mentoras99 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξερω αν εχετε πεσει σε σχετικες συζητησεις που οι ιδιοκτητες βουλκανιζατερ κατηγορουν τα βενζιναδικα οτι τα μηχανακια τους δειχνουν εντελως ψευτικη πιεση ελαστικων. Εμενα σε προσφατη συζητηση, μου βρηκε αερα στα λαστιχα, 15, αντι για 30, και μου ειπε αν ειναι να βαζω αερα σε βενζιναδικο, καλυτερα να μην βαζω καθολου! Γιατι μπορει να νομιζω οτι βαζω, και τελικα να βγαζω!!!! Καλυτερα να περιμενω ποτε θα με φερει ο δρομος απο το βουλκανιζατερ του, μου ειπε, και εκει αξιοπιστα να βαζω αερα. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν αυτα. Σιγουρα, τα κομπρεσερ αερος των πρατηριων δεν λεω οτι ειναι τοσο καλα και αξιοπιστα οσο των βουλκανιζατερ, και λογικο ειναι. Απο την αλλη ομως, μεχρι του σημειου να τα βγαζουμε αχρηστα, και να λεμε οτι ειπωθηκε παραπανω, ε δεν ειναι υπερβολη; Τελικα τι ισχυει? Ποια ειναι η αληθεια? Αξιζει να βαζει κανεις αερα στα λαστιχα του σε βενζιναδικο? Περα απο τι δειχνουν οι δεικτες/ρολόι/μετρητής, οντως φουσκωνουν, ή μπορει και να ξεφουσκωνουν ενω δειχνουν οτι βαζουν αερα; Μηπως επισης δειχνουν αερα με πιεση 30, ενω η πραγματικη μπορει να ειναι 15? !!!! Ποση αποκλιση μπορει να εχουν; Ή καλυτερα να βαζει αερα κανεις μονο σε βουλκανιζατερ, και μονο σε περιπτωση αναγκης σε βενζιναδικο? ---- Δεν θα ανοιγα το θεμα, αν δεν ηταν θεμα ασφαλειας, οδηγικης συμπεριφορας του αυτοκινητου, αλλα και καταναλωσης φυσικα. Ολα αυτα, και αλλα επισης, εξαρτωνται απο την σωστη πιεση των ελαστικων.
Silverage Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ξέρω οτι πουλάνε μηχανηματάκια που τα μπήγεις στα λάστιχα και βλέπεις πόση πίεση έχεις.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Κανενας δεν μπορει να σου πει με σιγουριά, αν θελεις ακρίβεια στην πιεση, παρε ενα φορητό αξιόπιστο μετρητή πίεσης και μετρα τα μονος σου
haris_216 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 όπως τα λέει ο Νίκος είναι. ακόμα και σε λαστιχά να πας να μετρήσεις, τι σου λέει ότι δεν του χάλασε ο μετρητής και δεν το πήρε χαμπάρι; μόνο με κάποιο δικό σου καλό μετρητή είσαι σίγουρος. και αν θες να το πας ακόμα παραπέρα, υπάρχουν αισθητήρες που μπαίνουν σε κάθε τροχό (είτε εύκολα στο καπάκι της βαλβίδας είτε μέσα στη ζάντα αλλά πρέπει να το βάλει λαστιχάς) και σου δείχνουν σε οθόνη την πίεση και τη θερμοκρασία του ελαστικού ανά πάσα στιγμή. και έχει και alarm για ξαφνικές μεταβολές ή για πτώση της πίεσης κάτω από το όριο
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 όπως τα λέει ο Νίκος είναι. ακόμα και σε λαστιχά να πας να μετρήσεις, τι σου λέει ότι δεν του χάλασε ο μετρητής και δεν το πήρε χαμπάρι; μόνο με κάποιο δικό σου καλό μετρητή είσαι σίγουρος. και αν θες να το πας ακόμα παραπέρα, υπάρχουν αισθητήρες που μπαίνουν σε κάθε τροχό (είτε εύκολα στο καπάκι της βαλβίδας είτε μέσα στη ζάντα αλλά πρέπει να το βάλει λαστιχάς) και σου δείχνουν σε οθόνη την πίεση και τη θερμοκρασία του ελαστικού ανά πάσα στιγμή. και έχει και alarm για ξαφνικές μεταβολές ή για πτώση της πίεσης κάτω από το όριο αν μιλαμε για λαστιχά που εχει εναν πελατη τον μηνα ναι δεν θα το παρει χαμπαρι...αλλα ο λαστιχάς ειναι στην δουλεια του καθημερινα να μετραει πιεσεις..οποτε αν δεν δουλευει το μηχανημα του..εεε θα το παρει χαμπαρι αργα ή γρηγορα. Παντως σε βενζιναδικα εχω δει πολλα ξεχαρβαλωμενα μηχανηματα...και πολλες φορες αλλη ενδειξη εβαζα και στον λαστιχά μου εβλεπα αλλη... Προσωπικα εχω σταμπαρει ενα βενζιναδικο που το μηχανημα του φαινεται καπως της προκοπης..τα φουσκωνω εκει...τα τσεκαρω και οπτικα και με το ποδι...να μην φαινεται πατημενο ρε παιδι μου...ή να μην βυθιζεται το ποδι πολυ οταν το πιεζω...και τελειωνει εκει η ιστορια
NikosKallithea Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=48335
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 καλη φαση με το συστηματακι αλλα προσωπικα δεν προκειται να ασχοληθω μονο και μονο για να βλεπω τις πιεσεις ασε που με ενα γρηγορο γοογλαρισμα βλεπω οτι δεν ειναι και ιδιαιτερες φθηνες αυτες οι συσκευες
mentoras99 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ειχα παρει παλια εναν φορητο μετρητη απο radioshack. Δεν ξερω ποσο καλος ειναι βεβαια και πρεπει να δω που τον εχω βολεψει, παει καιρος. Με φορητο μετρητη, γινεται δουλεια?
Hyphen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ειχα παρει παλια εναν φορητο μετρητη απο radioshack. Δεν ξερω ποσο καλος ειναι βεβαια και πρεπει να δω που τον εχω βολεψει, παει καιρος. Με φορητο μετρητη, γινεται δουλεια? Μην το σκεφτεσαι καν απλα να πας σε λαστιχα με επαγγελματικο πιεσομετρο να και πας τα λαστιχα κρυα! εκει ειναι το κολπο! Γιατι αν τα πας ζεσταμενα αλλαζουν αυτοματα οι πιεσεις και τρελενεται το πιεσομετρο.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει εδώ ήδη θέμα για μετρητές πίεσης ελαστικών: http://www.insomnia.gr/topic/440808-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/
phanispal Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μην το σκεφτεσαι καν απλα να πας σε λαστιχα με επαγγελματικο πιεσομετρο να και πας τα λαστιχα κρυα! εκει ειναι το κολπο Γιατι αν τα πας ζεσταμενα αλλαζουν αυτοματα οι πιεσεις και τρελενεται το πιεσομετρο. Εντάξει τότε, θα περιμένω να ανοίξει βουλκανιζατέρ κάτω απ' το σπίτι μου.
Timour21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Γιατι αν τα πας ζεσταμενα αλλαζουν αυτοματα οι πιεσεις και τρελενεται το πιεσομετρο. Δεν τρελένεται ακριβώς το πιεσόμετρο, απλά δείχνει την σωστή πίεση. Αν βάλεις 33 psi σε ένα λάστιχο κρύο, το δουλέψεις και πας και το ξαναμετρήσεις ζεστό, θα σου δείξει περισσότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι το πιεσόμετρο δεν μετρά σωστά την πίεση και "τρελάθηκε", όταν ζεστένεται ο αέρας, διογκώνεται και είναι λογικό να ανεβάζει πίεση.
mentoras99 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδια, ακομη και φορητο μετρητη να εχω, αντε πες και θα ξερω ποια πιεση εχουν πραγματικα τα ελαστικα μου. Ποιος εγγυαται ομως οτι το φουσκωμα θα ειναι σωστο? Πες οτι ο φορητος μετρητης, δειξει οτι εχασαν αερα. Αν εγω παω σε βενζιναδικο, και ή βάλω παραπανω, ή ακομη κι ισως χασω αερα, τοτε κανω τιποτε; Θελω να πω, οτι αν οντως τα μηχανηματα των βενζιναδικων ειναι για τα πανηγυρια, τοτε οσο αξιοπιστα κι αν ξερω εγω την πιεση των ελαστικων μου, παλι υπαρχει θεμα. Αν τα φουσκωνω με το δικο μου φορητο κομπρεσερ αερα που εχω για την κακια στιγμη (συνδεση με αναπτηρα), βελτιωνω την κατασταση? Δεν βλεπω ευκολη λυση εκτος βουλκανιζατερ. Δεν ειναι ομως πρακτικο να πηγαινω καθε μηνα στο βουλκανιζατερ. Αντιθετα στο βενζιναδικο ειμαστε καθε λιγο, αλλα αν ειναι να μην μπαινει αξιοπιστα αερας, τοτε... Τελικα μπορει οντως αντι να βαζει αερα, να βγαζει? Και οι οθονες να δειχνουν οτι επιασε την τιμη στοχο;
mphxths Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 το χετε κανει μεγα κυπριακο.. οπως ειπα βρισκετε ενα βενζιναδικο με καποιο μηχανημα της προκοπης..του κερατα ενα βενζιναδικο εχετε στην ευρυτερη περιοχη που μενετε? πηγαιντε σε ολα μεχρι να βρειτε καποιο σωστο. Το φορητο κομπρεσερ εινια μια μαλακια..τουλαχιστον αυτο που ειχα παρει εγω...δεν ειχε διακοπτη για βαζω/βγαζω αερα..απλα το εβαζες στην ροδα και σου δειχνε την πιεση..αν ηθελες να βαλεις/βγαλεις αερα...επαιρνες τα @@ σου... Ασε που εκανε σε κανονικο κομπρεσερ και σηκωνε την γειτονια στο ποδι Τωρα αν υπαρχουν αλλα... που εινια πιο εξελιγμενα και φουσκωνουν κιολας την ροδα...τοτε καντε παιχνιδι με αυτο φορητες παπαριες που απλα σου δειχνουν την πιεση...τι να τα κανουμε αν θελουμε να συμπληρωσουμε ή να αφαιρεσουμε αερα... παλι πρεπει να καταφυγουμε σε βενζιναδικο...γιατι προσωπικα το βουλκανιζατερ μου ειναι μερικα χιλιομετρα μακρυα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα