vale415 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που έχω στην δουλειά.Εργάζομαι σε ένα καράβι μαζί με αλλά 6 άτομα.Στο λιμάνι που είναι δεμένο και σε μια απόσταση περίπου 250 μέτρων βρίσκεται το κατάστημα της forthnet(οι πιο πολύ έχουμε συνδρομή forthnet και θελουμε να εκμεταλλευτούμε την δυνατότητα συνδέσεις στο hotspot).Στην γωνία του καταστήματος και σε ύψος περίπου 4-5 μέτρων βρίσκεται το hotspot και στ' οποίο έχουμε καθαρή επαφή χωρίς εμπόδια (εκτός από κάποιες φορές που μπαίνουν μπροστά κάτι καΐκια).Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα που θα λαμβάνει το σήμα και θα τροφοδοτεί ένα router που θα μπορούμε να συνδεθούμε σ' αυτό και ενσύρματα για τα λάπτοπ αλλά και ασύρματα για τα κινητά.Απο το λίγο που διάβασα πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάτι σαν την TP LINK TL-ANT2415D μαζί με το Mikrotik Groove ή το Ubiquiti Bullet και τα οποία θα οδηγηθούν στην θήρα wan ενός router.Τα λέω καλά η έχω κάπου λάθος;Υπάρχει τρόπος να γίνει; Sent from my iPhone using Insomnia
Max97 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΡΧΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 : http://www.skroutz.gr/s/408301/TP-LINK-TL-WA830RE.html ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΩΣ REPEATER. KAI ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ http://www.skroutz.gr/s/398395/TP-LINK-TL-ANT2409B.html & http://www.mgmanager.gr/tplink_tlant24pt_pigtail_cable/el/pid/7127/ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ.
vale415 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Θέλω να βάλω omni directional για να πιάνουμε και κάποια ελεύθερα δίκτυα όπως του Δήμου.Με την κατευθυντική θα πιάνουμε μόνο της forthnet και όπως είπα δεν είναι όλοι συνδρομητές της.Επίσης η απόσταση απο τον ιστό του πλοίου που θα τοποθετηθεί η κεραία μέχρι τον χώρο που θέλουμε να έχουμε την ενσύρματη σύνδεση για τα λάπτοπ είναι περίπου 30 μέτρα.Η λύση είναι να βάλω το repeater που μου προτείνεις σε ένα υδατοστεγές κουτί κοντά στην κεραία και να το τροφοδοτήσω μέσο Poe.Σ' αυτήν την περίπτωση όμως,δεν ξέρω τι απόδοση θα έχει το σήμα που θα εκπέμπει το repeater για να συνδέουμε τα κινητά μας καθώς πρόκειται για σιδερένιο καράβι και έχει διαπιστωθεί ότι μέσα το σήμα που λαμβάνουμε τώρα είναι τόσο ασθενές που δεν μπορούμε να κάνουμε σύνδεση. Sent from my iPhone using Insomnia
Universal Soldier Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Η σωστή λύση είναι Mikrotik groove με κεραία Grid καλώδιο LMR400 Ntype βύσματα και το groove δεμένο πάνω στην κεραία σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί και Ethernet μέχρι κάτω στο σημείου που θες να πας internet.Λόγο απόστασης κάθε link με internet θέλει κατευθυντική κεραία κεντραρισμένη προς το σημείο εκπομπής.Με omni δεν θα κανεις σωστή δουλειά. PS: Mόλις γύρισα από χαλκίδα εγκατάσταση FBB sat internet με linux firewall και wifi hotspots σε όλο το πλοίο και καλωδίωση σε critical σημεία
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 δεν μπορεις να τα εχεις ολα για τον τοπικ σταρτερ.αμα βαλεις omni θα πιανεις περισσοτερα δικτυα αλλα πιο αδυναμα το σημα της forthnet.αν βαλεις κατευθυντικη θα πιανεις καλυτερα της forthnet αλλα οχι τα αλλα.κατα τα αλλα καλο θα ηταν να βαλεις ενα ρουτερ ειτε σε στεγανο κουτι ειτε να το παρεις απευθειας για εξωτερικη χρηση και να το βαλεις να πιανει το σημα που θες και μετα με καλωδιο ethernet να το πηγαινεις εκει που θες και εκει να μπει ενα access point να σου δινει και wireless και με καλωδιο.απλα καλο θα ειναι ακομα και Outdoor repeater να παρεις να μπει σε στεγανο κουτι διοτι το αλατι τις θαλασσας σκιζει τα παντα.πρεπει να ειναι αρκετα σκληροπυρινικο να το πω ετσι το καλυμμα που εχει για να μην λαλησει απο το αλατι.επισης και το καλωδιο αν μπορει να μπει σε σωληνα και οι κονεκτορες να εχουν λαστιχοταινια απεξω ωστε να μπορεσει να ζησει αρκετα αυτο που εχεις.το λεω διοτι εχω βαλει hp pro curve access points που εχουν πολυ καλο housing μεταλλικο για Outdoor χρηση σαν αυτο που ειδες στο forthnet shop και οκ μια χαρα αντεχουν στο αλατι αλλα παρολα αυτα βλεπεις οτι με σχεση αλλα hp pro curve που ειναι σε μερη μακρυα απο αλατι εχουν υποστει πιο μεγαλη φθορα.συγκριση δηλαδη Outdoor unit διπλα σε θαλασσα και Outdoor unit σε μια πολη.φιλικη συμβουλη.μην σκισετε το bandwidth διοτι πολυ απλα αν το καταλαβουν θα μπει οριο στο access point.και μην ρωτησεις πως θα το καταλαβουν.μην πω παραπανω δεν εχει νοημα.επισης καλο θα ηταν το repeater να παιζει με poe αν δεν εχετε τροφοδοσια εκει κοντα. επισης δεν ειναι αναγκη να παει στην wan του δευτερου ρουτερ.μπορει να παει και σε μια Lan ωστε να μην εχεις και αλλο nat.εξαρτατε πως θες να παιξεις και πως θα ρυθμισεις το ρουτερ εξω.οσα λιγοτερα nat τοσο καλυτερα.δηλαδη και να καταφερεις να φτασεις το δικτυο μεχρι μεσα και να παιξεις με τον dhcp απο το καταστημα δεν σε χαλαει.οπως και το repeater θα μπει απλα σαν repeater θα το βαλεις να εχει δικο του nat δικο του dhcp?λεπτομερεις μεν απλα το λεω για πιο ευκολα καποια πραγματα. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΑΡΧΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 : http://www.skroutz.gr/s/408301/TP-LINK-TL-WA830RE.html ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΩΣ REPEATER. KAI ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ http://www.skroutz.gr/s/398395/TP-LINK-TL-ANT2409B.html & http://www.mgmanager.gr/tplink_tlant24pt_pigtail_cable/el/pid/7127/ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ. plz οχι με caps. επισης και το καλωδιο δικτυου μεσα σε καποιο σωληνα εκτος αν εχετε κανενα απο αυτα τα καλωδια που περνατε στο πλοιο κατι πορτοκαλι Utp που ειναι βραδυκαυστα και κατι τετοια που αντεχουν μεγαλη ταλαιπωρια και ειναι συνηθως για Outdoor χρηση.
Max97 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Η σωστή λύση είναι Mikrotik groove με κεραία Grid καλώδιο LMR400 Ntype βύσματα και το groove δεμένο πάνω στην κεραία σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί και Ethernet μέχρι κάτω στο σημείου που θες να πας internet. Λόγο απόστασης κάθε link με internet θέλει κατευθυντική κεραία κεντραρισμένη προς το σημείο εκπομπής. Με omni δεν θα κανεις σωστή δουλειά. PS: Mόλις γύρισα από χαλκίδα εγκατάσταση FBB sat internet με linux firewall και wifi hotspots σε όλο το πλοίο και καλωδίωση σε critical σημεία Εμείς παντός στο σκάφος μας, στο φλοισβo το εχουμε κανει όπως έγραψα παραπάνω. Τώρα αν δε βολεύει συγνώμη.
Universal Soldier Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 - Το TP-Link δεν είναι για εξωτερικό χωρο - ποσο μάλλον για θάλασσα- Η κεραία η TP-Link είναι με καλώδιο SMA που έχει μεγάλο loss και όχι LMR400.- Και πάνω στο καλώδιο SMA που χάνει πολύ βάζεις adaptor από sma σε Ntype ενώ το panel βγαίνει σε 2 έκδοσες μια έκδοση με SMA μια με Ν-Type
vale415 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.Απ' ότι κατάλαβα το σωστό είναι Grid->LMR400(μικρό σε μήκος)->Mikrotik Groove(μέσα σε προστατευτικό κουτί)->UTP καλώδιο(μέχρι τον χώρο που καθόμαστε-το μέτρησα σήμερα και είναι 20 μέτρα) και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για την τροφοδοσία μέσο Poe του Groove->Αccess point και από εκεί θα χρησιμοποιούμε ή ασύρματη σύνδεση για τα κινητά ή ενσύρματη για τα λάπτοπ.Έχω κάποιες καινούργιες απορίες 1)Σαν Αccess point μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα router που έχω-Thomson TG-585,ZTE ZXV10 W300 και CellPipe 7130 RG; 2)Αν κάποιο απ' αυτά κάνει,θα μπορέσω να βάλω κωδικό στο ασύρματο έτσι ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο εμείς; 3)Σε αναζήτηση στο Skroutz μου έβγαλε 5 μοντέλα του Groove (52HPn,5Hn,2Hn,A-2Hn-32,A-52HPn).Πιο μου προτείνετε; 4)Έχετε να μου προτείνετε κάποια Grid; 5)Έχω δύο κατευθυντηκές κεραίες.Μία πάνελ και μία yagi(παραθέτω links απο τις εικόνες με τα χαρακτηριστικά τους).Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια απ' αυτές; https://dl.dropboxusercontent.com/u/80220325/IMG_1255.JPG https://dl.dropboxusercontent.com/u/80220325/IMG_1256.JPG https://dl.dropboxusercontent.com/u/80220325/IMG_1258.JPG https://dl.dropboxusercontent.com/u/80220325/IMG_1260.JPG Τέλος για την omni directional που σας ανέφερα,είπα να την αγοράσω και να την χρησιμοποιήσω γιατί την βρήκα με 15 ευρώ (καινούργια) από έναν φίλο.Αξίζει ή όχι η αγορά της;
Universal Soldier Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις καταλάβει πολύ σωστά + το POE που το βρήκες μονος σου και ξέχασα να στο πω πριν. https://dl.dropboxusercontent.com/u/80220325/IMG_1255.JPG H κεραία που βλέπω στην photo είναι η πιο σωστή από αυτές που μας έδειξες γιατί μπορεί μεν να μην έχει το σωστό καλώδιο αλλα είναι πολύ μικρό οποτε το ανέχεσαι και άμα δεν σου φτάνει μπορεί να κανεις μια μικρή επεκταση με το σωστό lmr400 Δείξε μας και την κεραία την omni να την δούμε αλλα ok με 15 euro και χαλια να είναι δεν θα κλαις κανένα σοβαρό ποσο, ωστόσο ας την δούμε. Με την omni μπορεί να κανεις ένα site survey να βρείς τα availiable δίκτυα γύρο γύρο και μετά αφού βρείς κάποιο που σου κάνει το κεντράρεις με την Grid Οσο για Access Point που θες μπορείς να παρεις άλλο ένα Groove που μπορείς να του βάλεις την omni τον 15 euro αρκεί να είναι Ν-Type.Απλός άμα είναι σε εσωτερικό χωρο στο δεύτερο ΑP groove μην βάλεις την ισχύ στο τέρμα
Universal Soldier Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 http://e-wifi.gr/Product/105/Page/33/el/ παράδειγμα Grid
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 1)Σαν Αccess point μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα router που έχω-Thomson TG-585,ZTE ZXV10 W300 και CellPipe 7130 RG; 2)Αν κάποιο απ' αυτά κάνει,θα μπορέσω να βάλω κωδικό στο ασύρματο έτσι ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο εμείς; 3)Σε αναζήτηση στο Skroutz μου έβγαλε 5 μοντέλα του Groove (52HPn,5Hn,2Hn,A-2Hn-32,A-52HPn).Πιο μου προτείνετε; 4)Έχετε να μου προτείνετε κάποια Grid; 5)Έχω δύο κατευθυντηκές κεραίες.Μία πάνελ και μία yagi(παραθέτω links απο τις εικόνες με τα χαρακτηριστικά τους).Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια απ' αυτές; Τέλος για την omni directional που σας ανέφερα,είπα να την αγοράσω και να την χρησιμοποιήσω γιατί την βρήκα με 15 ευρώ (καινούργια) από έναν φίλο.Αξίζει ή όχι η αγορά της; για το 1 ναι μπορεις.απλα θα κλεισεις dhcp γιατι dhcp ειτε θα εχεις αυτον απο την κεραια της forthnet ειτε θα εχεις απο το Mikrotik αναλογα πως θα σεταριστει. β.ναι μπορεις να το κλειδωσεις το wireless. γ.θα πρεπει να του δωσεις και μια Ip του adsl router που να ειναι μεσα στο δικτυο που θα παιζει και το Mikrotik( ο dhcp του αμα κανει dhcp) η να εχει μετα Ip στο ευρος που δινει το access point της forthnet. εχει να κανει παλι με το πως θα το στησεις. δ.2,4 ghz θα πας γιατι τοσο παιζει και η αλλη πλευρα εκτος αν παρεις που το θεωρω αχρηστο στην παρουσα φαση καποιο που να παιζει dual band. απο τις κεραιες που εχεις μπορεις να δοκιμασεις να δεις αν καποια σε καλυπτει αμα θες να γλυτωσεις κοστος.πχ μια omni που ισως εχεις ηδη κτλ.η Yagi συνηθως ειναι πιο κατευθυντικη απο το Panel οσο θυμαμαι.omni το thomson εχει ηδη πανω οποτε εισαι μια χαρα αν παιξεις με αυτο μεσα στο πλοιο.επισης στο thomson δεν πειραζεις κατι στα bridge Κτλ.δεν εχουν καποιο νοημα.γιατι ολοι εχουν μια μανια να το γυρνανε σε bridge.αλλο το bridge του ρουτερ αλλο το bridge του adsl router που αναφερεται στο modem που εχει πανω. - Το TP-Link δεν είναι για εξωτερικό χωρο - ποσο μάλλον για θάλασσα - Η κεραία η TP-Link είναι με καλώδιο SMA που έχει μεγάλο loss και όχι LMR400. - Και πάνω στο καλώδιο SMA που χάνει πολύ βάζεις adaptor από sma σε Ntype ενώ το panel βγαίνει σε 2 έκδοσες μια έκδοση με SMA μια με Ν-Type το 5210 το αναφερει σαν outdoor unit αμα λεμε για αυτο.βεβαα με την αλμυρα παλι θα υποφερει.εκτος αν λες για αλλο μοντελο.
Universal Soldier Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εσύ καλά τα λες εγώ αναφέρομαι στο άλλο TP-Link που υπάρχει σε link πιο πάνω http://www.skroutz.gr/s/408301/TP-LINK-TL-WA830RE.html
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εσύ καλά τα λες εγώ αναφέρομαι στο άλλο TP-Link που υπάρχει σε link πιο πάνω http://www.skroutz.gr/s/408301/TP-LINK-TL-WA830RE.html οκ λαθος δικο μου.ναι αυτο δεν ειναι καν outdoor.αυτο θα ηθελε στεγνα μεσα σε κουτι.
vale415 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους.Τελικά επέλεξα το TP-LINK TL-WA5210G,το οποίο οδήγησα στο Thomson TG-585 για να έχουμε και ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση.Δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά αλλά έχουμε το εξής πρόβλημα.Όταν άνοιξα την πρώτη φορά τον browser για να συνδεθώ στο internet,μου εμφανίστηκε η σελίδα από το wifi hotspot της forthnet για την εισαγωγή του user name και του password.Τα έβαλα και όλα δούλεψαν άψογα.Την επόμενη μέρα όμως που σύνδεσε κάποιος συνάδελφος το δικό του λάπτοπ,δεν του εμφανίστηκε η σελίδα για την εισαγωγή του δικού του user name και του password αλλά μπήκε κατευθείαν (μάλλον με τον δικό μου).Ξέρει κάποιος γιατί γίνεται αυτό και αν μπορούμε να το αποφύγουμε για να βάζει ο καθένας τον δικό του κωδικό;
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους.Τελικά επέλεξα το TP-LINK TL-WA5210G,το οποίο οδήγησα στο Thomson TG-585 για να έχουμε και ασύρματη και ενσύρματη σύνδεση.Δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά αλλά έχουμε το εξής πρόβλημα.Όταν άνοιξα την πρώτη φορά τον browser για να συνδεθώ στο internet,μου εμφανίστηκε η σελίδα από το wifi hotspot της forthnet για την εισαγωγή του user name και του password.Τα έβαλα και όλα δούλεψαν άψογα.Την επόμενη μέρα όμως που σύνδεσε κάποιος συνάδελφος το δικό του λάπτοπ,δεν του εμφανίστηκε η σελίδα για την εισαγωγή του δικού του user name και του password αλλά μπήκε κατευθείαν (μάλλον με τον δικό μου).Ξέρει κάποιος γιατί γίνεται αυτό και αν μπορούμε να το αποφύγουμε για να βάζει ο καθένας τον δικό του κωδικό; λογικο που γινεται αυτο.το tp link συνδεεται με το Hp pro curve και παιρνει μια Ip πχ 192.168.155.14.αυτο μετα την μεταφερει στο thomson και μπαινεις ιντερνετ.οταν εσυ κλεινεις το λαπτοπ και μπει αλλος το tp link δεν παιρνει αλλη Ip αλλα εχει την ιδια αρα το Hp θεωρει οτι ειναι ο ιδιος χρηστης μεσα οποτε δεν ξαναζηταει στοιχεια.για να ζητησει στοιχεια πρεπει να γινεις idle timeout μετα απο χ ωρα που δεν θυμαμαι ποσο ειναι ωστε να ξαναβγαλει να βαλεις τα στοιχεια.επειδη υπαρχει ομως περιπτωση να παιζει traffic συνεχεια οποτε να μην θεωρησει οτι εγινες ποτε idle timeout τοτε ο μονος τροπος ειναι οταν συνδεθεις και σου ανοιξει το Pop up παραθυρο που σου λεει οτι εισαι Logged in εσυ να μην το κλεισεις αλλα να το αφησεις Minimized ωστε μετα να κανεις disconnect.αν θες να το κλεισεις επειδη σε ενοχλει απλα βαλτο στα αγαπημενα. συνηθως το Link για να σου βγει το Log παραθυρο αμα το κλεισεις ειναι αυτο. http://wireless.forthnet.gr:8080/session.asp αν δεν πετυχει τοτε αντι για 8080 νομιζω θελει 8081 αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα.αν συνδεθεις μια φορα με ενα νεο παραθυρο και το βαλεις στα favorites θα το δεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα