γιατι τοτε σιγουρα θα χρειαστεις firmware update.

Δημοσ.

upnp το κλεινεις.ψιλο αχρηστο.ειναι για να ανοιγει Ports μονο του αντι για port forward.

β.hard reset απο το μικρο κουμπακι στο πισω μερος.το μηδενιζει ολο και πρεπει να το ξανασεταρεις.

καναλι αλλαζεις απο το 192.168.1.254 μετα home network  μετα στην μεση γραφει wlan:thomson... η οτι αλλο εχεις βαλει.το κανεις κλικ μετα πανω δεξια configure Και μετα channel selection απο automatic σε manual και μετα απο κατω βαλε καναλι απο 1 εως 11 οποιος θες.και κατω κατω εχει save Τι εχει.

για το Link Πρεπει να κατεβασεις το firmware και να κατεβασεις και το wizard και να τρεξεις το wizard και να περασεις το νεο firmware.η διαδικασια πρεπει να γινει με καλωδιο και οχι ασυρματα και μετα την διαδικασια το ρουτερ θα εχει χασει τις ρυθμισεις και θα πρεπει να το ξανασεταρεις εσυ.Username/password,να φτιαξεις το wifi.στην πρωτη σελιδα 192.168.1.254 σου λεει ποιο firmware εχει κιολας τωρα το ρουτερ.(γραφει software release.)ελπιζω να μην εχει εκδοση 7.4.χ.χ δεν θυμαμαι το υπολοιπο γιατι τοτε σιγουρα θα χρειαστεις firmware update.

Πφφ το είχε setάρει άλλος ρε'συ οπότε καλύτερα να του πω.. Θα κάνω μαλακία εγώ με αυτά τα τεχνικά και το hardware γενικώς τα πάω τόσο καλά όσο με το software..Θα κλείσω το upnp αν και να και τώρα έφαγα dc.. Έχει πρόβλημα κάτι έπαθε ξαφνικά, το'χω και αρκετό καιρό μπορεί να ήρθε η ώρα του.. Θα το δούμε όμως...

Κάθε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη από όλους και από σένα Super Goofy .

Δημοσ.

οκ κλεισε Upnp και προληπτικα αλλαξε το καναλι.

επισης στην καρτελλα broadband connection και dsl connections και details γραφει τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου.γραψτα η καντα ενα Copy pasteνα δουμε μηπως παει κατι στραβα.επισης βαλτο και καθετα να δροσιζεται.και κατι τελευταιο.αν μπορεις βγαλε φιλτρα βγαλε splitter βγαλε τηλεφωνα και ασε μονο το ρουτερ να δεις μηπως φταιει κατι απο αυτα και κανει disconnect.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.επισης ελπιζω να μην εχεις 5-10 μετρα τηλεφωνικο καλωδιο

Δημοσ.

οκ κλεισε Upnp και προληπτικα αλλαξε το καναλι.

επισης στην καρτελλα broadband connection και dsl connections και details γραφει τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου.γραψτα η καντα ενα Copy pasteνα δουμε μηπως παει κατι στραβα.επισης βαλτο και καθετα να δροσιζεται.και κατι τελευταιο.αν μπορεις βγαλε φιλτρα βγαλε splitter βγαλε τηλεφωνα και ασε μονο το ρουτερ να δεις μηπως φταιει κατι απο αυτα και κανει disconnect.επισης αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.επισης ελπιζω να μην εχεις 5-10 μετρα τηλεφωνικο καλωδιο

Έγινε έκλεισα και το κανάλι ήταν ήδη manual... Θα το βάλω αύριο κάθετα και έχω ένα σταθερό 2-3 μέτρα και ένα ασύρματο που δε παίζει ρόλο ε..; Τέλος πάντων δε νομίζω να έχει σχέση το τηλέφωνο πολύ... Ορίστε η καρτέλα :

DSL Connection  

bull__md.gifLink Information

Uptime: 0 days, 0:23:21

DSL Type: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.023 / 8.035

Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 20,5 / 37,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 12,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

CRC Errors (Up/Down): 0 / 20

HEC Errors (Up/Down): 6.963 / 17
Δημοσ.

αν το ξανακανει.
α.δες αν κλεινει μονο το ιντερνετ η αν κλεινει και το broadband.
β.δοκιμασε χωρις κανενα τηλ φιλτρα κτλ.
γ.πες μου στην πρωτη καρτελλα που σου ειπα τι software version γραφει.
δ.8 mbit cyta να υποθεσω?παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα .δεν παιζει να ειναι η γραμμη γιατι εκει λογικα θα εχανε και το broadband.Οπως και μετα τηλεφωνα θα εχανε λογικα και το broadband.για αυτο ειπα και Hard reset η και νεο firmware.βεβαια αν ειναι cyta και εχεις και τηλεφωνο απο το ρουτερ τοτε τους παιρνεις τηλ να τους πεις για το προβλημα  η αν εχουν κανα firmware update αυτοι διοτι αμα περασεις καποιο αλλο θα χασεις την τηλεφωνια.
επισης μηπως ανοιγεις κανα τορρεντ και στο κανει αυτο?εχεις δει να πεφτει το ιντερνετ οταν κανεις κατι συγκεκριμενο?πχ να κατεβαζεις καποιο τορρεντ,να μιλας στο τηλεφωνο,να παιζεις καποιο παιχνιδι.?

Δημοσ.

αν το ξανακανει.

α.δες αν κλεινει μονο το ιντερνετ η αν κλεινει και το broadband.

β.δοκιμασε χωρις κανενα τηλ φιλτρα κτλ.

γ.πες μου στην πρωτη καρτελλα που σου ειπα τι software version γραφει.

δ.8 mbit cyta να υποθεσω?παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα .δεν παιζει να ειναι η γραμμη γιατι εκει λογικα θα εχανε και το broadband.Οπως και μετα τηλεφωνα θα εχανε λογικα και το broadband.για αυτο ειπα και Hard reset η και νεο firmware.βεβαια αν ειναι cyta και εχεις και τηλεφωνο απο το ρουτερ τοτε τους παιρνεις τηλ να τους πεις για το προβλημα  η αν εχουν κανα firmware update αυτοι διοτι αμα περασεις καποιο αλλο θα χασεις την τηλεφωνια.

επισης μηπως ανοιγεις κανα τορρεντ και στο κανει αυτο?εχεις δει να πεφτει το ιντερνετ οταν κανεις κατι συγκεκριμενο?πχ να κατεβαζεις καποιο τορρεντ,να μιλας στο τηλεφωνο,να παιζεις καποιο παιχνιδι.?

Ναι νομίζω κλείνει μόνο το internet. Και όταν κάνει restart μόνο του κλείνουν όλα προφανώς.

Έγινε θα δοκιμάσω χωρίς τηλ κλπ μια φορά και θα σου πω

Το software version δε το βρίσκω, το αναλύεις λίγο ακόμα;

Και ναι πιστεύω πιο εύκολα θα φάω dc όταν τρέχω μαζί 5 tabs, skype, torrent, steam, και παίζω κιόλας παρά όταν έχω ανοικτό 2 tabs πχ.. Αλλά έχει τύχει να φάω και dc όταν δεν το μπουκώνω..

Δημοσ.

Μέχρι τώρα 2 μέρες φίλε poulinos δεν έχει πάθει κάτι.. Ευελπιστώ να συνεχίσει έτσι, μπορεί όντως να έφταιγαν αυτές οι μικρές αλλαγές που κάναμε.. Για να δούμε...

Δημοσ.

α.οκ.
β.αυτο με το τηλεφωνο το κανεις ανα πασα στιγμη αν και δυσκολο να φταιει γιατι συνηθως εκει χανεις συγχρονισμο οχι μονο το ιντερνετ.απλα το ειπα σαν δοκιμη για να ειμαστε σιγουροι.
το software version το βλεπεις με το που μπεις στο 192.168.1.254.γραφει πανω πανω thomson gateway απο κατω Information και απο κατω  πρεπει να λεει Product name και software release.
γ.ποια εταιρεια εχεις?
δ.γενικα αμα το ζορισεις τρελλα ειδικα με wireless τρωει κατι φρικες σε συνδυασμο με παλια firmware.ειδικα σε torrents κτλ καλο ειναι να μειωσεις τα max connections.
e.θα το δεις στην πραξη αμα κανει τιποτα παραξενο.

Δημοσ.

α.οκ.

β.αυτο με το τηλεφωνο το κανεις ανα πασα στιγμη αν και δυσκολο να φταιει γιατι συνηθως εκει χανεις συγχρονισμο οχι μονο το ιντερνετ.απλα το ειπα σαν δοκιμη για να ειμαστε σιγουροι.

το software version το βλεπεις με το που μπεις στο 192.168.1.254.γραφει πανω πανω thomson gateway απο κατω Information και απο κατω  πρεπει να λεει Product name και software release.

γ.ποια εταιρεια εχεις?

δ.γενικα αμα το ζορισεις τρελλα ειδικα με wireless τρωει κατι φρικες σε συνδυασμο με παλια firmware.ειδικα σε torrents κτλ καλο ειναι να μειωσεις τα max connections.

e.θα το δεις στην πραξη αμα κανει τιποτα παραξενο.

8.2.2.5 το version... Έχω Conn-X ΟΤΕ.. E ναι και σήμερα το ζόρισα αρκετά αλλά δεν έπαθε κάτι, btw ethernet έχω όχι wireless... Αν δω κάτι θα ενημερώσω!

Δημοσ.

Νομίζω πως απλά έτυχε και δεν έπεσε 3 μέρες, χθες έπεσε πάλι για 7-8 δευτερόλεπτα και ξανά ήρθε.. Μετά ήταν καλά και σήμερα επίσης καλά.. Δε νομίζω οι αλλαγές που κάναμε να έπαιξαν σημαντικό ρόλο και νομίζω πως απλά έτυχε, θα δούμε όμως..! Για κάτι νεότερο θα ενημερώσω.

Δημοσ.

Νομίζω πως απλά έτυχε και δεν έπεσε 3 μέρες, χθες έπεσε πάλι για 7-8 δευτερόλεπτα και ξανά ήρθε.. Μετά ήταν καλά και σήμερα επίσης καλά.. Δε νομίζω οι αλλαγές που κάναμε να έπαιξαν σημαντικό ρόλο και νομίζω πως απλά έτυχε, θα δούμε όμως..! Για κάτι νεότερο θα ενημερώσω.

αν επεσε μια μερα στις 3 ημερες τοτε δεν ειναι θεμα.μεχρι και μια φορα την ημερα δεν ειναι κατι το Psycho.αν δεν εχεις connex tv παντως μπορεις να αλλαξεις και firmware.απλα θες τα στοιχεια Username/password για την συνδεση σου με την οτενετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...