Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/3/2018 στις 12:24 ΠΜ, manzana είπε

Μια ερωτηση λιγο off topic, γιατι δεν αφορα το paypal, αλλα το συναλλαγμα, δεν βρηκα αλλο θεμα σχετικο για να ρωτησω εκει.

Η αδερφη μου φευγει για Ρουμανια. Τον 1ο μηνα μεχρι να πληρωθει απο την εταιρια της εκει σε τοπικο νομισμα, για τα πρωτα της εξοδα θα εχει καποια χρηματα σε ευρω στο λογαριασμο της, ομως τί ειναι καλυτερο? Να πληρωνει με την χρεωστικη της mastercard απο Εθνικη? Να αλλαξει ευρω σε lei πριν φυγει απο εδω και αν πού συμφερει καλυτερα, μεσω ανταλλακτηριου ή μεσω τραπεζης?

Όταν είχα πάει εγώ πριν κάτι χρόνια στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας είχε καλύτερο ποσοστό αλλαγής από το ελληνικό αεροδρόμιο. Το καλύτερο θα ήταν να κάνει λογαριασμό revolut και να κάνει εκεί μια κάρτα με νόμισμα Lei και να πληρώνει από εκεί. Δεν θα χρεώνεται για την αλλαγή. 

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2022 στις 8:53 ΜΜ, prefuse είπε

555.05€ με την μετατροπή (GBP to EURO) να την κάνει το PAYPAL

536,30€ με την μετατροπή (GBP to EURO) να την κάνει REVOLUT

δεν γνωρίζω αν με χρεώσουν αργότερα για μεταφορά χρηματων (ADD MONEY REVOLUT) απο λογαριασμό PayZy.

νομίζω έχουν όλες.

Η πειραιώς πχ έχει 5,62%, επιλέγεις το νόμισμα που θέλεις πχ GBP και το βλέπεις

https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/epitokia-deltia-timon/xrewseis-metatropis-nomismatwn

χοντρικά, διαφορά ~20€ στην μετατροπή ~500 GBP σε EURO

Να έχεις υπόψιν ότι ισοτιμία της REVOLUT ηταν αυξημένη λόγω Σαββατοκύριακου.  Αν την έκανες μια εργάσιμη θα πλήρωνες λιγότερα.
Όχι δεν χρεώνει κάτι άλλο η REVOLUT  ότι σου έβγαλε αυτά είναι.

Όταν είναι μεταφορά σε τράπεζα βλέπεις πριν καν ολοκληρώσεις την συναλλαγή το ποσό σε ευρώ που θα χρεωθείς (αναλυτικά ισοτιμια +  προμήθεια άν υπάρχει) .... αυτο ειναι το τελικό ποσό  

Την χρησιμοποιούσα πρίν ένα χρόνο πληρώνοντας σεβαστά ποσά για τα δίδακτρα στο μεταπτυχιακό και την διαμονή του γιού μου (μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό) και ποτέ δεν χρεώθηκα κάτι πέραν αυτών που έβγαζε  πριν κάνω την συναλλαγή  και ταυτόχρονα γλύτωσα ένα αρκετά υπολογίσιμο ποσό (έξοδα και διαφορά ισοτιμίας ελληνικών τραπεζών) .

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/1/2023 στις 4:17 ΠΜ, tyf είπε

Όταν είχα πάει εγώ πριν κάτι χρόνια στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας είχε καλύτερο ποσοστό αλλαγής από το ελληνικό αεροδρόμιο. Το καλύτερο θα ήταν να κάνει λογαριασμό revolut και να κάνει εκεί μια κάρτα με νόμισμα Lei και να πληρώνει από εκεί. Δεν θα χρεώνεται για την αλλαγή. 

Ευχαριστώ για την απάντηση, αν και αφορά ερώτησή μου από το 2018. Και τελικά ναι, τότε τελικά χρησιμοποιήθηκε revolut. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...