Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

εγκατέστησα κάποιο παιχνίδι και ενώ έγινε σωστά η εγκατάσταση και το δοκίμασα και δούλευε, μου έκανε εντύπωση μια άλλη εφαρμογή στο δισκάκι, οπότε την έτρεξα. Από τότε βρήκα τον μπελά μου. Δεν ανοίγει τίποτα, ούτε παράθυρο κλπ, αλλά μόνο παίζει επαναλαμβανόμενα - ασταμάτητα ένα κομμάτι μουσικής ψιλο-house με κάτι γάλλους να μιλάνε (δεν έχω ιδέα τί είναι τούτο πάλι!). Δεν μπορώ να το εντοπίσω στον task manager. Λεγόταν DXS, το ψάχνω στο search των Windows, πάλι τίποτα! Κάνω επανεκίνηση και αυτό ξεκινάει πάλι μόνο του με το startup. Τώρα τρέχω ένα scan με το Avira. Σας έχει τύχει ποτέ; Τί κάνουμε; 

Αυτό εδώ το διαβόλι...... 
DXS.jpg

EDIT: Λοιπόν, τερμάτισα από τον task manager κάποιες διεργασίες τέτοιας μορφής και σταμάτησε να παίζει. Θα περιμένω να τελειώσει το scan, να κάνω επανεκίνηση για να δω αν θα ξαναρχίσει από μόνο του. Αν αρχίσει πάλι, τί κάνω; Τόσο για να το αποκλείσω από αυτόματη έναρξη μετά το startup, όσο και να το εντοπίσω και να το σουτάρω.. ;

iexplore.jpg

Δημοσ.

Κατέβασε το ccleaner πανε εργαλεία, εκκίνηση βρες το και απενεργοποιησε το. Καυτό απεγκατασταση, δεν γίνετε η δεν το δοκιμασίες;

Δημοσ.

Απεγκατάσταση έκανα το game και αυτό συνέχιζε να παίζει. Το συγκεκριμένο, με ονομασία DXS δεν εντοπίζεται πουθενά για να το διαγράψω. Τώρα τρέχω με Malwarebytes ένα scan, γιατί διάβασα στον παρακάτω σύδεσμο ότι ενδέχεται να είναι κάποιο malware.

http://superuser.com/questions/92587/why-have-40-processes-of-iexplore-exe-been-spawned/92594#92594

• Like 1
Δημοσ.

Απεγκατάσταση έκανα το game και αυτό συνέχιζε να παίζει. Το συγκεκριμένο, με ονομασία DXS δεν εντοπίζεται πουθενά για να το διαγράψω. Τώρα τρέχω με Malwarebytes ένα scan, γιατί διάβασα στον παρακάτω σύδεσμο ότι ενδέχεται να είναι κάποιο malware.

http://superuser.com/questions/92587/why-have-40-processes-of-iexplore-exe-been-spawned/92594#92594

malwarebytes η καλυτερη λυση.πιθανως να ειναι καποιος ιος η οτιδηποτε αλλο που εχει πειραχτει στην registry να ξεκιναει με την εκκινηση των windows

Δημοσ.

Το MB να το εμπιστευθώ σε ότι βγάλει στα αποτελέσματα ; Γιατί φοβάμαι λίγο μη σβήσω από τη registry σημαντικά αρχεία για τα Windows και μετά βρω άλλον μπελά... 

Δημοσ.

Τα διέγραψα όλα και δεν εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα, ωστόσο παρέμεινε ένα άλλο που ξεκίνησε από τότε που εγκατέστησα το προηγούμενο που τώρα εξουδετέρωσα. Αραιά και που ο ήχος πέφτει στο 0% και πρέπει να το ξανανεβάσω χειροκίνητα από κάτω δεξιά στην μπάρα εργασίας. (έχω και παλιό keyboard δίχως τέτοια λειτουργία για ήχο και με παιδεύει αρκετά κάθε φορά) 

• Like 1
Δημοσ.

Η εφαρμογή ήταν η εξής AutoIt.png με ονομασία "DXS". Το τρέχω και δεν εμφανίζεται τίποτα. Μετά από 2 λεπτά ξεκινάει να παίζει στα ηχεία κάποιος γαλλικός(?) ιντερνετικός σταθμός κανονικά με σχολιασμούς, διαφημίσεις και μουσικές. Δεν κατάφερα να εντοπίσω πουθενά από πού παίζει αυτό το πράγμα, οπότε πήγε το μυαλό μου αμέσως και ξεκίνησα με τα βασικά. Έκανα ένα scan με AntiMalwareBytes, έσβησα ότι βρήκε και το πρόβλημα σταμάτησε για μία ημέρα, καθώς όμως διατηρήθηκε ένα ακόμα που ξεκίνησε μαζί με το πρόβλημα του σταθμού και αφορά στο drop που κάνει ο ήχος ξαφνικά στο 0% (και πρέπει να τον ανεβάζω απ'το εικονίδιο κάτω δεξιά κάθε 20 λεπτά που γίνεται αυτό). Τουλάχιστον έψαχνα να λύσω το θέμα για τον ήχο, μέχρι που σήμερα ξαναεμφανίστηκε το ενοχλητικό radioplayer. Τί γίνεται; To ΑΜΒ δεν βρίσκει άλλα προς διαγραφή!

Με ένα search ανακάλυψα ότι το εικονίδιο ανήκει σε ένα πρόγραμμα εν ονόματι AutoIt και για κακή μου τύχη... 
AutoIt scripting increasingly used by malware developers | PCWorld

Στο task manager φαίνεται ότι τρέχουν κάμποσα iexplorer.exe χωρίς να έχω ανοιχτό τον ΙΕ, κι αν τερματίσω κάποια από αυτά παύει και το ράδιο... μέχρι να εμφανιστεί πάλι αργότερα. 
Έκανα ένα Clear Cache/Temp Files με το TFC και θα πάω για ένα antispyware. 
Έχει τύχει σε κανέναν; Κάτι μου λέει ότι θα μου βγάλει την πίστη για να διαγραφεί αυτό το πράγμα. pc.gif
Το PC στο μεταξύ σέρνεται σαν τρελό, ειδικά όταν έχω ανοιχτές πάνω από 2 καρτέλες στον chrome και σε οποιονδήποτε browser.

Δημοσ.

Nα ρωτησω κατι;γιατι παιδευτηκες τοσο πολυ,και ειναι σχεδον σιγουρο,οτι υπαρχουν υπολειματα απο τον trojan,και δεν εκανες ενα system restore ακριβως πριν την εγκατασταση αυτης της "ανοησιας" ας μου επιτραπει;

Ακομη και τωρα,θα μπορουσες να το κανεις.Σωσε οτι αρχεια εχεις μεχρι σε αυτο το σημειο επαναφορας και τελειωσε.

Δημοσ.

Αυτό δεν γίνεται στα 7 αν δεν έχεις ορίσει ένα σημείο επαναφοράς προηγουμένως, κι εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα πριν από αυτό που έπαθα για να έχω λόγο να ορίσω ένα. Άρα αδύνατον μάλλον. 

Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος αν τα trojan φεύγουν μετά από επαναφορά.

Δημοσ.

Αυτό δεν γίνεται στα 7 αν δεν έχεις ορίσει ένα σημείο επαναφοράς προηγουμένως, κι εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα πριν από αυτό που έπαθα για να έχω λόγο να ορίσω ένα. Άρα αδύνατον μάλλον. 

Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος αν τα trojan φεύγουν μετά από επαναφορά.

Συνηθως,μετα απο εγκατασταση,απεγκατασταση διαφορων προγραμματων γινεται αυτοματα.Ελεγξες τα σημεια επαναφορας;ή απλα υποθετεις;

Δευτερον,μια χαρα φευγουν.Θα πρεπει να ειναι ενας trojan με δεικτης ευφυιας για να γινει αυτο που λες.

Τσεκαρισε το,μετα την επαναφορα με Malwarebytes.Δεν εχεις να χασεις τιποτε προς την πλευρα της ασφαλειας.

Δημοσ.

Ή απλα φορματ.Δυστυχως.Γενικως πρεπει στη σημερον ημερα,να ξερουμε τι κανουμε εγκατασταση,οταν δεν εχουμε στον υπολογιστη μας εφαρμογες που αποτρεπουν μονιμες αλλαγες.Αντε να μην ξαναρχισω τα ιδια...

Δημοσ.

Τώρα τρέχω εδώ και 2 ώρες ένα scan του Antispyware, έχει βρει την παναγιά και τα μάτια του. Θα περιμένω να τελειώσει και μετά θα τσεκάρω. Δεν το τσέκαρα φίλε μου, όμως πολλές φορές στο παρελθόν που χρειάστηκα δεν γινόταν. Αυτό με κάποια πρόσφατη εγκατάσταση προγράμματος νόμιζα δεν ισχύει στα 7, χρειάζεται να έχεις ορίσει manual ένα σημείο επαναφοράς προηγουμένως (προληπτικά ας πούμε 1 φορά το μήνα και έτσι). Θα το δω και θα σας πω. 

Δεν είναι μόνο μουσική (σπαστική γαλλική κιόλας), αλλά θάναι κάποιος ιντερνετικός gaming σταθμός, γιατί ακούω κλικ, μάχες, φωνές, hit, Dota φάση. :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...