Προς το περιεχόμενο

Γραφικά σε c++ με qt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως μπορώ να δώσω γραφικά στον παρακάτω κωδικά (c++) με το qt?

#include <iostream>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main ()
{
int n1;
int n2;
char myname;
char color11;

cout << "Poio einai to onoma s? ";
cin >> myname;
cout << "Poio einai to agaphmeno xrwma s? ";
cin >> color11;
cout << "parakalo dose mou ton ari8mo 1: ";
cin >> n1;
cout << "parakalo dose mou ton ari8mo 2: ";
cin >> n2;
cout << myname <<" o prwtos ari8mos einai " << n1 << ", o defteros einai " << n2 << ".\n";
cout << "to a8roisma tous einai " << n1+n2 << ".\n";

{
    system("pause");
}

}

Δημοσ.

Πιθανολογώ ότι θέλει να φτιάξει τα γραφικά σε QT για τα πεδία που εισάγει και μόλις τρέχει το πρόγραμμα να το βγάζει σε κάποιο παράθυρο.

Δημοσ.

μου συστησαν το qt για να φτιαξω γραφικο περιββαλον.... δηλδη θελω να ανοίγεο ο κωδικας μου σαν παραθυρο στα windows..

Δημοσ.

Τι εννοείς να ανοίγει ο κώδικάς σου σαν παράθυρο στα windows;

Πάντως.. ακόμα έχω την απορία τι έγινε τελικά με τον linux kernel που ήθελες να δεις και να κάνεις μετατροπές σε αυτόν. 

• Like 1
Δημοσ.

είδες τον κώδικα; θέλω να φτιάξω γραφικο περιβάλλον και να μην ανοίγει σαν console app... με τον kernel dn ειχα χρονο να αχολειθώ πολύ αλλά όλα οκ..

• Moderators
Δημοσ.

Κατέβασε την έκδοση της Qt που θέλεις να δουλέψεις. Λογικά θα πας με την καινούργια 5.1.

http://qt-project.org/downloads

Τρέξε τον Qt Creator και ρίξε μια ματιά στα παραδείγματα.

Επίσης, κάνε ένα σχεδιάγραμμα τουλάχιστον στο μυαλό σου, πώς θέλεις να είναι το παράθυρο της εφαρμογής σου, που θα έχεις τα πεδία της φόρμας σου, πού τα κουμπιά, πώς θα εμφανίζεις το αποτέλεσμα.

Ο κώδικάς σου είναι πολύ απλός, και από αυτόν θα κρατήσεις έτσι κι αλλιώς τη λογική του (φόρμα με 3-4 πεδία, submit/reset buttons και εμφάνιση αποτελέσματος σε Messagebox).

Και στο youtube θα βρεις αρκετά tutorials. Αυτό εδώ δείχνει αρκετά καλό για αρχή και η γλώσσα είναι πολύ απλή (είχα δει πολύ παλιότερα κάποια δικά του videos). Είναι για Qt4 αλλά η λογική δεν θα διαφέρει πολύ:

• Like 1
Δημοσ.

ξέρεται κανένα καλό ελληνικό βιβλίο;

Δημοσ.

καλύτερα βιβλίο τι προτείνεις;...  ξέρω μόνο c++ αλλά αρκετά καλά... τελικά το qt ειναι η καλύτερη επιλογή;

Δημοσ.

Αν θες να είναι cross platform, τότε ναι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο τα windows τότε πρέπει να σκεφτείς και για C#

Δημοσ.

θέλω για όλα τα λειτουργικά... τι βιβλίο να πάρω πάνω σε qt?

Δημοσ.

κοίτα θέλω κάποιο που να πολείται σε ελληνικό βιβλιοπωλείο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...