savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εδώ και μερικές μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τις φωτογραφίες που ανοίγω στο Internet. Κάποιες φορές διορθώνονται μετά από λίγο κάποιες φορές όχι.Η φωτογραφία φαίνεται παρακάτω. Έκανα printscreen στον firefox που χρησιμοποιώ για να σας την δείξω.Έσβησα άρκετούς οδηγούς και τα ξαναπέρασα άλλα το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα επεκτείνεται. Χθές όταν έσβηνα τον υπολογιστή στην πάνω πλευρά της επιφάνειας τερματισμού των windows 7 βγήκαν αυτές οι περίεργες τελίτσες με περίεργα χρώματα. Και τώρα που άνοιξα τον υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας υπάρχουν αυτές οι τελίτσες άλλα όταν περνάω το mouse από πάνω βλέπω μόνο το άσπρο χρώμα του δείκτη του mouse και όχι τις τελίτσες. Δηλαδή φαίνεται σαν να μην φορτώνει καλά τις φωτογραφίες.Πάντως ο υπολογιστής είναι 2 μηνών και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα θερμοκρασίας. Έτρεξα και κάτι stress test και τα πήγε μια χαρά. Επίσης φύσηξα τις τρύπες για σκόνι άλλα δεν είχε τίποτα αφού είναι καινούργιος. Υ.Γ Να σημειωθεί ότι δεν τις δείχνει όλες με πρόβλημα άλλα μόνο μερικές. Υ.Γ2 Ο υπολογιστής είναι ο lenovo b590 με intel i3 2348m και windows 7 Ελληνικά.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 τον πας πισω επιτοπου εχεις προβλημα με την καρτα γραφικων και ειναι στα τελευταια της,αυτα που βλεπεις ειναι τα λεγομενα artifacts. 2
savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Για να το πω αλλιώς νομίζω ότι το θέμα δεν είναι το hardware άλλα το software και μάλιστα κάποιο πρόγραμμα που φορτώνει τις εικόνες.Τα windows τι πρόγραμμα χρησιμοποιούν για να ανοίγουν τις εικόνες στο διαδίκτυο,καθώς και την επιφάνεια εργασίας??? Το ζήτημα είναι ότι είμαι στην Ολλανδία και ο υπολογιστής αγοράστηκε από το e-shop.gr. Αν το πάω εδώ στην lenovo καλύπτομαι από Εγγύηση?? Κάτι τέτοιο σαν το παραπάνω έχω.
savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ακόμα και στο insomnia που μπήκα πριν οι εικόνες ήταν παραμορφομένες με αυτές τις κουκίδες άλλα μετά από 2-3 δευτερόλεπτα έφταξαν μόνες τους. Αν ήταν θέμα hardware δεν θα είχε πρόβλημα ένα κομμάτι της οθόνης ή όλη η οθόνη ανεξάρτητα από το αν έχει εικόνα ή όχι??? Πώς γίνεται να είναι θέμα hardware κάποιες φωτογραφίες να έχουν πρόβλημα και άλλες όχι και κάποιες φορές μετά από 2-3 δευτερόλεπτα φτιάχνουν μόνες τους???
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 εφοσον δεν διορθωθηκε με τους drivers που περασες παλι,στο ξαναλεω ειναι θεμα της καρτας γραφικων απλα δεν τα εχει φτυσει τελειως. Αν θες,κατεβασε μια διανομη λινουξ πχ ubuntu που ειναι και δωρεαν καψτη σε ενα δισκακι η φλασακι και βαλε τον υπολογιστη σου να ξεκινησει απο εκει,επιλεξε το try ubuntu ΟΧΙ το Install και δουλεψε το μηχανημα ετσι. Αν σου εμφανιστουν παλι τα πιξελακια αυτα τοτε 99,9% ειναι η καρτα γραφικων. Επισης δοκιμασε να συνδεσεις το λαπτοπ με καποιο αλλο μονιτορ/τηλεοραση ο,τι σου βρισκεται ευκαιρο ωστε να αποκλεισουμε το θεμα προβληματικης οθονης
savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον αποθήκευσα την εικόνα με printscreen σίγουρα δεν είναι η οθόνη. Είναι η κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο..
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 εσυ μονο στις εικονες το παρατηρεις; αν βαλεις να τρεξει καποιο 1080p βιντεο/ταινια η εστω καποιο παιχνιδι; μπορεις να κατεβασεις και καποιο stress test για gpu να δεις αν θα σου εμφανισει το προβλημα.Βεβαια αν οντως ειναι θεμα της καρτας γραφικων μπορει και να στη στειλει αδιαβαστη το στρεσσαρισμα.
savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ήδη έγραψα ότι έτρεξα ένα strees test που λέγεται occt και το pc δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ούτε στις θερμοκρασίες ούτε πουθενά. Ναί μόνο σε εικόνες και μάλιστα μόνο μέσα στα πλαίσια της εικονας. Δηλαδή σαν να ανοίγει "χαλασμένη" την εικόνα. Επίσης αντιμετώπισα πρόβλημα με την επιφάνεια εργασίας και την εικόνα τερματισμού οι οποίες φαντάζομαι ότι τις φορτώνει σαν εικόνες αφού μπορώ να βάλω ότι εικόνα θέλω. Στα video δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Παιχνίδια δεν παίζω σε αυτόν τον υπολογιστή γιατί δεν τα σηκώνει. Το matlab και το autocad που τρέχω δεν φαίνεται να έχει κάτι. Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι θέμα software λόγω των συμπτωμάτων. Πάντως δεν αποκλείω να υπάρχει κάποιο θέμα hardware. Υ.Γ Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. Το λαπτοπ μου είναι πολύ σημαντικό γιατί ξεκινάω μεταπτυχιακό και χρειάζομαι να τρέχω προγράμματα για διάφορα project. Γιαυτό κιόλας θέλω να βρω τι έχει μην μου μείνει στα χέρια πάνω που έχω να δώσω καμία εργασία. 1
Xristaras12 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 η μονη λυση που νομιζω οτι υπαρχει ειναι να τρεξεις το linux που ειπα παραπανω και να το δουλεψεις για λιγη ωρα να δεις αν κανει τα ιδια. εκτος κ αν βρεθει καποιος αλλος να πει κατι διαφορετικο στο occt ετρεξες το gpu test; γιατι εχει και για cpu και psu
savatage2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι στο occt τα έτρεξα όλα. Επίσης έχω τρέξει πολλά βιντεακια 1080p στο youtube. Μπορώ να βάλω Linux χωρίς να πειράξω τα windows που έχω γιατί έχω αρκετά αρχεία που χρειάζομαι??? Τελευταία είχα πολλά crash στο flash player και επίσης κάποιες φορές μου έβγαλε σφάλμα στο active-x. Τι να ελέγξω ?? Υ.Γ Ακόμα και την φωτογραφία της γυναίκας που έχεις στο avatar σου την βλέπω με πολυχρωμες βουλίτσες. Μόνο όμως μέσα στην φωτογραφία. Όλα τα άλλα απέξω κομπλέ.
Millennium Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δοκίμασε και αυτό που σου λέει ο Xristaras12.Live cd linux http://www.wikihow.com/Create-an-Ubuntu-Live-Cd ή usb http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows
savatage2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δοκίμασε και αυτό που σου λέει ο Xristaras12.Live cd linux http://www.wikihow.com/Create-an-Ubuntu-Live-Cd ή usb http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows Με αυτά που μου έδωσες μπορώ να περάσω τα linux χωρίς να πειράξω τα windows??? Δηλαδή όταν θα ξεκινάει ο υπολογιστής να επιλέγω σε πιο από τα δύο θα μπώ??
WalkerSW Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Απενεργοποιησε το gpu hardware accelaration του Browser που χρησιμοποιείς! 1
savatage2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Απενεργοποιησε το gpu hardware accelaration του Browser που χρησιμοποιείς! Αποκλείεται να είναι θέμα του browser αφού μου έβγαλε πρόβλημα και στην επιφάνεια εργασίας και στην εικόνα τερματισμού...
savatage2009 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Έτρεξα ένα κάρο διαγνωστικά προγράμματα(cpu & gpu stress testers),για μνήμες,για σκληρό και κανένα δεν βγήκε κάποιο σφάλμα ή έστω ηψηλή θερμοκρασία.Για να δω αν είναι θέμα οδηγών της κάρτας γραφικών έκανα το εξής. Έσβησα τους οδηγούς και δούλεψα λίγο τον υπολογιστή χωρίς οδηγούς. Το πρόβλημα παρέμενε και πάλι. Μετά ξαναέβαλα τους οδηγούς και επίσης ξαναπέρασα διάφορους άλλους οδηγούς.Τώρα το μόνο που μένει είναι να βάλω ταυτόχρονα με τα wiindows τα Linux να δω αν συμβαίνει και εκεί το πρόβλημα. Αν συμβαίνει και εκεί .. houston we have a problemΞέρει κανείς αν μπορώ να περάσω τα linux χωρίς να πειράξω τα windows??Δηλαδή να μπορώ να επιλέξω μεταξύ των δύο στην εκκίνηση. Γίνεται να μπουτάρω τα linux από usb επειδή δεν έχω cds???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα