Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιοι έχετε πολύ απόλυτες απόψεις για τα 8, είμαι πολύ προχωρημένος χρήστης και βρίσκω τα 8 άθλια. Ναι, "κάτω από το καπό" έχουν γίνει πολλές βελτιστοποιήσεις κυρίως γιατί προορίζονται και για αδύναμες φορητές συσκευές (ειδικά στην εκκίνηση του Λ/Σ είναι μέρα με τη νύκτα, σαν να έχω αλλάξει τον HDD με SSD) αλλά το UI είναι χάλια, υπάρχει ένα μόνιμο "πήδημα" μεταξύ των δυο διεπαφών (modern & desktop). Μου φαίνεται ότι το "υβρίδιο" αυτό έχει σχεδιαστεί ξεκάθαρα με πρωταρχικό σενάριο χρήσης το Surface Pro για παράδειγμα (χρήση του Modern UI πρωτίστως αλλά το Desktop παραμένει για να μπορεί να τρέξει κανείς τις άπειρες "legacy" εφαρμογές). Ας μη λένε λοιπόν κάποιοι ότι όλοι εμείς που δεν μας αρέσουν τα 8 είμαστε και άσχετοι. Τα 8 τα δούλευα άνετα στα πρώτα 5 λεπτά που "τα έπιασα στα χέρια μου", αρά δεν είναι το πρόβλημα η προσαρμογή για πολλούς αλλά ότι τα 8 είναι κάτι που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Ο λόγος που τα 8 έχουν αυτό το ποσοστό είναι ότι με αυτό έρχονται τα νέα PC και φυσικά ότι έχουν συμβατότητα με τι εφαρμογές που δουλεύουν χρόνια οι χρήστες.

Δεν είστε ασχετοι γιατι δεν σας αρέσει,απλα είστε ασχετοι επειδή λετε μπαρούφες για να αποδειξετε οτι τα 7 ειναι καλύτερα!

Χωνεψετε το!Σας αρεσουν,δεν σας αρεσουν τα 8,η ουσια δεν αλλαζει!Τα 8 ειναι καλυτερα απο τα 7!

• Like 5
  • Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.Αν δεν υπηρχε ο Daz τα 7 δεν θα ειχαν εξαπλωθει με το ρυθμο που το εκαναν ουτε θα ειχαν το ποσοστο που εχουν σημερα.

2. Και τα 7 ηταν προεγκατεστημενα σε πολλα pc, δεν ηταν αποκλειστο προνομιο μονο στα windows 8 .

3. Τα vista sp2 δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα 7 sp1

4. Τα win 8 ειτε σας αρεσει ειτε οχι ειναι ανωτερα και ταχυτερα απο τα προηγουμενα , και ολα αυτα με 30 ευρω ( οσοι προλαβαν).

5. Η γκρινια με το metro εχει κουρασει απιστευτα απο την στιγμη που υπαρχουν δωρεαν προγραμματα οπως το classic shell που επαναφερει το start menu στην προηγουμενη μορφη.

• Like 9
Δημοσ.

Και να τελειώνει αυτο το θεμα με το 3rd party classic start!

Χρησιμοποιώ 3χρονια τα win7 και η αναγκη μου για mount iso αρχειων ηταν 10x περισσοτερη απο το startmenu!Δε παραπονεθικα ποτε γιατι χρειαστικα να κατεβασω το daemon tool,για να κανω τη δουλεια μου!

Κανενα λογισμικο δε μπορει να σταθει και να γινει παραγογικο απο μονο του,εχει παντα την αναγκη και τη στηριξη των 3rd party apps για να το πετύχει!

Γι'αυτο τα προγραμματα που επαναφερουν το κλασσικο startmenu ειναι μερος των δυνατοτητων του λογισμικου-windows 8!

• Like 6
Δημοσ.

Δεν είστε ασχετοι γιατι δεν σας αρέσει,απλα είστε ασχετοι επειδή λετε μπαρούφες για να αποδειξετε οτι τα 7 ειναι καλύτερα!

Χωνεψετε το!Σας αρεσουν,δεν σας αρεσουν τα 8,η ουσια δεν αλλαζει!Τα 8 ειναι καλυτερα απο τα 7!

Είναι γρηγορότερα και ο πυρήνας είναι συνολικά καλύτερος από των 7. Αλλά αυτά είναι λογικά τα 8 είναι νεότερο λογισμικό. Το σύνολο όμως ορίζει ένα λειτουργικό και σαν σύνολο είναι χειρότερα.Το desktop μοιάζει κάτι το εξωγήινο στα 8.

παράδειγμα                  

Για να ξεκλειδώσω τον υπολογιστή πρέπει πρώτα πατήσω κάποιο άλλο πλήκτρο (δεν έχω tablet). Για να αλλάξω τη background εικόνα στην οθόνη κλειδώματος με boot to desktop και απενεργοποιημένα τα hot corners πρέπει να κάνω τα εξής.

1. Shift + Windows Key για να πάω στο Modern UI 

2. Από εκεί μέσω της κάτω δεξιάς hot corner να εμφανίσω ένα μενού.

3. Από εκεί να ανοίξω το PC Settings (κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε Desktop όπως και το Modern UI) και από εκεί να αλλάξω τελικά την εικόνα.

Δημοσ.

Είναι γρηγορότερα και ο πυρήνας είναι συνολικά καλύτερος από των 7. Αλλά αυτά είναι λογικά τα 8 είναι νεότερο λογισμικό. Το σύνολο όμως ορίζει ένα λειτουργικό και σαν σύνολο είναι χειρότερα.Το desktop μοιάζει κάτι το εξωγήινο στα 8.

Τεκμηριοσε το!

Τι εχει το desktop σου στα 7,που δεν εχει το desktop μου στα windows 8,εκτος απο το efe του aero glass(κατι που δεν ειχα ποτε ενεργοποιημενο ουτε στα 7 και δεν υπήρχε ουτε στα XP)?

Δημοσ.

Τεκμηριοσε το!

Τι εχει το desktop σου στα 7,που δεν εχει το desktop μου στα windows 8,εκτος απο το efe του aero glass(κατι που δεν ειχα ποτε ενεργοποιημενο ουτε στα 7 και δεν υπήρχε ουτε στα XP)?

Το aero εφέ ούτε εμένα μου αρέσει. O copy dialog έχει βελτιώσεις μετά από πολύ καιρό, o task manager επίσης και ο file explorer έχει πολύ ωραίο ανανεωμένο περιβάλλον (ribbon). Νομίζω ότι ξέρεις ήδη τι δεν μου αρέσει, το Metro και oι λοιπές παραχωρήσεις για τα tablets π.χ. "απαγόρευση" συσχετίσεων στους installers.

Η Apple έχει το Mac App Store για τις κανονικές desktop εφαρμογές. Η Microsoft γιατί δεν έχει βγάλει κάτι τέτοιο παρά μόνο για το Modern UI;

Αν δεν υπήρχε το tablet κομμάτι για μένα τα 8 θα ήταν μακράν τo καλύτερο OS που έχει βγάλει η Microsoft γιατί έχει βελτιώσεις για όλα τα επίπεδα των χρηστών. Από τις προηπήρχοντες δυνατότητες το μόνο που μου έλειψε τον καιρό που τα χρησιμοποίησα ήταν το σύστημα backup των 7 που έχει περισσότερες δυνατότητες και με βολεύει πολύ. 

υ.γ. 

Μάλλον τα κατάφερε η Microsoft να με κάνει ένα ακόμη switcher για τα κλειστά :( Mac.

Δημοσ.

παράδειγμα                  

Για να ξεκλειδώσω τον υπολογιστή πρέπει πρώτα πατήσω κάποιο άλλο πλήκτρο (δεν έχω tablet). Για να αλλάξω τη background εικόνα στην οθόνη κλειδώματος με boot to desktop και απενεργοποιημένα τα hot corners πρέπει να κάνω τα εξής.

1. Shift + Windows Key για να πάω στο Modern UI 

2. Από εκεί μέσω της κάτω δεξιάς hot corner να εμφανίσω ένα μενού.

3. Από εκεί να ανοίξω το PC Settings (κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε Desktop όπως και το Modern UI) και από εκεί να αλλάξω τελικά την εικόνα.

Η ασχετιλλα σε ολο το μεγαλειο!

Στα 7 πως τα κανεις ολα αυτα που αναφερες?

Περιγραψε τη διαδικασια να δουμε ποσο ευκολη ειναι!

• Like 1
Δημοσ.

link or it didn't happen?

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=371743+ναι αν δεν είχε όλο αυτό το κομμάτι για tablet θα ήταν Best os ever Και ναι είναι καλύτερα από τα 7 αλλά και ποιο άσχημα και ποιο δύσχρηστα γιατί πας από ένα περιβάλλον στο άλλο και είναι σπαστικό Κανονικά έπρεπε να μας δώσουν επιλογή κατά την εγκατάσταση να τα σεταρουμε όπως θέλουμε ανάλογα με το μηχάνημα, αλλά η ms ήθελε ο κόσμος να συνηθίσει το market και αγορές από αυτό και tablets γιατί εκεί είναι όλα τα λεφτά τώρα στην αγορά apps και πωλήσεις tablet/mobilesΌπως και να έχει μέχρι τώρα απέτυχε
Δημοσ.

Και να τελειώνει αυτο το θεμα με το 3rd party classic start!

Χρησιμοποιώ 3χρονια τα win7 και η αναγκη μου για mount iso αρχειων ηταν 10x περισσοτερη απο το startmenu!Δε παραπονεθικα ποτε γιατι χρειαστικα να κατεβασω το daemon tool,για να κανω τη δουλεια μου!

Κανενα λογισμικο δε μπορει να σταθει και να γινει παραγογικο απο μονο του,εχει παντα την αναγκη και τη στηριξη των 3rd party apps για να το πετύχει!

Γι'αυτο τα προγραμματα που επαναφερουν το κλασσικο startmenu ειναι μερος των δυνατοτητων του λογισμικου-windows 8!

Έλεος τι βλέπουμε εδω μέσα.Οτι το να χρειάζεσαι 3rd party app για να έχεις τα windows όπως τα θες είναι feature.

Ελπίζω το κινητό*** να το κρατάς με το σωστό χέρι γιατί έχει και αυτό features και δεν πιάνει σήμα αν το κρατάς όπως κι όπως.

Δημοσ.

οσες φορες θα το πουμε ρε παιδες

τα win8 ειναι αποτυχια , γιατι ειναι ΟΣ για φορητες συσκευες 

ελεος πια , ολοκληρη επιστημη το κανατε μια φορα πηγα να δουλεψω τα win8 σε λαπτοπ γνωστης , και εφτυσα αιμα , πραγματικα αιμα , δακρυα και ιδρωτα , με τις κουταμαρες συνεχεις να εναλαζουν μεταξυ modern και desktop , με τις αλλες κουταμαρες να μου πεταγοντε απτα δεξια , αριστερα , πανω , κατω , asdf δηλαδη 

καθοντε και βγαζουν win8,1 , θα τους ΠΕΣΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ να εχουν και μια επιλογη "diable modern ui" ?????? σοβαρα , εκει μεσα καπνιζουν τους καναπεδες , γιατι αμα ηταν χορτο δεν θα ηταν ετσι 

παρολαυτα μαρεσει το mount iso , αυτο το παραδεχομε 

οσο για την αποψη περι ομορφια , αδιαφορο . 

• Like 1
Δημοσ.

Το aero εφέ ούτε εμένα μου αρέσει. O copy dialog έχει βελτιώσεις μετά από πολύ καιρό, o task manager επίσης και ο file explorer έχει πολύ ωραίο ανανεωμένο περιβάλλον (ribbon). Νομίζω ότι ξέρεις ήδη τι δεν μου αρέσει, το Metro και oι λοιπές παραχωρήσεις για τα tablets π.χ. "απαγόρευση" συσχετίσεων στους installers. Αν δεν υπήρχε το tablet κομμάτι για μένα τα 8 θα ήταν μακράν τα καλύτερο OS που έχει βγάλει η Microsoft.

Ναι αλλα αν δεν υπήρχε το tablet κομματι στο desktop σου,δε θα υπηρχε το desktop κομματι στο tablet-laptop μου!

Προτιμώ να μηνεις στα 7 μεχρι να γερασεις ή να πας σε linux,παρα να περιοριστουν οι δυνατοτητες στο δικο μου μηχανημα!

Παλι η υπαρξη του metro ui,δε φερνει σε πλεονεκτικη θεση καποιο με τα 7,σε σχεση με τα 8!

Με τα 8 εχω οτι ειχα με τα 7 και με τα 7 δεν ειχα οτι εχω με τα 8!

Με πιο λογισμικο ειμαι σε πιο πλεωνεκτικη θεση?

Έλεος τι βλέπουμε εδω μέσα.Οτι το να χρειάζεσαι 3rd party app για να έχεις τα windows όπως τα θες είναι feature.

Ελπίζω το κινητό*** να το κρατάς με το σωστό χέρι γιατί έχει και αυτό features και δεν πιάνει σήμα αν το κρατάς όπως κι όπως.

Η htc και η samsung μου αφησαν το ελευθερο να το κρατώ οπως θελω!

Για πες μας πουλακι,πως κανεις mount iso στα 7?

Και ποιος σου ειπε οτι τα windows 7,ηταν οπως θα ηθελα?Για να κανω τα windows7 οπως τα θελω χρειαστικαν πολλα 3rd party tool,οπως και το 90% των χρηστων!

Δημοσ.

Τα Windows 8 είναι καλύτερα από τα 7 σε άποψη επιδόσεων!

Από εκεί και πέρα για να μεταφέρεις την δουλειά σου στα Win8 πρέπει να διαθέσεις λίγο χρόνο για να τα συνηθίσεις.Τίποτα παραπάνω! Υπάρχει και το classic shell που σου δίνει πίσω το Start κάτω αριστερά!

Όλα αυτά για άτομα που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ πάνω σε έναν υπολογιστή.Όσοι απλά χρησιμοποιείται έναν υπολογιστή για να μπαίνεται στο Facebook και στο Youtube είστε αξιολύπητοι που κάθεστε και κράζετε "γιατί δεν έχετε χρόνο να τα μάθετε". Η αλλαγή είναι προνόμιο όσο αφορά την ανάπτυξη αισθητικής ΟΛΩΝ των λειτουργικών συστημάτων

• Like 3
Δημοσ.

Η ασχετιλλα σε ολο το μεγαλειο!

Στα 7 πως τα κανεις ολα αυτα που αναφερες?

Περιγραψε τη διαδικασια να δουμε ποσο ευκολη ειναι!

Δεν έχει σημασία αν είναι εύκολη ή δύσκολη. Και για τον Display Manager του GNOME3 έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις. Δεν θα ανοίξω τέτοια κουβέντα, μάλλον δεν πιάνεις το νόημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...