Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει σωστά, εδώ έχουμε το εσωτερικό δίκτυο...δηλαδή το Router μου με τις συσκευές μου...και το εξωτερικό δίκτυο...δηλαδή το Router μου με το Router του σπιτιού...ε και παραδίπλα τα υπόλοιπα 17 διαμερίσματα, έχω καταλάβει σωστά;

Για την περίπτωση να είμαι Repeater:

Θεωρητικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο Internet και τα 27mbps είναι υπέρ αρκετά δεδομένου ότι η γραμμή όλη και όλη είναι ΜΑΧ 24...και τη μοιράζονται 18 διαμερίσματα...

Οπότε αν αναφέρεσαι στην ταχύτητα του Internet λογικά με αυτά τα δεδομένα πάλι πρέπει να είμαι καλυμμένος...σωστά;

Επιπλέον αν σκεφτείς ότι το δικό μου Router λέει ότι πιάνει μέχρι και 300Mbps και το άλλο του σπιτιού χωρίς να το ψάξω πρέπει να πιάνει τουλάχιστον 150Mbps....είναι ενα D-Link με 2 κεραίες....τότε δεν θα πρέπει να έχω πρόβλημα....η μήπως θα έχω;

Μετά λογικά θα υπάρχει και το ζήτημα της ταχύτητας στο εσωτερικό δίκτυο δηλαδή με ποια ταχύτητα θα επικοινωνούν οι συσκευές μου μεταξύ τους....αν λάβουμε τα παραπάνω υπόψιν τότε πάλι πρέπει να είμαι καλυμμένος, σωστά;

Τώρα...υποθέτω πως για να μην έχω δει πουθενά κάποια επιλογή, ένα κενό, κάτι, που να πληκτρολογήσω τον κωδικό του Router του σπιτιού μάλλον θα έχω επιλέξει λάθος πρωτόκολλο ασφαλείας, σωστά; 

Τέλος, υπάρχει τρόπος να αισθάνομαι και να είμαι σε ένα καλό ποσοστό ασφαλής σε ότι έχει να κάνει με τα προσωπικά μου δεδομένα;

Για να καταλάβεις ο σπιτονοικοκύρης είναι ένας 60άρης+ hobby-στας, ο οποίος από ότι τον έκοψα σκαμπάζει....

Αν του καπνίσει κάποια στιγμή και θελήσει να κρυφοκοιτάξει, να πειραματιστεί, να, να, να....εγώ πως μπορώ να τον κόψω;

Η έστω να τον περιορίσω, να τον δυσκολέψω μέχρι να βαρεθεί και να βρει άλλη ασχολία....;;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει σωστά, εδώ έχουμε το εσωτερικό δίκτυο...δηλαδή το Router μου με τις συσκευές μου...και το εξωτερικό δίκτυο...δηλαδή το Router μου με το Router του σπιτιού...ε και παραδίπλα τα υπόλοιπα 17 διαμερίσματα, έχω καταλάβει σωστά;

σωστά :P

Θεωρητικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο Internet και τα 27mbps είναι υπέρ αρκετά δεδομένου ότι η γραμμή όλη και όλη είναι ΜΑΧ 24...και τη μοιράζονται 18 διαμερίσματα...

το δοκιμάζεις και βλέπεις άμα σου φτάνει η ταχύτητα εγώ δεν κάνω repeater ΠΟΤΕ

Τέλος, υπάρχει τρόπος να αισθάνομαι και να είμαι σε ένα καλό ποσοστό ασφαλής σε ότι έχει να κάνει με τα προσωπικά μου δεδομένα;

Για να καταλάβεις ο σπιτονοικοκύρης είναι ένας 60άρης+ hobby-στας, ο οποίος από ότι τον έκοψα σκαμπάζει....

Αν του καπνίσει κάποια στιγμή και θελήσει να κρυφοκοιτάξει, να πειραματιστεί, να, να, να....εγώ πως μπορώ να τον κόψω;

Η έστω να τον περιορίσω, να τον δυσκολέψω μέχρι να βαρεθεί και να βρει άλλη ασχολία....;;;;;;;;;;;;;

πριν που ήσουν με το pc σου πάνω χύμα στο wifi είχες security risk γιατί ήσουν τρύπιος.

Security risk θα εxεις πάλι άμα κανεις repeater για τι απλός μεταφέρεις μέσα στο σπίτι σου το σήμα του wifi.

Για να εxεις security πρέπει να κανεις routing, forwarding και firewalling. οποτε διαλέγεις Client mode όχι client bridge όχι repeater και βάζεις και το firwall του router. έτσι είσαι απομονωμένος από το δίκτυο τις πολυκατοικίας αφού εxεις firewall και θα είσαι σε άλλο subnet.

Για 60ris και μονο που ασχολείται είναι θαύμα, αλλα αφού βρήκαμε τρόπο έτσι εύκολα και remotely να παρακάμψουμε ότι έχει κάνει το setup του δεν είναι k το βέλτιστο

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου τα κατάφερα!!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Επειδή δεν είμαι σίγουρος για ότι έκανα...απλώς "παίζει" θα σου πω τι έκανα, ώστε να με διορθώσεις αν έχω κάποια ρύθμιση λάθος.

Στο Setup-Basic Setup

1.WAN Connection Type: Automatic Configuration - DHCP

2. Optional Settings

-Router Name: Ίδιο με το όνομα του router του σπιτιού

-Hostname,Domain Name: Κενά

-MTU: Auto

-STP: Disable

3. Network Setup: Δεν πείραξα τίποτα

4. WAN Port-Assign WAN Port to Switch: Δεν το έχω τικάρει

5.Network Address Server Settings(DHCP)

-DHCP Type: DHCP Server

-DHCP Server: Disable

-Use DNSMasq for DHCP: Τικαρισμένο

-Use DNSMasq for DNS: Τικαρισμένο

-DHCP-Authoritative: Τικαρισμένο

6. Time Settings

- NTP Client: Disable

Στο MAC Address Clone:

Άφησα ίδια τη WAN MAC και άλλαξα τη Wireless MAC και έβαλα την ίδια με την ασύρματη κάρτα δικτύου που έμπαινε στο Internet κανονικά.

Στο Wireless:

-Wireless Mode: Client

-Wireless Network Mode: Mixed

-Wireless Network Name(SSID): Ίδιο με το όνομα του router που δίνει το internet

-Channel Width: 20Mhz

-Wireless SSID Broadcast: Disable

-Network Configuration: Bridged

Στο Wireless Security:

-Security Mode: WPA Personal

-WPA Algorithms: TKIP

Συνοπτικά:

- TX Power 71mW

- Rate: 54Mb/s

- TX Rate: 54.0

- RX Rate: 36.0

- Signal: -64

- Noise: -113

- SNR: 49

- Signal Quality: 37%

Αυτά! Αν χρειάζεσαι άλλη πληροφορία πες μου!

Τώρα, σκέφτηκα και έκλεισα(απενεργοποίησα) την ασύρματη κάρτα δικτύου που έμπαινα αρχικά στο internet γιατί σκέφτηκα ότι θα "βραχυκύκλωνε" το router του σπιτιού και θα έβλεπε 2 ίδιες MAC....όταν την ανοίξω πάλι θα συνδεθεί και θα αποσυνδεθεί το δικό μου router;

Αυτή τη στιγμή στο δικό μου router δεν γίνεται να συνδεθώ ασύρματα(wifi) διότι χρησιμοποιείται....έχω και ένα router της wind....μπορώ να το συνδέσω πάνω στο router αυτό, και δίνω ασύρματα internet; Γιατί δε μπορώ να μπαίνω από το κινητό, ή από το netbook στο μπαλκόνι, κλπ κλπ κλπ...;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Χωρίς εσένα δεν θα κατάφερνα ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

6. Time Settings

- NTP Client: Disable

time.nist.gov

Στο Wireless:

-Wireless Mode: Client

-Wireless Network Mode: Mixed

-Wireless Network Name(SSID): Ίδιο με το όνομα του router που δίνει το internet

-Channel Width: 20Mhz

-Wireless SSID Broadcast: Disable

-Network Configuration: Bridged

Nομίζω πως πριν είπες πως το Access Point του σπιτονοικοκύρη είναι Η οποτε το channel width είναι 40mhz

Συνοπτικά:

- TX Power 71mW

- Rate: 54Mb/s

- TX Rate: 54.0

- RX Rate: 36.0

- Signal: -64

- Noise: -113

- SNR: 49

- Signal Quality: 37%

Δοκίμασε και TX power 100mw αλλα όχι παραπάνω και δες άμα φτιάξει το RX rate σε παραπάνω νούμερο αν δεν φτιάξει κατέβασε στο default νούμερο.  Για να βελτιωθεί το RX θες καλύτερη κεραία

Eπίσης πρέπει να μας πεις το subnet και τις IPs που χρησιμοποιείς εσύ καθώς και το subnet και ip του ΑP του σπιτονοικοκύρη. Επίσης screenshots από τα Settings θα βοηθούσαν

Αυτά θυμάμαι απέξω τώρα γιατί δεν έχω μπροστά μου το DD-WRT

* Για  να βάλεις το modem του isp σαν access point έχω αυτό το HOW ΤΟ

http://www.insomnia.gr/topic/488554-how-to-thomson-soft-update-%E2%80%93-hardware-mod/

δεν πειράζει που είναι άλλη μάρκα modem η φιλοσοφία τον settings είναι η ίδια μπορείς να πάρεις μια ιδέα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...