Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πουλινέ και Ρους

η θεωρία αυτή , οτι τα ληγμένα επιστρέφουν και ξαναπαστεριώνονται , δεν ακούγεται λογική ή ουσιαστική , ωστε να γίνεται .

Και αυτό , διότι κάτι τέτοιο είναι απίστευτα αντι-οικονομικό για την γαλακτοκομική επιχείρηση .

Γιατί σκέψου το αρχικό κόστος συλλογής γάλακτος , παστερίωσης , συσκευασίας , μεταφοράς .

Ας πούμε σύμφωνα με την θεωρία επαναπαστερίωσης , οτι το γάλα αυτό επιστρέφεται .

Εξτρα κοστος μεταφοράς στην γαλακτοβιομηχανία .

Αποθήκευση.

Εξτρα ξανα μανα κοστος παστερίωσης

Εξτρα κοστος συσκευασάις

Εξτρα κόστος μεταφοράς ξανά στον μεσολαβητή , λογικά ο ΕΛΓΕΚΑ .

Εξτρα μεταφορά στο σουπερ μαρκετ .

Αυτό το γάλα με την ξανα μανα θερμικη επεξεργασία , συν του χρόνου που μεσολάβησε απο την λήξη , έχει ήδη "υποστεί" κάποιου είδους αλλοιώσεις .

Ως προς τα θρεπτικά συστατικά , την λιποπεριεκτικότητα , την υγρασία και κυρίως ... την γεύση .

Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται αυτό , κυρίως το τελευταίο .

Οπότε θα το πάρει 1-2 φορές .. και θα σταματήσει να το αγοράζει πάλι .

Εν ολίγοις , θα πληχθεί η αξιοπιστία και η προτίμηση των προϊόντων της εταιρίας απο τους καταναλωτές .

Καταλαβαίνεις λοιπόν , ποιος ο ανούσιος και κοστοβόρος λόγος , ωστε η βιομηχανία να κάνει κάτι τέτοιο .....

Εγω δεν πιστευω αυτη τη θεωρια, παντως την εταιρια φυσικα θα την συνεφερε να ξαναβρασει και να ξαναπλασαρει το ιδιο αντι να πληρωσει το παραγωγο για νεο γαλα.

Η αξιοπιστια για μενα προσωπικα εχει πληγει οπως ειπα, γιατι εχω συναντησει πολλα ξυνισμενα γαλατα επωνυμων μαρκων, εντος ημερομηνιας. Τοσα πολλα που εκοψα το παστεριωμενο λεγομενο φρεσκο και κατεφυγα στο βιολογικο, που ειναι ομως ακριβοτερο.

Επισης υπαρχει μια θεωρια(το ακουσα προχτες και απ τον Βελοπουλο) οτι το light δεν ειναι παρα απλα γαλα με νερο :)

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παντως πριν 2 μερες εφαγα μια κρεμα γιωτης που ειχε ληξει το 2011.

Το ρεκόρ πρέπει να το έχω εγώ, αν και δεν ήταν τρόφιμο. Ένα βράδυ καλοκαιριού πρόπερσι που μου είχαν τελειώσει οι ταμπλέτες, αλοίφτικα με autan για τα κουνούπια που ήταν ξεχασμένο χρόνια μέσα σε ένα ντουλάπι. Η μυρωδιά του ήταν περίεργη, και όταν το κοίταξα καλύτερα είδα τιμή σε δραχμές!!! Μόλις το έψαξα καλύτερα, είδα στον πάτο του ημερομηνία λήξης 1995... Την δουλειά του την έκανε άψογα όμως!

• Like 1
Δημοσ.

Σε αποθηκη τυριων μερικα τυρια μαζευουν τονο μουχλα τριγυρω και τη βγαζουν με πιεστικο . Ξερω εναν που τρωει μονο ληγμενα τυρια (δωρεαν) παροτι βλεπεις να εχει χτιστει λοφος απο μουχλα στο τυρι και λεει πως ειναι μια χαρα και ουτε εχει παθει κατι

Υπαρχουν και χειροτερα... Το ιταλικο cazu marzu εχει ζωντανα σκουληκια παρολ αυτα το τρωνε ευχαριστως γιατι ειναι λεει πολυ γευστικο :lol: Kαι πολυ ακριβο εννοειται.

Για την ακρίβεια ,

το πιο ακριβό τυρί του κόσμου είναι απο γαϊδουρινό γάλα .

http://perierga.gr/2013/07/pule-%CE%B3%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF/

Που το περιεργο? Το γαιδουρινο γαλα θεωρειτε απο τους ειδικους πολυ υγιεινο γαλα.

Δημοσ.

Υπαρχουν και χειροτερα... Το ιταλικο cazu marzu εχει ζωντανα σκουληκια παρολ αυτα το τρωνε ευχαριστως γιατι ειναι λεει πολυ γευστικο :lol: Kαι πολυ ακριβο εννοειται.

Προνύμφες είναι.

Το αφήνουν για κάμποσο διάστημα σε ανοιχτό μέρος, πάνε οι μύγες γεννάν πάνω του και μετά το τρώνε.

Κάπου το είχα δει.

Δημοσ.

Εγώ αυτό το έμαθα κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο, από γιατρό της παθολογικής κλινικής. Μου είπε ότι στην ουσία, καλύτερα να πίνουμε γάλα από κουτί (Νουνού, Βλάχας, κλπ), παρά φρέσκο, το οποίο είναι στην ουσία νερό, χωρίς καμία θρεπτική αξία.

Οι γραμμές, τι ακριβώς σημαίνουν κατά τη γνώμη σου;

Κάθε εργοστάσιο έχει άλλα μηχανήματα και αυτοματισμούς . Μπορεί να σημαίνει το οτιδήποτε .

Αποκεί και πέρα , το οτι είναι ανθρωπογιατρός αυτός , δεν σημαίνει οτι μπορεί να έχει γνώμη και να εκφέρει άποψη για οτιδήποτε .

Ο καθένας πρέπει να εκφέρει γνώμη για τον τομέα με τον οποίο ασχολείται .

Όπως ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να έχει γνώμη για την δουλειά του ηλεκτρονικού και του υδραυλικού ,

Όπως ο μαθηματικός δεν μπορεί να έχει γνώμη για την δουλειά του δικηγόρου

Και ο κάθε ανθρωπογιατρός δεν μπορεί να έχει γνώμη για την δουλειά με την οποία ασχολούνται τεχνολόγοι τροφίμων , διατροφολόγοι , Κτηνίατροι , και γενικότερα άνθρωποι που το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ τους , είναι κατ'εξοχήν και ενδυνάμει ( για την δουλειά των Κτηνιάτρων εννοώ ) η παραγωγή τροφίμων , η χημική τους ανάλυση και γενικά εμπλέκονται σε όλη την πορεία παραγωγής και ελέγχου τους .

Πάρε ενα μπουκάλι γάλα και στείλε το για ανάλυση .

Αυτό με το νερό δεν είναι ας πούμε , "ορισμός" . Ο συγκεκριμένος ανθρωπογιατρός αναφαιρόταν στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (και μάλιστα με μια απο τις μεθόδους) νοθείας του γάλακτος , που γίνεται με την προσθήκη νερού ( = αραίωση )  Και φυσικά δεν είναι ο κανόνας .

Δημοσ.

Κάποτε σε ένα μάθημα μας είχαν εξηγήσει πώς βγαίνουν (θεωρητικά) οι ημερομηνίες λήξης. Έχεις 100 προϊόντα (ίδια εννοείται, πχ γιαούρτι ΤΑΔΕ) και τα αφήνεις να δεις πότε θα χαλάσουν. Δε θα χαλάσουν όλα την ίδια στιγμή. Πες ότι χαλάνε κατά μέσο όρο σε 7 μέρες, με το πρώτο να χαλάει στις 3 μέρες και το τελευταίο στις 11. Ως ημερομηνία λήξης του γιαουρτιού ΤΑΔΕ θα μπουν οι 3 ή 4 μέρες, ώστε ένα πολύ μικρό ποσοστό να χαλάει πριν την ημερομηνία λήξης. Άρα, τα περισσότερα προϊόντα είναι μια χαρά τη στιγμή της ημερομηνίας λήξης. Όπως κοιτάς ένα τυρί αν έχει μουχλιάσει ακόμα και πριν λήξει, έτσι μπορείς να το κοιτάς και αφού λήξει.

• Like 1
Δημοσ.

Προνύμφες είναι.

Το αφήνουν για κάμποσο διάστημα σε ανοιχτό μέρος, πάνε οι μύγες γεννάν πάνω του και μετά το τρώνε.

Κάπου το είχα δει.

Δηλαδη οι προνυμφες δεν ειναι σκουληκια?

Ειναι απιστευτο το πως τα ατομα τρωνε αυτη την αηδια με τα σκουληκια ζωντανα πανω.

μπορεις να δεις ολο το -βρωμερο- τροπο παρασκευης.
Δημοσ.

Δηλαδη οι προνυμφες δεν ειναι σκουληκια?

Ειναι απιστευτο το πως τα ατομα τρωνε αυτη την αηδια με τα σκουληκια ζωντανα πανω.

μπορεις να δεις ολο το -βρωμερο- τροπο παρασκευης.

Αστειευεσαι πιστευω... εδω αλλοι λαοι τρωνε φιδια, σκορπιους, σαυρες, σκαθαρια κλπ, και θεωρεις απιστευτο την προνυμφη (που ο bear την εχει για πρωινο).

• Super Moderators
Δημοσ.

χαχα

εγω πάντως όχι δε θα φάω ληγμένα ,ευχαριστώ

δλδ όλα τα posts σου μέχρι στιγμής είναι χωρίς ληγμένα? :o

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...