Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάηκαν τα ηχεία μου τις προάλλες και θέλω τώρα κάποια καινούργια μέχρι 80€ τα οποία θα βγάζουν καθαρό και δυνατό ήχο χωρίς διαστρεβλώσεις, και να με βυθίζουν μέσα σε αυτό που ακούω είτε είναι παιχνίδι, είτε τραγούδι, είτε ταινία. 

Αυτά εδώ μου φαίνονται καλά http://www.razerzone.com/store/razer-ferox 

Εσείς τι μου προτείνετε;

Δημοσ.

Όσο περισσότερα watt τόσο ποιοτικότερος ήχος; Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά ηχείων; Μόνο τα watt παίζουν ρόλο;

Δημοσ.

Αν θες 5.1 (και εννοείται θα τα τοποθετήσεις και σαν 5.1 και όχι @.1) σε αυτά τα χρήματα η μοναδική επιλογή είναι τα z-506 που είναι οκ, αν είναι 2 ή 2.1 έχεις περισσότερες επιλογές αλλά δεν έχω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, ειδικά για 2 ηχεία.

Γενικά να κοιτάξεις για ξύλινα ηχεία με tweeters, όσο περισσότερα watt τόσο δυνατότερα όχι ποιοτικότερα, επίσης πρόσεξε πως μετράνε τα watt αν είναι rms ή κάτι άλλο.

Ενδεικτικά πάντως κοίτα για ηχεία πάνω από 8w και woofer πάνω από 30w rms.

Δημοσ.

Όσο περισσότερα watt τόσο ποιοτικότερος ήχος; Τι πρέπει να προσέξω για την αγορά ηχείων; Μόνο τα watt παίζουν ρόλο;

Εφόσον θες καλό ήχο σε games και ταινίες, νομίζω πως ένα σετάκι 5.1 θα σε ικανοποίησει απόλυτα. Η πρόταση του Σαϊνόμπι είναι εξαιρετική. Αν δίνεις περισσότερη βάση στη Μουσική βέβαια, αξίζει τον κόπο να κοιτάξεις και για ένα αξιοπρεπές stereo (2.0) σύστημα.

Τα Watt, όπως πολύ σωστά γράφει ο Havik, είναι ένας τρόπος για να μετρηθεί η ισχύς των ηχείων. Περισσότερα Watt δεν σημαίνουν απαραιτήτως και ποιοτικότερο ήχο.

Ωστόσο, ειδικά όταν συγκρίνεις παρόμοια συστήματα ηχείων, εννοείται πως κοιτάς και τα Watt. Ένα σετάκι που αποδίδει περισσότερα Watt θα βγάζει και καλύτερο ήχο σε μεγαλύτερες εντάσεις σε σχέση με κάποιο παρόμοιο με λιγότερα, το οποίο πιθανόν να παραμορφώνει τον ήχο αν το τσιτώσεις.

Τα Watt RMS είναι ουσιαστικά ο μέσος όρος ισχύος που αποδίδει ένα ηχείο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για διάφορες συχνότητες. Μην το ψάχνεις πολύ, στα φτηνότερα σετάκια συνήθως όλες οι τιμές ισχύος αφορούν Watt RMS. Πρόβλημα θα υπήρχε αν συνέκρινες Watt RMS με Watt άλλου "τύπου". Αλλά αυτό, όπως σου είπα, χλωμό να παίξει σε φτηνά σετάκια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...