trelamenos333 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα παιδία,Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και εφόσον κάποιος γνωρίζει να δώσει ένα χεράκι βοήθειας..!!Κάνω export ένα πίνακα με τον εξής κώδικα:while($row = mysql_fetch_row($export)) { $line = ''; foreach($row as $value) { if ((!isset($value)) OR ($value == "")) { $value = "\t"; } else { $value = str_replace('"', '""', $value); $value = '"' . $value . '"' . "\t"; } $line .= $value; } $data .= trim($line)."\n";}$data = str_replace("\r","",$data);$csv_output = iconv('utf-8','greek',$csv_output);$data = iconv('utf-8','greek',$data); Και το πρόβλημα είναι το εξής:Θέλω εκεί που μου εμφανίζει ολόκληρη την γραμμή του πίνακα αν γίνεται να αναφερθώ σε ένα πεδίο της γραμμής (τα θέλω και τα υπόλοιπα βέβαια) και να κάνω ένα extra ερώτημα πάνω στο πεδίο..πιο συγκεκριμένα εκεί που μου φέρνει τον κωδικό ενός πελάτη, να ρωτήσω στον πινάκα των πελατών ώστε αντί για κωδικό στο excel να έχω το όνομα του πελάτη!Ευχαριστώ πολύ!!!
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Τι πιο εύκολο και το πιο σωστό είναι το query σου να σου φέρνει αυτό που θες. Άρα SELECT data1, data2, data3, data4, code_client,client_name FROM data INNER JOIN clients ON (data.data_client_code= clients.client_code) 1
trelamenos333 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Uberalles_gr αλλά αν εκτελέσω αυτό που λες μου φαίνεται οτι θα εμφανίσει τα ίδια δεδομένα απλά φιλτραρισμένα ώς προς τον κωδικό όχι το όνομα του πελάτη. Κάνω λάθος;
Crawl_From_Death Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 οχι θα σου φερει τα δεδομενα που ειναι συσχετισμενα με βαση τον κωδικο του πελατη και τα οποια βρισκονται σε δυο πινακες: στον "data" και στον "clients" Στον clients το "client_code" ειναι Primary Key το οποιο συσχετιζεται με το "data_client_code" που ειναι το Foreign Key. Δεν θα φιλτραρει τα δεδομενα. Το φιλτραρισμα γινεται με την χρηση της "WHERE", αυτο απλα θα φερει ολα τα στοιχεια ολων των πελατων. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ξέρω πως είναι δομημένη η βάση σου για να γράψω ακριβώς το query που πρέπει. Το INNER JOIN κάνει ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο Crawl_From_Death.
trelamenos333 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!!!Με βοηθήσατε πραγματικά και η λύση ήταν το inner join δημιουργώντας ωστόσο ένα πρόβλημα...όταν γίνεται το export τα γράμματα εμφανίζονται πλέον κινέζικα ενω πριν όχι και στο άνοιγμα με το office μου λέει κάτι για αρχείο SYLK...Υπάρχει κάποια λύση πάνω σε αυτό; τα βασικά τα έχωmysql_query("SET NAMES 'utf8'");mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");$data = iconv('utf-8','greek',$data);header("Content-Type: application/vnd.ms-excel; charset= utf8;");
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα