tiraklakis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα παιδιά! Ένας φίλος έχει το εξής πρόβλημα και ζήτησε τη βοήθεια μου. Υπάρχουν 2 διαμερίσματα κολλητά με το ένα να έχει σύνδεση ίντερνετ και το άλλο όχι! ΤΟ ρουτερ εινςι σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από το δίπλα σπίτι αλλά μάλλον ο τοίχος είναι χοντρός και το σήμα φτάνει μέχρι πίσω από τη πόρτα! Πως μπορούμε να το ενισχύσουμε; Ακόμα και μέσα στο σπίτι σε κάποια σημεία δεν έχει δυνατό σήμα παρότι πρόσφατα πήρε ρουτερ με 2 κεραίες! Πλέον τα 2 σπίτια έχουν κοινό ρολόι ΔΕΗ (πριν είχαν ξεχωριστό) αν παιζςι ρόλο στη λύση που θα προτείνετε! Εγώ σκέφτηκα να μπει και δεύτερο ρουτερ που θα παίρνει σήμα από το 1Ο και θα δίνει ίντερνετ στο δίπλα σπίτι. Μήπως γινεται μα έρθει μεσω του δικτύου της ΔΕΗ με αυτές τις μπριζες δικτύου πώς τις λένε; Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App
SPANK Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αν ειναι κολλητά τα διαμερίσματα καλύτερα θα ηταν με καποιο τρόπο απο εξω απο τα μπαλκόνια να περάσει ενα καλώδιο ethernet, η καλύτερα να γίνει μια πολυ μικρή τρύπα στον τοίχο κατω στην γωνία ωστε να περάσει το καλώδιο
poulinos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 δυο τρεις λυσεις. λυση α.βαζεις ενα Repeater στο δευτερο σπιτι πιανει το σημα το ενισχυει και το περναει στο δευτερο σπιτι. β.powerlines εφοσον λες οτι ειναι το ιδιο ρολοι δεη.αν δεν παιξει εχεις χασει αρκετα λεφτα γιατι τα καλα Powerlines ειναι ακριβα. γ.καλωδιο δικτυου και στο δευτερο σπιτι ειτε δινεις με καλωδιο ειτε βαζεις ενα access point για να δινει ασυρματα.αν εχεις καποιο παλιο ρουτερ μπορεις να το κανεις access point. δ.οτι εβαλε ρουτερ με 2 κεραιες η 3 κεραιες η 10 κεραιες δεν αλλαζουν πολλα.το ρουτερ ειναι παλι 100mw.οι παραπανω κεραιες πολλες φορες ειναι για να πετυχεις την επιθυμητη ταχυτητα που δινει το access point δηλαδη N600 πχ.η να εχεις λιγο καλυτερο coverage.αλλα θαυματα δεν γινονται. για μενα καλυτερη λυση η γ μετα η α μετα η β. 1
tiraklakis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται τόσο κοντά να μην έχει σήμα!εγώ έχω στο σπίτι χωρίς κεραία ρουτερ του ΟΤΕ κ πιανει σε 2 ορόφους άλλα κι έξω από το σπίτι σε ακτίνα περίπου 20 μέτρων! Κανένα καλό repeater; Το σήμα φτάνει ακριβώς μετά την πόρτα εισόδου του 2ου διαμερίσματος! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App
Universal Soldier Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 υπάρχουν πολλοί τρόποι διαλέγεις και παίρνεις:1 Ethernet από το μπαλκόνι και switch2 Ethernet από το μπαλκόνι να μπει στο 2o σπίτι και WiFi Access Point με POE3 2xRepeater ( ΑP+Client Link ) με PΟΕ + καλή κεραία ένα σε κάθε μπαλκόνι και Ethernet μέσα στα σπίτια4 καλο USB WiFI Alfa AWUS036H + κεραία5 Τα powerlines είναι αμφίβολα άμα θα παίξουν H καλύτερη λύση είναι το 2o και το 3α κάτι που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί γράφετε για τους φίλους σας και δεν γραφουν oi ίδιοι, troubleshooting δια αντιπρόσωπου ?
tiraklakis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Από μπαλκόνι ειναι μεγάλη η απόσταση! Ρώτησα εγώ γιατί ο συγκεκριμένος δεν έχει σχέση με φορουμς κτλ! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App
Universal Soldier Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Γιαυτο είπαμε wireless link από το μπαλκόνι, δεν νομίζω πως γίνετε και κάπως αλλιώς Από που αλλου θα περάσεις καλώδιο απο την εξώπορτα ?
poulinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται τόσο κοντά να μην έχει σήμα!εγώ έχω στο σπίτι χωρίς κεραία ρουτερ του ΟΤΕ κ πιανει σε 2 ορόφους άλλα κι έξω από το σπίτι σε ακτίνα περίπου 20 μέτρων! Κανένα καλό repeater; Το σήμα φτάνει ακριβώς μετά την πόρτα εισόδου του 2ου διαμερίσματος! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App εχει να κανει με πολλα.με ρουτερ με καναλι με παρασιτα απο αλλα ρουτερ με εμποδια .κτλ κτλ κτλ.repeater κατι απλο tp link 701nd αν θες κατι φτηνο απλα παρε το version 2.αν και το v1 δεν πρεπει να υπαρχει.μετα σε καλυτερα κανα air live κανα netgear κανα tp link. Από μπαλκόνι ειναι μεγάλη η απόσταση! Ρώτησα εγώ γιατί ο συγκεκριμένος δεν έχει σχέση με φορουμς κτλ! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App το Utp μπορει να παιξει μεχρι 100 μετρα και επισης αν ριξεις Utp μπορεις ενα παλιο adsl router που εχεις να το κανεις access point οποτε να μην εχεις καθολου εξοδα σχεδον.και θα ειναι πιο σιγουρη λυση πιο σταθερη πιο καλη.μετα υπαρχουν και οι πιο ακριβες λυσεις οπως ειπε ο universal.
tiraklakis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Παλιό ρουτερ υπάρχει εξτρά! Πως θα το κάνουμε repeater; Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Παλιό ρουτερ υπάρχει εξτρά! Πως θα το κάνουμε repeater; Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App τα παλια adsl router δεν μπορουν να γινουν repeater με την εννοια να πιανουν ασυρματα ενα δικτυο και να δινουν ειτε ασυρματα ειτε με καλωδιο.τα παλια adsl router η να το πω καλυτερα ολα τα adsl router μπορουν απλα με μια δυο αλλαγες να τα κανεις access points.δηλαδη να παιρνουν με ethernet(utp) απο το αλλο adsl router και να δινουν ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα.αν εσυ θες Repeater τοτε πρεπει να παρεις τετοια συσκευη που να παιζει repeater.
tiraklakis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικά πήρα ένα tplink 40€ που μπαίνει στη πρίζα απευθείας έκανα τις ρυθμίσεις και όλα οκ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικά πήρα ένα tplink 40€ που μπαίνει στη πρίζα απευθείας έκανα τις ρυθμίσεις και όλα οκ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Αποστολή από το LT30p με τη χρήση Insomnia App μην ξεχασεις να το κανεις και firmware update για να γινει up to date και γενικα επειδη μπορει να εχουν βγει αρκετα firmwares για διαφορα bugs που μπορει να εχει.κατεβαζεις το firmware Που αντιστοιχει στο μοντελο σου οπως και στο version αμα εχει πολλα version.απο κατω γραφει πιο version εχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα