Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχαχαχα, και τις μερες με λιακαδα τι θα κανεις ρε??θα βαζεις ερκοντισιο?

Λοιπόν, μη το γελάς, δεν έχω ac, οπότε ειδικά το περυσινό καλοκαίρι ήταν χάλι! Ακόμη και στο breaking bad έπεφτε.. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, καλησπέρα και πάλι σε όλους.

Έγινε η αλλαγή του επεξεργαστή, και όντως υπάρχει μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες.

Ο CPU που μπήκε είναι ο DualCore AMD Athlon 5050e, 2600 MHz (13 x 200)

αντί του CPU της υπογραφής παρακάτω. Με heavy χρήση αυτή την πρώτη ώρα λειτουργίας δεν έχει ανεβάσει πάνω από 46 βαθμούς.

Εξυπακούεται ότι με την ευκαιρία έγινε και αλλαγή πάστας. Ο προηγούμενος επεξεργαστής είχε την προηγούμενη πάστα κολλημένη επάνω του σαν τσίχλα. Ελπίζω αυτό να λύσει το θέμα, αν και είμαι -πλέον- πολύ επιφυλακτικός και θα περιμένω μερικές ημέρες να σιγουρευτώ.

Δημοσ.

Εγω ποσταρα μονο μια φορα και σου ειπα οτι ειναι αυτο.................. λοιπον ειμαι μαγκας τελικα? τι λες?

Λυνω αλυτα μυστηρια ετων να ξερετε.............

Δημοσ.

Εγω ποσταρα μονο μια φορα και σου ειπα οτι ειναι αυτο.................. λοιπον ειμαι μαγκας τελικα? τι λες?

Λυνω αλυτα μυστηρια ετων να ξερετε.............

Φλώρε!Σε πρόλαβε άλλος :P

• Like 2
Δημοσ.

Απο τωρα και στο εξης να με αποκαλειτε ο "Λυτης των αλυτων μυστηριων ετων", παρακαλω πολυ........ ετσι, για να αποκτησει το φορουμ και ενα ενδιαφερον............. :P

• Like 7
Δημοσ.

Λοιπόν, έχει πάει μεσημέρι και μας βλέπω πολύ καλά! Πιεζόμενο το σύστημα έφτασε Max στους 50 βαθμούς.

Κύριε "Λύτη" είσαι μάγκας και σ ευχαριστώ (αλλά όντως ο cortaN@ το οσμίστηκε πρώτος).

Βασικά όλοι όσοι βοηθησαν, ασχολήθηκαν, κτλ κτλ είναι ωραίοι τύποι για μένα, γιατί δεν μπαίνουν σ ενα φόρουμ απλά για να βρουν κάτι ή να λύσουν το προβλημά τους, αλλα γιατί δίνουν και κάτι πίσω, κάτι από γνώσεις και βοήθεια. Οπότε δεν είναι σωστό να κάνουμε διακρίσεις, ακόμη κι αν δεν πέτυχε κανεις το "σωστό".

Βέβαια, εγώ συνεχίζω να κρατώ μικρό καλάθι....πρέπει να περάσουνε μερικές μέρες για να πω όλα οκ τελειωτικα...

Ίσως πχ να συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα μητρικής αλλά ψιλομαζεύτηκε λόγω του φρέσκου cpu και της νέας πάστας..

Γιαυτό λίγο υπομονή...ξέρετε όποιος κάηκε στο χυλό........ :ph34r:

• Like 2
Δημοσ.

Μετά από 11 ώρες stability test του AIDA64:

stabilitytest.png

μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως το χρόνιο αυτό θέμα λύθηκε με αντικατάσταση του επεξεργαστή!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλο το Insomnia και τους ανθρώπους που αφήσανε χρόνο και κόπο σε αυτό το τόπικ.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!!

how-to-win-business-simulation.jpg

ΥΓ. μήπως ν αλλάξω gpu? υπάρχει καμιά καλή που θα δείξει διαφορά γι αυτό το σύστημα;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την ομήγυρη.

Λοιπόν αποφάσισα να πω κι εδώ την ιστορία μου, καθώς δεκάδες συνεργεία Η/Υ, φίλοι με εμπειρία, αλλά και ερασιτέχνες δοκίμασαν τα πάντα για να φτιάξουν το pc, αλλά φεύ......

Λοιπόν, η ιστορία έχει ώς εξής:

Κατέχω τα τελευταία 7 χρόνια το pc της υπογραφής μου, φορτωμένο με windows 7 sp1 64bit.

Εδώ και 4,5 έτη όταν παίζω κάποιο game ή βλέπω hd βίντεο ή ακόμη κι όταν κάνω κάποια βαριούτσικη δουλειά στο photshop, το pc κλείνει.

Ούτε μπλε οθόνες, ούτε restart, ούτε κολλήματα. Κλείνει και γειά σας...Κλείνει ανεβάζοντας τη θερμοκρασία πάνω από τους 115 βαθμούς κελσίου.

Θα σας πω τι έχω δοκιμάσει αυτά τα χρόνια:

φορματ και επανεγκατάσταση windows, τα xp, τα 7αρια, είτε 32bit είτε 64bit.

αλλαγή τροφοδοτικού

εγκατάσταση UPS

αλλαγή κάρτας γραφικών

λειτουργία μόνο με τον 1 σκληρό (και τον δεύτερο)

αφαίρεση όλων των συνδεδεμένων συσκευων, και δοκιμή ένα-ένα,

αλλαγή μνημών

αλλαγή θερμαντικής στον επεξεργαστή,

προσθήκη άλλων 3ών χώρια από τα στοκ ανεμηστηρακίων,  μάλιστα κατόπιν υπόδυξεως τεχνικού, ένα με ειδική μεταλική κατασκευή πάνω από ένα τσιπάκι της μητρικής, επειδή έλεγε αυτό έφταιγε για τη θερμοκρασία,

αναβάθμιση του BIOS

underclock του επεξεργαστή και της GPU

σχεδόν καθημερινό καθάρισμα και φύσημα του εσωτερικού του κουτιού.....

αλλά

δυστυχώς

ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΏΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

όποιος μάγκας ή μαγκίτισα το βρεί, τι να πω....θα έχει τουλάχιστον από εμένα τον απόλυτο σεβασμό στο θέμα computing.....καλή μας τύχη..........

Αν η μητρικη εχει ρυθμιση για προστασια απο υπεθερμανη και με καποιο τροπο αυτη εχει πειραχτει στο bios και εχει τεθει χαμηλη τιμη, τοτε η μητρικη θα δινει εντολη να κλεισει ο επεξεργαστης !~

Κοιταξε το.

Δημοσ.

Αυτό το bios το έχω μελετήσει πολύ καλά. Δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Αλλά και να έχει δεν την έχει πολύ χαμηλή. Στους 112 έκλεινε...

Αποστολή από το παμπάλαιο<br />με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

. Ο προηγούμενος επεξεργαστής είχε την προηγούμενη πάστα κολλημένη επάνω του σαν τσίχλα.

Για την ιστορία μήπως έφταιγε η κολλημένη πάστα που δεν μπορύσε να ψυχθεί σωστά ο παλιός επεξεργαστής;

Δημοσ.

Αν ειχε σωστη επαφη οχι, αλλα να ειχε σκληρυνει και σπασει (ρωγμη) με αποτελεσμα να κραταει αερα που σου εκανε και το θεμα. Το πιο πιθανο για μενα ειναι να ειχε "αρπαξει" οπως σου πρωτοειπα.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Υποψιάζομαι πως η πάστα ήταν σε αυτή την κατάσταση λόγω ακριβώς των υψηλών θερμοκρασιών. Ας μας πει κάποιος πιο ειδικός αν αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση.

<p>Αν ειχε σωστη επαφη οχι, αλλα να ειχε σκληρυνει και σπασει (ρωγμη) με αποτελεσμα να κραταει αερα που σου εκανε και το θεμα. Το πιο πιθανο για μενα ειναι να ειχε "αρπαξει" οπως σου πρωτοειπα.</p>

Δεν το πιάσα καλά. Μπορείς λυτη να το πεις αναλυτικά;

Δημοσ.

Αν ειχε σωστη επαφη οχι, αλλα να ειχε σκληρυνει και σπασει (ρωγμη) με αποτελεσμα να κραταει αερα που σου εκανε και το θεμα. Το πιο πιθανο για μενα ειναι να ειχε "αρπαξει" οπως σου πρωτοειπα.

Αλάνι! :D

Ο ''φίλος'' σου is still here btw :P

Δημοσ.

Το ξερω αντωνη,,,,,,

Εννοω αν ειχε σκληρυνει και σπασει η παστα, κατακρατει αερα μεσα που δε κανει απαγωγη θερμοτητος με αποτελεσμα να σου ανεβαζει θερμοκρασιες. Αυτο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...