Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 πως μπορώ να δώσω γραφικά στον παρακάτω κωδικά (c++) με το qt? #include <iostream>#include <cstdlib>using namespace std;int main (){int n1;int n2;char myname;char color11;cout << "Poio einai to onoma s? ";cin >> myname;cout << "Poio einai to agaphmeno xrwma s? ";cin >> color11;cout << "parakalo dose mou ton ari8mo 1: ";cin >> n1;cout << "parakalo dose mou ton ari8mo 2: ";cin >> n2;cout << myname <<" o prwtos ari8mos einai " << n1 << ", o defteros einai " << n2 << ".\n";cout << "to a8roisma tous einai " << n1+n2 << ".\n";{ system("pause");}}
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Τι εννοείς να δώσεις γραφικά; Με τον kernel του linux τι έγινε;
cyberrobot Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Πιθανολογώ ότι θέλει να φτιάξει τα γραφικά σε QT για τα πεδία που εισάγει και μόλις τρέχει το πρόγραμμα να το βγάζει σε κάποιο παράθυρο.
pmav99 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 @Agisilaos9 http://lmgtfy.com/?q=qt+tutorial
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 μου συστησαν το qt για να φτιαξω γραφικο περιββαλον.... δηλδη θελω να ανοίγεο ο κωδικας μου σαν παραθυρο στα windows..
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Τι εννοείς να ανοίγει ο κώδικάς σου σαν παράθυρο στα windows; Πάντως.. ακόμα έχω την απορία τι έγινε τελικά με τον linux kernel που ήθελες να δεις και να κάνεις μετατροπές σε αυτόν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 είδες τον κώδικα; θέλω να φτιάξω γραφικο περιβάλλον και να μην ανοίγει σαν console app... με τον kernel dn ειχα χρονο να αχολειθώ πολύ αλλά όλα οκ..
Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Κατέβασε την έκδοση της Qt που θέλεις να δουλέψεις. Λογικά θα πας με την καινούργια 5.1. http://qt-project.org/downloads Τρέξε τον Qt Creator και ρίξε μια ματιά στα παραδείγματα. Επίσης, κάνε ένα σχεδιάγραμμα τουλάχιστον στο μυαλό σου, πώς θέλεις να είναι το παράθυρο της εφαρμογής σου, που θα έχεις τα πεδία της φόρμας σου, πού τα κουμπιά, πώς θα εμφανίζεις το αποτέλεσμα. Ο κώδικάς σου είναι πολύ απλός, και από αυτόν θα κρατήσεις έτσι κι αλλιώς τη λογική του (φόρμα με 3-4 πεδία, submit/reset buttons και εμφάνιση αποτελέσματος σε Messagebox). Και στο youtube θα βρεις αρκετά tutorials. Αυτό εδώ δείχνει αρκετά καλό για αρχή και η γλώσσα είναι πολύ απλή (είχα δει πολύ παλιότερα κάποια δικά του videos). Είναι για Qt4 αλλά η λογική δεν θα διαφέρει πολύ: 1
3c0r1z Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν υπάρχουν ελληνικά βιβλία για την qt. Θα πρέπει να βασιστείς στα αγγλικά βιβλία ή στο documentation.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 καλύτερα βιβλίο τι προτείνεις;... ξέρω μόνο c++ αλλά αρκετά καλά... τελικά το qt ειναι η καλύτερη επιλογή;
pmav99 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αν θες να είναι cross platform, τότε ναι ίσως είναι η καλύτερη επιλογή. Αν σε ενδιαφέρουν μόνο τα windows τότε πρέπει να σκεφτείς και για C#
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 θέλω για όλα τα λειτουργικά... τι βιβλίο να πάρω πάνω σε qt?
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 κοίτα θέλω κάποιο που να πολείται σε ελληνικό βιβλιοπωλείο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα