ThanosA Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Χαιρετω το φορουμ !Λοιπον θελω να περασω τις οικογενειακες μας βιντεοκασέτες σε ψηφιακη μορφη . Βρηκα στο ebay τα "easycap" με κοστος 5 ε . Προβληματα με drivers και πολυ χαμηλο support .Ειδα σε reviews πως δουλευαν και καποια στιγμη απλα κρασαραν και σταματουσαν να λειτουργουν . Συνεχισα το ψαξιμο και ειδα απο σοβαρες εταιριες οπως η Pinnacle με κοστος στα 80ε + . Τελικα βρηκα πως τα easycap ειναι fake και copies απο την EZcap ή οποια αλλαξε το ονομα της για να ξεχωρισει απο τα fakes . Ειδα πολυ θετικα reviews , πολυ support και καλη ποιοτητα . Το site ειναι αυτο http://www.ezcap.tv και στελνει Ευρώπη με 10ε μεταφορικα . Το EZcap κοστιζει 25 περιπου . Δηλαδη συνολο 35ε . Αυτα ειναι τα reviews απο το amazon , αρκετα ικανοποιητικά. http://www.amazon.co.uk/EZCAP-TV-116-Converter-Camcorders-Playstation/dp/B006QZ97DY/ref=cm_cr_pr_product_top Ακομα δεν παρηγγειλα και γενικα ψαχνομαι για να παρω κατι σωστο και να κανω την δουλεια μου . Δεν με ενδιαφερει να κανω capture κατι αλλο περα απο τις παλιες βιντεοκασετες . Ουτε games , ουτε τιποτα . Γενικα θα ηθελα να μου πειτε αν εχετε εμπειριες με τετοιου ειδους μετατροπες και κάρτες, αν εχω να προσεξω κατι , απο θεματα ποιοτητας με τις βιντεοκασέτες και επισης να μου προτεινεται ο,τι αλλο θέλετε .
makfil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτού του είδους οι συσκευές που κυκλοφορούν παρουσιάζουν πολλά προβλήματα (έχω αγοράσει 2 από το Lidl και δεν μπόρεσα να καταφέρω να δω στο Premiere Pro τίποτε). Η pio αξιόπιστη λύση που έχω βρει και συνεχίζω να δουλεύω είναι η χρησιμοποίηση μιας βιντεοκάμερας από τις πρώτες ψηφιακές που βγήκαν και χρησιμοποιούν τις κασέτες miniDV. Οι μηχανές αυτές συνδέονται με καλώδιο firewire με το pc και με καλώδια RCA με το videoplayer. Μετατρέπουν το αναλογικό σημα σε ψηφιακό (avi), το οποίο μπορείς να επεξεργαστείς, στη συνέχεια, με αντίστοιχο πρόγραμμα (χρησιμοποιώ το Premiere Pro), με το οποίο κάνεις, βέβαια, και το capture.
ThanosA Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μαλιστα , εχω μια miniDV και κατι πρεπει να κανει . Θα την τσεκαρω ! Παρ'ολα αυτα προτασεις και εμπειριες καλοδεχούμενες !
makfil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αφού έχεις, λοιπόν, μια τέτοια κάμερα, έλεγξε εάν έχει βύσματα firewire και το άλλο που μοιάζει με din (δεν θυμάμαι πώς λέγεται τώρα) και αν τα έχει, νομίζω ότι είναι η πιο αξιόπιστη λύση για τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.
tstavrou Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Αφού έχεις, λοιπόν, μια τέτοια κάμερα, έλεγξε εάν έχει βύσματα firewire και το άλλο που μοιάζει με din (δεν θυμάμαι πώς λέγεται τώρα) και αν τα έχει, νομίζω ότι είναι η πιο αξιόπιστη λύση για τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό.</p> Δηλαδη πως ειναι η συνδεσμολογια? Συνδεεις το output του video σε καποιο in της βιντεοκαμερας (ποιο ειναι αυτο...??? Αφου η καμερα εχει ολα out: s-video out, a/v out) και απο το firewire της στο pc. Μετα τι? πατας το play απο το βιντεο (βιντεοκασσετα) και γραφει στο pc? Thanks, Αποστολή από το κινητό με τη χρήση Insomnia App
makfil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει ένα καλώδιο που στη μια άκρη έχει RCA (αυτά συνδέονται στο βίντεο) και στην άλλη ένα βύσμα που μοιάζει με din (αυτό συνδέεται στο αντίστοιχο της κάμερας). Στη συνέχεια ζυνδέεις με firewire την κάμερα με το pc. Βάζεις το βίντεο να παίζει την κασέτα που θέλεις να ψηφιοποιήσεις και στο pc ανοίγεις το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο (πχ Premiere Pro), πατάς το capture και βλέπεις την εικόνα. Αφού πετύχεις τη μετατροπή του σήματος, το σταματάς και ξεκινάς από την αρχή, κανονικά αυτή τη φορά. Για να μην δημιουργείς τεράστια clips καλό είναι να τα διακόπτεις στα 10' περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα