Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ Αναλόγως της ανάλυσης και του τι γίνεται στην "idle" οθόνη - αλλά ναι, σαφώς και θα καταλαμβάνει μνήμη. Όπως και όταν αράζεις single monitor σε idle στο desktop και με τα κλασικά ανοιχτά (ff/skype/κτλ) συνήθως μια 300άρα MB είναι κατειλημμένα.

Κατά τα άλλα πράγματι αν η κάρτα ή οι κάρτες ξεμείνουν από μνήμη, αρχίζουν να πηγαινοφέρνουν πράγματα στην μνήμη του συστήματος. Αναλόγως το τι θα τύχει να μετακινούν (και αν αυτό θα είναι bandwidth/latency "ευαίσθητο") τρως το ανάλογο hit στις επιδόσεις. Αν υπερβείς την vram σου κατά 100ΜΒ και έχεις 2GB vram τότε μόλις το 5% των δεδομένων σου θα πάει "μακρυά". Αλλά όσο την υπερβαίνεις περισσότερο, τόσο το hit είναι μεγαλύτερο. Και δεν είναι γραμμική η σχέση.

Επί της αρχικής, η 760 δεν έχει τα cojones να τερματίσει εύκολα τα 2GB της, οπότε οι 4GB εκδόσεις έχουν νόημα μόνο σε SLI διατάξεις imho :)

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γίνεται χρήση της μνήμης της κάρτας σε απλά πράγματα όπως browsing ; είχα την εντύπωση πάντα ότι εκτός παιχνιδιών το usage ήταν ελάχιστο

Δημοσ.

Η ύπαρξη 2ης οθόνης πόσο επιρρεάζει τις απαιτήσεις σε VRAM; Δεν εννοώ να τρέχει ένα παιχνίδι και στις 2, αλλά στην κύρια να τρέχει σε πλήρη οθόνη πχ BF3 και στην δεύτερη Firefox/TS/Skype κτλ.

δεν το είχα δοκιμάσει και το δοκίμασα μόλις τώρα....

έχω σαν monitor την dell και δίπλα την samsung 40 ίντσες full hd 3d. έπαιξα το grid 2 για 10 min. μόνο με την 40άρα ήμουνα στα 850 μετά έβαλα και την dell με ανοιχτά skype fb κλπ και ανέβηκα στα 915. θα παίξω και κανένα πιο απαιτητικό game και θα σας πώ. metro tomb raider...

• Like 1
Δημοσ.

Γίνεται χρήση της μνήμης της κάρτας σε απλά πράγματα όπως browsing ; είχα την εντύπωση πάντα ότι εκτός παιχνιδιών το usage ήταν ελάχιστο

Γίνεται κάποια χρήση αφού χρησιμοποιεί την gpu.

Δημοσ.

Αν μιλαμε για gaming θεωρω τις ποσοτητες μνημης υπερεκτιμημενες. Μονο αν αναβεις πολλα φιλτρα και αυτο μεχρι το σημειο που εχεις σοβαρες επιπτωσεις στις επιδοσεις ή το σημειο που δεν κανει καμια αισθητη διαφορα στο ματι οσο και να ανεβασεις τα φιλτρα. Γενικα μεχρι το 4χMSAA σιγουρα βλεπεις διαφορες αλλα μετα απο αυτο αναθεμα και αν παρατηρει κανεις κατι ουσιαστικο. Ακομα και ετσι ομως να ειναι ομως δεδομενου οτι ελαχιστοι εχουν ξεφυγει απο τα 1080p τοτε τα 2GB μνημης ειναι σαφεστατα υπεραρκετα για το 99.9% των τιτλων εκει εξω. 

Αν υπαρξει παιχνιδι που απλα χρειαζεται περισσοτερο απο 2GB μνημης για να τρεξει τοτε θεωρω οτι και οι σημερινες καρτες απλα θα ειναι αρκετα αδυναμες ωστε να το τρεξουν με αξιοπρεπεια με ολα τα καλουδια ενεργοποιημενα. Κοινως για εμενα κρατα τα λεφτα σου και τσιμπα την 2GB εκδοση καθως η καρτα αυτη δεν εχει και τοση δυναμη ετσι ωστε να εκμεταλευτει τα 4GB μνημης. Αν ηταν καμια μικρη διαφορα στην τιμη οκ αλλα η διαφορα σιγουρα δεν ειναι μικρη και κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει. 

Δημοσ.

@billst21 thx για τη μέτρηση, είμαι με 1gb κάρτα οπότε δεν μπορώ να μετρήσω πόσο παραπάνω χρειάζονται τα σύγχρονα παιχνίδια.

@ikaruga24 το θέμα μου είναι ότι αγοράζω GPU περίπου ανά 3-4 χρόνια, δεν έχω αμφιβολία ότι 2GB είναι αρκέτα τώρα(έστω και οριακά), το θέμα είναι σε 2 χρόνια τι γίνεται.

Δημοσ.

Οτι γινεται και με τι δικη μου 2.5 χρονια αργοτερα που εχει 1280mb RAM. Τρεχω σχεδον τα παντα αψογα περα για περα ακομα και απο παιχνιδια τα οποια "ζοριζουν" ή και ξεπερνουν τα ορια της μνημης μου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...