Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι σα να μου συγκρίνετε supercars ferrari vs lamborghini (τα CPUs) που υποχρεωτικα και οι δυο ειναι καταδικασμενες να τρεχουν σε κατσικοδρομο (το OS). θλιβερο.

• Like 3
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τωρα ειμαι ηρεμος.δεν χρειαζεται τελικα 8πυρινος για να κανω κλησεις να στειλω sms-ιντερνετ και χρηση καμερας που ειναι το  95% της χρησης ενος κινητου.......

Προφανώς και δεν χρειάζεται! Όπως δήλωσες και μόνος σου, χρειάζεσαι κινητό, όχι smartphone.

Εδώ όμως μιλάμε για smartphones.. για μια τεχνολογική κατασκευή που επιτρέπει σε κάποιον να πάει σε ξένες χώρες και να ξέρει ποιον δρόμο πρέπει να πάρει για να πάει εκεί που θέλει να βρεθεί (GPS), να βλέπει και να συνομιλεί με κάποιον δωρεάν (Skype, κτλ), να συγχρονίζονται αυτόματα αρχεία του υπολογιστή του με την εν λόγω συσκευή (Dropbox κτλ) άρα να έχει τις παρουσιάσεις του ή ό,τι θέλει αυτόματα πάντα μαζί, να μπορεί να συνδεθεί και να χειριστεί από το smartphone τον υπολογιστή ή το laptop του (Teamviewer), να συνδεθεί με τον λογαριασμό του στην Πειραιώς και να βγάλει λεφτά στο λεπτό (Winbank Λεφτά στο λεπτό) ενώ το πρόγραμμα εντοπίζει το πλησιέστερο ATM, να κατεβάσει από internet ό,τι χρειάζεται, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να δει μια ταινία καθώς ταξιδεύει με το λεωφορείο, να πάρει και να λάβει τα email του από διάφορους λογαριασμούς, να βλέπει τι θερμοκρασίας θα έχει η πόλη του σήμερα και τις επόμενες μέρες απλώς με το που ανοίγει το smartphone, να δεις ποιες σειρές θα παιχτούν σήμερα (TV ShowFavs), να δει ποιος έχει γενέθλια σήμερα (widget στο Home Screen) να πάρει σοβαρές φωτογραφίες ή/και βίντεο...

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες αλλά νομίζω ότι έγινα κατανοητός.

Ουσιαστικά αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάει να πάρει αυτό που θέλει. Δεν θα ειρωνευτώ τα ferrari επειδή τρέχουν πολύ γρήγορα κι εγώ δεν χρειάζομαι αυτή την ταχύτητα. Απλώς θα πάρω ένα αμάξι που αντικατοπτρίζει τις δικές μου ανάγκες.

• Like 14
Δημοσ.

Το ότι έχει linux kernel το android δε σημαίνει ότι υποστηρίζει ότι και το linux. Οι πρώτες εκδόσεις του android δεν υποστήριζαν multi-core.  

Δημοσ.

ειναι σα να μου συγκρίνετε supercars ferrari vs lamborghini (τα CPUs) που υποχρεωτικα και οι δυο ειναι καταδικασμενες να τρεχουν σε κατσικοδρομο (το OS). θλιβερο.

σκέψου το τότε σαν 4x4 ή σαν ερπυστριοφόρο 

Δημοσ.

Οπωσδήποτε!! Παίρνεις τετραπύρινο samsung, και ένα καταπληκτικό rom με επιλογή power save

η οποία απενεργοποιεί τους 2 πυρήνες

επειδή δεν τους χρειάζεται ποτέ ο μέσος χρήστης, και ρίχνει και τη συχνότητα λειτουργίας.

Φυσικά η εν λόγω επιλογή είναι πάντα ενεργοποιημένη για να μην κυκλοφορείς με φορτιστή στο χέρι. :)

σου δίνουν δεύτερη μπαταρία δώρο και λύνεται το θεματάκι !! :P

:-D καλό ανέκδοτο κι αυτό.

Η σταθερή απάντηση της apple όταν κάποιος επικοινωνεί μαζί τους για τα διάφορα bugs (που έχει , όπως όλες τις πλατφόρμες), είναι η εξής :

<<Our people are examining the functionality you describe , and we are surprised that you don't enjoy the experience all other users do.>>

Κι έτσι λύνονται όλα..

:-D

Φυσικά δεν μπορούν να πουν κάτι άλλο με τα 7 κατοστάρικα που σκάει ο πελάτης για ένα καλό τηλέφωνο (αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο). Και τα επίσης δεκάδες-εκατοντάδες ευρώ για τα αξεσουάρ που πρέπει να ξαναγοράσει γιατί σε κάθε μοντέλο αλλάζουν τα βύσματα..

Ετσι. Απο το 2007 που κυκλοφορησε το 1ο iPhone εχουν βγει 7 διαφορετικα βυσματα. Τωρα παμε για το 8ο.

• Like 5
Δημοσ.

Και αν τρεχεις 5 εφαρμογες τι γινεται κυρια Qualcomm?

Στο PC που έχει 100 processes, έχεις 100 πυρήνες;

Ένας Core2 Q6600 είναι καλύτερος από ένα διπύρηνο i5;

• Like 6
Δημοσ.

Ετσι. Απο το 2007 που κυκλοφορησε το 1ο iPhone εχουν βγει 7 διαφορετικα βυσματα. Τωρα παμε για το 8ο.

Ποιά είναι αυτά τα 7 + 1 βύσματα?

Δημοσ.

Και αν τρεχεις 5 εφαρμογες τι γινεται κυρια Qualcomm?

Στο PC που έχει 100 processes, έχεις 100 πυρήνες;

Ένας Core2 Q6600 είναι καλύτερος από ένα διπύρηνο i5;

Εντελως ενημερωτικα ο Q6600 δεν ειναι πραγματικος 2πυρηνος!Οσο για τα funboyz εαν το iphone εχει μεγαλυτερη αυτονομια εγω βαζω και χαλκα στην μυτη!!! Ακομη και με μικροτερη οθονη λιγοτερος πυρηνες κτλπ κτλπ εχουν μικροτερη αυτονομια....Οπως αναφερθηκε παραπανω ειναι smartphones οποτε εαν εσεις θελεται ενα πανεμορφο alienware πχ με hardware 5ετιας ε τι να πω γουστα ειναι αυτα.Προσωπικα δεν παω σε υπερβολες και βλεπω τι συμφερει στο κοστος/αποδοση για να κανω την δουλεια μου, εαν διαλεγα με το τι πουλαει μουρη ισως να σκεφτομουν διαφορετικα.Ισως να ειμαι λαθος αλλα ακουω απο ατομα που ψαχνουν το παραμικρο στον καθε υπολογιστη εξαρτημα, βγαζουν παλιο hardware 6-7 μηνων, περιμενουν μηνες καποια νεα σειρα gpu-cpu και στα τηλεφωνα ζαλιζουν μπαλες με ομορφιες και κραγιον!!!!γουστα ειναι αυτα ρε παιδια αλλα το hardware ειναι καθαρα hardware δεν θα ξεχασουμε αυτα που ξεραμε!
  • Like 1
Δημοσ.

Ποιά είναι αυτά τα 7 + 1 βύσματα?

Ο 30pin, το lightning...ωχ! Τελικα ειναι 2! Δεν πειραζει ομως ειναι apple και πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι και να την κραζουμε! Ειναι κακια η apple! Δεν εχει και bluetooth...

• Like 6
Δημοσ.

Μου θυμίζει αυτό που γινόταν παλιά στους επεξεργαστές των PC, ανέβαζαν όλο και πιο πολύ τους χρονισμούς χωρίς όμως να αλλάζουν πολύ την αρχιτεκτονική. 

Στους επεξεργαστές αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η αρχιτεκτονική και όχι οι πολλοί πυρήνες-Mhz. Η ποιότητα αναντίον της ποσότητας. Όχι ότι οι πυρήνες-Mhz δεν μετράνε.

Πρέπει να υπάρχει μια ισοροπία.

Δημοσ.

Μου θυμίζει αυτό που γινόταν παλιά στους επεξεργαστές των PC, ανέβαζαν όλο και πιο πολύ τους χρονισμούς χωρίς όμως να αλλάζουν πολύ την αρχιτεκτονική. 

Στους επεξεργαστές αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η αρχιτεκτονική και όχι οι πολλοί πυρήνες-Mhz. Η ποιότητα αναντίον της ποσότητας. Όχι ότι οι πυρήνες-Mhz δεν μετράνε.

Πρέπει να υπάρχει μια ισοροπία.

αυτό όμως έγινε και στα pc πρόσφατα, όπου η συχνότητα ανέβηκε αρκετά (ειδικά στους sandybridge)  και οι πυρήνές παρέμειναν 4 

αλλάζει και η αρχιτεκτονική, αλλά με τους ίδιους σε αριθμό  πυρήνες ψάχνεις με το ζόρι το 10% βελτίωση  σε κάθε γενιά που μπορείς να το έχεις πάρει και με την προηγούμενη απλά αυξάνοντας μόνος σου τη συχνότητα 

αν είχαμε αυτή τη στιγμή 8πύρηνους intel ας πούμε οι επιδόσεις θα είχαν απογειωθεί

αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι οι 8πυρηνοι amd είναι καλύτεροι από κάποιους 4πυρηνους ιντελ γιατί όπως λες παίζει ρόλο και η αρχιτεκτονική, παρόλα αυτά οι πυρήνες σίγουρα βοηθούν 

στα κινητά βέβαια μπορεί να σημαίνει και τρελή κατανάλωση που έχει σημασία 

Δημοσ.

το android ήταν κάποτε κατσικόδρομος,αλλα βελτιώνεται συνέχεια απο το 4.1 και επειτα εχει γινει πολύ αξιόλογο,μπορεί το ios να ναι ακόμα λιγο πιο σταθερο αλλα ειναι υπερβολικά μικρή η διαφορά πλεον για να το προτιμήσω απο την ελευθερία που μου προσφέρει το android και δε μιλάμε για ενα απλό bluetooth οπως ειρωνέυτηκε ενας φιλος παραπάνω,μιλαμε για απλα πραγματα όπως το να το συνδέω σε οποιοδήποτε pc με ενα καλώδιο χωρις ειδικά προγράμματα,οπως να βάζω ήχο κλήσης χωρίς να θέλει 30 διαδικασίες λες και παώ να χακαρω τη nasa κλπ κλπ οσο αφορα τη μπαταρία το htc one που το πήρα προσφατα με αρκετα εντονη χρηση οχι full αλλα εντονή μου κρατάει 2 μερες σε αντιθεση με το iphone 5 που κρατάει με την ίδια χρήση περιπου 8 ωρες

• Like 5
Δημοσ.

η qualcomm βλέποντας ότι αρχίζει να εξελίσσεται σε μονοπώλιο άρχισε να μη δίνει το κώδικα για τους drivers της (κλειστούς οδηγούς). απ την άλλη η mediatek προσπαθώντας να ανέβει δε βάζει κανένα περιορισμό και σε συνδυασμό με τη τιμή προσφέρει εναλλακτική και ο κοσμος αρχισε να στρεφεται προς τα εκει και καλά έκανε. τα μονοπωλια δε κάνουν καλό ποτέ οπως και η αλάζονεια

• Like 2
Δημοσ.

στις android συσκευές γιατί κανείς δεν αναφέρει τις ενεργειακές απαιτήσεις;;;

σωστος.... ετσι οπως πανε οι συσκευες θα κρατανε 1 ωρα μπαταρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...