Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 

Ναι φιλε πουλινε αλλα αλλο να το παρεις 10 και το πεις 14 ενω εληξε 13 και αλλο να το παιρνεις 13 και να το κρατας 2-3 μερες στο ψυγειο, γιατι ο εξαθλιομενος αυτο θα κανει.

 

Μα αυτό μπορεί να το κάνει και σήμερα.

  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

.......................Εεε ρε θα βγάζουμε γκόμενα με ένα τεταρτάκι φέτα :)

 

όπως σχολίαζε σατιρικά παλιά ο χάρρυ κλυν για την ρωσία:

"πεινάνε ρε οι άνθρωποι. με το δελτίο. με μια kolynos βγάζεις γκόμενα"

  • Like 2
Δημοσ.

Πουλινέ και Ρους

 

 

η θεωρία αυτή , οτι τα ληγμένα επιστρέφουν και ξαναπαστεριώνονται , δεν ακούγεται λογική ή ουσιαστική , ωστε να γίνεται .

Και αυτό , διότι κάτι τέτοιο είναι απίστευτα αντι-οικονομικό για την γαλακτοκομική επιχείρηση .

 

Γιατί σκέψου το αρχικό κόστος συλλογής γάλακτος , παστερίωσης , συσκευασίας , μεταφοράς .

 

Ας πούμε σύμφωνα με την θεωρία επαναπαστερίωσης , οτι το γάλα αυτό επιστρέφεται .

Εξτρα κοστος μεταφοράς στην γαλακτοβιομηχανία .

Αποθήκευση.

Εξτρα ξανα μανα κοστος παστερίωσης 

Εξτρα κοστος συσκευασάις

Εξτρα κόστος μεταφοράς ξανά στον μεσολαβητή , λογικά ο ΕΛΓΕΚΑ .

Εξτρα μεταφορά στο σουπερ μαρκετ .

 

Αυτό το γάλα με την ξανα μανα θερμικη επεξεργασία , συν του χρόνου που μεσολάβησε απο την λήξη , έχει ήδη "υποστεί" κάποιου είδους αλλοιώσεις .

Ως προς τα θρεπτικά συστατικά , την λιποπεριεκτικότητα , την υγρασία και κυρίως ... την γεύση .

 

Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται αυτό , κυρίως το τελευταίο .

 

Οπότε θα το πάρει 1-2 φορές .. και θα σταματήσει να το αγοράζει πάλι . 

Εν ολίγοις , θα πληχθεί η αξιοπιστία και η προτίμηση των προϊόντων της εταιρίας απο τους καταναλωτές .

 

Καταλαβαίνεις λοιπόν , ποιος ο ανούσιος και κοστοβόρος λόγος , ωστε η βιομηχανία να κάνει κάτι τέτοιο .....

 

Σωστή σαν σκέψη αλλά δεν ισχύει αυτό για τα γάλατα. 

Ας υποθέσουμε ότι η γαλακτοβιομηχανία μαζεύει 1000 ληγμένα γάλατα. Το 1 να έχει κόψει όταν θα γίνει η μίξη μαζί με τα άλλα και υποθέσουμε ότι ακολουθεί ή παστερίωση, το κομμένο γάλα μαζί με την θερμότητα που θα δεχθεί θα πήξει τα πάντα μέσα στο σύστημα σωληνώσεων και πλακών (τουλάχιστον) του παστεριωτή. Και αυτό το πράγμα ΔΕΝ καθαρίζει εύκολα. Απαιτεί λύση του συστήματος μέχρι και τελευταίας βίδας.Οπότε δεν συμφέρει κανέναν να "ξαναπαστεριώσει" γάλα, ούτε να του κάνει κάποια άλλη θερμική επεξεργασία.

Δημοσ.

Πουλινέ και Ρους

 

 

η θεωρία αυτή , οτι τα ληγμένα επιστρέφουν και ξαναπαστεριώνονται , δεν ακούγεται λογική ή ουσιαστική , ωστε να γίνεται .

Και αυτό , διότι κάτι τέτοιο είναι απίστευτα αντι-οικονομικό για την γαλακτοκομική επιχείρηση .

 

Γιατί σκέψου το αρχικό κόστος συλλογής γάλακτος , παστερίωσης , συσκευασίας , μεταφοράς .

 

Ας πούμε σύμφωνα με την θεωρία επαναπαστερίωσης , οτι το γάλα αυτό επιστρέφεται .

Εξτρα κοστος μεταφοράς στην γαλακτοβιομηχανία .

Αποθήκευση.

Εξτρα ξανα μανα κοστος παστερίωσης 

Εξτρα κοστος συσκευασάις

Εξτρα κόστος μεταφοράς ξανά στον μεσολαβητή , λογικά ο ΕΛΓΕΚΑ .

Εξτρα μεταφορά στο σουπερ μαρκετ .

 

Αυτό το γάλα με την ξανα μανα θερμικη επεξεργασία , συν του χρόνου που μεσολάβησε απο την λήξη , έχει ήδη "υποστεί" κάποιου είδους αλλοιώσεις .

Ως προς τα θρεπτικά συστατικά , την λιποπεριεκτικότητα , την υγρασία και κυρίως ... την γεύση .

 

Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται αυτό , κυρίως το τελευταίο .

 

Οπότε θα το πάρει 1-2 φορές .. και θα σταματήσει να το αγοράζει πάλι . 

Εν ολίγοις , θα πληχθεί η αξιοπιστία και η προτίμηση των προϊόντων της εταιρίας απο τους καταναλωτές .

 

Καταλαβαίνεις λοιπόν , ποιος ο ανούσιος και κοστοβόρος λόγος , ωστε η βιομηχανία να κάνει κάτι τέτοιο .....

Αυτο λεγετε κυριως για τα σοκολατουχα οπου εχει κερδος αφου δεν πληρωνει την πρωτη υλη που ειναι το γαλα.

Δημοσ.

Αυτο λεγετε κυριως για τα σοκολατουχα οπου εχει κερδος αφου δεν πληρωνει την πρωτη υλη που ειναι το γαλα.

 

Για τα μη σοκολατούχα δηλαδή ποιά είναι η πρώτη ύλη ?

  • Like 1
Δημοσ.

Για τα μη σοκολατούχα δηλαδή ποιά είναι η πρώτη ύλη ?

To γαλα :P

Απλα αναφερομαι στο οτι δεν τον συμφερει που ειπε πιο πανω ο φιλος

Δημοσ.

Φυσικα και δεν συμφερει να ξαναπαστεριωσεις ληγμενο γαλα.. Αφου ο βουλγαρος τους το δινει κατι ελαχιστα cent..

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Σε αποθηκη τυριων μερικα τυρια μαζευουν τονο μουχλα τριγυρω και τη βγαζουν με πιεστικο . Ξερω εναν που τρωει μονο ληγμενα τυρια (δωρεαν) παροτι βλεπεις να εχει χτιστει λοφος απο μουχλα στο τυρι και λεει πως ειναι μια χαρα και ουτε εχει παθει κατι

Δημοσ.

To γαλα :P

Απλα αναφερομαι στο οτι δεν τον συμφερει που ειπε πιο πανω ο φιλος

 

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λές αυτοακυρώνεται ....

 

αν το κίνητρο στο να κάνει κάποιος αυτό είναι να γλιτώσει το κόστος της 1ης ύλης δεν θα ήταν λογικότερο να το κάνει εκεί που το γάλα απότελει το μεγαλύτερο % της πρώτης ύλης ... δηλαδή στα ΜΗ σοκολατούχα?

Δημοσ.

Μα αυτό μπορεί να το κάνει και σήμερα.

Ναι οπως επισης ψαχνει και τα σκουπιδια ας το κανουμε λοιπον και αυτο νομιμο

Δημοσ.

εχω πιει καιγαλα που εχει ληξει και διαφορα αλλα δοξα το θεο ζω ακομα.το γαλα το φρεσκο μια μερα μετα πινετε για παραδειγμα.τωρα για προιοντα που μου γραφουν οτι ληγουν πχ 15 αυγουστου ε ναι εννοειται οτι θα το φαω πιω και στις 16.δηλαδη 15 μεχρι τις 00:00 ειναι οκ και μετα χαλαει?ενω αντιθετα μου εχει τυχει 3 φορες ως τωρα να παρω αυτο το σαπιδο μιλκο και ενω δεν εχει ληξει να ειναι ξινιλα ολο λες και ειχε μεινει εξω απο το ψυγειο.και για τα γαλατα ακουγεται οτι τα ξαναπαστεριωνουν και ξαναπωλουνται.οποτε προσωπικα δεν εχω θεμα να τα τιμησω.επισης ψωμι του τοστ που λεει πχ ληξη 10 αυγουστου εκτος ψυγειου 15 αυγουστου εντος ψυγειου και 30 αυγουστου εντος καταψυξης.εχει τυχει να το εχω αφησει εκτος ψυγειου να εχουν περασει 10 μερες+ απο την ημερομηνια που εληγε και το ψωμι να ειναι μια χαρα(μαλλον απο τα πολλα συντηρητικα).ενω βλεπεις αλλα ψωμια μουχλιαζουν.

Καλά για το γάλα ειδικά αυτό έλειπε μόλις περάσει 00:00 να το πετάμε, εδώ και ένα χρόνο όλα τα γάλατα που παίρνω τα κρατάω επιπλέον μια μέρα από την ημερομηνία λήξης.... Το γίδινο μόνο έχω παρατηρήσει ότι κόβει αρκετά εύκολα πέραν της λήξης, ίσως και να έτυχε βέβαια αλλά το αποφεύγω...

 

Μίλαγα με ένα γνωστό μου και είχαμε πιάσει μια παρόμοια συζήτηση και μου είπε ότι παλιά τα προιόντα γάλατα,ψωμιά, τυριά δεν είχαν καν ημερομηνία λήξης πάνω... Τώρα μέχρι και κάποια σαπούνια αν δείτε έχουν ημερομηνία λήξης, όπως και τα ζελέ μαλλιών, λες και θα σου πέσουν τα μαλιά αν το βάλεις  3 μήνες μετά την ημερομηνία λήξης δλδ...

 

Ντάξει δεν λέω να πάμε και στο άλλο άκρο φυσικά να έχουμε το γαλά 10 μέρες στο ψυγείο αλλά δεν θα πάθεις και τπτ αν το πιεις 1-2 μέρες μετά την ημερομηνία λήξης ή τα ψωμιά όπως λες... Ενδεικτική είναι η ημερομηνία λήξης εγώ πιστεύω ώστε να υπάρχει κάποιο μέτρο. Απόλυτη σίγουρα δεν είναι.

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λές αυτοακυρώνεται ....

 

αν το κίνητρο στο να κάνει κάποιος αυτό είναι να γλιτώσει το κόστος της 1ης ύλης δεν θα ήταν λογικότερο να το κάνει εκεί που το γάλα απότελει το μεγαλύτερο % της πρώτης ύλης ... δηλαδή στα ΜΗ σοκολατούχα?

Εκει ομως μπορει να φαινεται η αλλοιωση ενω στο σοκολατουχο μπαινει το κακαο

 

είναι παράνομο να ψάχνεις τα σκουπίδια?

Ναι απο οτι ξερω απογορευεται κυριως για λογους δημοσιας υγειας.

Δημοσ.

Σιγά. Αμα χαλάσει κάτι στο σπίτι δεν το τρώμε την επόμενη? η αν είναι ληγμένο 6ο μήνα δεν θα το φάω τον 7ο? Ειπαμε, δεν είναι κ τόσο τραγικά.

 

Λες και τα γάλατα τα φρέσκα που αγοράζουμε δεν είναι 4ης φοράς αναπαστερίωση. Το γράφουν και απο κάτω πόσες φορες έχουν παστεριωθει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...