Προς το περιεχόμενο

περι FreeDOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αξιζει να παρει καποιος εναν υπολογιστη με λογισμικο freedos? και τι ειναι το freedos μπορει καποιος να μου εξηγησει? ευχαριστω

Δημοσ.

χαχα.. σημαινει απλα οτι ειναι δεν εχει λειτουργικο συστημα. δεν ειναι καποιο OS το FreeDOS!

αν παρεις καποιο τετοιο λαπτοπ θα χρειαστει να του περασεις μονος σου Windows/Linux ή οτι αλλο θες.

Δημοσ.

Γιατί θέλεις να επενδύσεις τα λεφτά σου σε ένα λάπτοπ και όχι στην καλύτεραν επένδυσιν παγκοσμίως;

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί θέλεις να επενδύσεις τα λεφτά σου σε ένα λάπτοπ και όχι στην καλύτεραν επένδυσιν παγκοσμίως;

το να παρεις λαπτοπ το θεωρεις επενδυση ? B)

Δημοσ.

χαχα.. σημαινει απλα οτι ειναι δεν εχει λειτουργικο συστημα. δεν ειναι καποιο OS το FreeDOS!

DOS = Disk Οperating System ,άσχετα με το αν είναι άχρηστο στης μέρες μας(που δεν είναι,έχει της χρήσεις του) αλλά παραμένει λειτουργικό σύστημα.

• Like 2
Δημοσ.

DOS = Disk Οperating System ,άσχετα με το αν είναι άχρηστο στης μέρες μας(που δεν είναι,έχει της χρήσεις του) αλλά παραμένει λειτουργικό σύστημα.

Όταν είχα αγοράσει το λαπτοπ της υπογραφής μου (freedos) και το πρώτο άνοιξα.. Δεν μου μπουταρε σε κάποιο είδος λειτουργικού συστήματος.. Απο κει συμπέρανα το ότι δεν υπάρχει OS..! Μάλλον κάτι δεν θα πρόσεξα.

Δημοσ.

Όταν είχα αγοράσει το λαπτοπ της υπογραφής μου (freedos) και το πρώτο άνοιξα.. Δεν μου μπουταρε σε κάποιο είδος λειτουργικού συστήματος.. Απο κει συμπέρανα το ότι δεν υπάρχει OS..! Μάλλον κάτι δεν θα πρόσεξα.
Το freedos δεν εκεί γραφικό περιβάλλον. Μόνο εντολές βάζεις. Σκέτο τερματικό είναι στην ουσία. Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

Ορισμένα laptop έρχονται / τα πουλάνε με freedos για να πέσει το κόστος τους και πουληθεί φθηνότερα απο τα εκαστοτε μαγαζιά , μπορεις ομως να βάλεις κανονικά λειτουργικό σύστημα windows linux κτλπ

• Like 1
Δημοσ.

Το DOS δεν είναι τερματικό. Όπως είπε και ο ELF είναι κανονικό λειτουργικό χωρίς γραφικό περιβάλλον (GUI). Έχει την δομή του τις εντολές και τις λειτουργίες του, καθώς και εφαρμογές γραμμένες για DOS. Δεν ξέρω τι γίνεται πρόσφατα αλλά παλαιότερα τα περισσότερα λογιστικά προγράμματα ή προγράμματα αποθήκης ήταν σε DOS.

Το FreeDOS είναι η δωρεάν εναλλακτική του MSDOS. Φυσικά είναι σπάνια η χρήση του σήμερα και όπως είπαν και παραπάνω το βάζουν οι κατασκευαστές laptop για να προσφέρουν "ευκαιρίες".

Τα windows ΔΕΝ είναι δωρεάν στα laptop, χρεώνονται περίπου 80€ με 90€ οι home εκδόσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...