Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα αγοράσει παλιά ένα τεύχος που μου άρεσε.Θυμάμαι ο σκρουτζ είχε δώσει καμιά 10αρια αντικείμενα και τους έλεγε να βρουν τί φτιάχνεται με αυτά και θα τους έδινε την περιουσία του;Κάπως έτσι.Θυμάται κανείς πώς λεγότανε;Πρέπει να το είχε περιποιηθεί η μάνα μου γιατί μόνο μια άκυρη σελίδα του είχα βρεί μαζί με κάτι άλλα που είχα κάποτε.

το αινιγμα του τοτεμ?

• Απαντ. 441
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατάλαβα....πανάκριβο πάντως....αναρωτιέμαι αν η έκδοση που έχω εγώ είναι του 94 ή του 66...άραγε πως μπορώ να το καταλάβω?

Είδες το βίντεο;

Εξηγεί αναλυτικά τις διαφορές

Δημοσ.

Κατάλαβα....πανάκριβο πάντως....αναρωτιέμαι αν η έκδοση που έχω εγώ είναι του 94 ή του 66...άραγε πως μπορώ να το καταλάβω?

Προσωπικά δεν θα έδινα (αν τα είχα) πάνω από ένα 500ρικο για το πρώτο τεύχος. Ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα του καπνίσει, το θέμα είναι να μένουμε και σε γήινες τιμές όμως. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα φυντάνια που νομίζουν πως επειδή βρήκαν ένα παλιό τεύχος στην αποθήκη τους, μπορούν να πιάσουν την καλή απλά πουλώντας το. Είναι πολύ συνηθισμένη περίπτωση πολύς κόσμος να πουλάει την ανατύπωση ως το αυθεντικό, είτε λόγω άγνοιας, είτε εσκεμμένα.

Το σκανάρισμα που κυκλοφορεί στο νετ πάντως είναι η ανατύπωση. Πέρα από το άνωθεν βιντεάκι, ο ευκολότερος τρόπος για να τα ξεχωρίσεις είναι πως το αυθεντικό κάτω αριστερά έχει τη σφραγίδα της εκδοτικής, ενώ η ανατύπωση όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, σε ό,τι αφορά το 1ο τεύχος του Μίκυ Μάους και τις ανατυπώσεις του: μόλις ανακάλυψα online το τεύχος 999 (κυκλοφόρησε Σεπτέμβριο 1985), και ξεφυλλίζοντάς το είδα διαφήμιση του τεύχους 1000!

"Μέσα σ΄αυτό το πανηγυρικό τεύχος 1000, θα βρουν το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους, όπως εκδόθηκε τότε".

Edit: Άκυρο, δεν υπάρχει και τρίτη ανατύπωση, όπως κατάλαβα το τεύχος 1000 περιλαμβάνει μέσα στο σώμα του το τεύχος 1, και όχι σαν ξεχωριστό τεύχος.

Δημοσ.

παιδιά αν κάποιος έχει κάποιο λινκ για pdf απο τα Μίκυ μυστήριο ας στείλει ένα πμ
ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Αυτή η εμμονή με την συλλεκτικότητα και την σπανιότητα ήταν από τους λόγους που σταμάτησα να το αγοράζω (αυτό και άλλα comics) πριν από πολλά χρόνια. Εχω κρατήσει όμως καμιά 80ριά τεύχη του ΚΟΜΙΞ, τα πιο πολλά από τα πρώτα 100 + μερικά διάσπαρτα.

Από ένα σημείο και έπειτα έβαζαν ότι να'ναι στο Κόμιξ μέχρι και ιστορίες του Μ.Μαους (προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ... με εξαίρεση το Μ.Μυστήριο!).

Επίσης δεν μου άρεσε που μαζί με την κεντρική ιστορία έβαζαν και πολλά fillers, μικρές και πιο παιδικές ιστορίες που δεν τις διάβαζα σχεδόν ποτέ.

Απ' ότι διαβάζω εδώ μέσα τα τελευταία χρόνια άρχισαν να διορθώνουν τα λάθη τους, με επανεκδόσεις (τόμοι με ιστορίες του Μπάρκς κλπ).

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, σε ό,τι αφορά το 1ο τεύχος του Μίκυ Μάους και τις ανατυπώσεις του: μόλις ανακάλυψα online το τεύχος 999 (κυκλοφόρησε Σεπτέμβριο 1985), και ξεφυλλίζοντάς το είδα διαφήμιση του τεύχους 1000!

"Μέσα σ΄αυτό το πανηγυρικό τεύχος 1000, θα βρουν το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους, όπως εκδόθηκε τότε".

Edit: Άκυρο, δεν υπάρχει και τρίτη ανατύπωση, όπως κατάλαβα το τεύχος 1000 περιλαμβάνει μέσα στο σώμα του το τεύχος 1, και όχι σαν ξεχωριστό τεύχος.

επειδή το έχω το πρώτο τεύχος (την ανατύπωση) είναι ξεχωριστό τεύχος που δόθηκε με το τεύχος 1000 (το οποιο επίσης έχω) αργότερα μέσα στη μέρα θα ανεβάσω photo.

Δημοσ.

επειδή το έχω το πρώτο τεύχος (την ανατύπωση) είναι ξεχωριστό τεύχος που δόθηκε με το τεύχος 1000 (το οποιο επίσης έχω) αργότερα μέσα στη μέρα θα ανεβάσω photo.

Δηλαδη το τευχος 1 ειχε ξεχωριστη βιβλιοδεσια? Δυο τευχη ειχε το πακετο?..

Δημοσ.

ναι σίγουρα.. το έχω ατόφιο το πρώτο τεύχος στο ντουλάπι μου σε άριστη κατάσταση. 99% θα έχω και το 1000 το οποίο αν δεν με απατά η μνήμη μου βγήκε σε ιλουστρασιόν χαρτί και με δέσιμο όπως τα κλασικά ..αν θυμάστε.

Δημοσ.

Πρόκειται για την ιστορία "Some heir over the rainbow / Οι κληρονόμοι του ουράνιου τόξου".  Απ' ό,τι βλέπουμε στο Inducks, στη χώρα μας έχει δημοσιευτεί στα:

Μεγάλο Μίκυ #176 - Απρίλιος 1982

Η οικονομία του θείου Σκρουτζ #12 (έκδοση που δινόταν με την εφημερίδα της Καθημερινής) - Απρίλιος 1994

Η μεγάλη βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς #6 (στη σελίδα 59) - Νοέμβριος 2010 

εχω την αγγλικη εκδοση σε cbr  αρχειο . Walt dinsey comics and stories  #155 

θελει μια εφαρμογη που  να ανοιγει τετοια αρχεια οπως το  comic reader (win) η  , simple comic , ehon , comicbook lover , comical / jomic . τα δυο τελευταια δε δουλευουν σε  OS 10.8

σε μακ επισης τετοια αρχεια διαβαζονται και με το preview που ειναι στο λειτουργικο . 

Δημοσ.

καμία ιδέα πώς να ανοίγουμε CBR με cloud εφαρμογές ( dropbox , google drive , box κτλ ) 

Εχω όλη τη συλλογή του αμερικανικου Uncle scroutz σε cbr και θέλω να τη βλέπω Online στο tablet. 

Η άλλη λύση είναι μετατροπή σε PDF η οποία δεν το έχω ψάξει πώς γίνεται .

Δημοσ.

υπαρχουν και για ταμπλετ  εφαρμογες για  cbr/cbz δηλαδη κομιξ .  

στο ipad σιγουρα  

που τη βρηκες τη συλλογη του  Uncle scroutz ? 

pm αν μπορεις . 

Δημοσ.

Επειδή παρατηρώ ένα μπλέξιμο με το πρώτο τεύχος. Πέραν του original, υπάρχει ακόμα μία ανατύπωση που δόθηκε ως ένθετο μαζί με το Μίκυ Μάους #1450.

Από εκεί και πέρα, η ιστορία του πρώτου Μίκυ Μάους δημοσιεύτηκε ακόμα στα επετειακά τεύχη #1000 και #2000, όχι όμως σαν αυτόνομο τευχάκι.

• Like 2
Δημοσ.

αρα δεν εχω το 1000 αλλά το 1450 γιατι το δικό μου πρώτο τεύχος είναι το αυτόνομο τεύχος.

@Spyros είναι μια συλλογή κοντά στα 10GB την είχα τραβήξει πριν χρόνια δεν πρέπει να κυκλοφορεί τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...