Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^ Ξέχασα να πω ότι σιχαίνομαι seat-peugeot... :P είμαι περίεργος στο θέμα αμάξι...

Το opel corsa twinport 1.4 σαν μοτέρ, κρατήματα, κατανάλωση πως είναι?

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο έχει 90 άλογα, και όχι 140 όπως γράφει

ναι το υποψιαστηκα απο αλλες παρομοιες αγγελιες :)

^ Ξέχασα να πω ότι σιχαίνομαι seat-peugeot... :P είμαι περίεργος στο θέμα αμάξι...

Το opel corsa twinport 1.4 σαν μοτέρ, κρατήματα, κατανάλωση πως είναι?

αν δεν κανω λαθος οι twinport εκδοσεις ειναι οι οικολογικες εκδοσεις...χαμηλοι ρυποι , μικρες καταναλωσεις...

το θεμα ειναι οτι και οι απλες εκδοσεις των κινητηρων ηταν αξιοπρεπεις χωρις ακραιες καταναλωσεις για την κατηγορια τους...

ο 1400αρης εχει φορεθει πολυ...και ειναι τιμιος κινητηρας....χωρις ιδιαιτερα προβληματα..και ενα αμαξι 1 τονου που ειναι το κορσα το πηγαινει αξιοπρεπως....καταναλωσεις κλασικες...4-5 εκτος 6-7 εντος.

απο κρατηματα δεν πιστευω πως εχει να κανει τοσο ο κινητηρας..οσο αναρτησεις,λαστιχα κλπ....

δες και μερικα ενδεικτικα

http://www.car.gr/classifieds/cars/?offer_type=sale&category=&make=208&model=630&variant=&price-from=&price-to=%3C4000&so=dm&or=d&registration-from=%3E2004&registration-to=&rg=3&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E1400&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&hi=&modified=&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=&euroclass=

νομιζω ο 1400αρης βγαζει 90 αλογα..οποιαδηποτε διαφοροποιηση ειτε ειναι ακυρη ειτε ειναι πειραγμενο...

Δημοσ.

έχω περίπου 8 φίλους με σμαρτ. όλοι έχουν θέματα ηλεκτρολογικής φύσεως. τα μοντέλα τους όμωσ δεν είναι νέα, από 2008 και μέτα μέχρι και 2010.

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα και σου ευχομαι καλα και ασφαλη ΧΛΜ . αν ημουν στη θεση σου θα κοιτουσα σαν πρωτο αυτοκινητο να παρω κατι ασφαλες και αξιοπιστο οπως ενα opel corsa , ενα ford fiesta , ενα vw polo . ειδικα για το smart με συγχωρεις αλλα και μονο το σουλουπι του δεν με παραπεμπει σε κατι ασφαλες.η επιλογη δικη σου φυσικα.

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα και σου ευχομαι καλα και ασφαλη ΧΛΜ . αν ημουν στη θεση σου θα κοιτουσα σαν πρωτο αυτοκινητο να παρω κατι ασφαλες και αξιοπιστο οπως ενα opel corsa , ενα ford fiesta , ενα vw polo . ειδικα για το smart με συγχωρεις αλλα και μονο το σουλουπι του δεν με παραπεμπει σε κατι ασφαλες.η επιλογη δικη σου φυσικα.

Το smart δεν είναι ασφαλές αμάξι. Είναι ασφαλές για την κατηγορία του. Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοω. Επίσης smart = όχι ταξίδια  . Είναι καθαρά πόλης αμάξι. 

Τα smart είναι μέσα στα προβλήματα  και τα εργατικά κόστη μεγάλα γιατί κάθε επισκευή στο μοτερ έστω και κάτι απλό  χρειάζεται να βγει το μοτέρ απο το αυτοκίνητο. Δεν είναι αμάξια για πολλά χλμ . 

Επίσης τα smart δεν είναι mercedes. Η mercedes δεν παράγει κινητήρες για το smart. Νομίζω τώρα παράγει η mitsubishi ή η nissan .

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται η mercedes δεν έχει τεχνογνωσία στους μικρούς κινητήρες. Κάτι πάει να κάνει τώρα με συνεργασίες  για ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Δημοσ.

Καλησπέρα... Είμαι στον δρόμο για να βγάλω δίπλωμα και παράλληλα και για αγορά αυτοκινήτου. Θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για κάποια συγκεκριμένα μοντέλα και να μου πείτε την γνώμη σας. Λοιπόν θέλω να μου πείτε αν κάποιο από τα παρακάτω μοντέλα έχουν κάποιο ελάττωμα ή έχει ακριβά ανταλλακτικά ή έχουν μεγάλη κατανάλωση.

Mazda MX-5

Και για τα 2

Mazda-MX-5_1998_1280x960_wallpaper_07.jp

Smart Fortwo

2007-smart-fortwo-2.jpg

Για το smartaki έχω ακούσει ότι τα μοντέλα μετά του '08 είναι σε κάτι προβληματικά. Ισχύει?

Γενικός θέλω ένα αμαξάκι που να είναι ψηλοσπόρτ (άμα είναι και πισωκίνητο ακόμα καλύτερα). Το θέλω κιόλας και για κανένα ταξιδάκι. Άμα έχετε να προτείνετε κάτι καλός... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κοιτα και κατι τετοιο. Σκυλια τα hyundai , ειναι και σπορ οτι πρεπει για νεαρο.

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4013117/

Στην τυχη σου εδειξα ενα απο εκει και περα κανε search.

Δημοσ.

Κοιτα και κατι τετοιο. Σκυλια τα hyundai , ειναι και σπορ οτι πρεπει για νεαρο.

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4013117/

Στην τυχη σου εδειξα ενα απο εκει και περα κανε search.

Σκυλιά κανείς δεν διαφωνεί  και το coupe είναι συμπαθητικό αλλά ο 1.6 λτ δεν κινεί σβέλτα το κουπέ γιατί είναι πολύ βαρύ το αμάξι . 

Δημοσ.

Σκυλιά κανείς δεν διαφωνεί  και το coupe είναι συμπαθητικό αλλά ο 1.6 λτ δεν κινεί σβέλτα το κουπέ γιατί είναι πολύ βαρύ το αμάξι . 

Κοιτα εγω που ειχα οδηγισει το κουπε το πιο παλιο απο αυτο που δειχνω 1600κυβ 120αλογα με μια εξατμιση μονο πηγαινε μια χαρα...και αν θες να το τουρμπισεις γινεται λεφτα να εχεις και μερακι.

Δημοσ.

Κοιτα εγω που ειχα οδηγισει το κουπε το πιο παλιο απο αυτο που δειχνω 1600κυβ 120αλογα με μια εξατμιση μονο πηγαινε μια χαρα...και αν θες να το τουρμπισεις γινεται λεφτα να εχεις και μερακι.

Πισωκίνητο είναι εύκολο?

Κοίταξε από ότι βλέπω λογικά θα καταλήξω σε κάτι από τα παρακάτω:

Seat Leon (ναι είπα ότι δεν μου αρέσουν τα seat :P)

Opel Corsa

Hyundai Coupe

ή κανένα WV άμα βρω κανένα κάτω από 3κ

Δεν ξέρω, από ότι βλέπω σε sport style mx-5 δεν νομίζω να πάω. Κάτι που το πλησιάζει είναι το coupe αλλά και αυτό βαρύ το οποίο δεν με τραβάει και πολύ. Μετά βάζω το Corsa το οποίο με τραβάει πολύ σαν αμάξι (στο οποίο μπήκα χτες) απλά και αυτό είναι λίγο τσιμπημένο στα μεταχειρισμένα. Κάτι που θέλω σίγουρα είναι να είναι 2πορτο (ή 3πορτο).

Turbo με mod δεν θέλω σίγουρα γιατί turbo + ταξίδια δεν πάνε μαζί...

Να ρωτήσω διάβασα κάπου ότι άμα βγάλεις όλο το φίλτρο αέρος από το καρμπιρατερ και βάλεις ένα τέτοιο

165.jpg

ότι θα αυξηθεί η απόδοση, μαζί και η κατανάλωση?

Τώρα μέχρι να πάρω αμάξι έχω (οι γονείς μου :P) το Kia Clarus '98 που είναι πραγματικό τέρας αλλά όχι δικό μου τέρας :P

Δημοσ.

ωραια ειναι τα leon...δυνατα αμαξια..ειδικα κατι εκδοσεις FR....νταξ..οργωνουν..αλλα ειναι τουρμπισια που δεν θες..αν και μεταχειρισμενα παιζουν στα 3-4 χιλιαρικα

τα κορσακια ειναι καλα..αλλα οι σπορ εκδοσεις ακομα και τωρα μεταχειρισμενες ειναι πανω απο τα 3-4 χιλιαρικα... (κατι corsa D gsi/opc ειναι ακομα απλησιαστα αν και εχουν πεσει τραγικα σε τιμες)

οσο για αυτο που ρωτας...με το φιλτρο...εγω ξερω οτι αλλαζοντας φιλτρο και βαζοντας πιο "ελευθερο"..τραβαει καλυτερα το αμαξι..αλλα οχι οτι παιρνει αλογα ξερωγω..

Για την καταναλωση δεν γνωριζω...δυσκολα να αλλαξει τραγικα...

ΥΓ: αμα μπεις και στο δικο μου κορσα να δεις αγαπες που θα κανεις μετα :)

EDIT : το πισωκινητο απο οσο εχω καταλαβει θελει προσοχη σε ακραιες συνθηκες οδηγησης (σε μεγαλες ταχυτητες)...γιατι δεν συγχωρει ευκολα.

Αν επαιρνα ποτε πισωκινητο θα ξεκιναγα με το rx8..το γαμηδι εχει απιστευτες ασφαλειες (που απενεργοποιουνται κατα βουληση)

Ξερεις τι ειναι να φευγεις με τον κωλο και πανω που λες παει μου γυρισε τωρα...τσουπ τσουπ τσουπ να σε ισιωνει μονο του :)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι από μαμα turbo? Το λέω γιατί όπως είπα παραπάνω για το impreza φτάσαμε Λάρισα και μήναγε από turbo λόγο θερμοκρασίας. Τώρα δεν ξέρω άμα τα turbo ήταν μαμα αλλά πρέπει τώρα να ξηλώσει τσέπες για να το φτιάξει!

Ε ναι το βρίσκω λίγο λογικό, αναπνέει παραπάνω το αμάξι. Να δεις πως άνοιξε το γκάζι τώρα που τρύπησε ο σωλήνας της εξάτμισης :P άλλο αμάξι και με όμορφο ήχο :P

Έλαααα μην μου λες τέτοια τώρα!! :P

Δημοσ.

Είναι από μαμα turbo? Το λέω γιατί όπως είπα παραπάνω για το impreza φτάσαμε Λάρισα και μήναγε από turbo λόγο θερμοκρασίας. Τώρα δεν ξέρω άμα τα turbo ήταν μαμα αλλά πρέπει τώρα να ξηλώσει τσέπες για να το φτιάξει!

Ε ναι το βρίσκω λίγο λογικό, αναπνέει παραπάνω το αμάξι. Να δεις πως άνοιξε το γκάζι τώρα που τρύπησε ο σωλήνας της εξάτμισης :P άλλο αμάξι και με όμορφο ήχο :P

Έλαααα μην μου λες τέτοια τώρα!! :P

ποια ? τα leon fr ?νομιζω πως ναι.. δες εδω http://www.seat.gr/leon-new.php?act=fr

κατω κατω τους διαθεσιμους κινητηρες...ολοι τουρμπο απο οτι βλεπω.

μηπως το impreza ηταν πειραγμενο?αλλαγμενη τουρμπινα και τετοια?δεν ξερω απο τουρμπισια αμαξια..αλλα να χαλασει απο θερμοκρασια μαμισιο τουρμπο..ξερωγω...δυσκολο.

Σου λεω καλυτερα μην μπεις στο κορσα μου... :) 1800 , πειραγμενο απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και πρεπει να αγγιζει καμμια 140αρια αλογα...χωρις τουρμπο εντωμεταξυ ;-)

σαν λυσσασμενο παει :) αλλα...οσο πατας το γκαζακι...τοσο ποναει η τσεπη :)

πουλαει ενας στο car.gr ενα σαν το δικο μου αλλα του χει βαλει και τουρμπο... 310 αλογα..χαχαχα 8500 το δινει :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...