Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω πιει καιγαλα που εχει ληξει και διαφορα αλλα δοξα το θεο ζω ακομα.το γαλα το φρεσκο μια μερα μετα πινετε για παραδειγμα.τωρα για προιοντα που μου γραφουν οτι ληγουν πχ 15 αυγουστου ε ναι εννοειται οτι θα το φαω πιω και στις 16.δηλαδη 15 μεχρι τις 00:00 ειναι οκ και μετα χαλαει?ενω αντιθετα μου εχει τυχει 3 φορες ως τωρα να παρω αυτο το σαπιδο μιλκο και ενω δεν εχει ληξει να ειναι ξινιλα ολο λες και ειχε μεινει εξω απο το ψυγειο.και για τα γαλατα ακουγεται οτι τα ξαναπαστεριωνουν και ξαναπωλουνται.οποτε προσωπικα δεν εχω θεμα να τα τιμησω.επισης ψωμι του τοστ που λεει πχ ληξη 10 αυγουστου εκτος ψυγειου 15 αυγουστου εντος ψυγειου και 30 αυγουστου εντος καταψυξης.εχει τυχει να το εχω αφησει εκτος ψυγειου να εχουν περασει 10 μερες+ απο την ημερομηνια που εληγε και το ψωμι να ειναι μια χαρα(μαλλον απο τα πολλα συντηρητικα).ενω βλεπεις αλλα ψωμια μουχλιαζουν.

Δημοσ.

Αρχιζει λεει απο σημερα η διαθεση τους...

Ποιος το λέει και που αρχιζει η διαθεση των ληγμένων;

Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως ληγμενα , αλλα ειναι προιοντα που λενε "αναλωση κατα προτιμηση πριν..." που στην ουσια η ληξη τους δεν ειναι συγκεκριμενη ημερομηνια αλλα καποιο ευρος ημερων...

και ναι πρεπει να χει ξεκινησει η διαθεση τους..αν ακουσα καλα στις ειδησεις τις προηγουμενες μερες...

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως ληγμενα , αλλα ειναι προιοντα που λενε "αναλωση κατα προτιμηση πριν..." που στην ουσια η ληξη τους δεν ειναι συγκεκριμενη ημερομηνια αλλα καποιο ευρος ημερων...

και ναι πρεπει να χει ξεκινησει η διαθεση τους..αν ακουσα καλα στις ειδησεις τις προηγουμενες μερες...

Ληγμενα θα ειναι αλλα θα εχουν σημαντικη εκπτωση πχ οπως ειπε ο πουληνος θα πουλανε τον γαλα μια μερα μετα την ληξη.

εχω πιει καιγαλα που εχει ληξει και διαφορα αλλα δοξα το θεο ζω ακομα.το γαλα το φρεσκο μια μερα μετα πινετε για παραδειγμα.τωρα για προιοντα που μου γραφουν οτι ληγουν πχ 15 αυγουστου ε ναι εννοειται οτι θα το φαω πιω και στις 16.δηλαδη 15 μεχρι τις 00:00 ειναι οκ και μετα χαλαει?ενω αντιθετα μου εχει τυχει 3 φορες ως τωρα να παρω αυτο το σαπιδο μιλκο και ενω δεν εχει ληξει να ειναι ξινιλα ολο λες και ειχε μεινει εξω απο το ψυγειο.και για τα γαλατα ακουγεται οτι τα ξαναπαστεριωνουν και ξαναπωλουνται.οποτε προσωπικα δεν εχω θεμα να τα τιμησω.επισης ψωμι του τοστ που λεει πχ ληξη 10 αυγουστου εκτος ψυγειου 15 αυγουστου εντος ψυγειου και 30 αυγουστου εντος καταψυξης.εχει τυχει να το εχω αφησει εκτος ψυγειου να εχουν περασει 10 μερες+ απο την ημερομηνια που εληγε και το ψωμι να ειναι μια χαρα(μαλλον απο τα πολλα συντηρητικα).ενω βλεπεις αλλα ψωμια μουχλιαζουν.

Ναι φιλε πουλινε αλλα αλλο να το παρεις 10 και το πεις 14 ενω εληξε 13 και αλλο να το παιρνεις 13 και να το κρατας 2-3 μερες στο ψυγειο, γιατι ο εξαθλιομενος αυτο θα κανει.

Δημοσ.

άνετα 

ειδικά για γάλατα , έχω πιει και γάλα 3μερων μετά την ημερομηνία .

Επίσης άνετα θα πάρω και χυμούς .

Για τα σαλάμια και τα τυριά θα είμαι επιφυλακτικός , κυρίως όμως για τα κρεατοσκευάσματα στα οποία γρήγορα δημιουργείται γλοιώδες επίστρωμα ( όπως λέμε στην σχολή ) .

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά, στη νέα νομοθεσία δεν συμπεριλαμβάνεται το φρέσκο γάλα και γενικώς τα ευαλλοίωτα τρόφιμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα αγοράζω άφοβα. ´Έτσι και αλλιώς δεν πετώ ποτέ τρόφιμα που έχει περάσει η ημερομηνία κατανάλωσης για λίγο. Μόνο τα ανοιγμένα, ευπαθή (γάλα π.χ.).

Το να πετάξεις το αλάτι για παράδειγμα λόγο παρέλευσης της ημερομηνίας κατανάλωσης είναι ηλίθιο.

Για τα ανοιγμένα μεγάλο τεστ είναι η "μύτη" και το "δάκτυλο". :P

Δημοσ.

Φιλε πουλινε, η διαταξη δεν αφορα σε γαλατα-γιουρτια, γιατι αυτα καταστρεφονται. Μου εχουν τυχει συχνα γαλατα εντος της ημερομηνιας που ηταν ξυνισμενα. Γιαυτο τα κατηργησα(τα χαρτινα-παστεριωμενα), μονο βιολογικο πινω.

Εχω ακουσει κι εγω οτι τα γυριζουν πισω αλλα μου φαινεται καπως χοντρο, να γινεται τετοια απατη με την ανοχη του κρατους. Τουλαχιστον ομως τα ξαναβραζουν, οποτε αποστειρωνονται δηλαδη δεν ειναι επικυνδυνα.

Οσο για τις φετες τοστ, αυτες ειναι με κατυψυγμενη ζυμη(συνηθως απ το εξωτερικο) η οποια μπορει να ειναι και δεκαετιας. Οποτε ναι, εκει δεν υπαρχει θεμα ημερομηνιας ληξης :)

Δημοσ.

Όχι και αυτό διότι αρκετές φορές μου έχουν τύχει χαλασμένα είδη τα οποία μπορεί να έληγαν και μετά από ένα μήνα.Προφανώς ότι δεν πουλιέται το ξανασυσκευάζουν κάποια supermarkets..... 

Δημοσ.

Πουλινέ και Ρους

η θεωρία αυτή , οτι τα ληγμένα επιστρέφουν και ξαναπαστεριώνονται , δεν ακούγεται λογική ή ουσιαστική , ωστε να γίνεται .

Και αυτό , διότι κάτι τέτοιο είναι απίστευτα αντι-οικονομικό για την γαλακτοκομική επιχείρηση .

Γιατί σκέψου το αρχικό κόστος συλλογής γάλακτος , παστερίωσης , συσκευασίας , μεταφοράς .

Ας πούμε σύμφωνα με την θεωρία επαναπαστερίωσης , οτι το γάλα αυτό επιστρέφεται .

Εξτρα κοστος μεταφοράς στην γαλακτοβιομηχανία .

Αποθήκευση.

Εξτρα ξανα μανα κοστος παστερίωσης 

Εξτρα κοστος συσκευασάις

Εξτρα κόστος μεταφοράς ξανά στον μεσολαβητή , λογικά ο ΕΛΓΕΚΑ .

Εξτρα μεταφορά στο σουπερ μαρκετ .

Αυτό το γάλα με την ξανα μανα θερμικη επεξεργασία , συν του χρόνου που μεσολάβησε απο την λήξη , έχει ήδη "υποστεί" κάποιου είδους αλλοιώσεις .

Ως προς τα θρεπτικά συστατικά , την λιποπεριεκτικότητα , την υγρασία και κυρίως ... την γεύση .

Ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται αυτό , κυρίως το τελευταίο .

Οπότε θα το πάρει 1-2 φορές .. και θα σταματήσει να το αγοράζει πάλι . 

Εν ολίγοις , θα πληχθεί η αξιοπιστία και η προτίμηση των προϊόντων της εταιρίας απο τους καταναλωτές .

Καταλαβαίνεις λοιπόν , ποιος ο ανούσιος και κοστοβόρος λόγος , ωστε η βιομηχανία να κάνει κάτι τέτοιο .....

Δημοσ.

Χμμμ να δεις που σε ένα τρίμηνο τα ληγμένα θα έχουν τις τιμές των κανονικών, και τα κανονικά στον Θεό.

Εεε ρε θα βγάζουμε γκόμενα με ένα τεταρτάκι φέτα :)

• Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...