Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση όταν ανοίγεις το μtorrent να σου ρίχνει το ίντερνετ; Για να καταλάβετε καλύτερα  ανοίγω τo torrent και για 1-2 λεπτά, κατεβάζει κανονικά, αλλά μετά από λίγο αποσυγχρονίζει το router (σα να του κανω restart). Οταν επανελθει το ιντερνετ μπορω ας πουμε να κανω search sto google ή να βαλω youtube κλπ, αλλα τα torrent ειναι νεκρα και επιπλεον δεν μπορω να παιξω online games και πρεπει να κανω restart στο router. Αν θελετε καποιο στοιχειο για συνδεση router κλπ πειτε μου γιατι ειμαι ψιλοασχετος και δεν ξερω τι χρειαζεται για να απαντησει καποιος. 

Το έβαλα σε λάθος θέμα ε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω ειχα τετοια προβληματα,κυριως ομως ταχυτητων,οχι restart(αναλογα το ρουτερ βεβαια).Μειωσε την ταχυτητα του upload κατα 75% περιπου.Δηλαδη εμενα που η γραμμη μου ανεβαζει με ~60kbyte/s,το εβαλα limit στα 15kbyte/s.Μην πειραξεις το download καθολου για αρχη.Μπορει να  φαινεται εκ πρωτης οψεως μη λογικο αλλα θα δεις τεραστια διαφορα.

Επεξ/σία από apple32
  • Like 1
Δημοσ.

Φυσικά άμα ξεσκίζεσαι στα torrents μπορεί να πέσει το internet σου.

Το internet δεν πέφτει από το bandwidth που τρώει πρόγραμμα αλλα από τα πολλά tcp/udp open connections.

Σε πολύ γενικές γραμμές :

Πρέπει να μείωσης τα tcp/udp open connections στο 1/3 από ότι είναι τώρα, Να ορίσεις το utorrent να παίρνει την μιση ταχύτητα του internet σου, να μην βάζεις να κατεβάζεις πολλές torrents μαζί και να μην κανεις download από wifi.

Δημοσ.

Φυσικά άμα ξεσκίζεσαι στα torrents μπορεί να πέσει το internet σου.

Το internet δεν πέφτει από το bandwidth που τρώει πρόγραμμα αλλα από τα πολλά tcp/udp open connections.

Σε πολύ γενικές γραμμές :

Πρέπει να μείωσης τα tcp/udp open connections στο 1/3 από ότι είναι τώρα, Να ορίσεις το utorrent να παίρνει την μιση ταχύτητα του internet σου, να μην βάζεις να κατεβάζεις πολλές torrents μαζί και να μην κανεις download από wifi.

Επειδη οπως ειπα και πριν ειμαι λιγο ασχετος μηπως μπορεις να μου πεις πως αλλαζω τα tcp/udp?

το προβλημα με τa torrent λυθηκε. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας

Δημοσ.

Επειδη οπως ειπα και πριν ειμαι λιγο ασχετος μηπως μπορεις να μου πεις πως αλλαζω τα tcp/udp?

το προβλημα με τa torrent λυθηκε. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας

καλο ειναι να γραψεις τι εκανες.

επισης αν και το ελυσες το θεμα σου ας πουμε ενα δυο πραγματα παραπανω.ναι γινεται αυτο που αναφερεις και μπορει καποιες φορες να διορθωθει με διαφορετικους τροπους.

α.οπως ειπε ο universal μειωνεις τα connections.

β.αλλαζεις εκδοση προγραμματος η βαζεις αλλο προγραμμα.

γ.κανεις firmware update στο ρουτερ.

δ.κλεινεις το Upnp σε ρουτερ και στο Mtorrent και κανεις port forward.

Δημοσ.

καμιά φορά το Torrent πιάνει όλο το bandwidth και δεν σε αφήνει ούτε fb (σπάνια)

όταν λέτε "πέφτει το Internet" τι εννοείτε? πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ΟΤΕ να σου κάνουν επανεκκίνηση την γραμμή?

Γιατί το restart στα Router του ΟΤΕ είναι χρονοβόρο (όπως και η εκκίνηση)

Θυμάμαι στην αρχή που έστηνα τον εξοπλισμό και είχα μερικά θέματα με το τηλέφωνο, κάθε φορά που άλλαζα συνδεσμολογία περίμενα 2-3 λεπτά να ανάψει το λαμπακι (αν ...)

Είναι θέμα Router?

Δημοσ.

καμιά φορά το Torrent πιάνει όλο το bandwidth και δεν σε αφήνει ούτε fb (σπάνια)

όταν λέτε "πέφτει το Internet" τι εννοείτε? πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ΟΤΕ να σου κάνουν επανεκκίνηση την γραμμή?

Γιατί το restart στα Router του ΟΤΕ είναι χρονοβόρο (όπως και η εκκίνηση)

Θυμάμαι στην αρχή που έστηνα τον εξοπλισμό και είχα μερικά θέματα με το τηλέφωνο, κάθε φορά που άλλαζα συνδεσμολογία περίμενα 2-3 λεπτά να ανάψει το λαμπακι (αν ...)

Είναι θέμα Router?

οχι δεν θελει επανεκκινηση την γραμμη.αν κανεις Reboot το ρουτερ ναι θελει 2-3 λεπτα και ειναι λογικο.θελει κανα λεπτο να κανει boot το ρουτερ θελει κανα 30 seconds να συγχρονισει και θελει και 10 seconds να σηκωσει Ppp.τα φτηνα ρουτερ δεν αντεχουν πολλα πραγματα και πολλα connections συν οτι το mtorrent απο default εχει οριο παρα πολλα connections που δεν εχουν νοημα για adsl γραμμη.για vdsl ισως για adsl οχι.επισης πολλες φορες δεν ειναι οτι μπουκωνει μονο ειτε οτι φταινε και αλλα.η εκδοση του client το παλιο firmware στο ρουτερ ,οτι καποιος δενεχει κανει Port forwrard,οτι καποιος παιζει με upnp που δεν ειναι οτι καλυτερο αφου ειναι λιγο bug.

Δημοσ.

Το θεμα με τα torrent λυθηκε μειωνοντας το upload speed, οπως ακριβως μου ειπε ο φιλος που απαντησε πρωτος, Παρολα αυτα με ξαναπεταξε κανα δυο φορες (χωρις να ειναι ανοιχτο το torrent) και υποψιαζομαι μηπως φταιει το Online game που παιζω (LOL). Υπαρχει τετοια πιθανοτητα?

Δημοσ.

Το θεμα με τα torrent λυθηκε μειωνοντας το upload speed, οπως ακριβως μου ειπε ο φιλος που απαντησε πρωτος, Παρολα αυτα με ξαναπεταξε κανα δυο φορες (χωρις να ειναι ανοιχτο το torrent) και υποψιαζομαι μηπως φταιει το Online game που παιζω (LOL). Υπαρχει τετοια πιθανοτητα?

αν θελει κανα Port forward το lol καντο.επισης κλεισε το UpnP στο ρουτερ και τα firewall κτλ.επισης καλο ειναι οταν παιζεις Online Να μην εχεις ανοιχτο το mtorrent.εκτος αν εχει και κανα θεμα η γραμμη.επισης αν εισαι με wireless προτεινεται για Online game Να εισαι με καλωδιο.

Δημοσ.

Παιδια αφου λυθηκε το προβλημα με τα torrent, για να σας το κανω πιο συγκεκριμενο οταν με πεταξει το ιντερνετ για 5-6 δευτερολεπτα μετα δεν μπορω να μπω ουτε στο λολ ουτε να ανοιξω τα torrent ουτε μια αλλη εφαρμογη με παιχνιδια το Brettspielwelt. Δεν εχω τσεκαρει ποιες αλλες εφαρμογες δεν μπορω να ανοιξω. Ετσι ειμαι αναγκασμενος να κανω restart το μοντεμ καθε φορα που γινεται αυτο.

Δημοσ.

Παιδια αφου λυθηκε το προβλημα με τα torrent, για να σας το κανω πιο συγκεκριμενο οταν με πεταξει το ιντερνετ για 5-6 δευτερολεπτα μετα δεν μπορω να μπω ουτε στο λολ ουτε να ανοιξω τα torrent ουτε μια αλλη εφαρμογη με παιχνιδια το Brettspielwelt. Δεν εχω τσεκαρει ποιες αλλες εφαρμογες δεν μπορω να ανοιξω. Ετσι ειμαι αναγκασμενος να κανω restart το μοντεμ καθε φορα που γινεται αυτο.

αν σε εχει πεταξει απο το ιντερνετ λογικο ειναι μεχρι να ξανασυνδεθει να μην μπορεις να ανοιξεις τιποτα.γιατι πρεπει να ξανασυνδεθει.λογικα οταν σε πεταει ομως πρεπει να σβηνει καποιο λαμπακι στο ρουτερ.ειτε το ιντερνετ ειτε το adsl>σβηνει καποιο?πριν εγραψες οτι εσβηνε το adsl κοινως εκανε αποσυγχρονισμο.τωρα που αλλαξες τα max connections κτλ παλι το ιδιο γινεται και για αυτο για 5-6 seconds δεν εχεις ιντερνετ?ποιο ρουτερ εχεις?επισης δες και τα πιο πανω που εχουμε γραψει για firmware,upnp κτλ.επισις περα απο το Upload limit αν πας στα options/ preferences/bandwidht περιορισε ta max connections και upload slots Κτλ.

Δημοσ.

Το LoL έχει όντως ένα θέμα με αυτό, δηλαδή δημιουργεί και αυτό πολλά P2P connections. Για να το σταματήσεις άνοιξε το LoL και πριν πατήσεις το 'Play' στον launcher θα βρεις πάνω-πάνω ένα εικονίδιο με γρανάζια. Πατάς εκεί και απενεργοποιείς το 'Allow Peer-to-Peer transfers'. Θα χρειαστεί και μια επανεκκίνηση σε υπολογιστή/router για να είσαι σίγουρος. Μου είχε σπάσει τα νεύρα με 3-4 reboots του router κάθε μέρα μέχρι να το βρω.

Δημοσ.

Το LoL έχει όντως ένα θέμα με αυτό, δηλαδή δημιουργεί και αυτό πολλά P2P connections. Για να το σταματήσεις άνοιξε το LoL και πριν πατήσεις το 'Play' στον launcher θα βρεις πάνω-πάνω ένα εικονίδιο με γρανάζια. Πατάς εκεί και απενεργοποιείς το 'Allow Peer-to-Peer transfers'. Θα χρειαστεί και μια επανεκκίνηση σε υπολογιστή/router για να είσαι σίγουρος. Μου είχε σπάσει τα νεύρα με 3-4 reboots του router κάθε μέρα μέχρι να το βρω.

το peer to peer transfer υποτιθεται οτι ειναι για μεταφορα απο χρηστη σε χρηστη απευθειας για πιο γρηγορα με σκοπο να μην περναει απο τον server να υποθεσω..??

επισης ενα σωστο ρουτερ δεν θα πρεπε να τρωει τετοιες φρικες και τετοια κολληματα ουτε με p2p ουτε με τορρεντ ανοιχτο και ας ειχε πολλα connections>αλλα τα ρουτερ τα μισα που δινουν οι Isp ειναι για πεταμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το peer to peer transfer υποτιθεται οτι ειναι για μεταφορα απο χρηστη σε χρηστη απευθειας για πιο γρηγορα με σκοπο να μην περναει απο τον server να υποθεσω..??

επισης ενα σωστο ρουτερ δεν θα πρεπε να τρωει τετοιες φρικες και τετοια κολληματα ουτε με p2p ουτε με τορρεντ ανοιχτο και ας ειχε πολλα connections>αλλα τα ρουτερ τα μισα που δινουν οι Isp ειναι για πεταμα.

Ναι, γι' αυτό ακριβώς είναι, διαμοιρασμός των patch μεταξύ των χρηστών για να μη βαραίνουν οι servers (που ούτως ή άλλως σέρνονται ορισμένες στιγμές). Εννοείται ότι σε σοβαρό ρούτερ δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αλλά ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να αλλάξουν αυτό που δίνει ο πάροχος.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.

Ναι, γι' αυτό ακριβώς είναι, διαμοιρασμός των patch μεταξύ των χρηστών για να μη βαραίνουν οι servers (που ούτως ή άλλως σέρνονται ορισμένες στιγμές). Εννοείται ότι σε σοβαρό ρούτερ δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αλλά ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να αλλάξουν αυτό που δίνει ο πάροχος.

α για τα patch ειναι.οκ get it να το ξερω αν και δεν ασχολουμε με τα παιχνιδια αλλα U never know ποτε μπορει να χρειαστει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...