Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πολλές δύο μόνο.

πηγαινε να τις δωσεις...τωρα που εχουν λεφτα και τα μαγαζια αυτα!

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Η λιρα δεν είναι συλλεκτικο ειδος για να είναι αψεγαδιαστη στην εμφανιση. Σημασία εχει το βάρος. Καθως είναι 22 καρατια χρυσός είναι πολύ μαλακή και μπορει να εχουν φυγει καποα ρινίσματα. Αν εχει το σωστό βάρος παιρνεις το ακεραιο ποσό.

Μπορεις να απευθυνθεις και στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος (στην Αθηνα τουλαχιστο).

Μια μικρη ένσταση/διευκρινηση εδω. Η χρυση λιρα είναι επενδυτικος χρυσος και βασικα δεν πολυεπιτρεπεται να ανταλλασσεται παντου.

Αυτος ειναι και ο επισημος λογος που πολλα καταστηματα τις αγοράζουν με βαση το βαρος τους (αν και ρεαλιστικα ο πραγματικος λόγος ειναι πως ετσι τις αγοραζουν φθηνότερα). Δεν μπορουν να δικαιολογησουν δηλ. "Αγορα 1 χρυσης λιρας" αλλα δικαιολογουν "Αγορα 8gr k22".

Oταν η λιρα εχει ταλαιπωρηθει αφενος μπορεί να χασει ρινισματα οπως λες οποτε αυτοματα παυει να ειναι 1 χρυση λιρα (συγκεκριμενων προδιαγραφων) αρα επενδυτικος χρυσός και ειναι περιπου 8 γραμμαρια χρυσου k22.

Γι αυτό αν δεις αγοράζεται και πουλιέται πιο ακριβα (ως επενδυτικος) απο το βαρος της σε χρυσό.

Αλλα δεν ειναι μονο θεμα βαρους, είναι και θεμα παχους και κανα δυο αλλων προδιαγραφων.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα,η τιμη του χρυσου αλαζει καθημερινα,δεν υπαρχει μαγαζι που να σου παρει αυτα που θα πας σαν κοσμημα..ολοι αγοραζουν τα κοσμηματα αξια χρυσου γιατι τα παντα πανε για λιωσιμο,το θεμα ειναι να παρεις καλη τιμη σαν χρυσο και να μην σε φανε εκει...

εγω ασχολουμε με κινητα αλλα εχω και μαγαζι αγορας χρυσου γι αυτο στα λεω αυτα..εγω πχ δινω πολυ καλυτερες τιμες απο τον ριχαρδο που εχει απλα ονομα και βγενει στην tv

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

καλησπερα,η τιμη του χρυσου αλαζει καθημερινα,δεν υπαρχει μαγαζι που να σου παρει αυτα που θα πας σαν κοσμημα..ολοι αγοραζουν τα κοσμηματα αξια χρυσου γιατι τα παντα πανε για λιωσιμο,το θεμα ειναι να παρεις καλη τιμη σαν χρυσο και να μην σε φανε εκει...

εγω ασχολουμε με κινητα αλλα εχω και μαγαζι αγορας χρυσου γι αυτο στα λεω αυτα..εγω πχ δινω πολυ καλυτερες τιμες απο τον ριχαρδο που εχει απλα ονομα και βγενει στην tv

Σε ποια πόλη είσαι;

Δημοσ.

Ξεθαψες βρε θεούλη thread ενός έτους για να γράψεις ότι αγοραζεις ακριβότερα από τον Ριχάρδο(γαματο όνομα btw)?

ο,τι θυμαται χαιρεται ο καθενας...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να καταλάβω στο χρυσοχοείο στο ζυγίζει και στο πουλάει ανάλογα το βάρος και την τιμή του χρυσού?
πχ ένα δαχτυλίδι 14 καράτια χρυσό ποσό  μπορεί να πουληθεί ?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

To ιδιο ειναι το χρυσοχοειο με το ενεχυροδανειστηριο?

Ουτε 10 ευρω οντως? 

Για λευκοχρυσο 750 ?

χρυσοχοείο = κοσμηματοπωλείο. 

Άλλο πράγμα το ενεχυροδανειστήριο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

χρυσοχοείο = κοσμηματοπωλείο. 

Άλλο πράγμα το ενεχυροδανειστήριο. 

Ναι εννοω αν θα παρω ιδια τιμη και απο τα δυο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Ναι εννοω αν θα παρω ιδια τιμη και απο τα δυο.

Σε κάθε μέρος που ρωτάς θα δίνουν διαφορετική τιμή. Όλες οι τιμές που υπολογίζουν είναι εμπειρικά και κατά προσέγγιση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...