Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, νοίκιασα ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία και παρέχεται δωρεάν ασύρματο Internet.

Το θέμα είναι ότι το κάθε διαμέρισμα δικαιούται μόνο μια συσκευή να συνδέεται...pc, tablet, κινητό, κλπ..

Μάλιστα έρχεται ο ιδιοκτήτης και βάζει κρυφά το password στο pc....

Έχω σκεφτεί να πάρω 2 ασύρματες κάρτες δικτύου, συγκεκριμένα Link.png Site: http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/asirmates-kartes/TP-Link-Wireless-USB-Adapter-N150-TL-WN723N.htm">αυτή και με τη μια να συνδέω το σταθερό υπολογιστή μου στο διαδίκτυο. Τη δεύτερη να τη λειτουργώ σαν access point και να μοιράζω το internet στις υπόλοιπες συσκευές μου.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής...

1. είναι εφικτή η ιδέα μου;

2. γίνεται να είναι κρυφό το δίκτυο-να μη φαίνεται δηλαδή στους γείτονες;

3. από θέμα ασφάλειας τι παίζει; αισθάνομαι ευάλωτος στα υπόλοιπα 17 διαμερίσματα και τον ιδιοκτήτη.

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ναι ειμαι σίγουρος οτι αυτο γίνεται.

Αρχικά αφου έρθει ο ιδιοκτήτης και σου βαλει το πασσγορντ τοτε θα πρεπει να έχεις μια δευτερη καρτα δικτύου με υποδοχή RJ45. Θα πρέπει να ρυθμίσεις τη συσκευή wifi να κανει share τη συνδεση με την RJ45. Πέρα απο αυτο θα πρεπει να αγορασεις ένα ρουτερακι σαν και αυτο http://www.skroutz.gr/s/3682738/TP-LINK-TL-WA701ND.html. Όλα τα σύγχρονα AP υποστιρίζουν την υπηρεσία hidden SSID και έτσι κανένας δεν θα βλέπει το δικτυο.

το ρουτερακι το ρυθμιζεις καπως ετσι

Υ.Σ. ΟΙ IP ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΥΤΕΡ ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ JET. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Έκανα ένα πείραμα με το κινητό μου tethering με το netbook και με καλώδιο ethernet στο desktop και λειτουργεί κανονικά!

Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να προστατευτώ ή δεν υπάρχει θέμα;

Δημοσ.

Σιγά το κρυφό password :P που το βαζει και μυστικά. Άμα το βάζεις στα windows και το εχεις σωσμένο στο pc υπάρχουν ένα σωρο προγραμματάκια που σου βρίσκουν τα σωσμένα password τον windows.

Καμια ασφαλεια τα windows. Πες στο σπιτονοικοκύρη να ξανασκεφτεί το security.

άμα παρεις το password μπορείς άνετα μετά να βάλεις ένα router να διαμοιράζει internet στην υπόλοιπες συσκευές σου για να φαίνεται μονο μια logged in συσκευή στο ΑP του σπιτονοικοκύρη

Καλησπέρα,

Ναι ειμαι σίγουρος οτι αυτο γίνεται.

Αρχικά αφου έρθει ο ιδιοκτήτης και σου βαλει το πασσγορντ τοτε θα πρεπει να έχεις μια δευτερη καρτα δικτύου με υποδοχή RJ45. Θα πρέπει να ρυθμίσεις τη συσκευή wifi να κανει share τη συνδεση με την RJ45. Πέρα απο αυτο θα πρεπει να αγορασεις ένα ρουτερακι σαν και αυτο http://www.skroutz.gr/s/3682738/TP-LINK-TL-WA701ND.html. Όλα τα σύγχρονα AP υποστιρίζουν την υπηρεσία hidden SSID και έτσι κανένας δεν θα βλέπει το δικτυο.

το ρουτερακι το ρυθμιζεις καπως ετσι

Υ.Σ. ΟΙ IP ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΥΤΕΡ ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ JET. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Το Hidden SSID δεν πρόσθετη τίποτα στην ασφάλεια γιατί είναι παρα πολύ απλό να δεις ένα Hidden WiFi που δεν κάνει broadcast το SSID. Τώρα για τον σπιτονοικοκύρη μπορεί να είναι αρκετό.

Δεν είναι και πολύ λογικό να εχεις ένα ολόκληρο pc για να εxεις internet στις υπόλοιπες συσκευές σου.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, ήρθε ο άνθρωπος....αυτό που μου είπε ότι έχει κάνει είναι το εξής:

1. Έβαλε μια 24αρα σύνδεση στο Internet(οκ, έως 24 πόσα πιάνει αυτός ξέρει)

2. Έβαλε το Router

3. Μοιράζει σε κάθε όροφο το Internet με ένα Access Point-ασύρματα-

4. Έβαλε έναν τυπικό κωδικό στο Wifi κάθε ορόφου

5. Χρησιμοποιεί λίστα και δηλώνει συγκεκριμένες MAC Address, συνεπώς δεν μπορείς να συνδέσεις όποια συσκευή θέλεις ακόμη και αν έχεις τον κωδικό.

Τώρα έχω Internet στο σταθερό υπολογιστή ακριβώς όπως το ήθελα και στη ρύθμιση έβαλα δημόσιο δίκτυο....

Τώρα προσπαθώ να δώσω Internet στο router μου(D-Link  DIR-615) ενσύρματα και δεν γίνεται δουλειά....είναι λες και μπερδεύεται το μηχάνημα και χάνει και το σταθερό το Internet....

Αυτό που κάνω είναι γέφυρα....

Παίρνω Internet από μια Netgear WNA3100M-100PES, και κάνω γέφυρα με τη μια ενσύρματη του πύργου...

Για πείτε μου....τι μπορώ να κάνω.....;;

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Δημοσ.

ότι χτίζεται από ανθρώπους  γκρεμίζεται από ανθρώπους

και

ότι κλειδώνεται από ανθρώπους ξεκλειδώνεται .

Το password του WiFi είναι αποθηκευμένο στο pc σου και οποτε θες το κανεις retrieve και για να βάλεις ένα Access Point να παιζει θα κανεις clone την mac του pc σου στο Access Point.

Έτσι παρακάμπτεις όλα τα security.

• Like 1
Δημοσ.

"για να βάλεις ένα Access Point να παιζει θα κανεις clone την mac του pc σου στο Access Point."

Πρακτικά αυτό πως το κάνω με τον εξοπλισμό που έχω;

Το Router μου έχει μια επιλογή "Access Point Mode"....δε το βλέπω να κάνει τίποτα όμως....δεν αναγνωρίζει καν το δίκτυο...

Θα φαίνονται αυτά στον σπιτονοικοκύρη;

Δημοσ.

To D-Link  DIR-615 άμα θυμάμαι καλά παίρνει DD-WRT οποτε του περνάς το DD-WRT και μετά μπορεί και κάνει τα πάντα όλα τα wireless modes, mac cloning etc etc τα πάντα.

Ο σπιτονοικοκύρης δεν θα καταλάβει τίποτα. Αλλιώς θα είχε φροντίσει να βρει καλύτερο κλείδωμα.

Εδώ μπορείς να δεις λίγο το menu του DD-WRT το θέμα του HOW-ΤΟ δεν είναι αυτό που θες να κανεις αλλα τουλάχιστον μπορείς να δεις λίγο πως είναι το DD_WRT

http://www.insomnia.gr/topic/488552-how-to-dd-wrt-link-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

Δημοσ.

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/files/dd_wrtmac_address_clone_108.jpg

Aλλάξε την mac του ΑP με την mac του PC σου και έτσι ο σπιτονοικοκύρης θα νομίζει πως το ΑP σου είναι το pc.

Επίσης καλο είναι για να μην υπάρχουν 2 ίδιες mac στο δίκτυο να αλλάξεις και την mac του PC σου με κάποια άλλη, άλλαξε + - ένα νούμερο

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο αυτό χρειάζεται να αλλάξω;

Πως αλλάζω τη MAC του PC;

Εγώ ήθελα να κάνω το εξής:

Dekstop ---> Router ----> συσκευές....

Αν κατάλαβα καλά εσύ μου λες να κάνω:

Router ---> Desktop-Συσκευές, κλπ...

Κατάλαβα σωστά;

Τη MAC που θα βάλω στο Router θα είναι αυτή της ασύρματης κάρτας δικτύου που έχει δηλωθεί σωστά;

Τώρα πραγματικά έχω χάσει τη μπάλα....έχει ΤΟΣΕΣ πολλές ρυθμίσεις που δεν ξέρω τι έχω κάνει....

Το Router είχε μια επιλογή που έλεγε "Clone Mac" αλλά δε τη δοκίμασα πριν το κάνω...τώρα υπάρχει γυρισμός;

Δημοσ.

Το DDWRT είναι από τα καλύτερα Firmware δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις

Στο ΑP θα βάλεις την mac που ξερει ο σπιτονοικοκύρης

Router ---> Desktop-Συσκευές, κλπ...  Σωατα καταλαβες

Δημοσ.

Ωραία, πως θα το κάνω βήμα-βήμα;

Το Router μου πως θα συνδεθεί με το router του σπιτονοικοκύρη;

Μόνο ασύρματα γίνεται....

Δεν θα κάνω κάποιο υποτυπώδες scan για να το βρω, να το επιλέξω και να συνδεθώ;

Πως θα γίνουν όλα αυτά;

Το router μου μετά θα δίνει internet και ενσύρματα και ενσύρματα ή θα δεσμευτεί το ασύρματο από τη σύνδεση με το router το σπιτονοικοκύρη;

Πολύ σύνθετο είναι τελικά....με το κινητό μου είχα κάνει tethering στο netbook μου και μετά σύνδεσα με ένα καλωδιάκι ethernet το netbook με το desktop, έκανα ένα απλό brige και είχα internet και στα 2!

:-(  :-(  :-(  :-(  :-(  :-(  :-(  :-(

Δημοσ.

Δεν είναι σύνθετο καθόλου είναι 5 λεπτά δουλειά απλός δεν το εχεις ξανά κάνει

http://www.insomnia.gr/topic/488552-how-to-dd-wrt-link-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/

εδώ σου λέει πως θα συνδεθείς σαν client σε Access Point το setup είναι πάνω κάτω το ίδιο απλός δεν το κανεις σε μεγάλη απόσταση όπως το HOW-ΤΟ αλλα μέσα στην πολυκατοικία

Πολύ σύνθετο είναι τελικά....με το κινητό μου είχα κάνει tethering στο netbook μου και μετά σύνδεσα με ένα καλωδιάκι ethernet το netbook με το desktop, έκανα ένα απλό brige και είχα internet και στα 2!

αυτό και αν είναι σύνθετο :P και για να έχει το desktop internet θες το κινητό και το netbook ανοιχτό

Για να εχεις όλη την ταχύτητα του link  το wifi του router πρέπει να δεσμευτεί για αυτη την δουλειά ΜΟΝΟ άμα δεν σε πειράζει να χάνεις ταχύτητα γίνετε και repeater

Δημοσ.

Κάτι πάω να κάνω, αλλά δεν έχω Internet....

Ενώ βρήκα το δίκτυο και πάτησα join και μου έβγαλε επιτυχία σύνδεσης, παρόλα αυτά δεν ζήτησε καν το password που έχει σαν wifi..

Όταν λες ότι χάνω, είναι τραγικό το loss; Απλώς αντί για client βάζω repeater;

Δίπλα στο site survey έχει μια επιλογή η οποία μου δείχνει τάχα μου 3D τα ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν στο χώρο και γυρνάνε γύρω γύρω, το δίκτυο που με ενδιαφέρει είναι κόκκινο με λουκέτο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...