Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρ'ότι είμαι σίγουρος οτι το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί πολλές φορές για συζήτηση ,επειδή δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό,ξεκινάω άλλο ένα thread!

Ο συγκεκριμένος ιός με έχει ταλαιπωρήσει αρκετές φορές-και συνεχίζει να με ταλαιπωρεί.

Ο καλύτερος τρόπος που έχω βρει για να τον απενεργοποιώ και να τον διαγράφω είναι με το live cd της Kaspersky.

Παρ'όλα αυτά σε συγκεκριμένο μηχάνημα ο ιός το μολύνει σχεδόν τακτικά!Τον έχω αφαιρέσει τουλάχιστον 3 φορές σε διάστημα 1 έτους και τώρα ξαναμολύνθηκε.Υπάρχει κάποιος τρόπος να εντοπίσω απο πού μπορεί να προήλθε;Ο υπολογιστής ο οποίος μολύνεται δεν χρησιμοποιείται για κατεβάσματα,παιχνίδια κλπ, αλλά κυρίως για σερφάρισμα σε ασφαλείς κατα κύριο λόγο ιστοσελίδες και διαθέτει ενημερωμένη έκδοση του AVG.Oπότε κάθε φορά που καλούμαι να τον αφαιρέσω βρίσκομαι αντιμέτωπος με το αίνιγμα απο πού μπορει να προήλθε.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι πλήρης η αφαίρεση και να μένουν κατάλοιπα που τον ενεργοποιούν μετά απο τυχαίο χρονικο διάστημα;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το πιθανότερο ειναι να μην εχει βγεί εντελώς αλλα εχει καποια κατάλοιπα πισω του , μπες σε safe mode και κανε scan με το malwarebytes και supernatispyware

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι? έχει webcam? από όσο γνωρίζω στο μήνυμα που βγαίνει σου έχει και την φωτογραφία σου (από ότι μου έχουν πει). Άν αφαιρούσες την webcam?

Δημοσ.

Πρώτη φορα το ακουω αυτο με την webcam οτι σου βάζει και φωτογραφία ...

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά έτσι είχα ακούσει... :/

Δημοσ.

Δεν ξέρω στους γονεις μου παντως που ειχαν κολλήσει και εχουν και webcam δεν ειχε καμια photo τους η κατι τετοιο

Δημοσ.

Ναι το pc διαθέτει webcam που χρησιμοποιείται μόνο στο skype απ'ότι ξέρω.Ωστόσο το μόνο που ξέρω είναι ότι απλά χρησιμοποιείται σε ένα πλαίσιο της κλειδωμένης οθόνης για να προκαλεί περισσότερο πανικό στα θύματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το pc διαθέτει webcam που χρησιμοποιείται μόνο στο skype απ'ότι ξέρω.Ωστόσο το μόνο που ξέρω είναι ότι απλά χρησιμοποιείται σε ένα πλαίσιο της κλειδωμένης οθόνης για να προκαλεί περισσότερο πανικό στα θύματα.

Σωστός. Λίγα variants τη χρησιμοποιούν, για να είναι πιο ψαρωτικό. Έχω βρει τέτοιο variant, αναβει το λαμπάκι της κάμερας και τραβάει φωτογραφίες.

Δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με τη πρόκληση της μόλυνσης. Σαν να λέμε κόλλησα έναν ιό που παίζει ένα τραγούδι συνέχεια, και να λέμε για λύση α ωραία βγάλε τα ηχεία.

Τώρα στο θέμα.

Τα ransomware, μέχρι τώρα έχουν το χαρακτηριστικό οτι βγαίνουν και δεν αφήνουν ενεργά υπολείμματα. 

Θα πρότεινα να σκανάρεις με μερικά εργαλεία.

Πχ kaspersky virus removal tool, hitman pro, Emsisoft emergency kit.

Δωρεάν όλα.

Καθαρίζεις temp αρχεία κτλ με κάποιο πρόγραμμα, κατα προτίμηση αυτό.

Βεβαιώνεσαι οτι δεν έχεις περιττά και ύποπτα προγράμματα στον πινακα ελέγχου, και το ίδιο για addons σε Browsers.

Βεβαιώνεσαι οτι έχεις ενημερωμένη java, flash player, pdf reader.

Άλλαξε antivirus σε avast ή panda cloud. Μια αλλαγή δεν κάνει κακό.

Ίσως είναι κάποιο variant που έχει χτυπήσει μια συγκεκριμένη σελίδα που επισκέπτεται ο χρήστης.

Ή έχει κάποιο backoor/trojan μέσα, που κατεβάζει τακτικά ένα ransomware. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω πέσει ποτέ μου σε τέτοια περίπτωση.

Δημοσ.

Παιδιά όπως και να το κάνουμε ακόμη κι αν διαγράψουμε τον ιό το σύστημα γίνεται πιο ευάλωτο, πιο αργό κ.λ.π.

Γι' αυτό καλό θα ήταν να γίνει ένα format :( Πάντως καλό θα είναι να έχουμε και ένα DeepFreeze ή Returnil για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο !! 

Δημοσ.

Παιδιά όπως και να το κάνουμε ακόμη κι αν διαγράψουμε τον ιό το σύστημα γίνεται πιο ευάλωτο, πιο αργό κ.λ.π.

Γιατι αν το διαγράψουμε γίνεται πιο ευάλωτο, πιο αργό κ.λ.π. ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...