Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Κόσμημα αξίας 3800 το 2009 αξία σε χρυσό και διαμάντι σημερινή 612 ... 

ειναι αυτό που λένε "παρε χρυσαφικά δε χάνεις ποτέ"... :(

Επεξ/σία από kanesaxo
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

ειναι αυτό που λένε "παρε χρυσαφικά δε χάνεις ποτέ"... :(

Στο αρχικό κόσμημα πληρώνεις design / όνομα και τις ώρες που έκανε κάποιος για να το φτιάξει. Όταν το πουλάς για χρυσό, απλά παίρνεις τα πραγματικά χρήματα που αξίζει.

Αυτός που θα το αγοράσει 612€ μπορεί να το μεταμορφώσει σε έργο τέχνης και να το πουλήσει 10,000€ μπορεί απλά να φτιάξει μια βέρα και να το πουλήσει 1000€ και να πληρωθεί απλά τις εργατοώρες του.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ οτι δε θα έπρεπε να το πουλάς απλα για χρυσό.

Και οταν μιλάμε για κοσμήμτα χιλιαδων ευρώ, σίγουρα κρατούν μια χ αξια ώς "αυτόνομα" τεμάχια και θα έπρεπε να πωλούνται ώς τετοια.

Βεβαια, αν ο αλλος εχει ανάγκη...

Δημοσ.

Αν περάσει η μόδα του, δεν έχει καμία αξία. Αν είναι διαχρονικό σχέδιο γνωστού σχεδιαστή, κρατάει αξία. Είναι θέμα προσφοράς / ζήτησης.

Επένδυση μπορεί να θεωρηθεί ο χρυσός σε περιόδους που όλα πάνε χάλια. Το κόσμημα είναι επένδυση μόνο εφόσον το αγοράζεις απο κάποιον που πνίγεται και θέλει κάπου να πιαστεί ή έχει κάτι μοναδικό σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής (πετράδι κλπ)

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dvlsakos είπε

Αρά δηλαδή η εκτίμηση γίνετε με ζύγισμα και τιμή χρυσού ?

Ζυγισμα, ελεγχος καρατιων και τιμη χρυσου. 

Δημοσ.
Στις ‎9‎/‎7‎/‎2016 στις 7:36 ΠΜ, EvilEyes είπε

Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα κάνω εδώ την ερώτησή μου. Έχω από το γάμο μου 2 χρυσές λίρες αγγλίας, η μία του 1927 σε άριστη κατάσταση και μία του 1928 με μία μικρή γρατζουνιά. Επειδή τόσο καιρό τις έχω κάθονται σκέφτηκα ότι επειδή δε μου προσφέρουν τίποτα απολύτως να τις δώσω για μετρητά.

Η ΤτΕ τις αγοράζει όμως μόνο στο κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα, πράγμα που μου είναι δύσκολο να μεταβώ εκεί από επαρχία.

Άκουσα ότι στην Πειραιώς μπορεί κάποιος να πουλήσει. Ισχύει;

Που αλλού θα μπορούσα να τις δώσω;

Στο fb υπαρχουν 100δες ομαδες αγοραπωλησιων νομισματων,

Δημοσ.

Κανενα κοσμημα δεν ειναι επενδυση... εκτος απο πολυ πολυ ακριβα ...και ενα που κανει 80.000 να παρεις την αλλη μερα το πουλας με χασουρα 40-50%...

Φυσικα και ειναι εργα τεχνης...απλα το πουλας σαν υλικο. Η καλυτερη μεθοδος αποταμιευσης ειναι ο χρυσος, η λιρα και σε συνδιασμο με μετρητα παντα και ολα αυτα εκτος τραπεζης...

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 17/9/2017 στις 1:13 ΠΜ, Joshua21 είπε

Ριχάρδος... αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε!

Πρόσεχε μην έρθουν τίποτα κύριοι για έρευνες στο σπίτι σου 😉

Δημοσ.
2 hours ago, Vasivouzoukos said:

Πρόσεχε μην έρθουν τίποτα κύριοι για έρευνες στο σπίτι σου 😉

ξεθαβουμε θεμα απο το μαιο.good.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...