StylaZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Στις διακοπές είχα την τύχη να γράψω σε ένα filco mechanical keyboard (νομίζω είχε Cherry MX-RED ή BROWN switches, δε θυμάμαι) και πραγματικά το ερωτεύτηκα. Αφού το έψαξα αρκετά το θέμα βρήκα αυτόν τον οδηγό για mechanical keyboards. Διάβασα και κάποια πράγματα για τα Filco και νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξω keyboard Είχε ποτέ κανένας εδώ μέσα εμπειρία από Filco πληκτρολόγια και από διαφορετικά switches σε mechanical keyboards; Μπορείς να διαβάσεις ό,τι υπάρχει online γι' αυτά τα πράγματα αλλά δε θα έχεις πλήρη άποψη αν δεν ακούσεις από άτομα που εμπιστεύεσαι. Το έχω σαν αρχή να παίρνω μια άποψη απ' το insomnia πριν αγοράσω κάτι ακριβό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2013 από StylaZ
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 επειδή δεν έχω δει filco στη χώρα μας, αλλά έχω δει μόνο το αντίστοιχο cm storm, δες αυτό το βίντεο
qsis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 για αυτό έβαλα το βίντεο για όποιον έχει όρεξη να το δει, γιατί μόλις τα λύνει φαίνεται ότι ακόμα και σε λεπτομέρειες που δε φάινονται το ένα αδελφάκι είναι πιο προσεγμένο από το άλλο YΓ φυσικά να μη ξεχάσω να προτείνω trigger αν θέλει οικονομικά πράγματα ο ts
haris013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 μάλλον για να θέλει filco έχει μεγάααλο budget ας ρίξει μια ματιά και σε ducky
vizolover Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 +1 Και απο μένα για το trigger αν θες budget. Προσωπική εμπειρία απο filco δεν έχω, αλλα επειδή την έψαξα κι εγώ πριν αγοράσω μηχανικό, όλοι φαίνεται να τα έχουν πολύ ψηλά σαν μάρκα, οπότε βουρ στο ψητό και δε θα μείνεις δυσαρεστημένος! Όσο για switch αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα, το καλύτερο είναι αν μπορείς να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις. Απο που θα παραγγείλεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 υποθέτω είτε από ebay είτε από το http://www.keyboardco.com/ 1
StylaZ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 @qsis: από χθες έχω λιώσει στα videos για να αποφασίσω τί θα πάρω και όπως είπε και ο vizolover αν δε δοκιμάσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ο αδερφός μου έχει Cherry MX Brown switch σε filco και είναι πολύ ευχαριστημένος. Από αυτά που διάβασα, τα red είναι πιο ελαφριά και ξεκούραστα για έμπειρους στην πληκτρολόγηση, τα blue είναι πιο σκληρά και έχουν click&clack sound, τα brown είναι η ενδιάμεση κατάσταση. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Sampler Kit για να δοκιμάσω την αίσθηση που έχουν τα switches. @vizolover: Από εδώ. Αφού το έψαξα για κανένα τρίωρο χτες για τα switches, διάβασα κάθε σχόλιο στο MechanicalKeyboards subreddit και κατέληξα να πάρω το Sampler Kit, έπεσα πάνω στα topre keyboards. Είδα και κάποια βιντεάκια για τον ήχο που κάνουν, διάβασα και κάποια reviews που τα λύνουν και δοκιμάζουν τα tech specs τους, άκουσα και διθυράμβους για τα δικά τους switches και μπερδεύτηκα ως εκεί που δεν πάει. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να περιμένω το Sampler Kit να σκάσει μύτη και στο μεταξύ θα προσπαθήσω να βρω ένα τέτοιο ή ένα τέτοιο για test drive (μπας και πάρω ποτέ απόφαση τί θα αγοράσω). @Thresh: με πρόλαβες! (:
vizolover Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Για filco πάντως έχε υπόψην σου και το linkecomputer.com, ~113€ έχει τα Filco, δεν έχω προσωπική εμπειρία απο το κατάστημα, αλλα όπως και εσύ το είδα στο wiki του /r/mechanicalkeyboards για international αγορές όπου και το πρότεινουν. Για τα topre δεν έχω άποψη, αλλα έχει βγεί και ένα σχετικά οικονομικό μοντέλο τώρα τελευταία (type heaven). Καλές αγορές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα