tseal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα σας, Μόλις αγόρασα έναν SSD Samsung 840 Pro 250Gb. Η μητρική μου είναι μια Intel DX58S0, και το λειτουργικό που διαθέτω είναι Windows 7 64bit. Διαβάζοντας αρκετά στο forum βρήκα αρακετές πληροφορίες για το τι configurations θα πρέπει να κάνω μέσα από τα windows αφ ότου εγκατασταθούν στον σκληρό. Αυτό πάνω στο οποίο θα ήθελα λίγο την οδηγία σας (μιας και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις γενικότερα επάνω στο αντικείμενο), είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να εγκαταστήσω για πρώτη φορά στον SSD τα Windows. Έχω κάνει πολλές φορές την διαδικασία αυτή με κοινούς HDD, έχει καμία διαφορά τώρα? Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση στο BIOS? Τον δίσκο που για τόσο καιρό χρησιμοποιούσα ως κύριο, θα τον κρατήσω για να βάλω εκεί όλα τα υπόλοιπα αρχεία μου. Θα πρέπει να τον αφαιρέσω πριν κάνω την εγκατάσταση στον SSD και να τον επανασυνδέσω μετά κάνοντάς του format μέσα απο τα windows? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθειά σας.
GiannisWalker Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Η μόνη αλλαγή που κάνεις είναι ότι το βάζεις να κάνει boot απο τον ssd και επίσης αλλάζεις μια ρύθμιση απο ide mode σε achi mode .Καλύτερα να βγάλεις τους άλλους τους σκληρούς απο πάνω όταν θα περνάς τα windows στον ssd για να είσαι πιο χαλαρά και να κάνεις εύκολα την δουλεία σου
tseal Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανέλπιστα γρήγορη απάντηση!! Θα μπορούσε παρακαλώ κάποιος να μου εξιγήσει ποι η δια φορά απο IDE σε ACHI mode? Γιατί το κάνουμε αυτό? Όταν θα επανασυνδέσω τους άλλους δίσκους HDD που τόσο καιρό δούλεβαν IDE θα τους αναγνωρίσει και θα τους διαβάζει κανονικά?
tseal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 ευχατιστω! θα διαβαζει στην συνεχεια τους παλιους μου HDD δισκους οταν τους επανασυνδεσω;
GiannisWalker Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Εγω προσωπικά που το έκανα πριν 1 μήνα δεν είχα κάποιο πρόβλημα να σου πω την αλήθεια
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 ευχατιστω! θα διαβαζει στην συνεχεια τους παλιους μου HDD δισκους οταν τους επανασυνδεσω; Ναι
MauMaus Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) .. Έχω κάνει πολλές φορές την διαδικασία αυτή με κοινούς HDD, έχει καμία διαφορά τώρα? θα κανεις ακριβως οτι εχεις κανει κ τις αλλες φορες δεν αλλαζει απολυτως τιποτα στην εγκατασταση .. η συμβουλη μου ειναι να κρατησεις τα win στον μηχανικο , κανε το φορματ πρωτα , περασε τα win κανονικα στον ssd κ αφου δεις οτι ολα πηγαν καλα κ εισαι οκ φορμαρε τον μετα τον μηχανικο .. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2013 από MauMaus
Psycho_Warhead Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 1.Install windows in AHCI mode 2.Disable superfetch/prefetch 3.Disable indexing 4.Disable defragment 5.Disable page file αν έχεις 8GB + Ram 2
tseal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Τον Google Chrome ενωείται τον εγκαθηστώ στον SSD. Βλέπετε σκόπινο να μετα φέρω τα cashe το CHrome στον HDD η δεν υπάρχει λόγος? Επίσης όλα τα προγράμματά μου τα εγκαθηστώ στον SSD σωστά?
SPANK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Ολα τα προγράμματα στον SSD και τον chrome στους αλλου δίσκους (αν εχεις) παιχνίδια και backup μουσική κτλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα