Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια .

θα ηθελα να σας παρακαλεσω σε οποιον μπορεσει να μου δωσει μια μικρη βοηθεια  οσο αφορα με τα windows embedded της τηλεορασης μου(samsung cxn460),και πιο συγκεκριμενα...

Μου βγαζει το εξης μυνημα (NTLDR is missing)

Ti μπορω να κανω για να την συνεφερω?

Μπορω βασικα η οχι?

Αν ημουν Ελλαδα θα φωναζα καποιον να την εφτιαχνε αλλα εδω που ειμαι, μονο να τηλεφωνησω ειναι 50 ευρω οποτε φανταστειτε τα υπολοιπα. 

Eνοειται οτι δεν μπαινει μεσα στα windows μου βγαζει το γνωστο μαυρο πινακα για οσους γνωριζουν και απο κατω γραφει να πατησω για να κανει ρεσετ αλλα δεν γινεται και τιποτα με αυτο.

Πατωντας το F2 μπηκα μεσα στο BIOS αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι.

Εριξα μια ματια στο ιντερνετ αλλα δεν ταιριαζει κατι με την δικη μου περιπτωση γιατι βασικα δεν εχω ουτε cd me windows(γιατι δεν εχουν με τις τηλεορασεις) αλλα και ουτε cd&dvd driver για να δοκιμαζα πχ μια διαδικασια που βρηκα,γιατι οι περισσοτερες περιπτωσεις λενε να βαλεις στο dvd-cd driver το cd με τα windows και να ξεκινησεις ετσι.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δες στο BIOS αν εχει boot απο USB. Λογικα θα εχει. Επισης αν εχει boot απο USB-CD γιατι μερικα κανουν διαχωρισμο στο BIOS. Ακομα και αν δεν εχει ομως μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις ενα usb-cd και να δοκιμασεις με δισκακι

Μπορεις να ""φτιαξεις" ενα usb-cd drive παιρνοντας καλωδιο ανταπτορα απο IDE/SATA to USB. Ερχεται μαζι με μετασχηματιστη για τροφοδοσια και ειναι χρησιμο γενικα για να συνδεεις σκετους δισκους οποιουδηποτε τυπου χωρις να τους βαζεις σε θηκη

Αν θες μπορεις επισης να φτιαξεις ενα bootable USB stick χρησιμοποωντας το δωρεαν wintoflash

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση σου και το ενδιαφερον που εδειξες...

μαλον το τελευταιο κεφαλαιο θα δοκιμασω μου φαινεται πιο ευκολο...

το κατεβασα λοιπον αυτι το wintoflash ,απλα το ριχνω μεσα σ ενα φλασακι και επειτα κανω boot apo usb?

η κανω και κατι αλλο?

Δημοσ.

Πρεπει να βρεις και ενα .iso αρχείο με τα windows που θες να περασεις. Το αρχειο αυτο το περνας στο φλασακι μεσω του προγραμματος wintoflash. Αφου περαστουν τα windows στο φλασακι ειναι ετοιμο για boot from USB.

Δημοσ.

w

Πρεπει να βρεις και ενα .iso αρχείο με τα windows που θες να περασεις. Το αρχειο αυτο το περνας στο φλασακι μεσω του προγραμματος wintoflash. Αφου περαστουν τα windows στο φλασακι ειναι ετοιμο για boot from USB.

πω πω.... δυσκολο πραγμα τελικα αυτοι οι υπολογιστες...

πρεπει να δω ποια windows ειναι να κατεβασω ακριβως τα ιδια και σε iso κι ολας ε?

την εκατσα...

σ ευχαριστω πολυ παντως θα πεδευτω και μακαρι να βγαλω ακρη

στο boot mesa λεει

ALL USB KEY 

All USB HDD   το δευτερο διαλεγω οταΝ ΚΑΝΩ κ τα υπολοιπα?

Δημοσ.

πρεπει να δω ποια windows ειναι να κατεβασω ακριβως τα ιδια και σε iso κι ολας ε?

την εκατσα...

Tα windows που θες να περασεις θα βρεις ανεξαρτητα απο το τι ειχες μεσα. Τα εχεις πουθενα σε κανα cd? (σκεφτομαι εναν τροπο που θα μπορουσες να παρεις .iso απο το ιδιο το cd ώστε να μην ψάχνεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα δουλεψει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα windows που θες να περασεις θα βρεις ανεξαρτητα απο το τι ειχες μεσα. Τα εχεις πουθενα σε κανα cd? (σκεφτομαι εναν τροπο που θα μπορουσες να παρεις .iso απο το ιδιο το cd ώστε να μην ψάχνεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα δουλεψει)

S ευχαριστω φιλε νικο κ σενα για το ενδιαφερον σου.

οχι δεν υπαρχουν πουθενα τα windows δυστηχως για μενα,και δεν μου λες?????????

επειτα εφοσον κανω ολα τα υπολοιπα (κατεβαζω απο τορεντ τα windows τωρα) ξεκινα διαδικασια φορματ του υπολογιστη?

αν γινει κατι τετοιο σημαινει οτι ειμαι σε καλο δρομο ε? αλλα το θεμα ειναι πως να συνεχισω μετα αφου δεν ξερω την τυφλα μου....τελος παντον...θα ανατιναχτει να μου πεις?

Επεξ/σία από sokvmax1200
Δημοσ.

βασικα κατεβασα 2 αρχεια με iso windows αλλα το θεμα ειναι οτι με το συγκεκριμενο προγραμμα που αναφερετε πιο πανω δεν γινετε τιποτα γιατι λεει δεν υποστηριζετε η μορφη iso oute morfh zip.

καποιος κατι ?????????????????????????

Δημοσ.

sokvmax1200 επειδή βλέπω οτι δεν εχεις την ελάχιστη εμπειρία που απαιτείται θα σου πρότεινα να ΜΗΝ συνεχίσεις πριν την αποκτήσεις ή χωρίς να σε βοηθήσει τεχνικός. Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα οτι η συγκεκριμένη οθόνη εχει ενσωματωμένο υπολογιστή. 

Το πρόβλημα ntlrd is missing συνήθως λύνεται με μια απλή διαδικασία αλλά είναι καλό να εχεις τα ιδια windows και οχι οποιαδήποτε έκδοση. Επίσης αν δοκιμάσεις να κάνεις επανεγκατάσταση των windows (όπως ανεφερες παραπάνω) είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα κολλήσεις στο θέμα των οδηγών-drivers. Τα windows ειναι η βάση αλλά για να λειτουργήσουν με το εκάστοτε λογισμικό απαιτούν επιπρόσθετο λογισμικό drivers. Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο δεν τους βρήκα, αρα η sm τους κρύβει σαν χρυσάφι. 

Αν αντιμετώπιζα προσωπικά το πρόβλημα τι θα έκανα:

1. Θα έκανα πρώτα ένα clone αντίγραφο ασφαλείας.
  2. Θα έκανα boot με linux για να δω αν κάπου στο δίσκο υπάρχουν χύμα οι drivers και για να δω ποια έκδοση των windows εχει
  3. Θα εξεταζα την υγεία του δίσκου με κάποιο smart tool
  4. Θα έφτιαχνα ένα boot-usb με τα ίδια (ή σχεδον ίδια windows) και θα πέρναγα χειροκίνητα το ntlrd.

Τα παραπάνω απαιτουν αρκετή εμπειρία και πιθανόν την ανάγκη να βγάλεις το δίσκο και να τον κουμπώσεις σε άλλο μηχάνημα. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κάτι απλό και δεν ξέρω κι αν εχεις τον αναλογο εξοπλισμό. Καλύτερα λοιπόν να βρεις κάποιον στο περιβάλλον σου και να τον πληρώσεις να το κοιτάξει. Προς θεού δεν σου λεω να μην προσπαθήσεις, άλλωστε στην πρακτική μαθαίνεις αλλά δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσεις το ρητό «η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας»

Να σου δώσω άλλη μια πιθανή διάσταση του προβλήματος. Μπορει ο δίσκος να εχει «χτυπήσει» δηλαδή να πεθαίνει.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το  NTLDR μπορεί να λύνεται περνώντας πάλι το αρχείο που λείπει αλλά αααν εγινε απο καποιον ιό για παραδειγμα. τότε το πρόβλημα μπορει να μην ειναι μονο αυτο, αλλά να συναντήσεις κι άλλο στην συνέχεια. Για αυτό η λύση φορμάτ είναι καλή σε τέτοια περίπτωση ειδικά αν δε σε νοιάζει μη χάσεις αρχεία κλπ. Αλλά όπως λέει ο arc από πάνω θα υπάρξει και το πρόβλημα των drivers και ίσως να σκαλώσεις και κάπου στην διαδικασία εγκατάστασης των windows. 

Τελειώνοντας, γνώμη μου είναι ότι από torrent δεν ειναι τοσο καλό να κατεβάζεις λειτουργικό σύστημα ειδικά αν δεν έχεις κάποια εμπειρία για να μπορέσεις να αξιολογήσεις το τι κατεβάζεις :)

(κι εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια συσκευή που διαθέτει ο φίλος, για αυτό και δεν απαντάω στο θέμα με το πως να κανει boot γιατί δεν μπορώ καν να φανταστώ πως μπορει να ειναι το bios :P )

Δημοσ.

,

sokvmax1200 επειδή βλέπω οτι δεν εχεις την ελάχιστη εμπειρία που απαιτείται θα σου πρότεινα να ΜΗΝ συνεχίσεις πριν την αποκτήσεις ή χωρίς να σε βοηθήσει τεχνικός. Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα οτι η συγκεκριμένη οθόνη εχει ενσωματωμένο υπολογιστή. 

Το πρόβλημα ntlrd is missing συνήθως λύνεται με μια απλή διαδικασία αλλά είναι καλό να εχεις τα ιδια windows και οχι οποιαδήποτε έκδοση. Επίσης αν δοκιμάσεις να κάνεις επανεγκατάσταση των windows (όπως ανεφερες παραπάνω) είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα κολλήσεις στο θέμα των οδηγών-drivers. Τα windows ειναι η βάση αλλά για να λειτουργήσουν με το εκάστοτε λογισμικό απαιτούν επιπρόσθετο λογισμικό drivers. Με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο δεν τους βρήκα, αρα η sm τους κρύβει σαν χρυσάφι. 

Αν αντιμετώπιζα προσωπικά το πρόβλημα τι θα έκανα:

1. Θα έκανα πρώτα ένα clone αντίγραφο ασφαλείας.
  2. Θα έκανα boot με linux για να δω αν κάπου στο δίσκο υπάρχουν χύμα οι drivers και για να δω ποια έκδοση των windows εχει
  3. Θα εξεταζα την υγεία του δίσκου με κάποιο smart tool
  4. Θα έφτιαχνα ένα boot-usb με τα ίδια (ή σχεδον ίδια windows) και θα πέρναγα χειροκίνητα το ntlrd.

Τα παραπάνω απαιτουν αρκετή εμπειρία και πιθανόν την ανάγκη να βγάλεις το δίσκο και να τον κουμπώσεις σε άλλο μηχάνημα. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κάτι απλό και δεν ξέρω κι αν εχεις τον αναλογο εξοπλισμό. Καλύτερα λοιπόν να βρεις κάποιον στο περιβάλλον σου και να τον πληρώσεις να το κοιτάξει. Προς θεού δεν σου λεω να μην προσπαθήσεις, άλλωστε στην πρακτική μαθαίνεις αλλά δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσεις το ρητό «η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας»

Να σου δώσω άλλη μια πιθανή διάσταση του προβλήματος. Μπορει ο δίσκος να εχει «χτυπήσει» δηλαδή να πεθαίνει.

σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου να εισαι καλα!

Το πρόβλημα με το  NTLDR μπορεί να λύνεται περνώντας πάλι το αρχείο που λείπει αλλά αααν εγινε απο καποιον ιό για παραδειγμα. τότε το πρόβλημα μπορει να μην ειναι μονο αυτο, αλλά να συναντήσεις κι άλλο στην συνέχεια. Για αυτό η λύση φορμάτ είναι καλή σε τέτοια περίπτωση ειδικά αν δε σε νοιάζει μη χάσεις αρχεία κλπ. Αλλά όπως λέει ο arc από πάνω θα υπάρξει και το πρόβλημα των drivers και ίσως να σκαλώσεις και κάπου στην διαδικασία εγκατάστασης των windows. 

Τελειώνοντας, γνώμη μου είναι ότι από torrent δεν ειναι τοσο καλό να κατεβάζεις λειτουργικό σύστημα ειδικά αν δεν έχεις κάποια εμπειρία για να μπορέσεις να αξιολογήσεις το τι κατεβάζεις :)

(κι εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια συσκευή που διαθέτει ο φίλος, για αυτό και δεν απαντάω στο θέμα με το πως να κανει boot γιατί δεν μπορώ καν να φανταστώ πως μπορει να ειναι το bios :P )

ευχαριστω και εσενα φιλε μου για το ενδιαφερον σου...

το θεμα ποιο ειναι βασικα...αυτη η τηλεοραση εχει μεσα 2 δισκους μικρης χωρετικοτητας,δεν ειχα μεσα τιποτε παρα μονο προγραμματα,εργα ,φωτογραφιες κτλ τα ειχα και τα διαβαζε ολα απο τον σκληρο εξωτερικο δισκο.

εκει λοιπον που δουλευε αλλα ηταν σχεδον φρακαρισμενα τα παντα δλδ δεν μπορουσα ουτε μια μικρη αναβαθμιση να κανω λογω του οτι οι δισκοι και οι 2 ηταν φουλ ,εκανα την χαζομαρα να ξεγραψω κατι αρχεια και επειτα απο εκει δεν ανοιγε παρα μονο οπως αναφερω πιο πανω...

ο υπολγιστης της τηλεορασης χρησιμοποιοταν στο να βλεπουμε ελληνικα προγραμματα εδω που ειμαι στο εξωτερικο απο το ιντερνετ καθως επεισης και ταινιες οι οποιες ηταν τοποθετημενες μεσα στο εξωτερικο σκληρο δισκο.

αυτα.

σας ευχαριστω λοιπον και παλι για την προσπαθεια σας στο να με βοηθησετε ασχετως που εγω δεν μπορω να συνεχισω.Να ειστε καλα!

Δημοσ.

Το γεγονός ότι η τηλεόραση έχει Windows embedded σημαίνει ότι είναι άχρηστο να παιδεύεσαι προσπαθώντας να βρεις Windows από torrents γιατί δεν θα σου κάνουν. Δεν είμαι ειδικός των Windows embedded αλλά είναι πολύ πιθανό το image του λειτουργικού να είναι συμπιεσμένο και κρυπτογραφημένο σε ένα μικρό αποθηκευτικό μέσο και να αποσυμπιέζεται όταν ξεκινάει. Οποια αλλαγή κι αν κάνεις σε αυτό το 'runtime image' (ακόμη κι αν έβρισκες τη σωστή έκδοση Windwos) δεν πρόκειται να είναι μόνιμη.

Ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα είναι η Samsung. Σίγουρα ένα email στη Samsung δεν πρόκειται να κοστίσει τίποτε, έστω και για να σου πουν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν το προβλημα.

Εναλλακτικά, αν είσαι εκτός εγγύησης και το κόστος επισκευής είναι απαγορευτικό, μπορείς συνδέσεις κάποια άλλη συσκευή (ανάλογα με τι θες να κάνεις από Android TV stick ως media center PC) και να καταργήσεις το embedded.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ ,ναι θα επικοινωνησω με την εταιρεια γιατι αλλιως δεν βγαζω ακρη.

ηταν ομως βολικο το ολο θεμα απο το να ψαξω καινουργιες λυσεις οπως αυτα που αναφερες αν και το Android TV stick μου ειναι αγνωστο τελειως!!!

Δημοσ.

κατεβασε το hiren's boot cd γραψτο σε σε δισκακι αλλαξε το boot priority για να κανει εκκινηση απο cd και εχει μεσα ενα προγραμμα που το διορθωνει δεν εχω χρησιμοποιηση το συγκεριμενο αλλα δοκιμασε

Δημοσ.

s ευχαριστω φιλε μου,μπορω να το κανω απο usb αντι σιντι?διοτι δεν υπαρχει μηχανημα για να παιξει...

κατεβασε το hiren's boot cd γραψτο σε σε δισκακι αλλαξε το boot priority για να κανει εκκινηση απο cd και εχει μεσα ενα προγραμμα που το διορθωνει δεν εχω χρησιμοποιηση το συγκεριμενο αλλα δοκιμασε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...