Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πληρωμενο PR stunt απο την Google.

Πολυ πιθανον δες ομως την θετικη πλευρα εκτος οτι οι φοιτητες θα μαθαινουν καλυτερα υπαρχει κερδος και για του ασθενεις.

Αν ολοι οι γιατροι φορουν τα γυαλια τοτε θα ειναι ευκολο να μειωθουν τα ιατρικα λαθη αφου θα μπορει να δει το βιντεο ξανα να δει τι παει λαθος αλλα θα μπορει να ζητησει βοηθεια εκεινη την ωρα μεσω G+ Hangouts

Δημοσ.

Αν ολοι οι γιατροι φορουν τα γυαλια τοτε θα ειναι ευκολο να μειωθουν τα ιατρικα λαθη αφου θα μπορει να δει το βιντεο ξανα να δει τι παει λαθος

Οπότε, αν κάτι έκανε λάθος, θα γυρνάμε το χρονόμετρο στα 24" και θα κάνουμε επαναφορά της μπάλας;

• Like 2
Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι πρωτοποριακό. Ο πατέρας μου έκανε εγχείρηση με λαπαροσκοπική για αφαίρεση πέτρας από τη χολή και ακόμα έχω την βιντεοκασέτα (!) από την επέμβαση που έγινε πριν 20 χρόνια... Και να σημειώσω επίσης οτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης τόσο ο πατέρας μου όσο και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορούσε να παρακολουθεί live σε monitor ολόκληρη την επέμβαση η οποία καταγραφόταν με μικροcamera... και όλα αυτά στη φτωχή Ελλαδίτσα πριν 20 χρόνια και όχι σε καμία πρωτοπόρα πανεπιστημιακή κλινική των ΗΠΑ... 

• Moderators
Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι πρωτοποριακό. Ο πατέρας μου έκανε εγχείρηση με λαπαροσκοπική για αφαίρεση πέτρας από τη χολή και ακόμα έχω την βιντεοκασέτα (!) από την επέμβαση που έγινε πριν 20 χρόνια... Και να σημειώσω επίσης οτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης τόσο ο πατέρας μου όσο και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορούσε να παρακολουθεί live σε monitor ολόκληρη την επέμβαση η οποία καταγραφόταν με μικροcamera... και όλα αυτά στη φτωχή Ελλαδίτσα πριν 20 χρόνια και όχι σε καμία πρωτοπόρα πανεπιστημιακή κλινική των ΗΠΑ...

Νομίζω ότι είναι και σχεδόν διαφορετικά use cases. Το ένα είναι video από το point of view του χειρούργου, σε εγχείρηση που δεν δουλεύουν στα τυφλά (ανοιχτή εγχείρηση; δεν ξέρω την ορολογια), και το άλλο είναι video από κάμερα που εισέρχεται στον ασθενή/εγχειριζόμενο.

Μετά είναι και οι πρόσθετες δυνατότητες του google glass που παραβλέπεις (ie. δεν είναι μόνο για να τραβάει και να κάνει stream video, στο youtube video αναφέρουν και πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις υπόλοιπες δυνατότητες).

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ίσως πολύ απλό το να κολλήσεις μια μικρή κάμερα σε ένα ζευγάρι γυαλιά Arnette την οποία θα συνδέσεις μέσω καλωδίου σε ένα laptop εκεί κοντά το οποίο με τη σειρά του και μέσω WiFi και Skype, θα μεταδώσει την εικόνα (FP style) σε οποιοδήποτε συνδεθεί. Ναι, ΟΚ. Η Google με τα glasses έχει συμπιέσει όλη αυτή τη διαδικασία/software/hardware και υποθέτω πως στο μέλλον οι επιπλέον voice activated λειτουργίες του, θα παίξουν κάποιο ρόλο. Επιβάλλεται όμως Live streaming σε HD ποιότητα.

Δημοσ.

Οπότε, αν κάτι έκανε λάθος, θα γυρνάμε το χρονόμετρο στα 24" και θα κάνουμε επαναφορά της μπάλας;

Οχι αλλα θα μπορει αν εχει αρνητικη εξελιξη ασθενεις να τσεκαρει το βιντεο μηπως εκανε κατι λαθος και φυσικα ο ασθενης θα εχει χοντρο πατημα για να του κανει μυνηση και να παρει αποζημειωση.

Είναι ίσως πολύ απλό το να κολλήσεις μια μικρή κάμερα σε ένα ζευγάρι γυαλιά Arnette την οποία θα συνδέσεις μέσω καλωδίου σε ένα laptop εκεί κοντά το οποίο με τη σειρά του και μέσω WiFi και Skype, θα μεταδώσει την εικόνα (FP style) σε οποιοδήποτε συνδεθεί. Ναι, ΟΚ. Η Google με τα glasses έχει συμπιέσει όλη αυτή τη διαδικασία/software/hardware και υποθέτω πως στο μέλλον οι επιπλέον voice activated λειτουργίες του, θα παίξουν κάποιο ρόλο. Επιβάλλεται όμως Live streaming σε HD ποιότητα.

Δεν ειναι μονο αυτο αμα δεις το νιντεο θα δεις οτι θα μπορει ο γιατρος εκεινη την ωρα να βλεπει το ιστορικο του ασθενη, ακτινογραφιες κλπ.

Δημοσ.

Δεν βιαβασες το αρθρο ?

Εβαλε τα google glass γιατι μετεδιδε την εγχειρηση ετσι ο φοιτητης εβλεπε απο οπτικη πρωτου προσωπου σαν να ηταν αυτος.

Επισης τα γυαλια ηταν πολυ ελαφρια και ειχαν και δυνατοτητα φωνιτηκων εντολων δηλαδη ειχε τα χερια του ελευθερα και μπορουσε πχ να πει κανε ζοομ αμα ηθελε να δωσει εμφαση σε καποιο σημειο.

Ρε αδερφέ μια απλή βιντεοσκόπηση έκανε. Ούτε καν streaming....Γι αυτό σου λέω και με τον κινέζο μπορούσε...

Δημοσ.

Ρε αδερφέ μια απλή βιντεοσκόπηση έκανε. Ούτε καν streaming....Γι αυτό σου λέω και με τον κινέζο μπορούσε...

Το θεμα ηταν ποσο ανετα θα ηταν με τον κινεζο ?

Δημοσ.

Το φακελάκι πως του το δώσανε; Δεξί κλικ-> δημιουργία-> φάκελος; 

Αν αυτό το σκέφτηκες ο ίδιος, δε μπορώ να πω τίποτε λιγότερο από ...respect! Τονίζω ότι δεν ειρωνεύομαι ούτε στο ελάχιστο, μια και στο γραπτό λόγο είναι εύκολο να υπάρξει παρερμηνεία. Είναι από τα πιο αστεία σχόλια-ατάκες, που έχω συναντήσει...

• Like 4
Δημοσ.

Η ιατρική πάντως ήρθε δεύτερη και καταιδρωμένη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που έγινε με το glass ήταν να γυριστεί τσόντα...

Πέρα απο την πλάκα πάντως είναι καλό εκπαιδευτικό εργαλείο και ίσως ακόμα και να βοηθήσει κάποιον που είναι σε ακριτική περιοχή και δεν έχει εμπειρία (π.χ. ειδικευόμενος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...