Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερωτηση για κάποιον που ξέρει να απαντήσει με πιο πολύ σιγουριά από ότι απαντάει η λογική μου. (το γιατί ρωτάω μάλλον δε μας αφορά εδώ και μη με κράξετε παρακαλώ! :P )

Γνωρίζω ότι απαγορεύεται να παρκάρεις μπροστά σε γκαραζόπορτα και γενικώς σε χώρο πάρκινγκ (ακόμα κι αν αυτός είναι παράνομος και το γνωρίζω σίγουρα αυτό γιατί έχει συμβεί σε γνωστό) και η τροχαία αρχικά μπορεί να σου κόψει κλήση.

Αλλά! Αν θυμάμαι καλά (και εδώ θέλω να επιβεβαιώσει κάποιος) έχω ακούσει πως αν βρεις ανοιχτή πόρτα σε κάποιο γκαράζ και παρκάρεις μέσα, η τροχαία δεν κάνει τίποτα γιατί δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης του χώρου να αποδείξει ότι δεν είναι δικό του εκτός αν βγάλει φωτογραφίες και σε πάει δικαστικώς. (μου ακούγεται λογικό στο δικό μου αθώο μυαλό)

Το θέμα είναι το εξής. Αν ισχύει το παραπάνω και εγώ παρκάρω μέσα σε γκαράζ αλλά βγάλω τις πινακίδες μου τι γίνεται;

1) Και να βγάλει ο άλλος φωτογραφία δε θα μπορεί να αποδείξει ότι το αμάξι είναι δικό μου (μιας που δύσκολα θα βρει τον αριθμό πλαισίου στο όχημα μου γιατί δεν φαίνεται στο παρπρίζ και σιγά μη το σκεφτεί κιόλας)

2) Και να έρθει η τροχαία δε θα κάνει κάτι γιατί είναι σε ιδιωτικό χώρο που επιτρέπεται να είναι και χωρίς πινακίδες.

Οπότε νομικά ειμαι οκ εγω; (το ηθικά ας το αφήσουμε στην άκρη για λίγο)

Ευχαριστώ! (δεν ήξερα αν πρέπει να μπει εδώ το θέμα η χύμα στο μπλαμπλα :P )

Δημοσ.

Η τροχαία μπορεί να δώσει κλήση ΜΟΝΟ στην περίπτωση που το αμάξι είναι παρκαρισμένο στην είσοδο νόμιμου γκαράζ ή στο πεζοδρόμιο ή σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση για οποιοδήποτε λόγο. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να δώσει κλήση για παράνομο παρκάρισμα όταν το όχημα βρίσκεται μέσα σε ιδιωτικό γκαράζ, σε όποιον και να ανήκει.

Τώρα αν εσύ παρκάρεις χωρίς πινακίδα μέσα σε ξένο γκαράζ, διακινδυνεύεις να στο κλειδώσει μέσα ο ιδιοκτήτης του. Οπότε είτε θα προβείς σε φθορά ξένης περιουσίας για να το ανακτήσεις(αυτόφωρο είναι νομίζω), ή θα φωνάξεις την αστυνομία για να τον υποχρεώσει να ανοίξει το γκαράζ. Και φυσικά θα πρέπει να αποδείξεις πρώτα ότι το αμάξι είναι δικό σου... και έτσι θα μπορέσει να σε μηνύσει!

Θέλεις να σου πω που βρίσκεται το δικό μου νόμιμο γκαράζ να δοκιμάσεις? ;)

• Like 1
Δημοσ.

χαχα γελασα με τον ελεφαντα παντως. 

Δεκτο το να κλειδωσει τον χωρο του οποτε προφανως θα βγω μπλεγμενος εγω. (εκτος αν δε με δει κανεις και αντικαταστισω και οτιδηποτε χαλασα.... πχ λουκετο; αντε απόδειξε το μετά :P ) αλλά μη ξεχνάμε ότι πολύς κόσμος λέει εδώ είναι το γκαράζ μου και δεν έχει ουτε καν πορτα οποτε δυσκολο να το κλειδωσει μεσα.

Το σενάριο είναι λίγο υποθετικό προφανώς αλλά αν ήθελα να το δοκιμάσω θα γνωρίζα πρώτα τι παίζει με τον συγκεκριμένο χώρο πάρκινγκ γιατί αν ο άλλος δεν έχει καν τα χαρτιά ότι είναι χώρος στάθμευσης προφανώς θα βρει τον μπελα του εκείνος σωστά;  Ή τότε έρχεται η τροχαία και το μαζεύει ως παρατημένο και χωρίς πινακίδες κιόλας;

Αλλά αυτό που σκέφτομαι πάντως είναι νομικά οκ υπο κάποιες προϋποθέσεις; 

Joshua δεν έχεις μόνο εσύ νόμιμο γκαράζ :P Έλα και στο δικό μου αν θες! Προσωπικά θα φώναζα αστυνομία ακόμα και αν μου έκλειναν την γκαραζόπορτα έστω και λίγο.

Δημοσ.

Προσωπικά θα φώναζα αστυνομία ακόμα και αν μου έκλειναν την γκαραζόπορτα έστω και λίγο.

και λες οτι θες να παρκαρεις παρανομα σε αλλουνου γκαραζ?νταξ..το ακουσα και αυτο

αρχικα αν ειναι "κλειστο" γκαραζ..δεν κλειδωνουν ξερεις με λουκετα..εν ετει 2013....τουλαχιστον αυτα με τα ρολλα...

αν μιλας για εκεινα με συρομενη πορτα...ε εκει αρχιζεις τις φθορες....

και αν μιλας για γκαραζ ανοιχτο..οπως εχω δει σε κατι πολυκατοικιες...τοτε αν ξερεις τα ωραρια του νομιμου κατοχου ισως κανεις την δουλεια σου....αν φυσικα δεν σε παρει κανα ματι γειτονα...

Τελος δεν καταλαβα..εχεις γκαραζ αλλα δεν θες να χαλασεις την ασφαλο του και θες να παρκαρεις σε αλλουνου?

γενικοτερα εισαι υπο επηρρεια ?

• Like 1
Δημοσ.

Ναι λεω οτι θα παρκαρω αλλα οχι παρανομα. Ειπα νομικα να ειμαι οκ αλλα οχι και ηθικά.

Ρωτας συγκεκριμενα πραγματα που δεν αναφερθηκα εγω καν αλλα στο μυαλο μου εχω γκαραζ κατω απο πολυκατοικια με μισογκρεμισμενες ανοιγομενες σιδερενιες σκουριασμενες πορτες που με το ζορι κλεινουν οποτε ο μονος τροπος να κλειδωσεις ειναι αλυσιδα λουκετο αρα no problem για φθορα. 

Οχι δεν καταλαβες  :-(

Υπο επηρρεια νευρων ειμαι και δεν ξερουν με ποιον τρελο μπλεκουν.

Δημοσ.

τι νομικα νασαι ενταξει?αφου σου παραθεσαν παραπανω ενα σωρο σεναρια οπου και το αμαξι κατα πασα πιθανοτητα θα το κλαις..και θα προβεις σε φθορες για να το παρεις απο κει περα αν σε παρουν πρεφα...

να τους πας και δικαστηριο που δεν σε αφησαν να παρκαρεις στο γκαραζ τους...να γελαμε!!

αα και μην ξεχασεις το http://itia.ntua.gr/~anthony/katal/cutter.jpg

Δημοσ.

Joshua δεν έχεις μόνο εσύ νόμιμο γκαράζ :P Έλα και στο δικό μου αν θες! Προσωπικά θα φώναζα αστυνομία ακόμα και αν μου έκλειναν την γκαραζόπορτα έστω και λίγο.

Χωρίς παρεξήγηση, εγώ δεν κάνω τέτοιες μαλακίες. Εσύ ψάχνεις τρόπο να κάνεις κάτι τέτοιο χωρίς να έχεις συνέπειες.

Οχι δεν καταλαβες  :-(

Υπο επηρρεια νευρων ειμαι και δεν ξερουν με ποιον τρελο μπλεκουν.

Αν ήσουν τρελός, θα το έκανες χωρίς να σκεφτείς. Αφού τις υπολογίζεις, κάθε άλλο παρά τρελός είσαι.

Δημοσ.

φιλε αν το κανες αυτο στο δικο μου γκαραζ απλα θα εβαζα το αμαξι μου στην εισοδο να σε κλεισω και αντε γεια μετα θα το εβγαζες του αγιου φουτσου.

• Like 2
Δημοσ.

το χω ξανακουσει το σκηνικο και το σκεφτηκε οτι τις ωρες που το αφηνε σε μεγαλες πολ/κιες κτλ οι περισσοτεροι ηταν στην δουλεια γι αυτο ειχε κενες θεσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...